Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
pitanje za Golfera a naravno i za ostale
STRANA 1 OD 1
IceCream pitanje za Golfera a naravno i za ostale 12.03.2010. 18:42 T25238

status: user
broj poruka: 791
ukoliko se nevaram bavis se (izmedju ostalog ) servisiranjem TV-a
pa me interesuje dali nestrucno lice kao ja ima sanse da usteluje sliku na televizoru sa katodnom cevi ?
problem je u tome sto je slika u doinjem delu sabijena a u gornjem delu je izduzena i izlazi pomalo van ekrana tako da recimo kada stavim krug po sred ekrana on je u obliku jajeta i izlazi pomalo i van okvira ,mislim da se ova deformacija i polako povecava
ostale stvari su uredu mislim na kvalitet boja ,ostrinu slike ,prijem ...
inace sam skinuo zadnji poklopac i izduvao silnu prasinu koja se godinama nagomilala misleci da ce to resiti problem ,medjutim nista se nije dogodilo sem sto sve izgleda cisto i uredno !!!!!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 12.03.2010. 18:45 #196089

broj poruka: 18472
Ne znam koji je model tvog tv-a,znam da su Sony-ji imali potenciometre preko kojih si mogao da stelujes sliku..Tako sam ja radio..
Takodje imas i preko internog menija kog ukljucujes preko sifre,tako je na primer kod Samsunga..
E sad,jesi siguran da kod tebe nije kvar?

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Vaskev re 12.03.2010. 18:47 #196092

broj poruka: 1673
Ako je krug u obliku jajeta onda trazi vertikalni linearitet (VLin) i sa njim izvrsi podesavanje, naravno ako imas makar malo iskustva i pazi da ne napravis neku stetu ili da te ne drmne struja. Ako nisi siguran bolje potrazi pomoc nekoga ko ima iskustva.

Lug ja bi 12.03.2010. 19:12 #196096

broj poruka: 993
probo sa trimerima. Vlin i Vamp, pa ako je slaba vajda izmenjo bi elektrolite u vertikali

golfer re.IceCream 12.03.2010. 19:17 #196097

broj poruka: 317
Reci mi ko je proizvođač TV-a i model, pa ću ti reći šta ti je činiti, možeš i sam nešto odraditi bez problema. Takva nelinearna slika može biti i posledica rasušivanja elektrolita u vertikalnom stepenu, u tom slučaju moraš menjati te elkonde, ne znam koliko imaš iskustva sa lemljenjem komponenti ali nije ništa strašno. Kod nekih modela problem su trimer potenciometri, da ne nagađam , daj samo model TV-a i napisaću ti sta da radiš, pozdrav!

IceCream re 12.03.2010. 23:05 #196142

broj poruka: 791
vi bas raspolozeni veceras
model je valda ono sto pise na prednjoj masci
a pise sledece Toshiba 218d7s1 inace je 1992.godiste barem bi tako reko
,ima tu gomila potenciometra ali nisam hteo nista da diram pre nego sto pitam a ako treba koji kondenzator izmeniti ni to mi ne predstavlja problem

golfer re.sladoled 13.03.2010. 00:57 #196172

broj poruka: 317
Ne diraj trimer potmetre, na ploči imaš 3-4 elektrolita od 2,2mF/63V, braon ili crvene boje ispod kojih se nalaze fleke od elektrolita koji je iscureo iz kondezatora, alkoholom očisti ta mesta i zameni ih sa adekvatnim novim elkondima, 2,2mF/63V i linearitet će biti OK. Mrzi me da tražim šemu tog TV-a da bih ti rekao tačne montažne oznake na ploči, u svakom slučaju snaćićeš se lako, samo obrati pažnju na polaritet, na kućištima je obično označen (-) minus. Sva tri elkonda su u kolu vertikalnog stepena, samo jedan je odmah uz IC u vertikali, jedan je negde na sredini ploče a treći moraš naći sam, zaboravio sam. Da bi se lakše snašao ti elektroliti imaju specifičnu boju i od istog su proizvođača. U mom regionu bilo je dosta tih TOSHIBA, na svima sam imao taj problem koji se pojavljivao posle 2-3 godine rada i to je bilo poodavno pa me čudi kako je taj tvoj TV radio do sada? Ako se ne snađeš javi mi se, pompćiću ti, na tel. 0652071771 da ne smaramo ove ljude na forumu. Javi šta si radio, pozdrav!
Gare87 malko samo da se ubacim u temu 13.03.2010. 01:00 #196173

broj poruka: 4700

Jedino sto znam je da kad se meni na EI TV-u rastelovala slika bilo samo do nekog potenciometra koji ima kao tochkic koji se okrece i tako se shteluje razvuchenost slike, eto samo to sto znam.
E sad ono sto sam teo da se ubacim, je da pitam neke od vas za mishljenje o nekom jeftinijem ali kvalitetnom LCD tv-u, interesuje me neka marka samo koja se ne kvari chesto i da moze da se servisira, posto mi na drugom EI TV-u roknula kaskada pa sad nema kvalitetne zamene(osim nekih kineskih). Pa ako mozete da mi odgovorite da ne otvaram novu temu bicu zahvalan. HVALA

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs