Poz, ljudi, ovih dana jurim klimu, prekipele mi više vrućine(patimo i ja i komp). 12000BTU, cena oko 20k. Vidim da u Metrou ima De Longhi CKP 30 C za 17699, pa ako bi neko mogao da kaže valja li išta. Pročitao sam dosta tema po ovom pitanju ali i dalje ne znam šta ću...Druga opcija mi je Electrolux EXS 12 HC7WI (A klasa-u Neptunu, nisam siguran za oznaku jer nešto neće da mi otvori sajt) treća Samsung AQ 12FCXSER. Rado bi ja uzeo neki inverter za 50-60k ali trenutno je takva situacija...Zahvalan sam na svakoj sugestiji.... Fiat iustitia, et pereat mundus
Pre par dana sam postovao na ovu temu, razumem te u potpunosti, frizider je frizider, samo vodi racun a o energetskom razredu klime koju hoces da kupis, ne veruj mnogo prodavcima i sarviserima jer jednima je cilj da prodaju a drugima pored ugradnje da ti prodaaju i svoju klimu, gledaj cene i karakteristike klima uredjaja, moj predlog ti je: http://www.tehnomanija.rs/katalog/vivax-klima-acp-12ch32zno.html proveri imaju li jos na lageru, dobra klima! Pozdrav
Evo da malo pomognem. Imaš najbolju klimu na svetu ato je japanska fujicu, sve je original. Nema kopije niti smeju da je prave. Za manju kvadraturu kupi i manju klimu a ako ti je velika kvadratura prostora onda najveću njihovu klimu. Ne treba ti inverter klima već najobičnija. to su toliko dobre kakao pričaju majstori, da će ti služiti 20 godina, samo vodiš računa o filterima i to je to. posavetuj se sa prodavcem. Bolje je da ti je jaka i da se pali par puta u satu, recimo do 5x. Jedino mesto koje sam čuo da imaju Fujicu klimu je Sarajevska ulica u Beogradu. Nisam bio i ne znam broj ali valjda ih ima na netu. Košta će te između 400-800 evra i miran si . sve ostalo ja nebih kupovao. Ako ti je to skupo onda jedino možda Midea 12-ka ili jača Jer ima Japanski Toshibin kompresor original. Neki kažu da su dobre. Ostalo ništa. NIPOŠTO. Pozdrav.
Najbolje klime koje postoje su Tadiran, ali posto su skupe, preporucio bih ti fujitsu, on je na 2. mestu, a neces pogresiti ni ako uzmes Galantz, jer je unutra Panasonic (bar do sada), a DeLonghi je pre bio OK, ne znam za sada... Samsung je svakako OK, ali nije mi samo jasno kako je tako jeftin...
AMD Athlon X2 7750BE@2,9GHz + CM TX3 Biostar TA790GX+ 128M 2 x 1GB OCZ Ati Edition@840MHz Sapphire ATI 4770 512MB DDR5 Sata2 Maxtor 80GB ATA Maxtor 160GB Pioneer DVR-216D Black CM eXtreme Power Plus 550W MS Industrial APOLL
http://www.osta.ee/10125489 (poludim kad nema eng sajt). Izgleda da ovi iz Neptuna lažu za energetsku efikasnost, nigde nisam našao da je A...Za Fujitsu nema dileme, ali mi je preskupa...Videću još je sve otvoreno... Fiat iustitia, et pereat mundus
Resis li se za Fujitsu neces pogresiti. Imam dve jedna je sa invertorom. Obicna bez problem radi i na -10 a sa inv ne moras ni razmisljati. Skuplje jesu ali nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari. Pogotovo sa provodom koji sam imao sa starom klimom . To covek da ne pozeli nikom. Pozdrav
Tri firme sa najpoznatijim imenom i kvalitetom koje prave klime su Carrier, Daikin, Tadiran (i tadiran stuca u poslednje vreme). Citao sam skoro za fujitsu i kazu da to vise nije to zadnjih godina. Takodje sam procitao i da se sve te klime Neo, Vox, Fox, Vivax, Midea,...prave u jednoj fabrici tj. mideinoj fabrici u Kini. Carrier je kupio Mideu. Keva je kupila pre neki dan u tehnomaniji neku Fox 12-u za 16800 + ugradnja 6500. Lepo radi i hladi. Dokle ce videcemo. Koliko para toliko i muzike...
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.