Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Kucni DVD
STRANA 1 OD 1
skycould Kucni DVD 02.11.2009. 12:12 T21485

status: user
broj poruka: 248
U dilemi sam sta da uzmem. Gledao sam po starim temama i po jos nekim forumima i dalje ne znam sta da uzmem. Imao sam SkyVision IP966 i radio je neke 3 godine dok vise nije hteo da daje sliku. Zasto? Kako? Ne znam, niti me interesuje. E sad, trebao mi neki koji standardno pusta DVD, DivX itd. Ne mora MKV, i ne mora da ima USB i slicne dodatke. Limit mi je nekih 6k dinara. Da li ici na Famous PRC varijante XWave, SkyVision, Xoro i slicno ili LG, Samsung, Philips, Panasonic, Pioneer i slicno?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re 02.11.2009. 12:33 #154348

broj poruka: 7285
Od svih navedenih Skyvision ti je najbolji,ima smart navi software i osetna je razlika u otvaranju titlova,posto nije bitan naziv(kao sto vec znas)a i on jedini od svih navedenih otvara titlove u txt formatu.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

imarkovic @skycould 02.11.2009. 12:37 #154351

broj poruka: 18996
Tehnomanija, Samsung, 2.900din, sad ne znam da li je bolji taj SkyVision.

Ishmerish Re: @skycould 02.11.2009. 13:01 #154358

broj poruka: 7285
Kao sto sam naveo za klasu bolji od svih playera.Jedini problem kod Skyvision-a je bila cena(8k+),medjutim pre godinu dana su je prepolovili i sada je to ubedljivo bestbuy.On jedini prikazuje i prevode pored filmova u glavnom meniju,i zbog smart navi software-a nije bitan naslov prevoda pa cak mozes i da u jedan film ubacis prevod od drugog.Kod svih ostalih prevodi nisu prikazani ispod filmova u meniju,i u 99% slucajeva moraju biti indenticni nazivi filma i prevoda(velika slova,znakovi punkcije)da bi mogli da ih vide.Sto u prevodu znaci da DVD-jevi sa 6 filmova,koje poseduju vlasnici PC-a nece imati prevod,jer se tu pise sve i svasta(primer:mumija.avi i mumija srp.sub),sto znaci da ce na PC morati da uskladi nazive i ponovo nareze na drugi DVD.
Veruj mi ovo je dugotrajno iskustvo sa kojekavim playerima i stotine bacenih DVD-ova.

Inace tabela po meni bi bila:
Skyvision
Xoro
Xwave(mogucnost izmene i offset-a titlova)
Weg
- Svi ostali su maltene isti -
I na kraju LG kao najveca sranja.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Tehnomanija, Samsung, 2.900din, sad ne znam da li je bolji taj SkyVision
::
imarkovic @Ishmerish 02.11.2009. 13:08 #154361

broj poruka: 18996
Skyvision, Xoro, Xwave, Weg, brate, kako ovo moze da obecava, na svakom tasteri samo sto ne pootpadaju, kod Samsunga i LG-a bar nije to slucaj, a u sustini ni jedan od tih najjeftinijih ne moze da potraje vise od godinu dana intenzivnog koristenja, pa bio to Samsung, LG, ili Xoro, oro, fengshui, mitsishuta, kurosawa, itd..jedino mozda Pioneer je stvarno kvalitetan, ali i on je cas ok, cas ne valja, mislim ne znam ni sam vise..

Equinoxe Re: 02.11.2009. 13:09 #154363

broj poruka: 12057

Xoro je poznat po problematičnoj mehanici, vrata zaglavljuju itd, a servis je komplikacija, uglavnon idu zamane a i to je sporo. SV IP966 je mehanički ne tako dobar ali je jako softverski flexibilan, tj. njegov MediaTek čip za koji su svojevrmeno izlazili firmware-i i mogao si skoro sve da otvoriš sa njim sa sve domaćim slovima u titlovima.

Xwave 5000+ modeli nisu loši.

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=19177&forid=10&katid=4
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=17178&forid=10&katid=4

Jebivetar re 02.11.2009. 13:15 #154365

broj poruka: 2386
A kakvi su ti plejeri po pitanju izlaza na zadnjoj strani? Sada su i oni skuplji Samsung, Sony, Pioneer shto se kod nas prodaju, siromashni sa izlazima.

cash rules everything around me

skycould hvala 02.11.2009. 13:56 #154381

broj poruka: 248
na predlozima. Sve u svemu, ipak da se drzim SkyVision-a. Stvarno nisam imao nikakvo negativno iskustvo sa IP966 jedino sto nisam mogao da nadjem firmware za njega. Sve zivo sam pretrazio. Cak sam mislio da stavim firmware od nekog drugog ali koji koristi isti cip. I mislim da ovaj moj primerak ima neki drugi cip. ESS ili tako nesto, bar sto sam nasao po internet-u po oznaci koja pise na samoj ploci. Ako bi nasao firmware mozda i ne bih morao da kupujem drugi vec samo da flash-ujem ovaj koji imam. Po uputstvu zezno se samo standard prikaza, PAL ili NTSC i ima dugme na daljinskom pomocu kojeg se navodno bira jedan izmedju ta 2 ali ne reaguje. Cak sam i rasklopio daljinski misleci da je kontak otisao i nista. Player radi, tj. reaguje na sve komande. Nista, videcu onda ponovo da uzmem taj isti model ili mozda XWave. Btw, cuo sam da se SkyVision sklapa u CG. :o)
MaliAbner Al te posluzio taj pazarski SkyVision... 02.11.2009. 16:47 #154449

broj poruka: 7769
kod mene je trajao citavih 11 meseci, hoce radi nece radi...
Onda sam kupio Pioneer DV300 (tada je bio 5999 dinara) i on evo radi vec dve i kusur godina a klinac zna da ga zaposli po ceo dan.
Sad je aktuelan Pioneer DV410 ali kosta okolo 8000 dinara.

Nista drugo sem njega nemam srca da ti preporucim, zasto? Pa zato!

Mada je mozda bolje rezmisliti o nekom drugacijem plejeru koji ce da ti svira bez DVD-a samo bocnes flash ili usb hdd i to je to ali to prevazilazi navedenu sumu cak i ako ga pojuris preko oglasa.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Pisko Predlog 03.11.2009. 18:42 #154743

broj poruka: 6645
Ne znam kakvi su ti ukućani... moji su terminatori, termiti, i sve što miriše na prefinjeno, sofisticirano, kilavo, sve sliste, slome, iščupaju, zaspu tečnostima... ukratko, te (S)PRC proizvode, ne da bi im j3bali k3wu, nego...
Ja ti predlažem jednu lepu, prosečnu, polovnu konfu sa tv-out-om. Sa n-lite-om osakati winxp, ugradi tv kartu da bi imao daljinac, i puštaj filmove sa takvog kompa. Taman ga ne koristio ni za šta drugo.
Ako nećeš polovno, AMD ti nudi savršeno jeftinu integrisanu, modernu, platformu koja će da pušta filmove, mjuzu i šta god hoćeš i u kom god hoćeš formatu za minimum para - čak i najjeftiniji procesori i nove matične, rasturaju po tom pitanju, jes` da su za igre i render slabe, ali, ovde se radi o prostom mmc-u, mnogo boljim od bilo kojeg gownavog kineskog dvd-plejera prekrasnih imena koji se prodaju u Serbistanu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs