Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Pitanjce za Vaskev-a,Golfer-a...
STRANA 1 OD 1
gilopile Pitanjce za Vaskev-a,Golfer-a... 07.11.2009. 19:04 T21676

status: user
broj poruka: 9459
Imam neki blaupunkt portablic tv kod mene,pa se patim vec par dana oko G2 napona(na kraju je ok).Problem je u tome sto nema fokus(na VN trafou je riknuo),da li mogu nekako da zbudzim taj napon(megaomski otprnik je ok)...blider...sta mi je radeti?Smor mi je vec.Unapred zahvaljujem

(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
golfer RE.GOLOPILE 07.11.2009. 21:22 #156312

broj poruka: 317

He, he, ... pa od kada devojcice popravljaju TV? Nisam sigura da sam te razumeo, mrzi me da pisem javi mi sa na 0631071771 pa cu ti pojasniti GOLOPILE moje, pozdrav!

golfer re.golopile golopile, golopile, ... 08.11.2009. 11:39 #156409

Nema te da se javis, sinoc nisam mogao da ti pisem. Sto se tog trafoa tice moguce je nadograditi blider ali to nije dugog veka. Nisam te razumeo, imas G2 a nemas fokus? Proveri odvodnik prenapona iliti varnicar, na ploci RGB-a ako ga ima ili je doslo do proboja na podnozju katodne cevi. Predpostavljam da nemas cime to da izmeris, u tom slucaju iskljuci TV, raskaci fokus kablic sa podnozja katodne cevi i prinesi ga na oko 1 cm od mase, na kratko ukljuci TV i ako zavarnici, postoji napon za fokus 4 do 7 KV. Ukoliko ne varnici problem je u blideru u trafou. Postoji mogucnost da je problem unutar ekrana, to je moguce resiti regeneracijom, imam i regenerator. Daj mi broj sa trafoa ili model televizora, imam dosta polovnih sasija sa ispravnim trafoima, ukoliko budem imao isti poklonicu ti ga a ako ne, nabavicu ti neki koji ce ti raditi. Hajde budi dobar-a, javi mi se pa ce mo se dogovoriti kako da resimo taj tvoj problemcic. Pozdrav za GOLOPILE!
Ishmerish Pa nisi valjda gay? :) 08.11.2009. 12:12 #156415

broj poruka: 7285
Znaci imamo Tv servisera ovde,hvala bogu da neko kvalitetan(po necemu)dodje.
Sad cu malko da iskoristim Gilet-ovu temu za moje sopstvene niske pobude :))
Elem:Ima kuci Philips-ov
tv star 5godina,
Model:28PT4454/00
E68,nosio sam ga u servis i majstor mi kaze da mu je riknula mrezna i da nevredi popravljati.Sad mene interesuje tvoje misljenje o ovom sto sam napisa,uz cinjenicu da je iz cista mira crkao(bez grmaljavine,pada,struje.,)?

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Nema te da se javis, sinoc nisam mogao da ti pisem. Sto se tog trafoa tice moguce je nadograditi blider ali to nije dugog veka. Nisam te razumeo, imas G2 a nemas fokus? Proveri odvodnik prenapona iliti varnicar, na ploci RGB-a ako ga ima ili je doslo do proboja na podnozju katodne cevi. Predpostavljam da nemas cime to da izmeris, u tom slucaju iskljuci TV, raskaci fokus kablic sa podnozja katodne cevi i prinesi ga na oko 1 cm od mase, na kratko ukljuci TV i ako zavarnici, postoji napon za fokus 4 do 7 KV. Ukoliko ne varnici problem je u blideru u trafou. Postoji mogucnost da je problem unutar ekrana, to je moguce resiti regeneracijom, imam i regenerator. Daj mi broj sa trafoa ili model televizora, imam dosta polovnih sasija sa ispravnim trafoima, ukoliko budem imao isti poklonicu ti ga a ako ne, nabavicu ti neki koji ce ti raditi. Hajde budi dobar-a, javi mi se pa ce mo se dogovoriti kako da resimo taj tvoj problemcic. Pozdrav za GOLOPILE!
golfer re.Ishmerish, daleko bilo! 08.11.2009. 16:30 #156492

Jednom prilikom me je Golopile navukao na tanak led pa se sada malo z.
Znam taj tvoj TV, pukla mreza tj. mrezni stepen iliti choper, to im je boljka, malo je teze odraditi ga jer ima veci broj smd tranzistora, dioda, otpora,... u mrezi i moras ih sve izmeniti sto je poprilican posao sa neizvesnim ishodom jer to prvo ukljucenje moze da bude i jedno BUM!!!, pa opet Jovo na novo! Par puta mi se desilo bas to, j.bi ga, lutrija, a taj reparatur set, komplet elemenata je 20 evara, pa ti vidi isplati li se. Dobra stvar je zamena cele ploce, bar si siguran da ce da proradi iz prve, pogotovo ako je crkavanje mreze izazvao grom, potrudis se , sredis mrezu kad ono crkao i procesor, mf, nf, ... saberes koliko sve to kosta i, i jeftinije je kupiti nov TV sa garancijom!!! Velika zajebancija za male pare, pa jos ako se desi da iz nekog razloga ponovo crkne posle par dana rada em ti j... majku lopovsku em ce te kosta i tako u krug!!! Salu na stranu, u principu postujem svacije misljenje ali ipak sam naj sigurniji u svoju dijagnozu, nemoj baciti taj TV, salji mi kontakt tel. ili adresu pa cu doci da pogledam i ne sekiraj se, ne naplacujem dijagnostikovanje, samo me moras sacekati neki dan dok ne uhvatim malo vazduha. Pozdrav!
Ishmerish Re 08.11.2009. 17:23 #156510

broj poruka: 7285
Rado ali sam 255km od BG-a,u svakom slucaju hvala na trudu.
Najverovatnije cu prodati trafo i ekran posebno,i izvuci vise nego sto bi dobio za njega.

Thanks

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

gilopile Re: re.golopile golopile, golopile, ... 09.11.2009. 18:09 #156868

Da,upravo i jeste problem u G2 naponu(pogresio sam gore u tipkanju),direktno iz VN trafoa ga nema(probao sam sa varnicenjem na masu,posto nemem adekvatne spravice za merenje(sto si i pretpostavio)).Nisam bio prisutan neko vreme,pa cu ti se javiti na mob cim budem u blizini TV-a ,kako bih ti rekao o kojem VN-trafou je rec.Kao Ishmerish,tako sam i ja udaljen od BG-a nekih 180km,tako da cu da ti ukradem `samo`neki `mali` savet.Unapred zahvaljujem na ponudjenoj pomoci

:: Nema te da se javis, sinoc nisam mogao da ti pisem. Sto se tog trafoa tice moguce je nadograditi blider ali to nije dugog veka. Nisam te razumeo, imas G2 a nemas fokus? Proveri odvodnik prenapona iliti varnicar, na ploci RGB-a ako ga ima ili je doslo do proboja na podnozju katodne cevi. Predpostavljam da nemas cime to da izmeris, u tom slucaju iskljuci TV, raskaci fokus kablic sa podnozja katodne cevi i prinesi ga na oko 1 cm od mase, na kratko ukljuci TV i ako zavarnici, postoji napon za fokus 4 do 7 KV. Ukoliko ne varnici problem je u blideru u trafou. Postoji mogucnost da je problem unutar ekrana, to je moguce resiti regeneracijom, imam i regenerator. Daj mi broj sa trafoa ili model televizora, imam dosta polovnih sasija sa ispravnim trafoima, ukoliko budem imao isti poklonicu ti ga a ako ne, nabavicu ti neki koji ce ti raditi. Hajde budi dobar-a, javi mi se pa ce mo se dogovoriti kako da resimo taj tvoj problemcic. Pozdrav za GOLOPILE!
golfer re.golopile 09.11.2009. 18:42 #156875

Pa to nije tako strasno, moja parohija je povelika, i ja sam iz provincije, radim i druge prevare sem unistavanja TV-a i ostale kucne elektronske gamadi, da ne nabrajam, tako da me ima svuda gde moze da se otme neki dinar, mnogi me znaju do duse ne pod ovim imenom, nebi me cudilo ako bi se nasao i na poternici iz Haga! Nemam nameru da te plasim ali ako skinem masku i otkrijem svoj identitet morao bih da te posaljem u vecna lovista!? Salim se, ja sam iz Lajkovca, znas onu `is`o Mile Lajkovackom prugom`, na 60km od Bgd-a, u krajnjem slucaju mogu da te uputim kod nekog od kolega koji ce ti pomoci da resis problem. Javi se telefonom da se dogovorimo, pozdrav!
gilopile Re: re.golopile 09.11.2009. 19:25 #156883

Hehehe,pa i ja sam isti`slucaj`.Varam isto tako na svim poljima(ne samo u elektrici).Inace kod mene u zaseoku ima dva`registrovana`el.servisa(sa jednim od njih sam jako dobar i lik je prva liga.Nebih ga imenovao jer ce da me udalji sa planete,posto mozda cita ovo ),pa sto oni odbace tj.mrsko za skarabudzivanje,zavrsi kod mene:),pa se i uzme neki dinar,ali na nos izadje(kao sto i sam znas,kako to sve ide i sta ljudi sve hoce da poprave).Cujemo se malo docnije:)Pozz

::
:: Pa to nije tako strasno, moja parohija je povelika, i ja sam iz provincije, radim i druge prevare sem unistavanja TV-a i ostale kucne elektronske gamadi, da ne nabrajam, tako da me ima svuda gde moze da se otme neki dinar, mnogi me znaju do duse ne pod ovim imenom, nebi me cudilo ako bi se nasao i na poternici iz Haga! Nemam nameru da te plasim ali ako skinem masku i otkrijem svoj identitet morao bih da te posaljem u vecna lovista!? Salim se, ja sam iz Lajkovca, znas onu `is`o Mile Lajkovackom prugom`, na 60km od Bgd-a, u krajnjem slucaju mogu da te uputim kod nekog od kolega koji ce ti pomoci da resis problem. Javi se telefonom da se dogovorimo, pozdrav!
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs