Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LCD
STRANA 1 OD 1
cakleni LCD 29.08.2009. 17:21 T19706

status: user
broj poruka: 320

Razmisljam o kupovini LCD TV.
Zeleo bih Full HD 40` ili 42` i PIP (slika u slici, ali ne sa PC, nego `kanal na kanal`)
Znam da je slika losa na analognoj kablovskoj, ali mi se ne kupuje nov katodni tv.
Plazmu necu, koliko znam krace traje, vise trosi struje i LCD je bolji za povezivanje sa PC (ostrija slika, fontovi...).
Namena je igranje PES-a, gledanje filmova (divx,dvd).

Nisam bas u temi. Molim za preporuku. A cena, hmmm, pa ne znam.
Skuplje od LG, a jeftinije od Sony
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi er 29.08.2009. 17:38 #136118

broj poruka: 2196

AMD NIKAD VISE U ZIVOTU!!!

http://www.dodaj.rs/f/2S/4t/3LAVw4kR/q9550cf-4850.png

Equinoxe Re: 29.08.2009. 17:38 #136119

broj poruka: 12057

Samsung pravi odlične panele tih dijagonala, naravno 1920 x 1080. Gledaj B seriju, ona je najnovija. Pošto cenovni limit nisi naveo, predlažem ti 37` - Samsung LE37B530.

Manje-više to je ovaj:
http://www.samsung.com/uk/consumer/detail/spec.do?group=television&type=television&subtype=tftlcd&model_cd=LE37B550A5WXXC&fullspec=F

H-nitro yo 29.08.2009. 17:38 #136120

broj poruka: 1973
nekad su bili u metro-u LG 42LG60 42` i ViewSonic N4261W 42` nisu bili bas jeftini ali podrzavaju 1080p i I s tim sto ViewSonic ima malo jaci kontrast

Dont drink and drive take joint and fly

pufi re 29.08.2009. 17:40 #136122

broj poruka: 2196
Samsung ti je medju najboljima sto se tice slike,da se ja pitam uzeo bi neki SONY,imam trinitron star 15. godina i ne bi ga menjao ni za jedan na svetu0, i toshiba je odlicna!!!

http://www.dodaj.rs/f/3w/NW/4qakbbCp/q9550gtx280.png
Q9550 4.0GHZ/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/GTX280/CHIEFTEC 650W/226BW DVI

Kovle ... 29.08.2009. 19:46 #136139

broj poruka: 976
Samsung je najekonomicniji i vredi za sve pare, sony je dobar, malo bolji od samsunga, ali dosta skuplji, dobro ti je rekao bax serija B je najnovija i manje se greje, o slici ne zelim da trosim reci, perfektna je, gledaj full hd, da ima 100Hz, kontrast...Obrati paznju i o panelima, ljudi sa bench foruma znaju dosta o tome, njima se obrati, a ako ces da gledas divx onda nemoj da ga kupujes, skini jedan full hd film, pasces na dupe, a reci samo koliko planiras da iskesiras za TV

XXXL Toshiba 29.08.2009. 20:15 #136146

broj poruka: 537
I ja sam imao istu dilemu, crko TV a nije mi se kupovao ponovo sa katodnom cevi, pogotovo sto i nema neki izbor. Malo sam lunjao po forumima, servisima, i naravno prodavnicama tehnike i odluka je pala na Toshibu od 40`, naravno full HD rez :) Cena je bila 49000din u Metro-u. Znam da se generalno ne kupuje tehnika u Metrou (i generalno megamarketima, ni ja ne volim onaj fazon `na snizenju TV xxx za xxx din, Poli parizer 200din/kg` i sl) ali jednostavno, rasprodavali su lager jer nece narucivati vise taj model, i cena je bila snizena. Treba napomenuti da Toshiba nije fabricki reparirana (vodi racuna o tome, dosta samsunga kod nas JESTE fabricki reparirano), pregledao je i prijatlej koji je serviser LCD televizora, nije nasao zamerku (bila mi je cudna cena ako se uzme u obzir dijagonala/full HD/Brand), ispalo je sve savrseno. Ne treba napomenuti da je slika perfektna, povezivao sam ga na laptop preko HDMI (i obicnog VGA) i u oba slucaja slika je bila odlicna (naravno HDMI je osetno bolji .) ). Moj savet ti je, potrchi do metroa i vidi jel ih ima i dalje, ostalo je ukupno 10tak komada (ukupno, u oba BG Metroa), to je bilo pre nekih mesec dana odprilike. Za te pare - Best buy :)
Scyter Re: 29.08.2009. 21:56 #136187

broj poruka: 8138
Dobar je Samsung,ali ne moze da se poredi sa Sharp-om,Sony-jem,Grundig-om,Toshib-om...

The Way It`s Meant To Be Played

markopvict Jedino sto Samsung zna da napravi je LCD. 29.08.2009. 22:25 #136205

broj poruka: 4515
Najveci proizvodjac na svetu LCD ekrana. Pogledajte njihove mob telefone... samo ekran valja.. ostalo les.

- - - -

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 Re: Jedino sto Samsung zna da napravi je LCD. 29.08.2009. 22:27 #136210

broj poruka: 9121
Omnia i8910 HD ima dobru i kameru, decko ipak to snima u HD :).

Pozdrav!

:: Najveci proizvodjac na svetu LCD ekrana. Pogledajte njihove mob telefone... samo ekran valja.. ostalo les.
::
:: - - - -
banep Samsung 29.08.2009. 22:36 #136213

broj poruka: 537
Ako se ne varam Sony je jos prosle godine usao u kooperaciju sa Samsungom i ne pravi vise LCD panele za monitore nego ih uzima od Samsunga. Moguce je da je slicna situacjia i sa televizorima. Mislim da cak imaju i zajednicku fabriku LCD TV-a.

nemamime RE 30.08.2009. 00:07 #136227

broj poruka: 294
Ovo ne zvuci lose, doduse samo 32 inca, ali ima 2 HDMI, DVB-t i analogni tuner, ma sve ti pise na linku:
http://www.novel.rs/shop/video/lcd-televizori/telefunken-televizor-lcd-th-32hd857l.html

A cena mi je najbolja od svega. Mislim da cu ga kupiti tasti :D

Equinoxe Re: RE 30.08.2009. 00:23 #136230

broj poruka: 12057

Obrarti pažnju naTelefunken Full HD rezolucije jer su 1080i (interlaced), ali ne i 1080p (progressive).

Ovde ih dižu u nebesa....fullHD, međutim, na njigovom sajtu korektno, videćeš 1366 x 768, dakle HD ready, tj 720p.

:: Ovo ne zvuci lose, doduse samo 32 inca, ali ima 2 HDMI, DVB-t i analogni tuner, ma sve ti pise na linku
:: http://www.novel.rs/shop/video/lcd-televizori/telefunken-televizor-lcd-th-32hd857l.htm
:: A cena mi je najbolja od svega. Mislim da cu ga kupiti tasti :
:: _______________________
:: Ja sam najpametniji..
:: ...kaze moj desetogodisnji sin
Pit full HD, LCD... 30.08.2009. 03:07 #136240

broj poruka: 68
Pocetna velicina ekrana na kojoj full HD daje kvalitetniju sliku od HD ready je 50`. Pored toga, za upotrebu koju si naveo mislim da ti je full HD ekran nepotreban, cak ces imati losiju sliku dok gledas dvd ili ne daj boze divx, kao i TV signal (osim ako ne koristis satelitsku). Naravno, ako gledas ekran sa 5-6 metara onda ti nista nece smetati :)

PIP funkcija se uglavnom ugradjuje u bolje/skuplje modele vise klase (posebno ako mislis na `pravi` PIP sa 2 tjunera).

Dalje, za novije/ovogodisnje plazme predvidjeni radni vek je otprilike 100K sati dok je potrosnja struje prilicno smanjena odnosno priblizila se LCD-u (da li ti je to stvarno bitan faktor?). Jedino gde je drasticno bolji LCD je kod povezivanja sa kompom. Ukoliko ti je to najbitnija stvar, onda bi ti i full HD rezolucija dosta znacila. U suprotnom, kvalitet prikaza slike (boje, kontrast, `dubina` crne, latencija) kod plazme je bolji od LCD-a (izuzev LCD-a sa LED i local dimmingom, znaci >1500 eur).

Dakle, uzmi u obzir i ovogodisnje plazma ekrane, u cenovnoj klasi oko 65K RSD, posebno Panasonic-a i Samsung-a.
cakleni Kako dalje ? 31.08.2009. 08:11 #136508

broj poruka: 320

Pronasao sam brdo Samsung LCD-a, koji mi odgovaraju, ali mi treba i preporuka za neki od njih. Svi su 1920x1080 full hd. Na koji da obratim paznju. Od 60-80k ih ima bar 20 komada. A serije su A, B, M, N i mislim F, nisam siguran. a oznake 350, 530 540, 551 .... Sta sad ?

alisse Samsung 37 b530 31.08.2009. 14:17 #136557

broj poruka: 23

Ja isto planiram da kupim LCD TV u narednim mesecima. Od svih koje sam gledao i proucavao, najbolje mi odgovara navedeni model B530, jer jedini od novijih modela ima PIP, fullHD, i ostalo sto treba.

Bas kako je Bax naveo.

Oznake sa 3xx, 4xx zaobidji, posto su to stariji modeli.

Ali, uvek ima ali, jako malo je ostalo ovih modela. Koliko sam ja zapazio, trenutno ih ima samo u Tehnomaniji i u Merkur-u. U svim drugim radnjam su presi na model B55x, koji je naslednik modela B530, ali nemaju PIP.

Neki od prodavaca su mi tvrdili da noviji modeli imaju PIP u kobinaciji sa HDMI ulazom, ali ni jedan nije uspeo to i prakticno da mi pokaze.

U svakom slucaju na tebi je odluka.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs