Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Technics SU-V2x Amplifier-problem
STRANA 1 OD 1
gilopile Technics SU-V2x Amplifier-problem 26.05.2010. 04:23 T27067

status: user
broj poruka: 9459
Da li neko ima semu?Problem je u tome sto mu nedostaje izlazni IC.Guglao sam,kazu da bi zamena bila STK2038 IV,a ja sam u mogucnosti da nabavim STK2038 II.`Default` mu je SVI4003,ali on mi je preskup tj. 59 E.Ove zamene bi izasle oko 15E.
Kakva je razlika izmedju ona prva dva IC-a?Mislim na oznaku IV(4),i II(2)

Ako neko ima slicno pojacalo ,ili mi moze pomoci bio bih mu puno zahvalan.

P.s. Bio sam na datasheet-u,ali su PDF-ovi na kineskom,pa nebih riskirao:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsagen re 26.05.2010. 06:08 #216998

broj poruka: 125

Dobro doso Gilopile u virtualni svet posle duzeg vremena.

Naidji popodne na koffe pa da ti dam semu,

gilopile Re: re 26.05.2010. 06:40 #216999

Vazi hakeru,cujemo se kada dodjes s posla,pa da turas dzezvu,i da omlatimo po jedan fildzan uz rahatluk:)

Pozdrav!

Edit: Jos mi je potrebna pomoc,jer se frend sali da ima semu.

::
:: Dobro doso Gilopile u virtualni svet posle duzeg vremena
:: Naidji popodne na koffe pa da ti dam semu,
golfer re.golopile 26.05.2010. 11:01 #217043

broj poruka: 317

Pozdrav brate, nema te? Ovaj STK sa rimsko IV, ima vecu snagu i naravno vece napajanje i on u svakom slucaju moze da menja ovog sa rimsko II, koliko se secam maksimalni radni napon mu je plus-minus 55V, simetricno a ovaj sa II plus-minus 38V! Imam nekolko tih pojacala, ljudi ih bacali zbog cene izlaza! Uradio sam bolju kombinaciju, TDA7294, jeftinije, veca snaga, robusnije, ... 2-3 pojacala sa ovim TDA vec godinama rade po nekim kaficima bez ikakvih problema. Ovaj kod mene ne gasim, stalno je ukljucen i radi bez greske. Sa postojecim napajanjem koje je variabilno u zavisnosti od impedanse zvucnika, 8 oma je vece, koliko se secam, plus minus 45V, 4 oma plus-minus 35V i ovim TDA.... imas nekih 50-ak W bez problema. Video sam na nekim oglasima, neka firma iz Subotice prodaje kitove sa TDA za neku malu lovu ako te mrzi da pravis plocicu. Hajde da se cujemo pa cu ti dati jos neke informacije u vezi ovoga, mrzi me da kuckam, pozdrav iz Lajkovca!

gilopile @golfer 26.05.2010. 14:46 #217118

Hvala druze!Upravo mi je ta informacija trebala.Kada dobavim jedan primerak STK2038 IV ic-a kontaktiracu te.U firmi gde sam ga hteo naruciti ga trenutno nemaju,imaju samo II model.
Pozdrav!

golfer re. 26.05.2010. 16:35 #217145

broj poruka: 317
Imam negde semu tog pojacala, nisam kod kuce pa ako ti negde zapne vici da je potrazim, mada pojacalo je prosto, mislim nije komplikovano za budzenje. PS. Ako vec trazis ovaj STK trazi SanKein (SK), kopije tog izlaza su jako lose, brzo crkavaju! Ja sam u par navrata stavio no name i hteli ljudi da me lincuju, TDA je proveren, stavis i ne mislis!!! Pozdrav

gilopile @Golfercek 31.05.2010. 13:39 #218375

Ovako soje stvari:

Nabavio sam Ic SI-1135hd,dimenzije i pin-ovi su isti kao i za SVI4003,ali ne mogu da izrckam informaciju koji mu je max napon.Inace na Technics SU-V2x je na ic-u napon od 41.5V.Mozes li mi dati vise informacija o ovom problemu?
Unapred zahvalan!:)
Ocekujem pomoc i od drugih forumasa,ne apam,naravno:)

Damis03 Vesti> Jedna dobra, jedna losa 14.02.2012. 22:51 #398838

broj poruka: 5
gilopile imam isti problem sa STK i kupovao sam drugi u Nisu, cena 1210 din.To je dobra vest,a losa je sto su isti slabog kvaliteta i crkavaju vrlo brzo,talo da i ja trazim isti deo,pa da vidimo ovu adresu u Subotici kod golfera.
Srecno.

codeus ... 14.02.2012. 23:02 #398839

broj poruka: 4054
SI-1135hd - 60V ... http://www.americanmicrosemi.com/information/spec/?ss_pn=SI1135HD

shema - http://elektrotanya.com/technics_su-v2x_sm.pdf/download.html
pri dnu strane crvenim slovima pise GET MANUAL .. klick na njega

gilopile ... 14.02.2012. 23:22 #398843

@Damis03, znam da su krs i da rade dosta slabije od originalnog SVI-a, ali SIV je visestruko skuplji, pa mi se nije ni isplatilo da ga uzimam za ovo nizerazredno pojacalo koje sam u medjuvremenu poklonio drugaru pa ce on da se bakce:) A nabavio sam dva X Technics SU-VX500 koja su dosta solidna.

@codeus, Fala druze, ali da si mi bar malkice brze iskopao...kao sto rekoh, davno bese, a i rastosiljao sam ga se, jer me stvarno mrzelo da se bakcem, jer sam nabavio drugo, tj. par kom, pa nek se nadju u rezervi:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

codeus ... 14.02.2012. 23:34 #398845

broj poruka: 4054
nisam ni video da je tema bajata :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs