Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LG 42PJ550!!!
STRANA 1 OD 1
juninho LG 42PJ550!!! 15.09.2010. 19:47 T29417

status: user
broj poruka: 155
Ima li ga neko i kakva su iskustva u gledanju D3 SBB, 1080p i 720p filmova ? Ukoliko sam ja dobro shvatio svi HDReady televizori mogu da bez problema reprodukuju fullHD signal tj. 1080p ili 1080i, samo je razlika u tome sto nemaju digitalni tjuner?
Ovaj 42LG izgleda sjajno samo me interesuje kako ce izgledati HD materijal kad se bude pustio na njemu, trebalo bi da izgleda sjajno pretpostavljam, pustao bih BR filmove sa kompa preko HDMI-ja. Za kablovsku kapiram da bi bila savrsena.
Ajde neka iskustva, lomim se da ga uzmem, u thnmnii je na akciji za 60k sto je dzabana. I da ne mogu da nadjem da li moze da reprodukuje 1080p ili 1080i...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
juninho OK greska 15.09.2010. 20:31 #245079

broj poruka: 155
nisam dobro ukapirao, vidim da i ovaj PJ550 ima digitalni tjuner ali u cemu je onda razlika. Meni nije jasna fora da on ima rezoluciju 1280x768 a moze da prikaze 1920x1080, eto neka me nako izvredja zobg gluposti ali neka mi objasni.
Snoopy- - - 15.09.2010. 21:34 #245101

broj poruka: 6083
Inace, rezolucija je 1365 x 768 po njihovim podacima, a na ovoj budjavoj plazmi mozes da zaboravis gledanje BLueray i 1080p filmova. Jednostavno ces morati da se isprsis jos 10ak 12 hiljada ako hoces ovu dijagonalu i fullHD. Slika na kablovskoj ce biti DALEKO od savrsene, sem ako ne uzmes HD paket, onda druga prica. I opet ce na ovom televizoru slika biti DALEKO od savrsene. Ako je ipak uzmes, potrudi se da nemas jako osvetljenje ili veliki prozor, jer danju i pod jakim svetlom se bas bedno vidi slika. Bas sam bio u merkatoru i gledao takve plazme, slika je bas bleda pod onim svetlom. Lcd nema problema sa tim.

Edit: evo, spala je cena, a ne moze da se porede ova dva TVa http://www.etron.rs/proizvodi/televizori/lg-42ld420-70307

Ja ga imam i koristim ga umesto monitora. Slika je mogu reci savrsena. Ono sta ja vidim, ne pomisljam da mi treba bolje.
Simon72 ... 15.09.2010. 23:18 #245138

broj poruka: 2799
Prva stvar je da je taj tv plazma.Plazma ima bolju sliku od lcd televizora (pre svega crna boja je crna a na lcd tv-u je nešto tamno al nije crno) ali mora da bude na mestu gde je svetlost manja znaci nije za recimo dnevnu sobu pa je zbog toga i još par drugih stvari po meni bolja opcija lcd tv.
Što se tice rezolucije na tom televizoru kao i na svim drugim HD ready koji imaju 1280×720 il koju god vec rezoluciju možeš da gledaš koju god hoceš rezoluciju video materijala ili tv signala.Ta rezolucija oznacava kod lcd tv-a koliko piksela ima horizontalno i vertikalno slicno kao i kod standarnih televizora koji imaju 640 x 480. Kad imaš veci ekran i gledaš video koji ima manju rezoluciju slika ce da bude lošija nego na manjem panelu, tako da prakticno ako imaš 32 inca slika koju primaš preko iptv ili kablovskog signala bice malo bolja nego li na 42 il vecem panelu (zato što je standardna rezolucija).
Uf sad se pogubi zaboravi šta hdedoh reci. Uglavnom na tom tv-u mociceš da gledaš sve gore navedeno i bilo koju rezoluciju ali je za tu velicinu ipak bolje da je u HD ready 1080p odnosno full hd (HD ready 1080p je po starom full hd) znaci neki tv kao recimo što ti je predložio shgh

operator re 15.09.2010. 23:46 #245142

broj poruka: 4262
@shgh
Model koji si naveo ima odziv od priblizno 5 ms, pa display dosta kasni sa prikazom brzih elemenata na ekranui. Ako ti ne vidis, vide ostali. Stavi ga pored modela 42LD550 i bice ti jasno. Posebno kada ces primetiti razliku je kada gledas fudbal, igras igrice ili koristis bilo kakav brzi sadrzaj, primetices da je slika daleko od savrsene. Inace, zamucenje detalja na prvom je primetno, jer kada sam ga dobio na poklon, mislio sm da je savrsenstvo, dok nisam stavio jedan do drugoga i pitao se gde su mi bile oci.
Sto se tice HD materijala ni na jednom tv u ne bi trebalo biti problema sa prikazom slike, posebno kod LG-a i kod bivseg prizvodjaca Pioneer-a( ako gledas sa udaljenosti HD matrijal od 4 do 5 metra pa navise).
Da mi je jedna Pioneer-ova plazma, koju su prestali proizvoditi od 42`, bio bih jako zadovoljan. Kada stavis 6 TV-a i uporedis, Pioneer je pravio vrhunske plazme, a u stopu ih je pratio Thompson. Svi ostali su bili i ostali daleko, jedino ih LG poceo da usstize pre godinu dana. Blago je receno da je Samsung inferioran, ali to je moje misljenje.
Inace,LG 42LD420 DVB-T/C MPEG4, 1920x1080, 4.0ms(5.2 ms), DC 60.000:1(800:1), 500cd/m2(320 cd/m2)
LG 42LD550 DVB-T/C MPEG4, 1920x1080, 2.4ms(2.8-3.2ms zavisno od panela), DC 70.000:1(1280:1), 500cd/m2(370 cd/m2), 100Hz( veoma bitno kod brzih scena i primetno),
Ostali dodaci su identicni na televizoru i nisu vredni za uporedjivanje, jedino da je jos naponska na LD550 unapredjena i to je to.
Nista narocito, malo iznad proseka u mainstream kategoriji i to je sve.
operator

repsi re 16.09.2010. 03:05 #245168

broj poruka: 1276
@operator
kakav refresh rate ima LG 42LD420 ? vidim da ova druga za koju govorish da ima 100hz

@shgh
daj mi koju rec vise o tom hd paketu ako ti nije muka..kolko para, kolko kanala, sta se moze gledati i to? sport me najvise interesuje.. to je full hd paket ili kako to ide kod nas u dragoj mi Srbiji?!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs