Pozdrav svima društvo. Kako sam totalni laik za ove nove LCD televizore molim za pomoć. Naime, kupio bih LCD televizor, limit je suma od 45-47000 dinara. Znam jedino da hoću da je full HD, ne treba neka velika dijagonala, to će biti televizor za spavaću sobu. Molim za pomoć šta kupiti do 47k dinara u full HD a da vredi tih para. Mnogo mi je hitno, svaki savet dobrodošao.
Hvala svima unapred a onima koji slave, sretan Jovandan.
LG LH3000,32`,Full HD vrhunski je,imam ga vec par meseci i odlican je!!:)) Cak mi je i racunar preko njega prikljucen.. Strava!!!E sada proveri cenu ja sam ga uzeo bez marze preko drugara i kostao me je tada 44k a u radnjama je bio 52-53k!!
P2770HD je odlican izbor, jer je prvenstveno monitor ali sa ugradjenim TV Tunerom. Sve ulaze poseduje kao svaki HDTV... __________________ Scourge of PCBerza
@ RadeZemun: Stavices kablovsku i DVIX player, i razocaraces se u TV, mogu sa 100% sigurnosti da ti kazem! Ako je kablovska digitalna, malo ce popraviti stvari, ali daleko od dobrog! Jednostavno, jos nije vrijeme za kupovinu FULL HD televizora, jer se TV (makar kod mene kuci) 90% vremena koristi za gledanje zemaljske televizije (pri tome racunam i kablovsku) a recimo 10% za gledanje HD sadrzaja (ma i manje od 10, ali neka bude tako)
Moje misljenje je da nema svrhe kupovati FULL HD TV radi tih 10% vremena, a da ostalih 90% bude neiskoristen... Nadam se da si me razumio! Razumijem i ja da ce djeca gledati full hd filmove, ali to opet nece biti vise od 10% vremena, a ti filmovi odlicno izgledaju i na 1366x768 televizoru, ja sam probao i znam da je tako...
@ priest: Procitaj ovo iznad ako ces ga koristiti za TV, a ako je za monitor onda je po mom misljenju prevelik, osim ako sjedis na 2m od kompjutera pa ti treba nesto vece!
@ Daum: Dobar monitor, nema sta...
@ svi: Moji roditelji su kupili sada u subotu TV, naravno, ja sam birao, i izabrao sam Samsung PS42B430 plazmu! TV je 42` (107cm), 100Hz slika, 600Hz subfield motion, kontrast dobar, od ulaza sve sto je potrebno, rezolucija 1024*768! Sad ce neko reci: `Losa rezolucija` i nece biti u pravu, naravno! TV koriste starci za gledanje TV programa preko kablovske televizije (da stvar bude gora nije ni digitalna), i ova rezolucija je cak i previsoka, ali Boze moj...
Pustao sam na njemu sa lap topa Top Gear 720p video i slika je odlicna!
To je moje misljenje, ako neko ima drugacije, njegova stvar, uglavnom, vase su pare i vi ih trosite, ja nisam htio da bacim 200eura (tacnije 400 eura, posto su kupljena dva takva) za nesto sto ce mi donijeti losiju sliku TV programa! (pri tome mislim na razliku izmedju FULL HD i 1024*768 rezolucije)
Hajde samo procitaj moj post iznad, znaci ono sto pise @ RadeZemun i ono @ svi pa razmisli jos jednom!
Dobar je to izbor naravno, ali je pitanje koliko ti treba FULL HD i koliko ces ga stvarno iskoristavati, a za 51000 mozes kupiti vjerovatno veci TV koji je HD Ready (i ima 1366*768 rezoluciju), i sto je najzalosnije, taj HD Ready TV ce imati ostriju sliku nego FULL HD TV bas zbog MANJE rezolucije...
Uostalom, da ne bi bilo da ti pricam napamet, otidjes lijepo do radnje gdje planiras kupiti TV, i trazi da ti ukljuce zemaljsku televiziju (a ne HD snimke koje pustaju sa onih njihovih profi player-a koji daju signal za 5 televizora, sve u HD rezoluciji naravno) prvo na nekoj npr. PLAZMI sa 1024*768, pa onda na HD Ready TV-u sa 1366*768 i na kraju neka ti puste na FULL HD-u sa 1920*1080 rezolucijom, pa da vidis gdje je najlosija slika, i da se uvjeris u ovo sto ja pricam...
I za kraj, nemoj da mi zamjeris, ovo govorim dobronamjerno... (da nisam i sam to uradio kada sam kupovao TV vjerovatno bih i ja uzeo FULL HD jer je to ipak u trendu, a to sto ti nece trebati sledecih 10 godina, jbga, uzeces neki novi TV koji ce imati Quad HD rezoluciju i tako uvijek kupovati nesto sto ti trenutno ne treba...)
:: Odlučih se za Samsung LE 32B541, oko 51k dinara je :: Da li sam napravio dobar izbor?? :: :: U svakom slučaju, hvala svima na savetima i iscrpnim odgovorima :: :: pozzz ::
Ja sam skoro porucio model na samsunshop.co.rs momci su super prvo sto ti dostave. Ja sam narucio Monitor T 260 HD. On ti je kao monitor i televizor sve u jednom imas i daljinski uz njega. Ja sam skoro uzeo tako da te nebuni na sajtu ako pise da ih nema. Kostao je oko 39.400RSD Ma super je pogledaj njegove karakteristike naravno ako ti odgovara velicina.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.