Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
klima 9000btu preporuka ?
STRANA 1 OD 1
fervex klima 9000btu preporuka ? 13.06.2010. 12:55 T27458

status: user
broj poruka: 114

Zanima me klima 9000btu, sledecih karakteristika :

Male potrosnje struje, tj A energetski klase.
Da spoljnja jedinica ne pravi previse buke, jel ce biti pozicionirana na terasi koja se koristi.
Dostupnost za odrzavanje i rezervne delove.

Naravno sa cenom u nekim normalnim okvirima.

Hvala svima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ma sve one malo trose 13.06.2010. 13:19 #222335

broj poruka: 5704
Buka zavisi od ugradjenih turbina i ventilatora. Najbolje su japanske klime. Bilo je 10ki Hitachi, fenomanalne a jos invertorske. Od ostalih samo Panasonic ima OK cenu kao i dobar kvalitet, u najgorem mogucem slucaju u obzir dolaze LG i Samsung. Retko sta tu crkne kod kvalitetnih pa i nemas potrebe za delovima. Ako imas para najbolji izbor je Daikin, imas predstavnistvo na Zemunskom keju, vidi se velika reklama sa setalista, na zgradi, kod Yachting kluba. U svakom slucaju NIKADA ne uzimaj konfekcijske klime: Midea, Frozinni, Galanz, Fonko i slicne jer su sklapane od odpada. Bukvalno je tako

D E M I G O D

Equinoxe Re: 13.06.2010. 14:03 #222341

broj poruka: 12057

Imam 12BTU Galanz kliimu već 5 godina i funkcioniše savršeno iz godinu u godinu. U ovoj `konfekcijskoj` klimi je Panasonicov kompresor.....al ne uzimajte....to je krš.

Raspitaj se malo, koje su komponente klime pa onda kupuj, a ne ko ovca, samo najskuplje valja.

Besposlen pop i goveda krsti...

MACHINE Re: Re: 13.06.2010. 14:12 #222342

To su reparirani kompresori. I iz kineske fabrike. Postoje pogoni Matshite u vise zemalja (Malezija recimo). Najgori su turski i kineski. Neke rade duze a neke krace - sreca je cudo, dobra klima ako je dobro napunjena i sistem vakuumiran, bez gasenja mora da radi najmanje 10 godina. To je dobra klima. Ko ima para uzima Daikin, ko nema a hoce dobru i sigurnu klimu uzima Panasonic i Hitachi. To sto neko istetovira na noname kompresoru japansko ime ne znaci mnogo, svi vole da ture nesto tipa: Midea - compressor by Toshiba...medju najjacima je Toshiba kompresor, ali je pitanje kome je sta sve crklo pa ugradjeno u konfekciju. Ko voli nek izvoli...ja nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, ne zelim pozar, krkljanje, stucanje, isparavanja kineske plastike, otuzan kvalitet izrade i slicno...hocu da znam da kada je upalim nakon nekoliko meseci ona veze i radi i bez odrzavanja, i na +60C i na -20C.

Ne kazem da nema i onih kojima to nije bitno, meni jeste i spreman sam da dam 2x vise za brand ako znam da me nece izneveriti. Skoro niko nije cuo za Daikin pa pomisle ljudi neki krs, ali sta ces, neznanje nikad nije bilo luksuz :)

P.S. Galanz ti je medju klimam isto sto i Frontier medju napajanjima...nekome radi, a nekome...

D E M I G O D

::
:: Imam 12BTU Galanz kliimu već 5 godina i funkcioniše savršeno iz godinu u godinu. U ovoj `konfekcijskoj` klimi je Panasonicov kompresor.....al ne uzimajte....to je krš
:: Raspitaj se malo, koje su komponente klime pa onda kupuj, a ne ko ovca, samo najskuplje valja
:: ****************************
:: Besposlen pop i goveda krsti...
dautovic ... 13.06.2010. 14:18 #222345

broj poruka: 2855
Sve si lepo rekao...samo sto pored hitachi i panasonic ima tu jos 2-3 dobra proizvodjaca...ima ih i vishe ali ne u nasoj zemlji na siromasnom balkanu i ako ima to su klime loseg kvaliteta sa turskim kompresorima...

a to da klime mogu da rade 10godina je ziva istina! ranije 90ih su klime bez problema sljakale toliko, ali kao sto je svima jasno tu nema zarade...oni da prodaju jednoj porodicu jednu klimu u 10 godina?! Ovako lepo ugrade i u BRENDIRANE KVALITETNE KLIME neki `turski` kompresor pa za 2-3 godine mozda i ranije dodje cika serviser i kaze mora da se radi, to to to to to.... :D

U svakom slucaju i kod klima vazi izreka `koliko para toliko muzike`

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: ... 13.06.2010. 14:21 #222346

Svakako ima super klima, split sistema ili invertora, ali kod nas vec neku godinu tesko se mogu naci: Mitsubishi, Fujitsu...cuveni Carrier (izraleski Tadiran je njihov vec neku godinu) ali su oni pomerili Toshiba pogon u Aziju, pa su osnovni modeli losiji ali opet mnogo bolji od ostalih.

D E M I G O D

:: Sve si lepo rekao...samo sto pored hitachi i panasonic ima tu jos 2-3 dobra proizvodjaca...ima ih i vishe ali ne u nasoj zemlji na siromasnom balkanu i ako ima to su klime loseg kvaliteta sa turskim kopresorima..
:: a to da klime mogu da rade 10godina je ziva istina! ranije 90ih su klime bez problema sljakale toliko, ali kao sto je svima jasno tu nema zarade...oni da prodaju jednoj porodicu jednu klimu u 10 godina?! Ovako lepo ugrade i u BRENDIRANE KVALITETNE KLIME neki `turski` kompresor pa za 2-3 godine mozda i ranije dodje cika serviser i kaze mora da se radi, to to to to to.... :
:: U svakom slucaju i kod klima vazi izreka `koliko para toliko muzike
dautovic do kraja sledece nedelje... 13.06.2010. 14:27 #222348

broj poruka: 2855
treba u ovaj stan u kom sam sad da ugradim jednu 12icu, u drugom stanu u zgradi koji je ispod ovog ima klima vec par godina...ovde nisam stavio ne znam ni sam sto...

Sada gledam sta da uzmem za neku `normalnu` cifru(max do 30 000 RSD nemam no`aca vise : D) jer je kod nas sve to manje vise isto i osim ako klimu nedoneses `od preko` itd bolje ne davati ovde neku jacu kintu...sve je isto smece...

Gledam sad na sve strane sta se nudi...i nisam pametan vise.

Equinoxe Gluvi telefoni i polu-istine 13.06.2010. 14:27 #222349

Kako se gluvim telefonima šire neistine to je strašno. Moj drugar radi u servisu za klime 10 godina i napolju ima svega i svačega. Ime ništa, ali ništa ne garantuje. Ne znam nikoga ko je imao problem sa kompresosor u Galanz-u, čak ni reparirani modeli, i nisu u svim modelima reparirani kompresori. Plastika je odlična, perca precizna, ni jednom nije dopunjivan freon, samo redovno čišćeni filteri.

I Tadiran i Fujitsu imaju reparirane i kineske modele. Na poslu sam imao kineskog Fujitstu-a koji je već 3 umirao za 5 godina. Kompletno umiranje kompresora.

Ibegavajte Vox, Fuego, Korel, Vivax i Weg jer to su najgore budževine kompletno nekvalitetne.

Daum ... 13.06.2010. 14:32 #222350

broj poruka: 12794
Uzeo sam pre 2 godine Panasonic 12-icu za 20.000 sa free ugradnjom u Tehnomarketu. Hladi za sve pare!

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Equinoxe Re: 13.06.2010. 14:35 #222353

Još sam hteo da dodam, Sony Bravia televizori, reprarirani na sve strane, a retko koji ima cenu manju od 80.000 dinara. Sasmung televizori sa no name dekoderima čije pasivno hlađenje odlepljuje od čipa jer se nalazi na plastičnoj zadnjoj masci koja se usled temperature uvija....ima čega god hoćete. Ime, ponavljam, u ovoj zemlji, ništa, ali ništa ne znači. Dobro se informišite pre svake kupovine.

dukiduledu u Kini 13.06.2010. 14:36 #222354

broj poruka: 826
postoje 2 velike fabrike klima uredjaja....i sve klime koje ulaze u Srbiju su pravljene u te dve fabrike....Samo pod drugim nazivom...znaci Galanz,MIdea,Paolo,Fonko,Vox,Fox,Korel,i tako dalje su samo NALEPLJENE robne marke....dok sam jos drzao veleprodaju Bele tehnike,desavalo mi se npr da apsolutno ista klima sa istim nazivom cak tipa Neo i Galanz se prodaje npr Neo 12hr 2 i Galanz 12hr2,ja u magacinu svome otvorim obe,i one su aaapsolutno identicne,sem razlicite nalepnice...tako da,ako hocete kvalitet,kupite nesto provereno,tipa Tadiran....

raic Kad smo već kod tehničke robe 13.06.2010. 14:42 #222357

broj poruka: 9006
Šta mislite o ovome što bata prodaje, mož biti da je kupljeno u mađarskoj ili tako nešto, a?

http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=233480

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Equinoxe Re: u Kini 13.06.2010. 14:49 #222358

To za prelepljivanje nalepnica je apsolutno tačno. Ima međutim Neo klima koje sasvim lepo rade. A Tadiran nije ono što je nekad bio, bar ne ovde, Nažalost.

Koliko saznajem od drugara koji dnevno servisira splitere, Samsung je `run for your life`.....zlo loša elektronika, najčešče rešenje je zamena kompletne štampe.

:: postoje 2 velike fabrike klima uredjaja....i sve klime koje ulaze u Srbiju su pravljene u te dve fabrike....Samo pod drugim nazivom...znaci Galanz,MIdea,Paolo,Fonko,Vox,Fox,Korel,i tako dalje su samo NALEPLJENE robne marke....dok sam jos drzao veleprodaju Bele tehnike,desavalo mi se npr da apsolutno ista klima sa istim nazivom cak tipa Neo i Galanz se prodaje npr Neo 12hr 2 i Galanz 12hr2,ja u magacinu svome otvorim obe,i one su aaapsolutno identicne,sem razlicite nalepnice...tako da,ako hocete kvalitet,kupite nesto provereno,tipa Tadiran...
gosha70 Re: u Kini 13.06.2010. 14:56 #222359

broj poruka: 192
Midea nije samo nalepljena robna marka vec je jedna od najvecih fabrika u svetu koja radi i za druge velike brendove izmedju ostalih i za Tadiran i Carrier!

:: postoje 2 velike fabrike klima uredjaja....i sve klime koje ulaze u Srbiju su pravljene u te dve fabrike....Samo pod drugim nazivom...znaci Galanz,MIdea,Paolo,Fonko,Vox,Fox,Korel,i tako dalje su samo NALEPLJENE robne marke....dok sam jos drzao veleprodaju Bele tehnike,desavalo mi se npr da apsolutno ista klima sa istim nazivom cak tipa Neo i Galanz se prodaje npr Neo 12hr 2 i Galanz 12hr2,ja u magacinu svome otvorim obe,i one su aaapsolutno identicne,sem razlicite nalepnice...tako da,ako hocete kvalitet,kupite nesto provereno,tipa Tadiran...
MACHINE Re: Re: u Kini 13.06.2010. 14:58 #222360

Nije tacno! Obratno je: NAJVECA kompanija je Carrier jer je pod njom ceo Toshiba komplex za kompresore + Tadiran + Midea. Dakle, Midea je pod Carrierom ali kao kcerka firma za zemlje treceg sveta, zapravo Midea ugradjuje ono sto ne zadovolji nalepnicu za Carrer-Tadiran. Ali takodje imaju Toshibe u sebi, doduse losije primerke. Isti je slucaj sa odnosom Asus i Asrock

D E M I G O D

:: Midea nije samo nalepljena robna marka vec je jedna od najvecih fabrika u svetu koja radi i za druge velike brendove izmedju ostalih i za Tadiran i Carrier
:: :: postoje 2 velike fabrike klima uredjaja....i sve klime koje ulaze u Srbiju su pravljene u te dve fabrike....Samo pod drugim nazivom...znaci Galanz,MIdea,Paolo,Fonko,Vox,Fox,Korel,i tako dalje su samo NALEPLJENE robne marke....dok sam jos drzao veleprodaju Bele tehnike,desavalo mi se npr da apsolutno ista klima sa istim nazivom cak tipa Neo i Galanz se prodaje npr Neo 12hr 2 i Galanz 12hr2,ja u magacinu svome otvorim obe,i one su aaapsolutno identicne,sem razlicite nalepnice...tako da,ako hocete kvalitet,kupite nesto provereno,tipa Tadiran...
:: ::
DaSickSyst Re: Re: u Kini 13.06.2010. 15:03 #222361

broj poruka: 2909
:: To za prelepljivanje nalepnica je apsolutno tačno. Ima međutim Neo klima koje sasvim lepo rade. A Tadiran nije ono što je nekad bio, bar ne ovde, Nažalost
Jedan moj prijatelj prodaje i ugradjuje klime i preporucio mi je Neo 12icu...Kupio sam je pre 5 godina za neku smesnu kintu...Sobzirom na cenu ocekivao sam da ce raditi maksimum dve godine...I sada radi kao prvog dana,odlicno hladi,a na jesen kada malo padnu temperature dogrevam stan njom...Sto se odrzavanja tice jedino sam filtere cistio...Freon jos nisam dopunjavao.

DaSickSystem
gosha70 Re: Re: Re: u Kini 13.06.2010. 15:14 #222363

broj poruka: 192
Poenta onoga sto sam rekao je da je Midea jedna od najvecih fabrika BELE TEHNIKE generalno u Kini pa i svetu, ne samo klima uredjaja - FABRIKA, ne nalepljeni brend kao NEO koji je bugarski brend za koga rade i Kinezi i Turci. Mozes i ti da imas svoj brend, izmisli neko ime, poruci odredjenu kolicinu od Kineza, reci hocu da mi nalepite taj i taj brend - moze, toliko kosta i ti imas `svoj` brend. Tako sada funkcionise i Gorenje na bivsim prostorima Ex Yu - Kinezi rade masine za sudje, masine za ves itd., televizore rade Turci ... Postali su firma koja se bavi TRGOVINOM a ne proizvodnjom. NEO, Fuego, Fox, Vox, Vivax ... su nalepljeni brendovi, nemaju svoje proizvodne pogone vec to za njih rade drugi - znaci bave se trgovinom! Midea i Galanz su najbolje po meni iz tog `socijalnog` segmenta, jeftine, i sa najmanjim brojem kvarova koliko sam ja upoznat dok sam radio za jednu veleprodaju. Tu sam se upoznao sa tim kako funkcionisu ti `brandovi` jer smo i mi uvozili od Kineza i Turaka robu pod brandom koji je izmislio moj gazda, za sta je morao dodatno da doplati za izradu logo-a.
http://www.midea.com/midea/about/aboutMidea_GroupProfile.jsp
http://www.galanz.com/about.shtml

:: Nije tacno! Obratno je: NAJVECA kompanija je Carrier jer je pod njom ceo Toshiba komplex za kompresore + Tadiran + Midea. Dakle, Midea je pod Carrierom ali kao kcerka firma za zemlje treceg sveta, zapravo Midea ugradjuje ono sto ne zadovolji nalepnicu za Carrer-Tadiran. Ali takodje imaju Toshibe u sebi, doduse losije primerke. Isti je slucaj sa odnosom Asus i Asroc
:: D E M I G O D
:: :: Midea nije samo nalepljena robna marka vec je jedna od najvecih fabrika u svetu koja radi i za druge velike brendove izmedju ostalih i za Tadiran i Carrier
:: :: :: postoje 2 velike fabrike klima uredjaja....i sve klime koje ulaze u Srbiju su pravljene u te dve fabrike....Samo pod drugim nazivom...znaci Galanz,MIdea,Paolo,Fonko,Vox,Fox,Korel,i tako dalje su samo NALEPLJENE robne marke....dok sam jos drzao veleprodaju Bele tehnike,desavalo mi se npr da apsolutno ista klima sa istim nazivom cak tipa Neo i Galanz se prodaje npr Neo 12hr 2 i Galanz 12hr2,ja u magacinu svome otvorim obe,i one su aaapsolutno identicne,sem razlicite nalepnice...tako da,ako hocete kvalitet,kupite nesto provereno,tipa Tadiran...
:: :: ::
philaemos ... 13.06.2010. 16:13 #222392

broj poruka: 2743
Kupio sam Tadiran pre 3 godine, placen 300 eur, nema blage veze sa nekadasnjim Tadiranom, klima radi ali tandrce kao traktor, a ne greje nikako.
Pre 2 nedelje sam uzeo Samsung 12-icu u Metro-u za 160 Eur, em bolje hladi, em se ne cuje, odlicna klima... koliko ce da traje nije ni bitno, za te pare 3 godine i super.
Kako su mi rekli serviseri Tadiran-Carrier-Midea sve isto sr@nje, Panasonic isto.
Jedino valja Daikin i Fujitsu.

Rezime: hteo sam da kupim neku 9000btu, pa sam uzeo Samsung 12-icu za 16000 u Metrou, jer manje nije bilo Nista joj ne fali.

Demon to some. Angel to others.

Vaskev re 13.06.2010. 17:32 #222405

broj poruka: 1673
Vec vise od 10 godina imam Mitsubishi 12ticu sa invertorom koja je intenzivno koristena za hladjenje leti i povremeno za dogrevanje u prelaznom periodu. Radno stanje kao prvog dana, nikada nikakvih problema sa njom, mana je naizmenicni kompresor sa invertorom koji uvek radi maksimalnom brzinom ali i kao takav nije uopste bucan. Mana je sto Mitsubishi je jako tesko naci na nasem trzistu. Proizvedena je u Maleziji.

Druga klima je genericki model obicne 12tice koja je intenzivno koristena za grejanje i hladjenje 5 godina i posteno je odradila svoje ali je njen rad bio sa nekoliko bitnih mana: bucna je, oseca se velika oscilacija u temperaturi prilikom rada (ovo je svojstveno svim klimama bez invertora). Pocela je vec polako da posustaje i zrela je za servis (ili zamenu ako servis bude skup). Proizvodnja je PRC iliti China.

Treca je Panasonic sa invertorom 2 godine stara, radi ekstra, kompresor je jednosmerni, apsolutno besumna, koristim je za grejanje-hladjenje cele godine i pokazala se odlicno. Od dodataka poseduje i jonizator i neke dodatne senzore i preciscavanje vazduha sa ozonizatorom. Proizvedena je u Maleziji.

Kada bih kupovao ponovo u skorije vreme favorit bi mi bio Mitsubishi, pod uslovom da se moze nabaviti. Sestra ima Fujitcsu koji je star koliko i moj Mitcsubishi, tj. 10 godina i takodje radi kao i prvog dana ali je manje koristena. U to vreme obe klime su kostale po 2500DM sa ugradnjom koja se naplacivala 250DM i nije montirao svako kao danas (zato te klime i traju toliko dugo).

Daum ... 13.06.2010. 19:55 #222447

broj poruka: 12794
Da, imam i Samsung 12-icu u dnevnoj sobi staru barem 10 godina. Radi ko sat...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

TheBear A kakve su Whirlpool ? 13.06.2010. 20:18 #222449

broj poruka: 6502
Ja imam jednu i radi dosta dobro, tiho i dobro hladi....

MilosNBG Vlasnik 14.06.2010. 01:46 #222522

broj poruka: 1586
Midea klime, vec tri godine, intenzivna upotreba tokom leta (upravo vrti vec 3 sata), zimi se povremeno dogreva, tiha, na spoljnoj ni traga korozije (nije zasticena od vremenskih pizdarija), samo filteri i vozi. Placena je neku bedu u Idei, montirao profesionalac, ali iz Germaniju . On mi je upravo preporucio nju od tih jeftinijih proizvodjaca koji se prodaju kod nas. Do sada - prezadovoljan.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

djordje666 Politicari 14.06.2010. 02:31 #222525

broj poruka: 96
Kolko ja vidim ovde svako vodi svoju politiku. Vise ne moze ni da se zna koja klima je bolja od koje :)

Vaskev re:re:Politicari 14.06.2010. 10:38 #222548

broj poruka: 1673
Kolko ja vidim ovde svako vodi svoju politiku. Vise ne moze ni da se zna koja klima je bolja od koje :)

Onda uzmi bilo koji (ali Frikom)....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs