...postojao je jedan nas dobar casopis o elektronici, i u jednom broju sam naleteo na slusalice, tj sta treba uraditi slusalicama da bi se prirodnije culo preko njih, ali ne znam ni gde mi je to, ni kako da trazim... Fora je bila, za razliku od normalnih slusalica, gde se zvuk oduzima na jednoj, a pojacava na drugoj kako bi dobili sliku da li zvuk dolazi sa jedne ili druge strane, ovde je to bilo reseno kasnjenjem u odnosu na drugu slusalicu preko nekih zavojnica i kondenzatora, pa bih molio ako neko zna o cemu pricam da mi posalje shemu tog sklopa, ...u sustini taj sklop se koristi sa svim slusalicama, on se kaci na izlaz pojacala, a na njega se kace sluske, i tako dobijamo mnogo prirodnije pozicioniranje zvuka...
Pozz...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Video sam nesto slicno pre par godina ali to ne vazi za sve sluske. U to vreme sluske su bile pojam i na nasem trzistu su mogle da se kupe samo UNITRA, made in Poland, slusalice jako loseg kvaliteta, kod kojih su dampiranjem dobijali na boljoj definiciji niskotonske lestvice iliti bass-a. Dodavanjem kalemova i kondezatora odnosno pravljenjem LC filtera utisavan je srednjetonski opseg da bi se dobilo na linearitetu jer su bile jako efikasne u opsegu od 2 do 5 KHz.Potiskivanje srednjih te sluske su mogle da sluze za ono za sta su namenjene, slusanje muzike ali na srecu ta vremena su davno iza nas. Pozdrav!
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 750W
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.