Planiram da kupim tv i to LCD Philips, model 32PF9541, a dvoumim se izmedju njega i drugog modela iste marke 37PF9731.Ovaj drugi je vece diagonale kao i sto pise 37`` i ima podrsku za puni HD tj 1920x1080 piksela rezoluciju, sve ostalo im je isto od ambilight-a do dizajna i boje.
Sada je pitanje koliko je isplatnije kupiti ovaj sa Full HD slikom, jer je cena znatno znatno veca od prvog modela, znam da ce ovaj sa punom podrskom za HD da da osjetno bolju sliku kada je zakacen na neki uredjaj koji daje tv sliku u punom HD formatu, i sa tog gledista ako gledam obicne kanale na njemu, i dvd filmove neverujem da ima osetne razlike u slici.
ili da napravim kompromis, pa da sacekam januar 2007 i da vidim kakvi ce to biti razvikani laserski tv uredjaji, koje je najavio micubishi i samsung kao prve modele u prodaji,kako pise imace najmanje rezolucije od 1920x1080 pixela pa navise, i duplo i vise ce biti jeftiniji od LCD i Plazma tv-a ekvivalentnih mogucnosti, i smatraju se novom generacijom tv aparata koji ce izbaciti lcd i plazme iz upotrebe i ako su ove tek sada pocele da zive....
Sve što si nabrojao je njesra žešće, iako sada mnogo košta i liči na avangardu. Tu se u potpunosti slažem sa g. Lincoln-om Spector-om... Eto, uporediću to što si nabrojao sa npr. dvd rezačima... kad su se pojavili, malo masovnije, bili su ili + ili -, brzine 2x ili 4x... nisu podržavali sve medije... nisu sve čitali.... nisu ukratko, bili za qratz, ali su koštali masno. Hoćeš isti prikaz i za LCD-e ili plazme prve generacije? Za HDDVD još definitivan nije ni standard, a već lopovi sa kosim očima uvaljuju neki polovinski hd standard na monitorima i tv-ima i slično, konektori, i ko zna šta još, je u magli. I, šta će da se desi: platićeš masno neki hddvd "pune rezolucije" tv-monitor, da bi za pola godine, par meseci, defacto standard postao neki novi priključak, rezolucija ili ko zna šta, što na tvom monitoru - tv-u nema, a što je još gore, svi novi će to da imaju i biće bar 50% jeftiniji... u svetu PC-a i tehnike, tako prolaze prvi mačići, vazda.
Tako je to u IT-u, ali ipak ako konstantno cekas nikada nista neces kupiti! Ipak ako ti nije hitno sacekaj januar, u suprotnom zavisi sta vise radis. Za HD SAT i HD filmove i igrice na velikom ekranu uzmi LCD (naravno sa vecom rezolucijom - ipak koliko para toliko muzike) a ako zelis da gledas DVD i obicnu TV tj kablovsku uzmi plazmu. Opet jedno iskljucuje drugo, razmisli sta ti vise odgovara. U slucaju izmedju 2 LCD bolje veci bolje full HD i naravno da ima HDCP cip ako dajes toliko novca ne igraj se. Merak nema cenu i ako tebe to odusevljava kupi sta volis. Recimo mene jedan drugar ne razume zasto zelim da kupim 8800GTX a taj isti tvrdi da mu rezolucija u igrama nije bitna kao ni detalji?!?!?!? Ali dobro, tacno je da ce za pola godine biti jeftinijih i boljih modela ali to je to - ko moze platice, ko ne moze bice uvek kiselog grozdja, pozz.
Jes da ne znam koliko si bogat ali smanji malo pobices decu...
Ako bas imas love na bacanje bolje usvoji neko napusteno dete nego da ih bacas na nesto sto nema smisla bar ne u srbiji, gde 99% televizija nema stereo zvuk a kamo li video signal visoke definicije.
Opet mozda se spremas za buducnost ali dok to dodje u srbiju ima da bacis to sto nameravas da kupis jer je zastarelo.
Setite se prvih 64-bitnih procesora. Tada se o njima govorilo kao o ulaganju u buducnost. Ti prvi su sada vec zastareli, kostali su djavo i po, sada se mogu uzeti 64-bitni semproni i celeroni za 50+ eura, a retko ko je od ljudi koji su ih kupili ikada koristio 64-bitni software. sacekaj i iskuliraj da vidis sta ce biti standard i po kojoj ceni. Svojevremeno sam procitao da wide aspect i visoka rezolucija nisu dovoljni za reprodukciju hd sadrzaja, vec dsa ti treba i HDCP cip, koji se nije ugradjivao u prve takve televizore i to je bio veliki zajeb za vlasnike prvih modela. Uostalom zar zelis bas ti da finansiras razvoj nove tehnologije.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
U potpunosti se slazem sa svima vama, tako je to sa IT industriom, pogotovo kada su u pitanju top modeli, kintu imam i upravo zbog visoke cene necu da se zalecem sacekacu bar novu generaciju tv uredjaja koji ce da zazive na duze staze, ovi lcd i plazme ispadose ko iz autobusa, nije ih ni 50% ljudi u srbiji nije ni videlo uzivo kako izgledaju, a vec sledece godine kupovace se na kilo (kao danas crtovi debeli), kako je pocelo....
Mislim i nadam se da ce ovi laserski tv, bluray ili HDDVD uredjaji imati znatno duzi vijek..
Iskreno, ne nadaj se, prvo danasnji uredjaji nisu ni pravljeni, ni predvidjeni da imaju duzi vek, a i konstantno izlazi nesto novo i usavrsava se staro. HDCP cip sluzi samo za zabranu kopiranja, znaci ne utice na kvalitet slike a treba ga iamti na digitalnom izlazu i ulazu, ali tek oko 2010 bi trebao uci u upotrebu. Sto se tice kupovine procitaj sta napisah ranije, ako imas HD SAT ili HD filmove ili zelis igrice kupi 1920:1080 LCD u suprotnom....ma odluci, odrastao si dovoljno, heh, pozz.
Ma nisam ja mislio na duzi vek uredjaja, tj. da mi tv radi 30 godina, nego na tehnoloski vijek, bar 10-ak godina da je uredjaj kompatibilan sa ostalim standardima, vidim da blu ray uveliko izlazi na trziste, plextr je odavno izbacio svog aduta-rezac za racunare, a ovi lcd i plazme naravno tek juce ih napravise a evo vec sada odose u zaborav i to naglo, kako se predvidja, a kljuc svega je skupa izrada, zbog cega su i papreni, a ako ovi novi laserski tv budu duplo jeftiniji i jos uz to sa minimalnim rezolucijama kao danas full hd, onda ce definitivno kupovina ovih danasnjih ce biti promasaj cist, jer ne kupuje se ovo svaki dan, gleda se i u buducnost koliko je to moguce.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.