Pošto razmišljam o kupovini LCD TV, može li neko da mi objasni šta je razlika izmedju c 550 i c 650 serije. Inače modeli su Samsung LE-46C550 i Samsung LE-40C650
bolji panel, 100Hz, Internet@TV su osnovne razlike u korist c650 modela,verovatno postoje jos neke sitnije koje mozes pronaci i uporediti na samsung.rs ili googlajuci... Dobar izbor u svakom slucaju!
Serija 5 i serija 6... dilema koju sam imao i ja prilikom kupovine. Najveca i najbitnija razlika ti je osvezenje, gde je na sestici 100, a na petici 50, pa je slika nesto `fluentnija` tj manja je mogucnost da ti nesto `secka` u zavisnosti od kvaliteta prijema (sto je bitno za recimo sportove). na samsung.rs mozes uporediti ova dva modela cisto informativno i procitati o svakom.
Na osnovu navedenih modela, moje je misljenje tj savet da uzmes seriju 6 iako je 40 inca, nasuprot 46 ali serije 5. Razlika u velicini nije tolika da ce ti praviti probleme, cini mi se da ovaj manji ima nesto bolji kontrast i lux, ali to je licni utisak. Ipak odi do neke prodavnice gde su izlozeni i pogledaj sam kako ti monitori `leze`, tj da li odgovaraju zahtevima.
Za sebe sam uzeo UE40C6000, pa ti mogu reci da serija 6 ispunjava zaista sve zahteve koji su potrebni ne samo za tv, vec i za monitor za pc (sa koga i pisem). Igre sam zapustio, igram samo nesto starije i neke simulacije, sto jako fino radi na 1920x1080, na hd3850 i e8400. Uglavnom gledam filmove i prezadovoljan sam. Moram napomenuti da i pored ugradjenih zvucnika moras imati nesto `sa strane` kako bi dozivljaj bio potpun. :)
U dnevnoj sobi je serija 3 (isto 50hz), pa ti mogu tvrditi da se ipak isplati uzeti bolju seriju, a manje dijagonale, jer sa vecom serijom ide i bolja obrada slike. Nekad su to nijanse, ali nekad su razlike bas primetne, pogotovo kod nizih serija ekrana, recimo kad gledas fudbalsku utakmicu.
Aj u zdravlje i nek te dobro i dugo sluzi sta god uzeo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.