Plaćam da mi neko zalemi neka SMD integrisana kola!
STRANA 1 OD 1
goranvu
Plaćam da mi neko zalemi neka SMD integrisana kola!
01.01.2010. 23:19
T23379
status: user broj poruka: 195
Imam Behringerovu mikseticu, ali su u njoj za operacione pojačivače upotrebljeni jeftini tipovi koji imaju jadne performanse, što je vrlo čujno, pa bih hteo da ih zamenim pristojnijima (NE5532), ali je problem što je sve u SMD tehnici, a to lemljenje još nisam praktikovao, i ne bih voleo da upropastim štampanu ploču. Eto nadam se da će mi se javiti neki profi ili poluprofi elektroničar sa potrebnim iskustvom i opremom.
Par pitanja: -koja su kola ugradjena, sta pise na tim smd OP, -gde se nalze u uredjaju, u kom delu -sta ti se desava kada hoces da menjas ta OP -Behringer je vrlo ozbiljna firma i sumnjam da bi ugradjivali bilo sta -odakle si, gde stanujes?
Rezultati ce biti bolji samo u slucaju da postojeci op amps...
02.01.2010. 03:53
status: user broj poruka: 10997
spadaju u najnizu klasu (recimo 747). U tom slucaju, najsigurnije resenje ti je OPA2604 (J-Fet op amp) zato sto ima izrazito veliko pojacanje (gain) a nizak nivo suma (white noise). Ne zaboravi da, gde god je to moguce, elektrolitske aluminijumske kondenzatore treba zameniti tantalijumskim ili preciznim (i temperaturno stabilnim) blok-kondenzatorima, narocito u audio-pojacavacima i srodnim uredjajima.
- ugrađena kola su 4580 - nalaze se u svim delovima - preamp, eq, po kanalima i na masteru, vrlo su pristupačna za lemljenje - zvuk miksera je mutan, odvratan, socijalan. Treba high eq odvrnuti do kraja da bi zvuk bio čist kao što je na čist na svakom prosečnom mikseru. Da ne govorim o drugim karakteristikama zvuka. Kad sam ga priključio i čuo osećao sam se kao najgluplja ovca jer sam dozvolio sebi da verujem da Behringer govori istinu kad kaze da koristi specijalne mikrofonske preampove koji se mogu porediti sa najskupljim profi modelima, a sve to za jako smešne pare. Imam poluprofesionalno iskustvo u studijskom snimanju i znam o čemu govorim. Nisam ni sanjao da je moguće da iz tako lepo dizajnizanog uređaja izlazi tako smrdljiv zvuk. Nešto slično nikada nisam čuo. Al ok, dobro je da se čovek sam uveri, da zna za ubuduće... - Behringer je ozbiljna firma koja ozbiljno laže. Dobro su mi neki jos davno govorili - da Behringer upropasti svaki dobar zvuk. - živim na Vračaru
Na zamenu preampova sam se odlučio na osnovu iskustava gomile ljudi koja sam našao na netu, koji su menjali i mnooogo bolje preampove nego sto je 4580, pa su se odusevljavali rezultatima. Dovoljno je pogledati datasheet 4580 i videti da je to jedan od najprosecnijih preampova, dakle i najjeftinijih, dok od istih proizvodjaca postoje i oni koji kostaju tridesetak puta vise. Nacin na koji cu se ja uveriti da postoji bitna razlika, a da nije u pitanju moje raspolozenje ili bilo sta drugo, jeste taj sto necu odmah zameniti opampove na svim kanalima, nego samo na par, da bih mogao da poredim zvuk.
Bilo je tih likova na berzi koji rade sa profi opremom
02.01.2010. 08:16
status: user broj poruka: 7720
infracrveno zagrevanje samo tog mesta gde su int. kola i vakum nozice ,malo procesljaj berzu .Moj ti savet da ne dozvoljavas da ti to neko radi sa duvaljkom.
Daj mi model miksera da probam da nadjem šemu, moram da vidim kako je konsruisan, kako je kolega JEDETORT reče nije dovoljna zamena samo aktivnih komponenti,OP, već i mnogih pasivnih elemenata! Ta operacija zahteva malo vremena, alat, i naravno znanja šta treba uraditi. Ne treba mistifikovati to kako se lemi, dobra lemilica sa temperaturnom regulacijom i vrhom za SMD i to se vrlo lako skida. Jesu li elektrolitski kondezatori SMD varijanta, i oni su vrlo bitni i njh bi trebalo sve menjati. Po meni jednostavnije je daj to na oglas pa kada prodaš dodaj još neki dinar i kupi nešto provereno što će te zadovoljiti i da te ne boli glava! Jebi ga, kinezi su mnogo toga digli na viši nivo ali neke stvari su i upropastili pa sve i svašta prodaju pod nekim zvučnim imenima. Pitanje je dali je to uopšte Behringer? U svakom slučaju javi mi se na 0631071771 da se dogovorimo, pozdrav!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.