Izbor mi je spao na ovo, i ne znam sta da uzmem.. da podsetim da mi treba kao monitor za komp, tv gledam samo svetsko prvenstvo i ovako kad ima nesto konkretno sto 90% ljudi u srbiji tad gleda. Znaci monitor. Dijagonala mi je izuzetno bitna, ali isto i odnos cena/dobijeno. Kako sam ih postavio, tako ide po preferenciji :) Ako neki ne valja, recite sto i zbog cega da ne uzmem. Jos ako neko ima nesto od ovog..
LG LH je odlična serija, i ovde ima ubedljivo najbolji odnos cene i kvaliteta....osim ako prostorija u kojoj će biti nije mala za 37`....onda je stvarno SOBETINA.
Philips me bojama razočarava, Sasmung ima mnogo škarta.....možda Toshiba.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
Budzet mi je 60 000, pa ovo kao +- 3 000, nista preko toga, jer moram da dam pare i za put do bga. E sad vidis, mene bas interesuje kakve su ove toshibe, jel valjaju one stogod? Cena je sasvim korektna. Sto se tice razdaljine od tv-a, oko 3 i nesto metara, i 37 mi je bas minimum minimuma, kad gledam sad ovu 32-ojku, bas bih isao bar na 40. Samo kad bi neko pouzdano znao kakve su toshibe.
Obavezno pogledaj Toshibu, i makar ti 15.000 ljudi reklo da je besprekoran, uveri se svojim očima. TV se ne kupuje svaki dan.
***************************** Besposlen pop i goveda krsti...
:: Budzet mi je 60 000, pa ovo kao +- 3 000, nista preko toga, jer moram da dam pare i za put do bga. E sad vidis, mene bas interesuje kakve su ove toshibe, jel valjaju one stogod? Cena je sasvim korektna. :: Sto se tice razdaljine od tv-a, oko 3 i nesto metara, i 37 mi je bas minimum minimuma, kad gledam sad ovu 32-ojku, bas bih isao bar na 40. Samo kad bi neko pouzdano znao kakve su toshibe.
MOze se pogleda ovako TV signal, ali kako u fullHDu preko kompa da vidim? Nema pojma.. Kako drugacije da proverim tv dal valja i vredi, jel ima neka caka? E, vidi ovo sta sam nasao, nema pojma da je tacan opis, mora da je greska za rezoluciju:
LG i Samsung imaju 2 god garancije, ostali 1 god, mozda da uzmes od ova dva jedan zbog dobre garancije, mada iskreno ni 2 god nije nesto posebno al opet bolje nego 1 god. Pored toga i LG i Samsung imaju dobre karakteristike i dosta opcija sto se tice povezivanja, karakteristike su im dobre, pa mislim da su najbolji izbor od ponudjenih.
Na netu je taj Samsung odlicno ocenjen pa mislim da ne treba da brines. Samsung pravi odlicne monitore, TV-e, LCD i ostalo. Ja bih ga uzeo, al tvoje su pare pa odluci :)
:: :: Pa i ja gledam to, vredi dosta cela godina vise. :: :: A i on mi tu upada u sredinu, 40`` je, ima 2god, zastupljen je dosta.. Samo kovle rece gore da samsung nije nesto.. Ne znam nasta se tacno odnosilo
Evo procitao sam sve, i niko nista lose ne rece.. Ne bi trebalo da je lose. Jes da za iste pare imam 2 incha vise kod filipsa, ali nije bas i sve u velicini :)
Inace, video sam u metrou ovaj philips, i slika je ok, bila tad slagalica na rtsu. Da ima 2god garanciju, uzeo bih ga sigurno, al ovako cu najverovatnije da zrtvujem 2 incha i da idem na samsunga. I skontao sam da ovaj LG nema Digitalni tuner, a ni philips, tako da bolje da se ne zezam i uzmem samsung. Videcu za par dana sta cu..
Zato sto ces itekako videti razliku izmedju 50Hz i 100Hz na 40`` dijagonali. Ali sad vidim da i kod b551 nema 100Hz. Nisam odavno gledao, znam da je kod prethodnih serija a656 sa dijagonalom vecom od 32`` bilo 100Hz osvezenje slike. Dobro bi ti dosla 40``, ali za kvalitetnu 40`` morao bi da se malo vise otvoris. Samsung televizori su odlicni, jedino je malo nezgodno sto nisi u bg-u, pa da vidis koji je panel, al nema veze imas 2 god. garancije Ima i jedan panasonic isto je sa 50Hz, ali pogledaj kolika je garancija ! ___________________________________ https://www.hd-space.org http://hd-torrents.org/index.php
Iako nemam nekog iskustva sa ovim stvarima, reći ću ti ono što ti je rekao i bax, a to je da Samsung nije garant kvaliteta(u dobrom broju slučajeva) i da je pametno da juriš tu Toshibu(firma koja gotovo nikad nije izbacila loš proizvod u bilo kojoj sferi, dok je Samsung prednjačio u tim stvarima godinama(tv, mobilni, bilo kakva elektronika...). E sad ima tu još jedna stvar...koliko si ti kao korisnik pripremljen da sagledaš sve te stvari oko kvaliteta, odnosno koliko će se tebi svideti proizvod, a da nisi sagledao sve njegove mane. Ne znam koliko se razumeš, ali ja bih taj Samsung preskočio, pa oni ni kvalitetno postolje ne mogu da naprave na LCD TV-u.
Aj ne pljuj po Samsung-u zato sto si ti verovatno imao negativno iskustvo pa po tome sudis. Svakom proizvodjacu se zadesi da ima neku losu seriju ili primerak pa ni Samsnug nije izuzetak, tako da ne sudi po tome. Uopste je poznato da Samsung pravi odlicne televizore, monitore, pa i LCD TV-e. Uostalom taj model 40b530 je na netu dobio najvise ocene tako da je dobra preporuka za kupovinu. Ako cemo subjektivno da gledamo stvari, ja imam Samsungov TV kupljen pre 19 god i radi i dalje. Imam i LCD monitor koji radi evo vec 4 godine bez problema, kao i mobilni koji sljaka skoro 2 god, pa ti vidi....
:: Iako nemam nekog iskustva sa ovim stvarima, reći ću ti ono što ti je rekao i bax, a to je da Samsung nije garant kvaliteta(u dobrom broju slučajeva) i da je pametno da juriš tu Toshibu(firma koja gotovo nikad nije izbacila loš proizvod u bilo kojoj sferi, dok je Samsung prednjačio u tim stvarima godinama(tv, mobilni, bilo kakva elektronika...). E sad ima tu još jedna stvar...koliko si ti kao korisnik pripremljen da sagledaš sve te stvari oko kvaliteta, odnosno koliko će se tebi svideti proizvod, a da nisi sagledao sve njegove mane. Ne znam koliko se razumeš, ali ja bih taj Samsung preskočio, pa oni ni kvalitetno postolje ne mogu da naprave na LCD TV-u. :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: ::
Pomislio sam da ovde u KGu u tehnomarketu uzmem toshibu, ali sam video da skoro duplo sporiji odziv ima, 8ms, ne znam koja je razlika od 4 ili 5ms. Mislim da cu da ovo da uzmem, potrazio sam sto je kovle predlozio
It`s my turn. Vidiš, Samsung je ok. Po specifikacijama!!! *ebeš specifikacije ako ti uređaj rikne za 2 godine! Kakav je to proizvod? Ne pričam samo iz ličnog iskustva(jer ovde je u pitanju množina, dakle ne jedan proizvod...konkretno, imao sam prilike susreti se sa njihovim monitorima, TV, telefonima, digitalnim kamerama...od pobrojanog, samo mi još monitor 765MB još uvek radi i to je jedino što su koliko-toliko u low segmentu monitora uradili.) A po čemu onda da sudim, ako ne po sunjektivnom osećaju? Na netu imaš gomile sajtova koji *eru te *eru kako je do jaja kupiti to i to i daju im najviše ocene...pa čak i da ti testovi jesu verodostojni, pitanje je koliko dugo mogu da izdrže a da se ne pokvare(najbitnije, a najmanje pomenuto pitanje, jer ništa ti neće značiti da li ima 1 ili 3 HDMI ako pokaže otkaz....). O tome govorim. Isto kako sam ja imao nesreće(mada ja to ne bih tako kategorisao), isto tako ti imaš sreće kako ti taj samsung tv radi toliko godina....
Be the change you want to see in the world.
:: Aj ne pljuj po Samsung-u zato sto si ti verovatno imao negativno iskustvo pa po tome sudis. Svakom proizvodjacu se zadesi da ima neku losu seriju ili primerak pa ni Samsnug nije izuzetak, tako da ne sudi po tome. Uopste je poznato da Samsung pravi odlicne televizore, monitore, pa i LCD TV-e. Uostalom taj model 40b530 je na netu dobio najvise ocene tako da je dobra preporuka za kupovinu. Ako cemo subjektivno da gledamo stvari, ja imam Samsungov TV kupljen pre 19 god i radi i dalje. Imam i LCD monitor koji radi evo vec 4 godine bez problema, kao i mobilni koji sljaka skoro 2 god, pa ti vidi... :: :: :: :: Iako nemam nekog iskustva sa ovim stvarima, reći ću ti ono što ti je rekao i bax, a to je da Samsung nije garant kvaliteta(u dobrom broju slučajeva) i da je pametno da juriš tu Toshibu(firma koja gotovo nikad nije izbacila loš proizvod u bilo kojoj sferi, dok je Samsung prednjačio u tim stvarima godinama(tv, mobilni, bilo kakva elektronika...). E sad ima tu još jedna stvar...koliko si ti kao korisnik pripremljen da sagledaš sve te stvari oko kvaliteta, odnosno koliko će se tebi svideti proizvod, a da nisi sagledao sve njegove mane. Ne znam koliko se razumeš, ali ja bih taj Samsung preskočio, pa oni ni kvalitetno postolje ne mogu da naprave na LCD TV-u. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Be the change you want to see in the world. :: :: :: ::
Ne znam kako si zamislio to da ne palis komp? Prvo, ne verujem da ce da ti procita prevod, ako ti ne treba ok, drugo, znaci imas neki externi hard sa kog ces da pustis taj mkv jer, ako si mislio da pustis sa usb stick-a, nece da moze.. Lap top u ruke, pa pravac tehnomanija ili tehnomarket, na proveru kvaliteta slike. Nista bez probe, jer mislim da neces pogresiti sta god da uzmes, sve su to dobre serije, samo moras da vidis sta se tvom oku najvise svidja.. Pozdrav
Mislim da ako u zvanicnoj specifikaciji proizvodjaca, konkretno Samsunga pise da pusta samo jpeg, ne i mkv, nije moguce otkljucavanje, jer jednostavno ne postoji ta mogucnost. Drugo je to kod LG televizora, kod kojih mozes da otkljucas reprodukovanje video sadrzaja. Malo su mi mnogo jeftini ovi u idnosu na tehnomaniju, vidi ako mozes da proveris prekupovine nekako to, da nije servisiran i proveri garancija kolika je, jer takve prodavnice (online shop-ovi) znaju da daju manju garanciju, jer je uredjaj servisiran. Ja cu se takodje pohvaliti svim uredjajima Samsung-a koje imam u kuci. Krenucu od monitora Sync Master 710N koji radi posle 6 godine besprekorno, dalje TV LE32A656 isto, postolje je kvalitetno barem za mene, ne znam od cega bi trebalo da bude napravljeno postolje LCD-a ??? klima AQ12FAN dve godine bez problema, nikakva dopuna freona, jedino ciscenje unutrasnje jedinice, sto je normalno kod svake klime, ne odaje znake slabijeg hladjenja, a ni grejanja radila je na -2, sasvim normalno, drugi TV sa katodnom cevi, ne znam tacnu oznaku, 5 godina bez problema, po ceo dan i pola noci je upaljen, kucni bioskop HT-TQ22 kupljen pre 3 godine takodje, jedino sam mislio da je boljeg kvaliteta zvuk, ali sluzi kao i prvog dana, mikrotalasna GE89MST, radi kao i prvog dana, skoro svaki dan se iskljucuje, kupljena pre godinu i po, malo je bucnija, ali podnosljivo je, ima brdo opcija, kupljena je ves masina samsung WF8804CPG pre nekih 15 dana, jos nije probana, ali se nadam da ce raditi kao i svi ostali Samsung uredjaji koje imam. Ja za ovih 6 godina koriscenja samsunga sam potpuno zadovoljan ulozenim...ne znam zasto se toliko pljuje samsung... da li je problem sto sve zivo pravi ??? E da zaboravio sam i HDD F1 1TB o njemu mislim da je suvisno govoriti, pola foruma ga ima... prema tome...nemojte toliko da hejtujete...zelim ti srecnu kupovinu...pozdrav ___________________________________ https://www.hd-space.org http://hd-torrents.org/index.php
evo i ja da se pohvalim da mi je crko samsung 940bw monitor.. imam Toshibin lcd tv kod kuc 42` vec neke 2,5 god i radi besprekorno...nisam koristio druge lcd-e pa tako ne mogu da sudim o kvaliteti ali sam ja prezadovoljan ovim. Isto tako, u zavisnosti shta bi se najvishe gledalo na tv-u gledaj rezoluciju.. jer koliko znam kablovska na 1080p tv-u izgleda smeshno ako se ne varam..bilo je na ovom forumu reci o tome pa procesljaj malo jos pre kupovine! ako je svrha samo za komp onda definitivno uzmi 1080p! Pozz
sad tek ne znam sta da radim. jedino ovaj samsung b530
kovle, ima opcija u servisnom meniju da promenis nesto i da ti se tv ponasa kao 650 serija koja cita video. Ni za amd ne postoji da moze da se otkljuca, pa su ljudi uspevali. No, to sad nije ni bitno. Otisao bih da vidimm ovaj filips kakav je pa mozda uzmem njega... nekam pojma.
To sto pise na tarabi nista ne mora da znaci. Sto ti rece bax, obavezno pogledaj TV pre kupovine.
Druga stvar (mozda i bitnija od prve) jeste da smo mi zamlja 23.sveta i da su za Metro recimo utvrdli da su prodavali reparirane televizore/monitore sa zapada. Sta vredi odlicna specifikacija, pa cak i dobra slika, ako je poluproizvod koriscen i repariran, pa tebi uvaljen. Tu recenzije sa zapada ne pomazu, jer to nisu proizvodi istog kvaliteta.
mnogo mi mala ta dijagonala za te pare, a ima ga u metrou za 59 500. jeste da ima 5 godina, ali pre bih za dve hiljade vise uzeo 40`` a i onaj gore lg sto sam stavio link je 3-4 soma manje, jedino garanciju sto ima manju. Ako neko ima informacije za toshibu nek javi, i ko se razume u taj odziv da mi kaze razliku izmedju 4 ili 5ms i 8ms
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.