Vec nekoliko godina imam na kompu projekat za koji verovatno dosta vas zna grafoskop+panel lcd monitora=projektor, i evo napokon se odlucih da ga ostvarim posto sam se licno uverio da je to sjajna stvar a ranije sam sumljao da to moze da da extra prikaz slike na zidu, naime sasvim slucajno i drugim poslom sam se zatekao u kuci coveka koji je tu stvar napravio i videvsi kako radi prosto sam se odusevio, slobodno mogu da kazem poredeci prikaz slike sa te sklepane naprave i projektora niske i srednje klase(koje sam planirao da kupim i video kako rade) da oni ne mogu ni da prismrde, bukvalno slika zavisi od kvaliteta lcd panela i u tome je stos. E sad vas pitam, gde mogu da kupim neostecen grafoskop, bilo nov ili polovan, ubih se trazeci na netu ali slaba vajda, naravno koji monitor od 15` (polovan/nov) mi predlazete a da ima sto manje piksele i vecu rezoluciju? Cene su nebitne, unapred zahvalan
Sumnjaš, ne sumljaš... Grafoskope su koristili: školske ustanove, vojska, policija (u nastavne svrhe) i možda poneka firma. Dakle, usmeri se na vojne otpade, i razne magacine nerashodovane ili rashodovane opreme. Na grafoskopima uglavnom crkne lampa (80% cene i problema za nabavku), nešto ređe motor za hlađenje koji je uglavnom (ako se ne radi o nekom stranom modelu već o Iskri iz Slovenije ex SFRJ) bučan i kada radi... pa ih onda tako uguraju u skladišta, magacine i drže - duguju do iznemoglosti. Gde je to tebi blizu i koga poznaješ, ne znam, ali, likovi koji se ni q ne razumeju u računare i ne interesuju ih, obično znaju sve te fore i face oko otpada i nabavke... tako da tražiš na pogrešnom mestu: teško će toga biti na internetu.... čak i na zapadu a kamoli kod nas - ti koji ga imaju, uglavnom ne koriste net... I, brate, to mora da ružno izgleda? Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
jeste ruzno ali coveku je od iverice stolar napravio nesto kao ormancic sa rupom kroz koju svetlost sa sociva dopire do zida i to mu se jako lepo uklapa uz nametaj i lepo je smesteno tako da se ta`naprava` i ne vidi vec samo slika na zidu
Pisko ti je sve lepo objasnio, kao i gde ih mozes naci. Na vojnim otpadima je teze naci ispravan, ali ih ima. Ja ih imam nekoliko u firmi, kao i episkope (to je budza u crnoj boji, gde se folija ubacuje ispod uredjaja). Svi su marke Iskra, ali jbg i rade. I cuvaju se, iako ih niko ne koristi, po principu `mozda zatreba nekad`. Ako si iz Bgd, proveri na vojnom otpadu u Zemunu (Ako je jos uvek tamo, preko puta vise skole MUP-a).
@pisko: Ipak ti, poneki, koji ga imaju koriste net, cak znaju i da otkucaju neki text Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
... koriste neki net... ali, ko` što rekoh, ne znaju gde je otpad! ... vojni otpad je, koliko znam, premešten iz Zemuna u Rakovicu, pod Straževicu - rakovički put prema ibarskoj, pa pre nadvožnjaka levo... neposredno posle okretišta tramvaja.... valjda je sad sve tu premešteno koliko ja znam....
Veoma sam skeptican spram tvog odusevljenja - ono sto...
25.10.2009. 02:59
status: user broj poruka: 10997
mozes da ocekujes da ces dobiti bice jedva podnosljivo zbog:1) hromatskih aberacija, 2) perspektivnih izoblicenja, 3)zatamnjenja (gubitka na `svetlosnoj jacini`)... U poslednje dve-tri godine nekoliko mojih prijatelja (istinskih filmoljubaca) je nabavilo grafoskope, kvalitetna platna itd., i ni jedan od njih nije bio zadovoljan rezultatima. Kvalitetan i VELIK monitor je jedino pravo resenje. A ono mnogo kosta, znam... E sad, ko zna, svaka roba ima svoga kupca. Poznajem i ljude koji su ODUSEVLJENI kvalitetom slike na klipovima skinutim sa YouTube-a.
kad se pojavio taj projekat pre cca 5/6 godina .. nisam se mnogo mucio da nabavim graf .. NOV je odlican ali nesto malo skup .. vojni otpad kod mene nema .. pa sam pribegao staroj srpskoj tradiciji .. uzeo 1 litar rakije i otisao do najblize osnovne skole u kraju (nedelja je najbolji dan za to) .. nasao domara i pokusao da mu objasnim sta mi treba za staa .. nije skontao uopste !! . ali je skontao rakiju ... pa je pala trampa rakija za sve rashodovane grafoskope :)
Gde mogu da nađem polovan episkop? Oni su se koristili u školama, ali ih nema. Ako neko zna gde mogu da nađem ispravan, polovan ili nov episkop, molim da mi napiše. Hvala u napred
Gde mogu da nađem polovan episkop? Oni su se koristili u školama, ali ih nema. Ako neko zna gde mogu da nađem ispravan, polovan ili nov episkop, molim da mi napiše. Hvala u napred
:: Vec nekoliko godina imam na kompu projekat za koji verovatno dosta vas zna grafoskop+panel lcd monitora=projektor, i evo napokon se odlucih da ga ostvarim posto sam se licno uverio da je to sjajna stvar a ranije sam sumljao da to moze da da extra prikaz slike na zidu, naime sasvim slucajno i drugim poslom sam se zatekao u kuci coveka koji je tu stvar napravio i videvsi kako radi prosto sam se odusevio, slobodno mogu da kazem poredeci prikaz slike sa te sklepane naprave i projektora niske i srednje klase(koje sam planirao da kupim i video kako rade) da oni ne mogu ni da prismrde, bukvalno slika zavisi od kvaliteta lcd panela i u tome je stos :: E sad vas pitam, gde mogu da kupim neostecen grafoskop, bilo nov ili polovan, ubih se trazeci na netu ali slaba vajda, naravno koji monitor od 15` (polovan/nov) mi predlazete a da ima sto manje piksele i vecu rezoluciju? Cene su nebitne, unapred zahvalan
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.