moj `problem` je u sledecem. Imam ovo na raspolaganju od interesa:
Asus P5Q SE/R plocu sa integrisanim 7.1 zvukom Nvidia 8500 gde je TVOUT s-video LG LCD LG32LG3000 koji pozadi ima sledece konekcije: opticki audio izlaz, HDMI i DVI video ulaz, SCART prikljucak, i nesto sto se zove AV input a koji ima dva cinca za stereo zvuk i nesto za video sa oznakama Y, Pb, Pr
Zanima me kako najednostavnije (a i jeftinijie) mogu da povezem PC sa ovim TV da bi gledao filmove sa zvukom na njemu? Udaljenost je nekih 10m.
Dali je bolje SCART box sa AV cicncevima (tri komada) ili mogu da koristim ovaj deo gde pise Y-Pb-Pr i Stereo?
Dali na ovaj TV mogu da povezem neki 2.1 ili 5.1 eksterni audio sistem tako da imam bolji dozivljaj posto mi se ugradjeni zvucnici cine losim?
Najbolje ti je da tv povezes sa grafickom kartom preko DVI na DVI, znaci zaboravi na cinceve, S-video i scart-ove sto se slike tice. Kada vec imas DVI na TV-u iskoristi ga, pretpostavljam da ti graficka ima dvi i vga izlaz pored tog S-video izlaza. A zvuk TV-a mozes da povezes sa nekim zvucnicima bez problema, samo ti treba audio out iz TV-a i povezes ga sa nekim zvucnicima kao i racunar.
Najbolje ti je da ides sa DVI na DVI. Meni zvuk predstavljao problem. Ja sam, posto nemam DVI na TV-u (Samsung LE32B551) isao sa DVI na HDMI. Pozadi na TV-u imam DVI audio in ali ne radi, jednostavno TV ne daje zvuk. Tako je i sa serijom 6, konkretno LE32B650. Taj problem sam resio tako sto sam povezao 2.0 Genius zvucnike sto se i isplatilo jer su mnogo bolji od ovih ugradjenih.
E sad je caka u tome sto pise DVI ali ja ne vidim ni jedan konektor na TV koji lici na DVI sa karte vec vise lici na HDMI. Mozda je neka verijza A, B i slicno.
Kazite mi kako bi islo povezivanje, bolje preko SCART pa cincevi ili kako preko onog Y-Pb-Pr ako ne mogu preko DVI-VGA u slucaju da je cudan konektor ili nema kabla da se kupi, posto je sve to odprilike? Kako ide zvuk?
HDMI sam uzeo od 3m i platio sam ga 1k din u art suportu, DVI-HDMI adapter sam uzeo u KDK-u za 650 din a kabl 3,5mm duzine 3m sam platio oko 250 din na tezgama :) Tebi ce biti malo teze a naravno i skuplje jer ti treba 10m.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.