Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Tajna dugmeta OPEN na DVD-u?
STRANA 1 OD 1
dragan06 Tajna dugmeta OPEN na DVD-u? 06.02.2010. 22:02 T24313

status: user
broj poruka: 293
Da li neko zna kako funkcionise dugme OPEN na DVD plejeru. Cesto mi se desava pri instaliranju programa na PC-u, a sada i na eksernom DVD plejeru da kaseta nece da se otvori, pa ne mogu uzeti ili staviti novi disk. Da li neko ima nekakva iskustva oko ovoga?
Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic > dragan 06.02.2010. 22:37 #187005

broj poruka: 18996
prijatelju, pokusao sam da te skontam, vidi ovako, prilikom instaliranja programa DVD i NE TREBA da se otvara, to si nesto pobrkao, a funkcionise sasvim jednostavno, pritisnes dugme i iz DVD-a izadje fiokica, a ako ne izadje, znaci da je negde zapelo (hoce kod LiteON-a, LG-a, Pioneer-a), ono sto treba da se uradi, je da se otvori DVD i ocisti od prasine, ako treba vratanca podmazu specijalnim sredstvom, da bi zupcanici funkcionisali kako treba...eventualno, sta se meni desilo na LiteON-u, zezao je mikroprekidac, pa sam ga prelemio, odnosno zamenio drugim iz nekog drugog starog CD-roma, standardni su svi pa odgovara..

tortojed Ako sam te razumeo, radi se o nemogucnosti otvaranja tokom... 06.02.2010. 22:44 #187006

broj poruka: 10997
odvijanja nekog procesa koji koristi CD/DVD media u uredjaju. To je, na zalost moju i ne samo moju, jedan od bezbroj bagova koji prate hardware/software od dana `0` do danas.
Naime, proizvodjaci `hoce da nas osiguraju od slucajnog otvaranja uredjaja` sto bi, je li, dovelo do prekida nekog procesa itd. itd., pa ova restrikcija ostaje na snazi i onda kada korisnik sasvim svesno i odlucno pritisne `open/close` dugme. Da ne pominjemo svakodnevna neprijatna iskustva hiljada korisnika na cijim se kompjuterima zaglupavi nekakav Nero i tome slicno, pa prodje jedno 1000.000 minuta dok masina ne ukapira da je zapoceti proces abortiran odonomad (ukoliko korisnik ne popizdi pa restartuje), je li (itd. itd., dok ne bude dovoljno blizu, za analizu).

gilopile Re: Tajna dugmeta OPEN na DVD-u? 06.02.2010. 22:47 #187010

broj poruka: 9459
Pokusaj da ga otvoris softverski,dakle desni klik na cd/dvd u my computer-u i EJECT(ERERKT),pa vidi sta kaze.Ako nece da ga otvori,a cuje se el.motor da pokusava da izbaci disk,onda je najverovatnije gumica u pitanju,ili prljavstina u sinama samih vratanca.Ako te mrzi da ga otvaras i menjas/cistis...zabodi mu iglicu na prednjoj strani(ima jedna mala rupica)i otvorice se samo tako(kao dagnja na suncu):)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Da li neko zna kako funkcionise dugme OPEN na DVD plejeru. Cesto mi se desava pri instaliranju programa na PC-u, a sada i na eksernom DVD plejeru da kaseta nece da se otvori, pa ne mogu uzeti ili staviti novi disk. Da li neko ima nekakva iskustva oko ovoga
:: Dragan06
uroshnet re 06.02.2010. 23:03 #187012

broj poruka: 1033
Jedino sto ja znam to je da kad rezes disk ne moze da se otvore vratanca od DVD-a ali za ovako nesto nisam cuo. I da ako sam te uopste razumeo kako treba...
Mixx ja samo da upitam 07.02.2010. 08:48 #187066

broj poruka: 2931
cime je najbolju podmazati pokretne delove (shine po kojma klizi optika, zupcanike)?

gilopile Re: ja samo da upitam 07.02.2010. 15:08 #187110

Trebalo bi da je ona bela mast(na bazi silikona i litijuma),ali ako je ne nadjes moze i teflonska,pa cak ce dobro doci i grafitna.Ulje,WD40... ne treba stavljati.

:: cime je najbolju podmazati pokretne delove (shine po kojma klizi optika, zupcanike)
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
::
Daum ... 07.02.2010. 15:10 #187111

broj poruka: 12794
Brate mili... ubite me ako ovaj lik zna sta je hteo da kaze... :(

gilopile ... 07.02.2010. 15:16 #187119

@Daum:Zeznu me,hdedoh da editujem:)

@Mixx:Evo,ova se mast koristi za takve stvarcice:

http://shop.comdir.co.uk/Products.aspx?intGroupID=1022&strProductID=ttnnbflzjy&strWebTemplate=T

P.S.Mada ce ti i odraditi posao one masti sto sam ti i u gornjem postu naveo,jer pre nego sto se one stvrdnu,ili izgube mazivnu moc,DVD/RW ce 3X ispustiti svoju krhku dusicu

Erestun re 07.02.2010. 16:53 #187155

broj poruka: 1797
Ne razumem sta vas toliko buni?
Sasvim je uobicajena stvar da na npr. Sky Vision dvd player-u se pokvari dvd tray. Kod ovih plejera je problem u mehanizmu.

Opet sa druge strane imam Pioneer 205, kod kojeg kad pritisnes open dugmence zasija dioda, ali se tray ne otvori.
Verovatno se covek manje razume pa je malo konfuzno napisao sve ovo, ali i dalje moze da se skonta.

Ishmerish Veoma prosto 07.02.2010. 20:10 #187200

broj poruka: 7285
Crkava ti elektromotor koji je zaduzen za otvaranje vrata uredjaja.
Da si napisao da je iz cista mira prestao da otvara vrata,posumnjao bi na gumicu koja povezuje zubcanike(veoma cest problem kod maltene svih elektronskoh uredjaja).

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

dragan06 hvala na savetima, mada je imalo nekakvih nekorektnih 09.02.2010. 22:12 #187810

Motor u DVD-u radi, skoro je menjan ali DVD ne otvara vratanca. Kada se rasklopi uredjaj - motor radi ali nemoze da pokrene mehanizam za vratanca i tu je dilema - sta je u pitanju. Ako nije gumica, sto neko rece, onda verovatno neki tranzistor mu ogranicava struju/ snagu. Koji? To je pravo pitanje. Ovo je dilema kod mog Sky Vision dvd playera. Odneo sam ga 4-ti put majstoru, pa ce valjda da proradi, ili cu ga morati baciti. Do sada su ga menjali EM i nekoliko tranzistora vise puta.
Sto se tice pametnih saveta, cak i ja sa 15-godisnjim iskustvom sa radom na PC-u znam da dok traje instalacija programa DVD plejer ne otvara. A sta ako program trazi zamenu DVD-a pri instalaciji, a ovaj nece da otvori? Ocigledno je da mnogi koji su odgovarali nepoznaju ovakav problem, ali bar ima dobrih saveta - zamena gumice, mala rupica na plejeru, sicscenje sina i mast za podmazivanje. U svakom slucaju hvala na savetima.
Pozdrav
Dragan06

imarkovic >> dragan 09.02.2010. 22:14 #187812

prijatelju, ja mislim da bi tebi najbolje resenje bilo da ga lepo bacis u kantu i kupis Samsung za 2.500din, da gledas filmove ko coek...

dragan06 poruka administratoru 09.02.2010. 22:17 #187813

Ukoliko i ubuduce moju poruku premestite u drugi forum bilo bi korektno da me o tome obavestite da bih je uopste uspeo pronaci.
Pozdrav
Dragan06

imarkovic > dragan 09.02.2010. 22:39 #187818

FORUM\ Moje Teme. Tu ti stoje tvoje poruke, ne moz` da omasis.

gilopile Re: hvala na savetima, mada je imalo nekakvih nekorektnih 12.02.2010. 16:52 #188488

Hm Dragane...Promeni motor,jer je u njemu problem.Riknule cetkice,a i to bi morao da znas...15 g. iskustva,ne znam...:(

P.s.Bocnuli ga na rupicu?

:: Motor u DVD-u radi, skoro je menjan ali DVD ne otvara vratanca. Kada se rasklopi uredjaj - motor radi ali nemoze da pokrene mehanizam za vratanca i tu je dilema - sta je u pitanju. Ako nije gumica, sto neko rece, onda verovatno neki tranzistor mu ogranicava struju/ snagu. Koji? To je pravo pitanje. Ovo je dilema kod mog Sky Vision dvd playera. Odneo sam ga 4-ti put majstoru, pa ce valjda da proradi, ili cu ga morati baciti. Do sada su ga menjali EM i nekoliko tranzistora vise puta
:: Sto se tice pametnih saveta, cak i ja sa 15-godisnjim iskustvom sa radom na PC-u znam da dok traje instalacija programa DVD plejer ne otvara. A sta ako program trazi zamenu DVD-a pri instalaciji, a ovaj nece da otvori? Ocigledno je da mnogi koji su odgovarali nepoznaju ovakav problem, ali bar ima dobrih saveta - zamena gumice, mala rupica na plejeru, sicscenje sina i mast za podmazivanje. U svakom slucaju hvala na savetima
:: Pozdrav
:: Dragan0
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs