...tv je full HD i za sad sam zadovoljan sa slikom. Platio sam ga 64999din. Medjutim, nesto mi nije jasno.
Kad prebacim na HD rezolucije, bilo 720p ili na njegovu nativnu 1920x1080p, naravno, preko HDMI kabla, na ekranu se pojavljuju crna polja, kako sa obe strane, tako i gore i dole. Pustim recimo 1360x768 i slika je potpuna(preko celog ekrana). Za 720p mi i nije bas cudno, ali za 1920x1080 mi bas nije jasno. Mislio sam da slika treba da bude preko celog ekrana, a ne da ima crna polja sa svih strana. Tako je i kad pustim film, igricu, ili kad samo stoji wallpaper. Graficka je HD3870, a podesavanja rezolucije vrsim preko ATI catalyst control cener.
Na ovim HD rezolucijama slika je definitivno ostrija, kontrast je jaci, a i boje su intenzivnije, ali mi jako bode oci sto nije iskoriscena citava povrsina ekrana.
Da li ja ne radim nesto kako treba, ili to tako mora da bude(sto ne bih rekao).
E, da...kad povezem preko vga kabla, onda je slika i u 1920x1080p preko celog ekrana, ali nema te ostrine kao preko HDMI-ja. Ali sa HDMI-jem, nikako ne mogu da dobijem sliku u nativnoj rezoluciji preko celog ekrana, nego uvek ima crnih margina???
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
To moras da podesis u catalyst control centru. Aktiviras TV kao extended, onda pod njegovim podesavanjima ides na opciju `scaling options` i pomeras slider ka `overscan` i gledas na TV-u dok ne budes zadovoljan.
:: To moras da podesis u catalyst control centru :: Aktiviras TV kao extended, onda pod njegovim podesavanjima ides na opcij :: `scaling options` i pomeras slider ka `overscan` i gledas na TV-u dok ne budes zadovoljan :: :: :: A gde se nalazi opcija `scaling options`? Ja ne mogu da je nadjem
ali na LG 32 LH3000 Full HD a kartica je Gainward 9600 GT 1 GB GS, i resio sam pitanje sa odredjivanjem opcije za format slike ulaznog signala na HDMI ulazu. A evo sta se dogadjalo, slika je bila u svakoj opciji ostra i odlican kontrast i boje ali levo i desno crna polja. Pokusam ja da stelujem karticu u kontrol panelu Nvidije, ali nece da da ono sto treba nikako u celom formatu ,da nista ne strci i nigde nema viska. I posle duzeg maltretiranja vratim se ponovo u podesavanja TV-a i tamo u opcijama ulaznog fomata slike naidjem na opciju `AUTOMATSKI` umesto ocekivanog 16:9 formata. I gle cuda sve je pproradilo i smesteno u ekran besprekorno, tako da bih ti predlozio da resenje potrazis u stelovanju TV-a! Javi sta si uradio!
Udji u meni za podesavanja,idi u picture, pa picture options. Postavi size na Just Scan. Pored toga podesi i velicinu ako imas negde na 16:9. Ja sam imao recimo probleme da mi je na HDMI blago zamucena slika, kao da je down sample odradjen, i Just Scan mi je resio problem...
Ovo sve uradi tek kad pustis sliku preko HDMI-a jer se podesavanja menjaju u zavisnosti od konekcije.
Ovakvi su meniji meni na Samsungu Serije 6... a btw, slika je potpuno ista sa D-Sub-om ili HDMI-em... nema nikakve dodatne vidljive ostrine...
Nazalost, u opcijama mi je stavka `automatski` zasencena i ne mogu da je izaberem kad idem preko HDMI-ja. Kad gledam kablovsku, onda mogu. TAko da mi to ne resava problem.
@Daum
U picture options pod size, kad gledam preko HDMI-ja sa rez. 1920x1080, nema `Just scan`. Ima Autom. sirina(koja je zasencena i koju ne mogu da odaberem), 16:9, Siroki zum, Zum, 4:3 i Screen Fit.... Nista od ovoga mi ne resava problem
Nista mi nije jasno Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.