Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Regional code error
STRANA 1 OD 1
Dobroslav Regional code error 07.11.2009. 23:47 T21688

status: user
broj poruka: 20
Imam Aiwa XD-DV480EZ DVD plejer(za TV), i jedan gotov DVD film na kompu spreman za rezanje. Kada narežem disk, i ubacim ga u dvd plejer, dobijem grešku `Check regional code`. Našao sam milion raznih trikova za otključavanje dvd plejera ali nijedan nije uspeo. Da li postoji neki program koji bi od restricted-region filma napravila region-free film jer izgleda da drugačije ne može. AnyDVD mi samo omogući puštanje snimka na računaru.

Unapred hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 08.11.2009. 01:29 #156379

broj poruka: 12057

Adobe Encore DVD / Sony DVD Creator imaju podešavanje regiona, mislim imaju i drugi, ali pošto sam sa oba pravio DVD Video diskove, nikad nisam imao problema.

Jel ti sa sigurnošć znaš da li ti je uređaj DVD region free. Moguće je i da je problem u samoj informaciji u DVD-u.

Prerendaj video (no recompress u nekom od ova dva, preferiram Sony) i razreši sumnju.

Pisko Regionala 08.11.2009. 12:52 #156437

broj poruka: 6645
Programi za kopiranje zaštićenih dvd-ova su to radili. Skoro je bila tema šta ko koristi, a ja sam mislio da to više niko i ne radi... kad ima da se skine gotovo.
Ja sam koristio DVD Decrypter, DVD Shrink i Clone DVD. Koliko se sećam, svi su skidali regionsku zaštitu, odnosno, to imali kao opciju. Tako da ti ne treba rekompresija materijala što je dodatni gubitak kvaliteta, možeš izbaciti one džinglove, reklame i upozorenja (govorim o shrink-u) i u opcijama podesiti ili naš region ili region free, pa nanovo snimiti disk. Verovatno ima i novijih programa, ali, bez obzira malo se toga u dvd branši od taga pojavilo novo. MORAŠ naravno, malo pročačkati opcije i podesiti ako već nije (za regionalne opcije-ograničenja).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Dobroslav jbg 13.11.2009. 19:48 #158149

broj poruka: 20

Nažalost ništa nije pomoglo, pa moram ponovo da uradim konverziju iz AVIja na DVD. Koje mi programe preporučujete?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs