Zelim da povezem PC na TV, da gledam filmove and so on...Na kompu imam DVI izlaz i na TVu imam HDMI ulaz, ali nemam HDMI na grafici, tako da kapiram da je to onda cao za zvuk. Uzecu DVI to HDMI kabl i tako cu povezem. Prvo pitanje: Koliko najvise moze da bude dugacak taj kabl? Je l` mogu da narucim neki od fazon 5-10 metara da mi se napravi (ako da, gde?)? Drugo pitanje: Zvuk? Imam neki L i R Audio na TVu, je l` to onda akcija da su to ona 2 cinca a sa druge strana 3.5 mm pa ih poubadam tu a 3.5 mm u glavni na kompu? Je l` moze i taj kabl da bude toliko dugacak? Trece pitanje: Podesavanja? Verovatno necu da kacim TV kao drugi izlaz nego cu samo da ga zamenim sa monitorom tako da kapiram da tu nema nikakvih problema, samo namestim visu rezoluciju. Mene interesuje - ako ga nakacim kao drugi izlaz, kako podesavam u kompu rezoluciju za svaki, da se vidi na oba itd...? U pitanju je Win7. Hvala unapred. PoZ
On je pitao za duzhinu kabla jer su mu rachunar i TV udaljeni. (koliko ja kontam)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
:: Dužina kabla nije toliko bitna. Koristio sam osam metara hdmi 1.3 bez ikakvih problema :: :: Odgovor za zvuk, da to je ta akcija ubodeš i ne misliš, mada ako imaš neki 5.1 sistem zabadaj u to pre nego u TV :: :: Na treće pitanje i meni treba odgovor, pošto mi je na lapu 1440x900, a na LCD-u 1366x76 :: :: i ne mogu da podesim različite rezolucije. Imam Nvidiu 8400GS :: support normalit :: ::
pitao je koliko najviše može da bude dugačak kabl. Ono što ja nisam video jeste da je u pitanju hdmi to dvi.
Imaš da kupiš hdmi to hdmi u ulici Hajduk Veljko Venac 10 (to ti je mala uličica, potez od Sarajevske do raskrsnice sa Nemanjinom, dakle tamo gde je zimski Stefan Braun). Proveri cenu ali mislim da je 8m oko 1000din. Ako oš baciću ti ime radnje na pm, da ne bude da ih reklamiram.
sad sam i proverio. Imaju na lageru 5m za 790din. Inače oni su me uputili na drugu firmu gde je cena 10m hdmi to hdmi kabla 4235din!!! Plus nećeš naći nigde hdmi to DVI, već moraš adapter da kupiš. Tako da eto... support normality
Treba mi oko 9 metara svakog kabla...moracu znaci da se otvorim prilicno za to. Za adapter nije problem, imam ga...audio znaci opusteno, a sada sam kopao po netu, moze HDMI izgleda do 15 metara bez problema, preko vec pravi problem... Jbg, za trece cemo morati da sacekamo da se javi neko ko zna ili makar bax, za njega znam 100% da fura 2 monitora... Hvala, ce da overim prodavnice! :)
========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
BLEJA:)))
:: pitao je koliko najviše može da bude dugačak kabl. Ono što ja nisam video jeste da je u pitanju hdmi to dvi :: :: Imaš da kupiš hdmi to hdmi u ulici Hajduk Veljko Venac 10 (to ti je mala uličica, potez od Sarajevske do raskrsnice sa Nemanjinom, dakle tamo gde je zimski Stefan Braun). Proveri cenu ali mislim da je 8m oko 1000din. Ako oš baciću ti ime radnje na pm, da ne bude da ih reklamiram. :: :: sad sam i proverio. Imaju na lageru 5m za 790din. Inače oni su me uputili na drugu firmu gde je cena 10m hdmi to hdmi kabla 4235din!!! Plus nećeš naći nigde hdmi to DVI, već moraš adapter da kupiš. Tako da eto.. :: support normalit :: ::
Ako je grafika ili integrisana grafika novije generacije iz ATI kuhinje cak i kroz DVI mozes da provuces zvuk. Ostaje ti da nabavis DVI to HDMI kabel i to je to.
Ja sam sad za vikend kacio PC na TV i moram da priznam da nije nesto sjajno zato sto je islo preko RGB kablea, u startu mi je ponudio samo HD Ready prikaz na TV-u ali uz dodavanje novog HD profila prikaza i to je reseno. Ostaje jos samo da prastaru konfiguraciju spakujem u novo kuciste i nakacim je na mrezu zarad razmene kako bih gledao multimediju sa uzivanjem. I sve to za cenu od oko 5-7000 dinara (kuciste+napajanje+1gb memorije).
Asus GeForce 9600GT 512...predpostavljam da ne moze...? :)
========== Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE!
BLEJA:)))
:: Ako je grafika ili integrisana grafika novije generacije iz ATI kuhinje cak i kroz DVI mozes da provuces zvuk :: Ostaje ti da nabavis DVI to HDMI kabel i to je to :: :: Ja sam sad za vikend kacio PC na TV i moram da priznam da nije nesto sjajno zato sto je islo preko RGB kablea, u startu mi je ponudio samo HD Ready prikaz na TV-u ali uz dodavanje novog HD profila prikaza i to je reseno :: Ostaje jos samo da prastaru konfiguraciju spakujem u novo kuciste i nakacim je na mrezu zarad razmene kako bih gledao multimediju sa uzivanjem. I sve to za cenu od oko 5-7000 dinara (kuciste+napajanje+1gb memorije) :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
:: Asus GeForce 9600GT 512...predpostavljam da ne moze...? : :: :: :: ========= :: Kolac u tiganju?!?! NEMOGUCE :: :: BLEJA:)) :: :: :: :: Ako je grafika ili integrisana grafika novije generacije iz ATI kuhinje cak i kroz DVI mozes da provuces zvuk :: :: Ostaje ti da nabavis DVI to HDMI kabel i to je to :: :: :: :: Ja sam sad za vikend kacio PC na TV i moram da priznam da nije nesto sjajno zato sto je islo preko RGB kablea, u startu mi je ponudio samo HD Ready prikaz na TV-u ali uz dodavanje novog HD profila prikaza i to je reseno :: :: Ostaje jos samo da prastaru konfiguraciju spakujem u novo kuciste i nakacim je na mrezu zarad razmene kako bih gledao multimediju sa uzivanjem. I sve to za cenu od oko 5-7000 dinara (kuciste+napajanje+1gb memorije) :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.