Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Golem Problem, pomagajte ljudi !!!
STRANA 1 OD 1
strikan33 Golem Problem, pomagajte ljudi !!! 24.04.2010. 22:18 T26310

status: user
broj poruka: 311
Kao prvo pozdrav svima.

Dakle evo problema, danas kupim LCD Philips PFL7404, od 107 cm, dodjem kuci, raspakujem kad ono gle cuda, nazad nema nikakvih rupa da bih isti mogao nakaciti na neki zidni nosac !!!

Da li neko ima ovakav ili slican Philipsov televizor, i ako se susreo sa ovim problemom kako ga je resio?
Mislim tv je extra ali ne mogu i ne zelim da verujem da je Philips napravio ovako banalan propust. Da vam ne govorim, od kako sam to rekao zeni, da mi je zivot u pitanju :)

Spasavajte ako Boga znate.

Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Prodavnice su prepune raznih zidnih nosaca upravo za savremene 24.04.2010. 22:28 #207888

broj poruka: 10997
LED, Plazma i LCD televizore velikih malih ekrana u boji. Pricvrstis nosac na zid, te ve na nosac i vrtis ga u svim azimutima!
- - - - - -
Dakle, taj televizor jeste golem, ali problem nije.

strikan33 ... 24.04.2010. 22:31 #207890

Bistro od tebe nema sta.

Ne postoje rupe na televizoru na koje bi ga nakacio na nosac i vrtio u svim azimutima !!!

Sub-Z Trebalo bi da su ovakve rupe 24.04.2010. 22:34 #207894

broj poruka: 1620
Raspoređene kao uglovi kvadrata, baš na sredini http://www.televisions.com/Images/Reviews/Televisions/2009/R1028/white/1240/Philips_47PFL9703D_back_ambilight_test_review.jpg
Fiat iustitia, et pereat mundus

tortojed Re: ... Slusaj, ja, obzirom da sam muskarac kao i ti, potpuno... 24.04.2010. 22:37 #207898

broj poruka: 10997
razumem tvoju privrzenost rupama (jos ako su relativno tesne i tek-tek podmazane...). Ovde se, medjutim, mozda radi o nekom drugom resenju kacenja. Mozda je proizvodjac imao u vidu one nosace koji obuhvataju (po uglovima) aparat.

:: Bistro od tebe nema sta
::
:: Ne postoje rupe na televizoru na koje bi ga nakacio na nosac i vrtio u svim azimutima !!
DarkDawn VESA 24.04.2010. 22:50 #207905

broj poruka: 697
Po ovome sto pise u specifikacijama za pfl7404 seriju kompatabilni su sa VESA standardom nosaca. Sigurno sve ima u upustvu.

http://bit.ly/9YhCAt

strikan33 ... 25.04.2010. 12:50 #208066

Hvala ljudi na pomoci, ona slika je mnogo pomogla, sto je postavio Sub-Z.
Problem je sto losije i jadnije uputstvo u zivotu nisam video, bukvalno tri strane i to je to.
Celo uputstvo se nalazi u samom televizoru, a za to mi je potrebno malo vise vremena dok sve izlistam i procitam.
Naravno jos uvek se upoznajem sa samim uredjajem, ali iz ovoga do sada vidjenog tv je extra.

I jos jedna napomena, ne kupujte televizore kod nas jer su preskupi. Ja sam svoj konkretno uzeo u Madjarskoj i kad sam platio i carinu i porez izasao me je 350 eura jeftinije nego u Beogradu da sam ga uzeo. Da ne pominjem da je kod njih u startu dve godine garancije a kod nas godinu dana (iako od 18.03 ove godine, svi uredjaji moraju da imaju minimum dve godine garancije i kod nas, ali ovo je zemlja Srbija).

Jos jednom hvala svima na pomoci i svako dobro.

PS.
Zna li neko kako i kojim kablovima da povezem komp i tv, doduse komp mi je star ko Grcka ali radi ko singerica. Graficka je ATI 9600XT.

Hvala

mdbozic Jad i beda.. 25.04.2010. 14:46 #208095

broj poruka: 8
kad sve i dalje moramo kupovati preko, a sad cak i ne svercovati da se isplati... :(
Hajde budi dobar reci detalje - gde i posto si pazario, kako se vraca AFA i kakva je bila procedura kod nas na grani.. i koliko su ti `nasi` uzeli...
raic re 25.04.2010. 14:54 #208097

broj poruka: 9006
Dobro je, ženče je odložilo tiganj i oklagiju na mesto do sledeće prilike.

Mislim da ta grafička ima samo onaj činč, da nema drugog načina, ili eventualno ima onaj s-video konektor, u svakom slučaju slika neće biti bog zna šta.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

strikan33 ... 25.04.2010. 21:46 #208177

Izvuce zivu glavu ovaj put :)

Evo pojedinosti oko kupovine.

TV sam uzeo u Segedinu, a ovo je mnogo dobar sajt ako trazite nesto od tehnike, izbaci vam cene, a imate i ocene kupaca o samoj firmi:

http://www.argep.hu

Naravno sve je na madjarskom, ali preko google translate manje vise cete pohvatati dobar prevod.

Televizor sam platio 770 eura bruto, (to je cena sa 25% madjarskog pdv-a), i u samoj radnji trazite i dobijete obrazac za povracaj AFA-e (pdv-a), koji morate overiti na izlazu iz Madjarske.
Na nasoj strani prijavite cariniku da imate tv za carinu i placate 10% carine i 18% pdv-a.

Carinu i porez na nasoj strani placate na neto cenu, znaci ne na ukupnu cenu.
Carina i porez kod nas sam platio nesto manje od 19000 din.

Povrat madjarskog poreza imam u iznosu od 155 eura i dakle konacna suma je

770+190-155=805 eura

Kod nas taj isti televizor kosta 118000 din i ima samo godinu dana garancije , a kod madjara dve godine.

Povrat madjarskog poreza mozete da uradite u roku sest meseci , i uzimate ga nazad u istoj radnji gde ste kupili robu, a cuo sam da se moze i u Beogradu u nekim bankama to zavrsiti ali oni uzimaju neki procenat provizije tako da se o tome trebate raspitati, ja to vec ne znam.
Ako uzmemo i to da me je gorivo izaslo 30 eura (tamo i nazad), putarine 10 eura (srpski autoputevi), ispada da me je tv izasao oko 850 eura.

Eto to je to pa ako nekoga jos nesto zanima neka pita.

Poz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs