Daljiinac za TV mi je elektronski ispravan, ali gumena tastatura ima grafitne kontakte od kojih vecina ne ostvaruje kontakt, iako su potpuno čisti. Štampane veze izgledaju savršeno ispravno. Od nekog sam čuo da sprejevi za te kontakte ništa ne pomažu. Koje je standardno rešenje za ovakve situacije? TV je stariji model, ne mogu da nadjem njegov daljinac, a probao sam par univerzalnih i nijedan ne moze da se isprogramira za moj TV.
Pokušaj sa alufolijom ili omotom od čokolade,cigara.Iseci je kako ti odgovara(kružići,kvadrati) zaheftaj super lepkom i trebalo bi da radi.Provodnu stranu folije,naravno,prema štampanim vezama.
Pre milion godina me je zezao jedan bezicni telefon, svake druge nedelje sam nesto duvao, brisao, podmazivao dok nisam uzeo iglu i konac... konac nisam iskoristio ali sam umesto konca koristio najtanju licnu koju sam nasao i posto je ispust od gumenih dugmica bio dovoljno dubok, na svakom gumenom kontaktu sam usio - napravio mali krstic, koji tacno tacno leze i spaja konkakte na stampanoj ploci.
Od tada nisam vise birao pogresne brojeve i unemiravao ljude.
A kod samsung televizora svi televizori rade sa malte ne svim daljincima. Neki dan sam bio u Samsung Shop-u i lik ladno menja programe na P2370HD sa daljincem od TV-a koji uzasno podseca na onaj moj analogni krs iz dnevne sobe.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.