pazario sam ovaj tv pre nedelju dana i interesuje me da li vredi uraditi i kako kalibraciju doticnog, koristim ga prvenstveno kao monitor, povezan mi je hdmi kablom sa kompom, a iskreno nisam bas zadovoljan kvalitetom slike...??? Hvala
Pa odgovorio si samom sebi na pitanje... Ako nisi zadovoljan, igraj se sa podešavanjima, ali color kalibracija mislim da ti nije potrebna...
Ja sam imao problema sa oštrinom slike na mom HDTV-u Samsung LE37-A656 pa sam na kraju našao opciju Just Scan sa kojom sam dobio normalnu oštrinu... __________________ Scourge of PCBerza
Možda nisu isti meniji na mom i tvom TV-u pa ne znam hoćeš naći opciju na identičnom mestu...
Picture/Picture Options/Size... Unutar Size opcije imam 16:9, Wide Zoom, Zoom, 4:3, i Just Scan... Kad selektujem Just Scan mogu da pomeram sliku da je centriram... __________________ Scourge of PCBerza
Re: kako izgleda slika na tv-u u odnosu na prikaz monitora?
18.05.2010. 18:57
status: user broj poruka: 12794
Nije to to veruj mi. Meni je na 37 inča previše veliki TV, a rezolucija nije dovoljno velika. 27 inča bi bio neki maximum za 1920x1080...
HDTV se greje poprilično i smeta na 1m da se sedi ispred njega. Na kraju krajeva sve je stvar ukusa, i moja preporuka je da prvo probaš negde ako imaš priliku... __________________ Scourge of PCBerza
ali se nista drasticno ne menja... izgleda da ipak ocekujem previse! :) Milunka, slika izgleda super sa otprilike 1m razdaljine... i ja sam bio u slicnoj nedoumici, ali mogu ti reci da se nisam pokajao! :)
Mislim da TV nikad nece biti(bar za sada) kao dobar monitor, jednostavno nema taj koloritet i sam prikaz slike. Dobar je ako ces na njemu da se igras, citas web strane i sl., nikako za neki ozbiljinij rad, recimo Photoshop ili sl., tu nema sta da trazi pored monitora.
Monitor je monitror, a LCD TV je LCD TV. Ne može jedno da zameni drugo. Imam u mojoj sobi Samsung T220 i Philips 32PFL7962D/12. Preko DVI-a povezujem monitor, a preko HDMI-a LCD TV. Slika je oštrija na LCD-u, PES 2010 izgleda mnogo lepše na njemu, međutim, nekako mi nije to to. Na monitoru mi je lagodnije da igram igre, možda zato što sam navikao, ko zna.
predpostavio sam da je to to,ali realno sa bilo kojim lcd-om sada od tih nekih 500 evra a i manje dobija se ips.Cak imaju ove nove serije lg-ja koje su super,bas video sam ps3 povezan bas na tu seriju u DAl@su,i izgleda fenomenalno,ali ps3 me ne zanima tako da ne trosim reci na to... stvarno ne zanimaju me tn monitori,cene su sad paprene sto se toga tice,mislim za led tn,dati preko 300 evra je suludo,opet tu su ips-ali i oni kostaju koliko i lcd...Jedino sto mene sad privlaci su viewsonic i samsung sa 120hz.Profi paneli pva kostaju jedno malo bogatstvo takodje i rezolucije preko fullhd-a.npr svidja mi se i t240,bas zbog rezolucije,ali mi mnogo,jos je tn... E sad mene najvise zanima ovaj 3d,mislim sto se tice igara a i filmova,i sto vece osvezenje, preko tih 100 hz,jedinu alternativu koju imam su ta 2 monitora,i ako bi vec davao pare dao bi za ovo cudo na 200hz http://www.itsvet.com/proizvod/lg-32sl8000-lcd-dvb-tv/comp_comp_monitor/9/1830
e sad mene zivo zanima dali bi on radio stvarno na 200 hz,ili bi to on vadio nesto softverski.Sad to je sve pitanje,posto imam i malu sobu,predpostavljam da cu ici na viewsonic vx2268.jer treba kesa jos i za one naocare.Ali me zivo zanima,jer kazu za 3d je dovoljno 120 hz, sto je 2x60 hz,ovaj tv svuda pise 200 hz,to bi bilo onda po 100,a opet ne navode nigde 3d.To i nebi bilo tolika zabuna da nisam video reklamu za ove nove televizore od panasonica,koji 3d navode u reklami za televizore koji imaju osvezavanje 600hz. Sad kako vama prikazuje osvezenje od tv-a komp,jer ima neko na 100 hz,i jel onda stoji u opcijama u kompu osvezenje 100 hz,ili je ipak drugacije? Jer ja sam probo da povezem moj crt tv,32 inca,koji radi na 100 hz.E sad kad sam ga povezao na komp nije mi uspelo ali ga je komp `video` i prepoznao kao sekundarni monitor,i osvezavanje preko s-videa je bilo 30 hz...Sad ja da pazarim tv na 200hz,a da mi tamo nedaj boze pise 60hz,to je ono sto ne zelim da mi se desi.
Milunka, 3D ti ne bih preporučio nikako, pogledaj review-ove na netu. Imao sam prilike da probam Nvidia 3D Vision u WinWin-u i u roku od 10 minuta sam dobio glavobolju kakvu nisam dobio u životu.
Plus da dodaš na sve, potreban ti je barem GTX285 jer se slika duplira i zato se i skoro duplo renderuje, tako da i sa GTX285 ne bi mogao da probaš Crysis na primer...
Cool je da probaš, i možda 10 minuta ili 30 minuta zavisno od toga koliko možeš da izdržiš, ali nikako nećeš moći ceo dan da to radiš sem ako ne želiš napad neki da dobiješ...
ja sam se jedva odvojio u gigatronu na promociji 3d-a,
20.05.2010. 02:58
status: user broj poruka: 1624
Boze jedno 15-ak minuta sam drndao crysis,na samsungu 2233rz,i to na gts250 kartici,i na normalu je sve super radilo,odusevio sam se detaljima i efektima,nisam ocekivao da je to takvo ludilo,u smislu da bukvalno ja se pomeram nazad,lik iz ekrana ide nazad,ja napred,on ulazi unutra:-),ali naravno ne kupuje se takav monitor samo zbog toga vec prevashodno zbog 120hz osvezenja,lepo je to sve sto se tice 3d-a,pogotovo kad sam bacao bombe,sve je tu vau,ali ako mi se nude ekrani u full hd-u,u 1920 x 1200,i u 1680x1050,svi na 60 hz,i sad ovi na 120hz,naravno da bih uzeo ove na 120hz.jEb$ mi se za jos dodatnih 300 pixela u sirinu.Jedino kad bih znao dal onaj lg tv radi na 200 hz-a i na kompu,ako da za to onda vredi stedeti...usput ja imam gtx260 tako da mislim da ce se super snaci.Inace i ja sam mislio da fps opada duplo ali sam se prevario,jer na dosta mesta sam nasao da nije tako.Cak i sam sam se uverio kako radi sa gts250,koji je klokovan g92 cip.
Nisam rešio centriranjem, već se istripovao TV dok je stajao na 16:9 modu. Kako sam mu stavio Just Scan, on tako ne dira odnos strana i sve je postalo savršeno. Jedino je slika pomerena bila pa sam morao da je nacentriram... __________________ Scourge of PCBerza
:: Kako si ostrinu slike resio pomeranjem (centriranjem) slike? Sad cu da probam :- :: :: :: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓ :: 8====D ~ ~ ~ :: :: ::
E covek, uradio sam kako si mi rekao i ne znam na koju foru , ali je zaista slika postala mnogo bolja!!! naravno, morao sam da je rasirim u catalyst-u, posto nije bila preko celog ekrana i super je! :))) thx
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.