:: :: Akko će da ima samo svrhu televizora, HD ready je super, ali ako je HDMI sa kompa u priči, 1920 x 1080 i tu nema razgovora :: :: :: :: :: Video neki Phillips od 46` u izlogu sa nalepnicom gde pise 1366x768p :: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: :: Akko će da ima samo svrhu televizora, HD ready je super, ali ako je HDMI sa kompa u priči, 1920 x 1080 i tu nema razgovora :: :: :: :: :: :: :: :: Video neki Phillips od 46` u izlogu sa nalepnicom gde pise 1366x768p :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: dvd ,ponekada xbox360..?
Isao sam da pogledam TV-ove do jedne prodavnice, i ovakva je situacija: Stoje jedan pored drugog dva televizora: 1. Samsung LCD (B530, FULL HD 40`) 2. Samsung Plazma (B430, 1024*768, 42`) (mislim da bise ovakve oznake, nisam 100% siguran)
Isti je program (kablovska televizija), i pogodite sta, PLAZMA ima jedno 10x (da, deset puta) bolju sliku, OK nisu boje, osvjetljenje i kontrast toliko nesto razliciti, ali na onom FULL HD LCD-u slika je sva zrnasta (a kako i ne bi kada je razvucena na preko 4x vecu rezoluciju), a na PLAZMI je sto se kaze K`O MLIJEKO...
Posto planiram kupovati jedan takav TV, ne znam sta bih radije izabrao, plazma je 650E a LCD je 750E... TV ce biti prikljucen i na komp preko HDMI kabla, ali ce se vise koristiti kao normalan TV a manje kao monitor za racunar...
Pa tako je bilo ranije, sada su se i plazme popravile, potrosnja je oko 250W sto je i prihvatljivo (stare 800+ W ), kontrast je dosta poboljsan, o odzivu necu da pricam (0.001ms), a i vrijeme trajanja im je dosta duze sada (kada se preracuna dodje se do cifre od preko 20 godina, a toliko dugo sigurno neces drzati jedan TV u kuci a da ga ne promijenis) a slika je VRH, makar za ovaj zemaljski signal...
Problem u FULL HD-u je sto ga kod nas jednostavno nema, mislim mogu ja da pustim preko Lap Top-a neki BD film koji je u 1080p rezoluciji, ali ce se TV koristiti 90% za gledanje kablovskih kanala(provajder nam jos nije uveo digitalnu, sta dalje da pricam o kvalitetu slike na 1080p display-u)...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: Prvo veci je potrosac struje,drugo vremenom tamni slika,plazma je na bazi gasa.Polako se izbacuje iz proizvodnje ,zbog ovih gore navedenih svojstava :: :: ::
Jeste primamljiv plazma ,jer je jeftiniji od LCD-a ,ali .A opet TV se cesto ne uzima bas.Ako ti daje garanciju 3 godine uzmi ,mada cisto sumnjam ,niko na plazma ne daje vise od godinu dana.
Ja imam Pioeerovu palzmicu od 50 inca, full hd i ni jedan LCD joj nije ni za prismrdeti. LCD je ok za komp kada ga teras u nativnoj rezoluciji, a plazma (slicno kao CRT) ima odlicnu sliku na svim rezolucijama. Jednostavno, dok kod nas ne stigne HDTV, LCD TV se ne isplati uzimati osim ako hoces da kvaris oci. A za razliku u potrosnji struje me bas zabole!
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Neki dan odem do drugara da mu povezem Plazmu sa kartom na HDMI. Ima Panasolanik Viera Plazmu 42 inca sa nativnom rezolucijom od 1024x768 .Ono sto me zacudilo je da taj TV ima podrsku za 720p kako i za Full HD!Kako?Na koji nacin on prikazuje video signal rezolucije od 1920x1080?Ajde manje vise sto podrzava mod za video reprodukciju vec sto je moguce tu rezoluciju staviti i u igri!Ladno sam namestio Grid na 1920x1080 i menja se rezolucija Kapiram da ima neku vrstu kompresije video reprodukcije pa na neki nacin uspeva da prikaze te rezolucije.
To je isti fazon kao sa DVD playerom sa HD podrskom.Pustis dvd film,ukljucis HD mod i on izostri sliku.Neka vrsta kompresije signala..
P.S.Nadam se da sam se dobro izrazio,valjda ste me razumeli?!
:: Neki dan odem do drugara da mu povezem Plazmu sa kartom na HDMI :: Ima Panasolanik Viera Plazmu 42 inca sa nativnom rezolucijom od 1024x768 .Ono sto me zacudilo je da taj TV ima podrsku za 720p kako i za Full HD!Kako?Na koji nacin on prikazuje video signal rezolucije od 1920x1080?Ajde manje vise sto podrzava mod za video reprodukciju vec sto je moguce tu rezoluciju staviti i u igri!Ladno sam namestio Grid na 1920x1080 i menja se rezolucija :: Kapiram da ima neku vrstu kompresije video reprodukcije pa na neki nacin uspeva da prikaze te rezolucije :: :: To je isti fazon kao sa DVD playerom sa HD podrskom.Pustis dvd film,ukljucis HD mod i on izostri sliku.Neka vrsta kompresije signala. :: :: P.S.Nadam se da sam se dobro izrazio,valjda ste me razumeli? :: :: Green Green Grass Of Home :: ::
Ok hvala.Stvarno nisam bio upucen pa mi mlo bilo cudno pa sam trazio neko svoje logicno objasnjenje.. Sad cu da procitam sta kaze..
Green Green Grass Of Home
:: :: Radi se o upscaleingu i downscalingu po potrebi :: :: Jako dobra rasprava na tu temu :: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=75893 :: (odgovor usera martyj19 :: :: :: Neki dan odem do drugara da mu povezem Plazmu sa kartom na HDMI :: :: Ima Panasolanik Viera Plazmu 42 inca sa nativnom rezolucijom od 1024x768 .Ono sto me zacudilo je da taj TV ima podrsku za 720p kako i za Full HD!Kako?Na koji nacin on prikazuje video signal rezolucije od 1920x1080?Ajde manje vise sto podrzava mod za video reprodukciju vec sto je moguce tu rezoluciju staviti i u igri!Ladno sam namestio Grid na 1920x1080 i menja se rezolucija :: :: Kapiram da ima neku vrstu kompresije video reprodukcije pa na neki nacin uspeva da prikaze te rezolucije :: :: :: :: To je isti fazon kao sa DVD playerom sa HD podrskom.Pustis dvd film,ukljucis HD mod i on izostri sliku.Neka vrsta kompresije signala. :: :: :: :: P.S.Nadam se da sam se dobro izrazio,valjda ste me razumeli? :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: ::
Potpuno se slazem,pioneerove plazme su nepobedive,nazalost zbog potrosnje(i jos nekih stvari,verovatno) i tako velika kompanija je nedavno objavila da odustaje od dalje proizvodnje,Steta!
Vjerovatno najbolje plazme, jer je panele za njih pravio sam Pioneer, ali posto nisu imali imali bas dobru cijenu proizvodnje i produkcije, bile su dosta skupe...
Ne znam tacan razlog prestanka proizvodnje, ali mislim da je ponajvise zbog slabe prodaje koja je opet uzrokovana visokom cijenom proizvodnje...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.