HD- ka TV-u...komplikovao do bola...bataljon elektricara mi treba
STRANA 1 OD 1
Ognjeni
HD- ka TV-u...komplikovao do bola...bataljon elektricara mi treba
04.02.2010. 02:43
T24251
status: user broj poruka: 4518
Aloha svima...Elem imam 2 dvd playera na koji su nakaceni dolby 5.1 zvucnici i sve je to povezano sa LCD tv-om...
e sad da ne duzim kako je to sve povezano i zasto..komplikacije su do bola ...poenta tih komplikacija jeste da bi povezao 5.1 zvucnike na dvd koji nema 5.1(a nemam reciver) elem...
zelim da iskoristim full HD tv...da ne kupujem HD player-e ako ne moram.....hocu da povezem komp sa TV-om...
naravo veza od kompa do tv-a bi isla preko HDMI kabla...ali ja necu da slusam zvuk preko tv zvucnika nego preko naravno 5.1 ..... da li je moguca neka ovakva solucija..da povezem od grafe hdmi do tv-a... i od zvucne kartice 3.5mm to optical kabl do 5.1 zvucnika ? ..da li je izvodljivo tako nesto
jok, matoro je ovo samo + i - , da ima bilo bi lako. Ne znam tacnu oznaku Sony neki od 300w, razbijaju kako su jasni i mocni zato i necu da ih menjam :)
Ajd uzdravlje
:: pogledaj da li na wooferu imas AC-3 input za 9 pinova, ako imas mozes ko od sale... koji zvucnici su u pitanju uopste :: ::
Ma menjaj to komso, ko sto i sam rece stari su :) Rad sam da ti ih udomim kod sebe za neku lepu cifru ^^
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
ne mrzi me ali nema nista, ima samo stari standard + i - , nista vise...stari sony standard..to povezem na dvd player i onda iz njega imam koxijalni ....
Znaci samo je pitanje moze li tako...hdmi od grafe do tv-a..i onda nekako 3.5mm ili koji ve od pc-a (zvucne ) preko konvertora do koxijalnog...da li je tako nesto moguce..?
i ako je moguce ..dobijao bih 2 x zvuk..i ka tv-u preko hdmi i na zvucnicima pa bi onda verovatno morao mute na tv-u :)
p.s. ne bih ih prodavao..platio sam ih boga i oca...sad ne znam da li bi 100-200e dobio.
Ajd uzdravlje
:: ajde ako te ne mrzi slikaj pozadinu zvucnika da se vidi sta sve ima pa daj link slike ::
Naravno da mozes da povezes. Kad povezes sliku preko HDMI-a, u windowsu samo podesis gde zvuk izlazi. Ne mora da izlazi zvuk na HDMI... __________________ Scourge of PCBerza
Fenomenalno...i onda od zvucne 3.5mm ( iz kog izlaza ? ) do koxijalnog na dvd-u ?
Ako mogu please 100 % potvrde ovih informacija..jer treba da kupim najmanje 10-15m hdmi kabla i ovog drugog isto....sta cu sa tolikim kablovima ako ne radi ova solucija.
Ajd uzdravlje
:: Naravno da mozes da povezes. Kad povezes sliku preko HDMI-a, u windowsu samo podesis gde zvuk izlazi. Ne mora da izlazi zvuk na HDMI.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Sto se tice zvuka preko HDMI, to 100% mozes da odredis sam. Pre neki dan sam bas izbacivao sliku preko HDMI-a na HDTV, i nije mi se prebacio zvuk automatski kad sam povezao HDMI kabl, nego je ostao zvuk na zvucnicima... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.