Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
koaksijalni kabl
STRANA 1 OD 1
Seerauber koaksijalni kabl 11.11.2009. 11:16 T21789

status: user
broj poruka: 946

imam u planu da promenim koaksijalni kabl,10m,vrlo ne kvalitetan,tanak(30 g.star).u pitanju je kablovska tv.posto se bas ne razumem u ovu oblast,molio bih vas,koji se razumete da mi predlozite,koji da uzmem? kvalitet pre svega

hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stevan07 kabl 11.11.2009. 11:31 #157332

broj poruka: 185
sto vise mase na sebi........sto deblje srce da ima.....neces pogresiti koje god da je firme...........pozzzzz
Terminator

codeus re 11.11.2009. 11:44 #157339

broj poruka: 4054

gledaj da nadjes bakar/bakar .. alo je skuplji od kineskih
golfer re.koaksijalni kabl 11.11.2009. 11:54 #157341

broj poruka: 317

Stvar je vrlo prosta, ako je kabl OK, mislim ako nije fizicki ostecen i ako je signal koji prolazi kroz njega dobar, ne vidim razlog zbog cega bi ga menjao. Ti stariji kablovi su dosta kvalitetniji od ovih koji se danas proizvode i prodaju. Nekada su bili jako skupi jer su bili kompletno odradjeni od bakra, danas je obloga od alu folije a fazni vod je neki metal obojen u boju bakra! Pricam o kablovima koji se danas prodaju gotovo svuda, parazitne kapacitivnosti tih kablova su dosta velike tako da je slabljenje signala po duznom metru dosta velika. Na svima pise da im je impedansa 75oma ali to nije uvek tacno, zavisi od proizvodjaca i tipa kabla. Proveri taj stari kabal da nije oksidirao, taj bakarni sirm tj. obloga ako dodje u direktan kontakt sa vodom ponasa se kao fitilj, povlaci vodu u sebe i ta voda izaziva oksidaciju bakra, oksid bakra je zelene boje i samo takav kabal je za zamenu! Ako je kratak nastavi ga pomocu F konektora, sada ih mozes kupiti bilo gde, nadam se da sam pomogao, pozdrav!
Seerauber koaksijalni kabl 11.11.2009. 14:32 #157394

stavio sam koaksijalni sa oznakom RG-6/U ,slika na tv-u je znacajno bolja,mogu da gledam i programe koje nisam(zbog suma i `snega`)sa starim kablom. ako sam ovim dobio toliko poboljsanje,da li vredi traziti jos deblji na pr. RG-11? imam 3 tv-a i internet. i jos nesto,posto sam ja to sam podelio,izuzev interneta,stavljao sam pijacne splitere,da li bi vredelo da trazim neke kvalitetnije splitere i koje?

jos jednom hvala svima na trudu

Plamen re 11.11.2009. 15:02 #157397

broj poruka: 2836
Kod mene su stavili RG-11 75-omski. Sa onim klasicni koaksijalnim ces imati gubitke. Znaci vazno je da ide taj dobar od prikljucka do rutera, a posle vuces obican do tv-a.
10m RG-11 kosta oko 1000din.

Seerauber koaksijalni kabl 11.11.2009. 15:17 #157402

@Plamen hvala na informaciji,sad sam pogledao,kod mene je do rutera RG-6,znaci i tu bi dobio poboljsanje ako stavim RG-11

pozdrav

stevan07 mislim 11.11.2009. 15:55 #157410

broj poruka: 185
da ti na kratkim relacijama neces mnogo primetiti razliku izmedju rg- 6 i rg-11 ......... a sto se tice otcepnika kupi svakako kvalitetniji sa sto manje gubitaka da pravi .........nakada je bolje staviti i dva otcepnika 1 na 2 nego jedan odcepnik jedan na tri jer ova dva kada saberes prave manje gubitke u decibelima ako su kvalitetniji........pozz
Terminator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs