Kako bih mogao da povezem FM transmiter u kuci. Trebao bi mi transformator sa 220V na 12V, to bih nashao, ali gde da utaknem FM transmiter? Da kupim upaljach za kola, ima li neko pametnije i finije reshenje?
ja sam ovako neshto imao davno na nekom od starih telefona. Ne znam tachno gde ovo sada mozhe da se nadje ali verovatno ima negde. Ja sam ovo koristio za punjenje mob telefona na auto punjach. Cak mislim da i dalje imam ovo samo ne znam gde sam ga zaturio...
Vrlo bitna stvar za transmitere je da taj napon bude stabilisan na 12V! Ovi ispravljači čije su slike navedene nisu stabilisani tako da je napon na njima15-18V a vrlo često su i bez kola za ispravljanje struje tj. napon na njima je naizmenični što bi bilo pogubno za svaki transmiter. Proverite napone pre nego utisnete transmiter u takav ispravljač! Pozdrav!
Ja nisam imao ovakav. Imao sam pa bar jedno duplo vecji koji je bio bash poprilichno i tezhak. Chini mi se da sam ga i proveravao i da je davao konstrantnih 12v. E sad ovaj iskreno deluje da je `kineski` ali svakako treba proverite...
:: Ja nisam imao ovakav. Imao sam pa bar jedno duplo vecji koji je bio bash poprilichno i tezhak :: Chini mi se da sam ga i proveravao i da je davao konstrantnih 12v. E sad ovaj iskreno deluje da je `kineski` ali svakako treba proverite.. :: :: po
Ne znam koji jeftiniji to imaju, probaj google. Znam da ima Nokia N78, N97 i Sony Ericsson W980.
Lepo pustis muziku na telefonu i aktiviras FM transmiter i na predefinisanoj stanici u kolima ili kuci slusas muziku sa telefona. Ista stvar ko ti kineski aparati, samo sto ti je ovo ugradjeno u telefon.
nije bitno. napon u automobilu varira od 10.4v (donja granica praznog ispravnog akumulatora) do 14.4v (max. dozvoljen napon punjenja) ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
:: :: :: Vrlo bitna stvar za transmitere je da taj napon bude stabilisan na 12V! Ovi ispravljači čije su slike navedene nisu stabilisani tako da je napon na njima15-18V a vrlo često su i bez kola za ispravljanje struje tj. napon na njima je naizmenični što bi bilo pogubno za svaki transmiter. Proverite napone pre nego utisnete transmiter u takav ispravljač! Pozdrav! ::
iscupas iz nekog krsa kucista upaljaca i zveknes ga na 12v ______________________________________________________________________ Chuck Noris is a pussy!
Obrati paznju i na to da obezbedis kvalitetan ispravljac sa boljom filtracijom,jer svaki fm predajnik ce ti isporucivati vise buke i zujanja,nego kvalitenog odasiljanja. Taj problem mozes svesti na neki minimu dodavanjem elektrolitskog kondezatora od 2000+ mF 25V. Najbolja solucija ti je da nabavis neki akumulatorcic od 9-12V sa punjacom,kako bi eliminisao brujanje trafoa.Nemoj da se plasis,jer taj transmiter ne trosi puno,pa ce ti kvalitetna baterija od 750+Ah obezbediti napajanje oko ~24h.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Kako bih mogao da povezem FM transmiter u kuci :: Trebao bi mi transformator sa 220V na 12V, to bih nashao, ali gde da utaknem FM transmiter? Da kupim upaljach za kola, ima li neko pametnije i finije reshenje :: :: ko nema u vuglu, ima u guglu ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.