Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Obodin zamrzivac, horizontalni
STRANA 1 OD 1
FAQ Obodin zamrzivac, horizontalni 02.10.2009. 21:28 T20615

status: user
broj poruka: 532
Imam jedan meni cudan problem. Zamrzivac radi non stop, dobro mrzne, mislim da je uvek ispod -10C i odmah na sta sam posumnjao je termostat koji sam i zamenio odgovarajucim. Ali problem je ostao identican. Ako okrecem potenciometar u jednom momentu u nultoj skali on ugasi motor i to je u redu, kada T poraste on normalno upali motor i radi ali NIKADA ga nakon toga ne gasi-jednom upaljen motor preko termostata se vise nikada ne ugasi. Zasto je to tako? Izolacija je dobra kao i mrznjenje a kao sto sam vec rekao on se da ugasiti preko termostata i jednom upaliti ali nece nikada sam od sebe kada nabije temp bez obzira koliko nisko termostat bio podesen (na min) jedino kada je na 0. Ima li neko sugestiju osim zvanja majstora?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Re 02.10.2009. 22:00 #144910

broj poruka: 7285
Po tvom izlaganju rekao bih da je termostat opet neispravan,ili si prilikom zamene pustio gas iz sistema,mada neverujem jer u tom slucaju bi bio skroz mrtav.Dali si menjao amonijak/freon?

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Zmajko ... 02.10.2009. 22:07 #144911

broj poruka: 1228
da ga nisi klokovao? ako jesi sutni ga ako nisi probaj drugi termostat ali nabavi neki malo kvalitetniji
100noga Промењен је само термостатски регулатор или... 02.10.2009. 22:17 #144915

broj poruka: 188
комплет систем термо-сонда и термостат?
Ако је дошло до физичког прекида између сонде и термостата, би-метал у термостату са не охлади довољно да угаси компресор.
Никада нисам имао Ободина, тако да не знам распоред компоненти, па ти ту немогу помоћи.

......................
Не воле нас Бугари
ни Аустроугари
мрзе нас Јапанци
и Лилипутанци
......................

Б. Ђорђевић

FAQ Ovako je 02.10.2009. 22:17 #144916

broj poruka: 532
Nije menjan freon ali nema ni potrebe jer na mlakom motoru on daje -10 do -20C jer da nije u redu motor ili gas u sistemu ne bi postigao ni 0C. Imao sam 2 termostata i na oba je isto a oba su bili odgovarajuci modeli. Zamenjeni ceo termostat i sonda sa gasom u vidu one dugacke cevcice ispunjene gaosm. Ne znam sta bi jos moglo biti?
100noga Owerdrive button 02.10.2009. 23:12 #144954

broj poruka: 188
На мом замрзивачу има прекидач за премошћавање термостата, да ли тако нешто постоји и на Ђетићу и ако постоји, да ли је исправан?

......................
Не воле нас Бугари
ни Аустроугари
мрзе нас Јапанци
и Лилипутанци
......................

Б. Ђорђевић

nomemory Horizontalni zamrzivači... 03.10.2009. 00:07 #144972

broj poruka: 251
hlade na temperature ispod -20C, ako ne postiže tu temperaturu, neće ugasiti motor. Ako si mjenjao termostat, ostaje ti provjera dihtung gume, ako ne, oslabio je sistem (freon, motor). Provjeri termometrom kolika je temperatura na dnu zamrzivača.

banep Zovi majstora 03.10.2009. 20:45 #145129

broj poruka: 537
Mislim da ti je to najpametnije. Ako je termostat ispravan, najverovatnije nema dovoljno gasa. Desava se. Dodje majstor, izmeri koliko ima, dospe ako treba i to je to.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs