Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Potrosnja
STRANA 1 OD 1
sstef Potrosnja 15.08.2009. 16:28 T19386

status: user
broj poruka: 120
Imam jedno pitanje.Zna li neko kolika je snaga kombinovanih frizidera?Ne podatak potrosnje za 24 sata i godisnja potrosnja jer to svi daju vec snaga kompresora?Koliko iznosi W?Kao sto se zna da masina za ves ima snagu 2000W.Konkretno me interesuje BEKO DSK25050

Hvala vam unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: Potrosnja 15.08.2009. 16:39 #133366

broj poruka: 9459
Frizideri trose od 100-150W,u zavisnosti od modela.Vecina kombinovanih frizidera tj.njihov kompresor trosi 130W(kada su vrata zatvorena,da ne racunamo sijalicu od 40-60W)

:: Imam jedno pitanje.Zna li neko kolika je snaga kombinovanih frizidera?Ne podatak potrosnje za 24 sata i godisnja potrosnja jer to svi daju vec snaga kompresora?Koliko iznosi W?Kao sto se zna da masina za ves ima snagu 2000W.Konkretno me interesuje BEKO DSK2505
::
:: Hvala vam unapred
sstef Re 15.08.2009. 16:55 #133369

Znaci da novi kombinovani frizideri ne prelaze 300w sto se tice njihove snage.Hvala ti,pomogao si mi dosta.Problem je da li treba pored masine za pranje vesa snage 2000w prikljuciti na isti strujni krug i kombinovani frizider.Osigurac za taj strujni krug je od 10A sto znaci max 2300W.Po ovome sto si sada rekao to bi trebalo sve da sljaka ok.
Hvala jos jednom na informaciji.
gilopile Re: Re 15.08.2009. 17:07 #133371

broj poruka: 9459
Bez problema mozes da prikljucis.Sto se tice novijih kombinovanih frizidera nebi trebali da prelaze 250W.

Edit: Ako budes imao problema sa iskakanjem osiguraca slobodno stavi 16A.Odnosi se na automatske.Jer ovisi i o kvalitetu samog osiguraca i njegovu izbazdarenost/odstupanje.

:: Znaci da novi kombinovani frizideri ne prelaze 300w sto se tice njihove snage.Hvala ti,pomogao si mi dosta.Problem je da li treba pored masine za pranje vesa snage 2000w prikljuciti na isti strujni krug i kombinovani frizider.Osigurac za taj strujni krug je od 10A sto znaci max 2300W.Po ovome sto si sada rekao to bi trebalo sve da sljaka ok
:: Hvala jos jednom na informaciji
sstef Re 15.08.2009. 18:00 #133383

Ok,ako bas bude zezalo stavicu 16A i sam sam to hteo da uradim kao zadnju opciju ali nisam hteo da menjam osigurac ako ne moram pa mi je zato trebala snaga frizidera da znam da bih mogao da izracunam.
Hvala jos jednom
Pisko Squeeek 15.08.2009. 18:40 #133390

broj poruka: 6645
Da, bez obzira što su kombinovani, motori su im uglavnom isti kao i na običnim frižiderima - ili samo zamrzivačima. Zato kombinovani češće imaju crknuti motor kao posledicu rada... jer se de fakto, maximalno akaju. Vidiš, nije potrošnja - ona kontinualna problem kod kompresorskih motora, njihov problem je peek odnosno, udar na mrežu koji se dešava u trenutku pokretanja motora, takva im je konstrukcija ... ako to izdrži mreža - a relativno kratko traje, onda ok. U opasnosti nisu osigurači koliko neki drugi elektronski osetljivi uređaji - a koji nemaju pametnu zaštitu a nalaze se na istoj - već preopterećenoj fazi... Zato ih valja izbegavati tamo gde je elektromreža loša (čitaj: sela sa nedostatnim trafoima i sramotnim padovima/skokovima napona).

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

gile23 Re: Squeeek 15.08.2009. 18:42 #133391

broj poruka: 9121
Jel ti to njemu kazes da on kupi ups za frizider :).

Pozdrav!

:: Da, bez obzira što su kombinovani, motori su im uglavnom isti kao i na običnim frižiderima - ili samo zamrzivačima. Zato kombinovani češće imaju crknuti motor kao posledicu rada... jer se de fakto, maximalno akaju. Vidiš, nije potrošnja - ona kontinualna problem kod kompresorskih motora, njihov problem je peek odnosno, udar na mrežu koji se dešava u trenutku pokretanja motora, takva im je konstrukcija ... ako to izdrži mreža - a relativno kratko traje, onda ok. U opasnosti nisu osigurači koliko neki drugi elektronski osetljivi uređaji - a koji nemaju pametnu zaštitu a nalaze se na istoj - već preopterećenoj fazi... Zato ih valja izbegavati tamo gde je elektromreža loša (čitaj: sela sa nedostatnim trafoima i sramotnim padovima/skokovima napona)
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
liman Re: Re: Squeeek 15.08.2009. 19:01 #133394

broj poruka: 809
Ma jok, napajanje!
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=19195&forid=13&katid=2

:: Jel ti to njemu kazes da on kupi ups za frizider :)
:: Pozdrav
Pisko Zay, zay... 15.08.2009. 20:48 #133402

broj poruka: 6645
Samo vi zezajte, ali, friz je u pitanju, pa kad se piva smlači a sladoled otopi... pitaću vas ja...
P.S. Nema veze što je motor od 130W, ja predlažem napajanje od kilovat. Zbog kasnijeg upgrade-a na zamrzivač.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ishmerish Predlog 15.08.2009. 22:25 #133409

broj poruka: 7285
Najbolje bi bilo da ode do Apatina i uzme Jelenov friz.Mislim da bi pola foruma bilo momentalno kod njega da mu pomogne oko`mreze,osiguraca,suko konektora,razvodnih kutija....`

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs