Jedno pitanje mozda je glupo al bas me zanima. Dali moze da se poveze SUBWOOFER ЗА АУТО, na kucni Receiver Konkretno mi je zapao za oci BLAUPUNKT GTB-1200 Imam Jamo 416 podno stojece dali mogu da ih usemim sa wooferom.Unapred hvala.
Za njega ti treba i odgovarajuce pojacalo i skretnica... Znaci, moguce je, ali pitanje koliko ce te to izaci i da li ti se ispalti. ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Moras proveriti impedance da li se slazu, zatim kakve izlaze ima tvoj receiver (da li ima poseban izlaz za subwoofer, kakva je izlazna kriva snage (tesko da ima tranzistorsko pojacalo u sebi, sigurno je integralac u pitanju), videti kakva ti skretnica treba i jos dosta stvari... Moze da se namesti i bez posebnog pojacala za woofer, ali je pitanje kako ce to zvucati. ________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Vufer koji si ti predlozio je jako los, kutija ocajna i sa tankim zidovima, zvucnik na oko lep i nista vise, firma Blaupunkt vise nije ono sto je nekada bila, kupili ih turci pa nam prodaju kinesko djubre pod tim brendom! Njegova impedansa je 4 oma, snaga je diskutabilna, po mojoj proceni oko 40ak wati, naravno pricamo o sinusnoj snazi. Pasivan je sto podrazumeva da ga moras kaciti na neko pojacalo u tvom slucaju na tvoj risiver koji ce ga pocepati vrlo brzo ako ga budes lozio. Vufer jeste jeftin ali ako dodas jos malo para mozes uzeti mnogo,mnogo bolju stvar i da te glava ne boli. Ukoliko ga vec imas, slobodno ga zakaci na risiver samo obrati paznju da ne preterujes sa snagom. Risiver u izlazu ima komplementaran par tranzistora koji ce sve to da izguraju ali se plasim da ako budes forsirao zvucnik nece izdrzati, crci ce sto za posledicu ima crkavanje izlaznih tranzistora u pojacalu. Ja sam pravio takve kombinacije vise puta po nekim kaficima, klubovima, sve to dan danas fercera samo sto sam stavljao proverene zvucnike. Jeftina varijanta a provereno dobra sto se kvalitete i zvuka i zvucnika tice je firma SAL, kinez ali dobar kinez. Firma koja ih uvozi ELEMENTA iz Subotice i imaju prodavnicu u Beogrdu, Cvijiceva ili tako nesto, kada se ide ka Gradskoj bolnici sa leve strane. Zaboravih, kod njih imas vufere i od 8 oma tako da sa njim ne moras da razmisljas o impedansi i pregrevanju izlaznog stepena. Ako ti se ne svidja ova kombinacija idi na PINEER-a, KENWOOD ili sl. ali za mnogo vise love, neces pogresiti. Nadan se da si me razumeo, pozdrav!
Haha, sta li si ti resio da napravis. Zasto ne bi uzeo Yamahin woofer koji je aktivan i kosta svega 130-tak eura, odradio bi ti posao i ne bi razmisljao da li moze ovo ili ono. Utaknes u woofer jack i picis... ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.