Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
sranje bi bilo da nema problema..
STRANA 1 OD 1
H-nitro sranje bi bilo da nema problema.. 03.04.2010. 21:38 T25756

status: user
broj poruka: 1973
Pa dje ste narode sta ima.. e e a taman mislio da privedem uskrs bez problema ali ne vredi, poceli je kad sam se omrsio na veliki petak ahha salim se pazi ovo

genius 5.1 sistem sve je podeseno na xp-u da radi znaci 5.1 je podeseno u windowsu, sve sam moguce ukljucio u sound opcijama da vidim da nije nesto mute ali ne vredi, kablovi su svi ok to znam jer u realtekovom panelu kad odem da proverim surround sve je ok cuju se svi zvucnici cak i na onoj 3d `pceli`
a problem ste sigurno zakljucili svi zvucnici su dobro povezani i rade sami kad proveravas u control panelu a za muziku i za filmove samo se cuju 2 win ih gleda kao 2.1

drugi je sto ne mogu da uninstaliram eset nod32 sve sam izbrisao iz registra i iz PF a iz add/remove nema sanse neka greska cak sam probao i sa noid uninstalerom i ne moze a avg ne moze da se instalira zbog nod-a

any solutions...???

Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Da nema problema bilo bi smor 03.04.2010. 21:43 #201543

broj poruka: 9006
Jesi probao da instaliraš preko toga noviju verziju noda, trebalo bi da sam smakne staru ili bar da se montira preko toga pa onda da uninstaliraš sve đuture.

A za filmove... jel to što puštaš sigurno 5.1? Koji plejer?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Pisko Pet šest sedam jedan 03.04.2010. 22:02 #201546

broj poruka: 6645
Pa tako i treba da se ponaša. Kada je zvuk 5.1, on ih i pusti na svih 5 zvučnika, a kada je stereo, onda na levi i desni kanal - zvučnik i bas, i to je to, tako i treba.
E, što bi ti hteo da ti rade svi za sve pare.... treba da imaš podešvanje tipa force 5.1, pusti sve na levi i desni ili jebga kako, zavisi od zvučne i drajvera, dakle, posebno se podešava ili u drajverima, ILI, na samom zvučniku (tako je na Altec Lansing-u npr.). Pa proveri to. Time što si forsirao 5.1 došao si do tog stanja koje imaš (i ono je normalno, tako treba...) ti dakle, treba da `zajebeš` sistem i da signal 2.1 pušta na 5.1, u stvari, 4.1 ako ćemo pravo...).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

rasa007 re: re: 03.04.2010. 22:49 #201554

broj poruka: 456
sistem nije tesko `zajebati`

keep your head up legs closed eyes open

H-nitro re 04.04.2010. 02:33 #201575

nisam probao sa novom verzijom a raic i pisko ne cekaj, treba da mi kad pustim niki dvix film ili muziku da se ne cuje surround nego da rasporedi zvuk na svih 5 zvucnika podjednako, a to ne moze.

Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

Pisko Треба ти 04.04.2010. 06:47 #201586

Не знам шта ти све треба у исто време, али, мало да ти појасним:
- 5.1 је систем звучника и аудио хардвера који је у стању да репродукује пет одвојених звучних канала + бас, квадратна ствар, у свако ћоше просторије по један звучник и један испред тебе..... али, да би то стварно могло да се репродукује, и снимак звука мора бити у пет канала. Од квалитета снимка, звучне картице и њених драјвера а затим и звучника, то ће некако или никако да функционише, у филмовима ДВД БР и ХД квалитета, али, у ДИВ-ИКС овима, тешко. Ретко ко је оставио некомпресовани 5.1 канални звук приликом препакиванја филма на величину компакт диска.....
- 2.0 (2.1) је стерео звук, са левим и десним каналом + бас, и то је добар део див-икс филмова и скоро сва музика, и 100% аудио опреме на рачунарима (искључујући тај бас, јер и њега нема свагде),
Кад ово сагледаш, нормално је да ће аудио опрема на рачунару, сваки 2.0 аудио запис, пуштати само на бас и левом предњем и десном предњем звучнику, тј. као 2.1, што и јесте, а 5.0 (5.1) запис, пуштаће на свих 5+1 звучника, као окружујући звук. Тако је то направљено и зато си га купио. Е, сад би ти нешто друго: да насилно, својим подешавањем, смиксаш леви и десни канал као један сигнал и пустиш их на леве и десне звучнике свог 5.1 система, а да, истовремено, добијеш и неки микс - моно сигнала тј. звука са оба стерео канала у једном, који би се репродуковао на централном звучнику, + наравно, бас....
Е, то је могуће хардверски одрадити преклопником на појачалу звучника, АКО то има, или софтверски, АКО то драјвери звучне омогућавају.
Али, за сваки филм или музику, мораћеш то да подешаваш засебно, што ће ти, веруј ми на искуство, убрзо досадити.

:: nisam probao sa novom verzijom a raic i pisko ne cekaj, treba da mi kad pustim niki dvix film ili muziku da se ne cuje surround nego da rasporedi zvuk na svih 5 zvucnika podjednako, a to ne moze
::
:: Eternity has carry for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
:: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS
acayo re 04.04.2010. 09:46 #201603

broj poruka: 851
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2116&actp=LIST_POPULAR

Benzin 90 din - Upaljach 20 din - Gledati kako skola gori NEPROCENJIVO
http://hd-torrents.org/
http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.png

H-nitro re 04.04.2010. 13:30 #201671

hvala pisko, cudno je da za mp3 se cuju 2 zvucnika a ne bass kutija sa nji8ma, u svakom slucaju probacu sa 5.1 dvd-jem, pozzz

Gare87 bio taj problem sa zvchnicima 04.04.2010. 14:27 #201677

broj poruka: 4700

u nekoliko tema, pogledaj teme sa logitech x-530(x-540), tamo smo pisali i ja sam pisao da 5.1 zvuk kroz stereo source NE MOZE. Znachi za xp ti treba dva drivera, za zvuchnu driver i onaj drugi sto se instalira posebno, nesto kao patch za sp 2 xp koji pravi softverski 5.1 zvuk(gde ga nema) od stereo zvuka. Sto se tiche Logitecha on ima dugme matrix i ono pravi od stereo zvuka 5.1, za xp treba softverski, a driver za win 7 za realtek ima opciju speaker fill koji isto softverski pravi 5.1 zvuk. Samo da bude jasno taj 5.1 koji se dobije nije pravi 5.1, to su zapravo potpuno isti zvukovi na svih 5 zvuchnika i tu nema surround osecaja. poz

Erestun re 04.04.2010. 14:33 #201679

broj poruka: 1797
Vecito pisko mora da filozofira nesto.
Bez obzira sto je stereo snimak, trebali bi svi zvucnici da rade.
Pogledaj u samom programu iz kojeg pustas film,muziku da li je nesto setovano pogresno.
Takodje zavisi i od zvucne karte.
Dok sam imao Creative 5.1 Live! i Genius 5.1 nisam mogao da nateram centralni zvucnik da radi kada gledam filmove i muziku.
Dok sa istim zvucnicima kod ortaka na Realtek-u radi svih 6.
Kada sam uzeo Xtreme Gamer radio je i centralni bez ikakvog podesavanja jer je to omoguceno na njoj.

Pisko Jel? 05.04.2010. 11:03 #201962

`.... bez obzira trebalo bi da radi.....`
Kako da ne. Imaš to parčence hardvera gde ti je neko to rešio preklopnikom i misliš da je svagde isto tako, da ne mora da se zna ništa i ne mora da se razmišlja zašto i kako....
Nije. I ne treba da bude. To je razlika 5.1 i 2.0-2.1 zvuka.
Tek na silu hardverski ili softverski ili i jedno i drugo, teraš signal 2.1 da ide na sve zvučnike u 5.1 ili 7.1 sistemu. Obratno, nekad se samo odradi, 5.1 se nekad automatski prilagodi na 2.1, već podešeno u drajverima.... ali nekad i ne: u stvarnosti nedostaju kanali za zadnji levi i zadnji desni zvučnik, pa, pošto su isti veoma retki i primete se samo na kvalitetnom snimku, većina to previdi i čini im se da je sve ok....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs