Nisi naveo koju muziku slusas. Sa kojim zvucnicima treba da svira taj risiver.
Licno moja preporuka, ako ti treba samo za slusanje muzike, odnosno stereo zvuk, idi na integrisano pojacalo, neko malo kvalitetnije. Denon, Marantz, NAD.
Koliko novca imas da izdvojis?
Ponavljam opet, tesko je bilo sta preporuciti, jer moje usi nisu tvoje. Ono sto je najbitnije kod kupovine audio uredjaja je da cujes svojim uhom na svojim loudspeaker-ima.
Sto se tice kvaliteta, pre bih uzeo Yamaha-u.
edit: Ako bas trazis tuner uz pojacalo idi na Stereo Reciever. Ovo sto si naveo su Audio/Video Reciever-i i kao takvi sluze najbolje filmovima, odnosno kucnom bioskopu. 5.1/7.1 zvuk, zavisno od modela. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
hvala na opsirnom odgovoru.imam zvučnike Jamo 416,nista posebno.samo me zanima koji je kvalitetniji.od muzike slusam sve i svasta,pogledam i poneki film. Moze i neka preporuka do 250e.znam da je denon.nad, extra .. al na zalost oni su skupi.
Sledeci modeli ti ulaze u budzet, ali su sve to naravno entry level modeli koje kada uparis sa tim Jamo kutijama mogu fino svirati.
Marantz PM4001 Denon PMA500AE (24.000din) Malo vise od 250e, ali ustekaj jos 10-20e ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Yamaha pravi izuzetna pojacala...I Marantz im uopste ne bezi....To je odprilike taj kvalitet.
Svakako ako zelis da ti `gruva` sto jaci bas uzmi Sony,ali ako zelis kvalitetan zvuk koji lepo razdvaja kanale na svim frekvencijama i pri svim jacinama uzmi Yamahu...
Ja npr znam da vise nikad necu da kupim Sony zvucnike,CD plejer ili pojacalo...Takodje sam imao uzasno losa iskustva sa Technics CD plejerima (ako se neko seca Mesh sistema)...Posle 6 meseci do godinu pocnu da preskacu diskovi,kad premotavas unapred on vraca u nazad,nece da ocita svaki CD,itd...
To nije vazece pravilo, imao je Technics svojih dragulja. Sony vise nije ono sto je bio u Hi-Fi svetu. Ja imam Sony mp3 sa Sony sluskama, bolji je zvuk nego kod bilo kog Apple-a. Yamaha je prilicno svetlo pojacalo i na zadnjem je mestu spiska pojacala koje bih ja uzeo, ali za entry level i u poredjenju sa sony-ijem briljira.
Obicno je pravilo, koliko para toliko muzike. ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
Ako te budžet ograničava na ova dva modela, onda svakako Yamaha. Sony odavno nije ono što je bio, bar kad je reč o pojačalima. Inače, kad ste već spomenuli zvučnike, nikad ne samo Sony, već japanske zvučnike uopšte. Tu su Englezi i Ameri bez premca.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Eh da imam novca za par podnostojecih ATC-a. Mada sam prezadovoljan sa Wharfedale Diamond 8.3. Stekam da predjem na 8.4 ___________________________________________________________ Forward, and demonspeed...
:: Ako te budžet ograničava na ova dva modela, onda svakako Yamaha. Sony odavno nije ono što je bio, bar kad je reč o pojačalima :: Inače, kad ste već spomenuli zvučnike, nikad ne samo Sony, već japanske zvučnike uopšte. Tu su Englezi i Ameri bez premca :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena. :: ::
:: To nije vazece pravilo, imao je Technics svojih dragulja Ne kazem da nije...Daleko od toga..Ali su imali i ocajne serije...Isto kao i Sony... Panasoic je po meni izuzetna firma i sve sto se tice tehnike su dobro pravili.Technic je predstavnik Panasonica za Evropu,medjutim Panasonic nije imao jedan isti proizvod namenjen razlicitim trzistima,dok je Tachnics imao razlicite kriterijume za Zapadnu i Istocnu Evropu...Sve sto ne prodje kriterijume za Americko i Zapadno Evropsko trziste saljemo na istok... Dok su na primer Marantz i Philips zadrzali kvalitet...Mislim da je `99. ili 2000. godine Philips uzeo Marantz pod svoje...Medjutim Marantz je zadrzao svoj kvalitet i svaka im cast i za pojacala i za CD plejere koje su pravili...Maratz CD plejeri su po meni mozda i najbolji...Po kvalitetu je to isto sto je bio Nakamichi za dekove... :: Sony vise nije ono sto je bio u Hi-Fi svetu. Ja imam Sony mp3 sa Sony sluskama, bolji je zvuk nego kod bilo kog Apple-a Konkretno govorim o Sony Hi-Fi zvucnicima i pojacalima...Najgori zvucnici koje sam imao u zivotu su Sony(vise se ne secam ni oznake)...Secam se da sam ih platio u to vreme 500 DM...Izgledali su super,2x200W(muzicke snage)...Uzasno sam se razocarao...Prodao sam ih posle nedelju dana i kupio Jamo koji me i danas odlicno sluze... Krivo mi je sto nisam zadrzao B&W 590 koji su stvarno fenomenalni,a imao sam par Magnata koji su me super sluzili...Takodje sam bio prezadovoljan i Canton 2x50W koji su mi sad kod sestre i verovatno cu ih videti samo kad odem kod nje...A imao sam i onu brilijantnu seriju HSR 70 zvucnika...njih cak jos uvek imam negde ali sam im izgoreo visokotonce...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.