Ovo je preko navedenog budzeta. Treba mi najbolje sto moze do max 40.000. Ili ako je bas drasticna razlika u karakteristikama da mu kazem da ce jednostavno morati da se ispruzi vise.
И ја мислим да је најбоље да узме FULL HD а не HD READY. Јесте скупље, но боље и на креду да узме, но оно. Друго, ако се одлучи да се баш испружи, нека гледа и да освежавање буде 100 Hz.
Ovako, i ja imam slican problem, tj. gledam da kupim TV, samo od 42` a ne 32` ali to je razlika u velicini, ne u tehnologiji ili rezoluciji...
Takodje, dvoumim se da li da uzimam sa FULL HD ili ne rezolucijom... Zasto ?
Pa ovako, ako bih uzeo FULL HD, pozitivno je to sto mogu gledati sa Blu Ray diskova filmove koji su u FULL HD rezoluciji tako sto cu nakaciti TV na Lap Top sa HDMI kablom, i imati odlican kvalitet, ali koliko ce to biti procentualno od vremena gledanja TV-a ? Dalje, bice spojen i na PC, tako da je i tu jedan plus sto se tice FULL HD rezolucije, moze se cackati na racunaru sa fotelje itd, ali i to je neki mali procenat od koristenja TV-a !
Ono sto je najbitnije, je TV program, a on izgleda ZALOSNO na FULL HD rezoluciji... Imam ja digitalnu kablovsku, ali nije to to ljudi, jednostavno je taj signal preslab za tako veliku rezoluciju... Ko mi ne vjeruje neka uporedi kao sto sam i ja uporedio TV sa 1024*768 (plazma) i TV sa FULL HD rezolucijom, ovaj sa manjom rezolucijom izgleda bar duplo bolje, a i vise nego duplo... (bolje = ostrije) Kod nas se signal nece brzo promijeniti tako da FULL HD osim za gledanje HD filmova nema neku konkretnu prednost, ako ima, zanima me u cemu se osjeti/primjeti ta prednost...
E sad, posto TV vecinom koristim za gledanje TV kanala vjerovatnoca da cu uzeti manju rezoluciju naspram vece je 60 : 40, a jos jedan dobar razlog je i to sto je ovaj sa manjom rezolucijom jeftiniji za nekih 100 eura, i to cak nije ni mala razlika s obzirom da je ostrina slike mnogo bolja na TV-u koji nije FULL HD...
Kao sto neko ranije spomenu, obavezno gledati da TV posjeduje digitalni tuner!
Bravo upravo sam to hteo da kažem ali nisam smeo da se pravim pametan.Fuul hd jeste odličan za gledanje filmova ali procentualno to otpada na 10 % korištenja tv a .Takođe imam kablovsku koja je sranje mislim na kvalitet ali nemam baš preveliki izbor.Na subotičkoj kablovskoj ima jedno 50 kanala a od toga mi gledamo 5.Uzeo bi ja iptv ali neće da nam daju htv i rtl hr koji su programom daleko iznad svih domaćih kanala.Kupovinom hd ready tv nisam izgubio jer filmove gledam preko hdmi sa računara a meni se nije isplatilo dati 30000 din samo zato da bi imao fuul hd.Opet i ja sam znam da je fuul hd bolji i ako imaš satelitsku onda se i isplati.Nisam siguran da može da se kupi kod nas fuul hd tv dobrog kvaliteta za ispod 55000 din.
Drago mi je da imam istomisljenika, iako bi svi ostali bili istomisljenici da su pogledali jedan TV pored drugog, sa istim kanalom a da na tom kanalu nije video koji pustaju u radnjama i koji je odlicnog kvaliteta, vecinom u HD rezoluciji pa na svakom TV-u slika slika izgleda cista ``kao mleko``...
To je kada se gleda kvalitetan snimak, dok je kablovska nesto potpuno drugacije i cak ni na digitalnoj nije to to, iako je bolje nego na obicnoj kablovskoj...
Naravno, postoje na satelitu kanali koji su u vecim rezolucijama, ali rijetki su oni sa 1920*1080 (1080p), vecinom su to 720p, a oni se mogu gledati sasvim normalno na HD Ready TV-ovima...
Inace, ja sam iz Republike Srpske, a ne iz Srbije, ali vjerujem da se kablovska ne razlikuje nesto pretjerano, jedino sto ja kuci imam nekih 35-36 kanala, ne znam tacno, ali imamo sve HR kanale, dosta SRB i td...
I na kraju, sto se tice cijene, dobar LCD TV sa 1080p rezolucijom kod nas u RS kosta 770eura, a plazma koju sam gledao i ima 1024*768 rez. je 670eura... (oba TV-a su Samsung)
PS: Call 911 (broj postova)
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: Bravo upravo sam to hteo da kažem ali nisam smeo da se pravim pametan.Fuul hd jeste odličan za gledanje filmova ali procentualno to otpada na 10 % korištenja tv a .Takođe imam kablovsku koja je sranje mislim na kvalitet ali nemam baš preveliki izbor.Na subotičkoj kablovskoj ima jedno 50 kanala a od toga mi gledamo 5.Uzeo bi ja iptv ali neće da nam daju htv i rtl hr koji su programom daleko iznad svih domaćih kanala.Kupovinom hd ready tv nisam izgubio jer filmove gledam preko hdmi sa računara a meni se nije isplatilo dati 30000 din samo zato da bi imao fuul hd.Opet i ja sam znam da je fuul hd bolji i ako imaš satelitsku onda se i isplati.Nisam siguran da može da se kupi kod nas fuul hd tv dobrog kvaliteta za ispod 55000 din :: ::
Zanimljivo... @NMY kad procitam tvoj post,potpuno se slozim i kazem: ti si upravu @MaliAbner kad procitam tvoj post,potpuno se slozim i kazem: i ti si upravu
sada ce me @MIGOSA pitati pa kako je to moguce da imaju potpuno suprotne stavove o ovoj temi i da su obojica u pravu,to je nemoguce!
Razumem ja da je tehnologija prevazisla davno HD Ready televizore, ali jednostvano nas TV signal nije i vjerovatno nikada nece...
Imam ja na ovoj kanti iz potpisa 1080p rezoluciju na 16.4` panelu, i slika je bruka, malo je reci kako je ostra sta god da se radi i da se gledaju HD filmovi, ali kod mene kada pustim original (ne RIP) DVD film, slike bude kao da pustis na obicnom monitoru los DiVX, znaci mutna, a jos je original, da je neki RIP bilo bi vjerovatno jos gore...
Zato je 1080p HD za sada (valjda) nepotreban i posao radi i HD Ready sa 1366*768 rezolucijom...
Svi imaju pravo na MOJE MISLJENJE !
Pozdrav
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Zanimljivo.. :: @NMY kad procitam tvoj post,potpuno se slozim i kazem: ti si uprav :: @MaliAbner kad procitam tvoj post,potpuno se slozim i kazem: i ti si uprav :: :: sada ce me @MIGOSA pitati pa kako je to moguce da imaju potpuno suprotne stavove o ovoj temi i da su obojica u pravu,to je nemoguce :: :: @MIGOSA i ti si upravu :: ::
Spemam se (konkretno novac) da sinu uzmem 32incni TV koji ce biti i monitor za PC. Znaci FullHD, bar 2komada HDMI, DVB/T. Izbor je pao ili na TELEFUNKEN LCD TH-32HD857L ili na LG LCD 32LF2510. Slicne karakteristike i cene, mada mislim da cipak biti LG. Oba imas u skoro svim prodavnicana, a cena je oko 46-48000. Istina je da na SVIM LCD televizorima obicna TV slika ne izgleda kako treba zbog prirode samog panela jer LCD prikazuje ostru sliku samo na nativnoj rezoluciji, dok ostale podrzane rezolucije brlja a ima samo 24-bitnu paletu boja. Po tom pitanju je plazma daleko bolja, nije usmerena samo na nativnu rezoluciju i podrzava 32-bitnu paletu boja slicno kao CRT.Pioneer-ova 50-incna palzma u Full HD-u ima brutalno dobru sliku, ali klinac ce LCD koristiti i kao monitor za komp, a i za gledanje TV-a - srecom postoji satelitska digitalana HD TV koa izgleda fantasticno i dobijes izbor od nekoliko hiljada kanala za smesne pare.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Nije ni sacekao moj predlog, zurilo mu se, a izgleda da je njemu sve to isto...
@nemamime
32 inch za Full HD je premalo, pogotovu ako nameravas da ga koristis kao iskljucivi monitor za komp, text ce biti suvise sitan da bi mogao da se cita sa pristojne razdaljine.
TV sam po sebi radi rescale... buduci da nije Full HD nego HD ready... on je takav da po osnovnom podesavanju sam radi rescale signala koji prima i prilagodi ga onome sto moze da prikaze.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ja kupio 32` koji je HD ready, a kad ga spojim na komp, mogu da stavim 1900x1200 rezoluciju... Ko ce da mi objasni ovo :: :: Hvala
Pink, B(lej)92, Studio B, RTS i slicne ne gledam iz principijelnih razloga. Sve ono sto me interesuje a to su uglavnom naucni i prirodni sadrzaji je vec manje vise u Full HD formatu, a SBB koji je najzad dosao i kod mene uskoro pocinje sa HD signalom tako da je vise nego potrebno da se ima adekvatan TV koji ce to u potpunosti da isprati.
I da ponovim `fuchka mi se` se za gore navedene balkanske programe pogotovu za HTV, OBN i slj...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Bravo upravo sam to hteo da kažem ali nisam smeo da se pravim pametan.Fuul hd jeste odličan za gledanje filmova ali procentualno to otpada na 10 % korištenja tv a .Takođe imam kablovsku koja je sranje mislim na kvalitet ali nemam baš preveliki izbor.Na subotičkoj kablovskoj ima jedno 50 kanala a od toga mi gledamo 5.Uzeo bi ja iptv ali neće da nam daju htv i rtl hr koji su programom daleko iznad svih domaćih kanala.Kupovinom hd ready tv nisam izgubio jer filmove gledam preko hdmi sa računara a meni se nije isplatilo dati 30000 din samo zato da bi imao fuul hd.Opet i ja sam znam da je fuul hd bolji i ako imaš satelitsku onda se i isplati.Nisam siguran da može da se kupi kod nas fuul hd tv dobrog kvaliteta za ispod 55000 din :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.