Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LCD tv i tiho zujanje....
STRANA 1 OD 1
phoboskv LCD tv i tiho zujanje.... 16.01.2010. 12:57 T23774

status: user
broj poruka: 940
...imam Samsung LE37B554 vec nekih 2 meseca i do sada nisam primeto nista cudno, ali sinoc kad sam prvi put ugasio komp (nisam ga gasio sigurno 4 meseca zbog skidanja raznog materijala preko Jdowna-a, a zbog vise kulera se malo vise cuje) cuo sam neko tiho zujanje jednakog intenziteta, a pri promeni kanala, kad ono pocrni slika, intenzitet zujanja se malo promeni i tako svaki put.

Ne znam da li je to normalno (to je stvarno tiho i cuje se samo kad je potpuna tisina u sobi), ali me malo nervira. Cuje se i kad ton stavim na mute.

???

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bocilius re.. 16.01.2010. 13:42 #181022

broj poruka: 88
Nista strasno. Imam identicni simptom (zujanje kad je tamna slika) na mom Crypton-u.
despot83 nishta strasno????? hahaha 16.01.2010. 13:52 #181027

broj poruka: 711
Chek,ako je nov imash garanciju,nosi i reklamiraj.

Pre toga proveri sledece:

Napon na sukou gde ti je ukljucen lcd,nikako ga ne kaci na produzni.

Probaj ga kod nekog u drugoj zgradi,mozda je struja lose odradjena.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ivan012345 Poznato mi je... 16.01.2010. 14:12 #181038

broj poruka: 228
Imam isti simptom na Samsungovom monitoru. Kada pojacam brightnes na 100 % ne cuje se nista onda... Po mom mislljenju ni tvoj TV ni moj monitor nisu neispravni, vec takva je serija... Na drugom monitoru (Viewsonicu) se nista ne cuje... Znaci to nije odlika svih TFT panela...

Ivan012345 A ako... 16.01.2010. 14:19 #181043

broj poruka: 228
... gledas TV preko kompa pojacas brightnes na 100% pa probaj podesavanja na grafickoj, tu smanji u control panelu brightnes... A ako ga gledas ovako bez nema pomoci... Probaj da ga zamenis ali ako moze za neki drugi model jer mislim da je to problem komponenti koje su ugradjivane u taj model. Inace TV ce ti sasvim normalno raditi godinama ( tako je sa mojim monitorom ), uostalom imas garanciju.
bocilius re.. 16.01.2010. 15:00 #181057

broj poruka: 88
Kao sto rekoh, nista strasno.
Cuje se zujanje samo kad je tamna slika i to zujanje je toliko diskretno, da se cuje samo
kada sedim na manje od metra od TV-a.
Tv inace savrseno radi i stvarno nemam nameru da se drndam po servisima, a narocito ako znam da identican problem ima ogroman broj LCD TV-a.
Flynn ... 16.01.2010. 17:00 #181098

broj poruka: 249
Opooshteno. I na mom lcdtv u se cuje tiho zuanje kad se priblizim. Normalna stvar ne problem. Mislim da je to zbog velicine lampe koju koristi unutra.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs