Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Koja klima ???
STRANA 1 OD 1
murakami Koja klima ??? 07.05.2009. 13:19 T17234

status: user
broj poruka: 198

Bio bih vam zahvalan ako biste mi pomogli pri izboru izmedju sledecih klima uredjaja :

Sumsng AQ12 FENSER
Midea MSR3-12HR QB4
Midea 12HR QB4
Midea MSR3-09HR QB4
Whirpool AMC 982

Izbor je samo izmedju ovih pet. Nijedna druga ne moze da dodje u obzir jer su ove na popustu i mogu na rate da ih uzmem.
Hteo bih to danas popodne da uzmem pa posto vidim da ovde ima dosta ljudi koji se bave time bio bih vam izuzetno zahvalan ako mi pomognete pri izboru !!!!

Pozdrav!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Ja imam 07.05.2009. 13:30 #112437

broj poruka: 6502
Whirpool ali ne taj model nego neki bolji malo mislim da je Whirlpool AMC 987 i radi ok zadovoljan sam...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
adamadam ja imam 07.05.2009. 14:09 #112440

broj poruka: 397

Samsungovu, mislim da je ista kao ta,malko je bila skuplja tada, na poslu sam pa nisam siguran model, ali meni bruka dobro radi za sada, imam je od prosle godine

u kuci imam nekoliko kineskih ni sam ne znam kojih, ali mnogo manji prostor hlade pa su ok, inace za nesto ozbiljno ni u ludilu samo brendirane, vidi se JAKO razlika izmedju Samsunga i tih krljona kod kuce sto imam.

U tvom slucaju bih birao izmedju Samsung-aa i Whirpool-a....
murakami Re: ja imam 07.05.2009. 14:16 #112441

Tako sam i ja nesto razmisljao. Samsung mi za sada zvuci kao najbolja opcija...

Mada neki pricaju kao bolje midea srednja klasa nego samsung najniza, ali meni opet samsung zvuci kao sigurnija varijanta...

::
:: Samsungovu, mislim da je ista kao ta,malko je bila skuplja tada, na poslu sam pa nisam siguran model, ali meni bruka dobro radi za sada, imam je od prosle godin
:: u kuci imam nekoliko kineskih ni sam ne znam kojih, ali mnogo manji prostor hlade pa su ok, inace za nesto ozbiljno ni u ludilu samo brendirane, vidi se JAKO razlika izmedju Samsunga i tih krljona kod kuce sto imam.
:: U tvom slucaju bih birao izmedju Samsung-aa i Whirpool-a...
ZgY Samsung... 07.05.2009. 14:21 #112442

broj poruka: 195

...bez razmishljanja...ja sam prezadovoljan....
Seerauber pogledaj obavezno 07.05.2009. 14:40 #112443

broj poruka: 946

danas je izasao novi metro katalog -klime- ima gomila klima LG, DeLongh,SAMSUNG,Whirlpool i td.

dukiduledu bez dileme-Samsung 07.05.2009. 17:51 #112481

broj poruka: 826
Obavezno Samsung,iako se proizvodi u Kini,najbolji je....QB4 midea-e su kineske klime,i to prilicno korektne,ali ovo qb4 znaci da su sa malom spoljnom jedinicom,i ima mnogo manji kapacitet....znaci nije 12000 btu hladjenje,vec je manje.....da nije toga,Midea je vrlo solidan izbor,ali Samsung je ipak Samsung....

MACHINE Nikako Samsung 07.05.2009. 20:13 #112500

broj poruka: 5704
ima jako lose kompresorske jedinice i cesto samo jedan red isparivaca. Uzasne su. Posle odredjenog vreman otkazuju, bruje, brzo se izrabe...Najbolje je neki korejski LG ili jos bolje malezijski Panasonic (Matsushita kompresor). To je u ustom cenovnom rangu. Mozes naleteti i na dobre japanske Hitachi. Midea ugradjuje odpad od vecih firmi isto je i za Galanz. To su najgore moguce. Sve ostalo sto valja od split sistema je skupo, preko 500e! Popust ne popust, rate ne rate...zaobidji sve sa spiska!

Boki, ovi sto ti hvale o Samsung nemaju pojma ljudi o materiji, a frigomehanika im je samo jos jedna strana rec...kako god, bolje i Smungsmung nego Midea

A N G E L

Equinoxe Re: Nikako Samsung 07.05.2009. 20:16 #112503

broj poruka: 12057

Samsung klime vole pored ovaga često da crkavaju tako da je jedino rešenje zamena cele elektronike unutra....AVOID.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: ima jako lose kompresorske jedinice i cesto samo jedan red isparivaca. Uzasne su. Posle odredjenog vreman otkazuju, bruje, brzo se izrabe...Najbolje je neki korejski LG ili jos bolje malezijski Panasonic (Matsushita kompresor). To je u ustom cenovnom rangu. Mozes naleteti i na dobre japanske Hitachi. Midea ugradjuje odpad od vecih firmi isto je i za Galanz. To su najgore moguce. Sve ostalo sto valja od split sistema je skupo, preko 500e! Popust ne popust, rate ne rate...zaobidji sve sa spiska
:: A N G E L
murakami 08.05.2009. 02:05 #112597

E pa jebiga uzeo sam samsung klimu... Kako radi da radi, ako crkne ima da je zamene.
Svako ima svoje misljenje a ja sam u svom postu naglasio da su ove u opticaju i to je to.
12 rata bez kamate za onoga koji nema para je jedini i odlican izbor.
1690 dinara mesecno. Ili 25000 odjednom . Sta je bolje ?

Znam i ja sta je extra ali za to para nemam....

Javicu ako ne valjaju.( Daj boze da valjaju )

Hvala svima na savetima !!!!

Pozdrav !!!

MACHINE Pa to je super cena za 12.000BTU 08.05.2009. 02:21 #112598

250e. Ja sam za Panasonic pre par godina dao 400e, ali bez caka sa garancijom, dakle 5 godina na kompresor i 3god. na full bez da moram da placam kvazi odrzavanje na godisnjem nivou od 30e. Ali Panasonic je osetno bio skuplji i od LG a kamo li Samsung. Iskreno, kada uporedim moj Panasonic sa Samsung, Midea, Galanz to je nebo i zemlja, isto koliko je Panasonic igracka u poredjenju sa Mitsubishi, Daikin, Tadira koji imaju Toshiba, Hitachi ili Daikin kompresore.

A N G E L

murakami Re: Pa to je super cena za 12.000BTU 08.05.2009. 02:29 #112599

Pa da ... Kao sto i uvek biva koliko para toliko muzike !!! Zar ne ?

U dnevnoj sobi imam tadiran vec 4 odine ,( bez servisa) hvala Bogu razbija kako radi.
Samsung nesto potpuno drugo ali nek radi i sve je ok :D

Jbg. Videcemo.Ako bude smarala ja vas prvi obavestavam.

Teska sam picajzla sto se tehnike tice i koliko god para da dam hocu za te pare to sto nude.

:: 250e. Ja sam za Panasonic pre par godina dao 400e, ali bez caka sa garancijom, dakle 5 godina na kompresor i 3god. na full bez da moram da placam kvazi odrzavanje na godisnjem nivou od 30e. Ali Panasonic je osetno bio skuplji i od LG a kamo li Samsung. Iskreno, kada uporedim moj Panasonic sa Samsung, Midea, Galanz to je nebo i zemlja, isto koliko je Panasonic igracka u poredjenju sa Mitsubishi, Daikin, Tadira koji imaju Toshiba, Hitachi ili Daikin kompresore
:: A N G E L
murakami 08.05.2009. 02:32 #112600

I da cena ove klime je prakticno 210 evra !!! Tj. 20000 dindzi. Naravno plus ugradnja.

Rekao sam 25000 minimum za solidnu klimu ili vise.

Ekonomska kriza jbg.

Machine kada se bre vidjamo covece !!!???
MilosNBG ... 08.05.2009. 07:13 #112611

broj poruka: 1586
Znam da Midea ne ugradjuje otpad, proizvodi i kompresore po Toshiba tehnologiji, imaju zajednicku fabriku samo ne znam za licencu da li imaju, a na mojoj Midea-i, u deklaraciji stoji da ima Toshiba kompresor. Tacno je da treba izbegavati Midea QB4, manja spoljna (jos da su moji to znali kada su pazarili) ali i ovako sam prezadovoljan. Inace veoma uspesno hladi stan od nekih 80 kvadrata. Ortak vec pet godina ima LG klimu, spoljna jedinica mu je potpuno otkrivena, ni tacke korozije nema, cevi i creva nikada taknutii, redovna zamena filtera, radi kao i prvog dana.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Scyter Re: 08.05.2009. 09:47 #112618

broj poruka: 8138
Imam Samsung klimu vec godinu dana i do sad nije pravila probleme.

The Way It`s Meant To Be Played

gile23 ... 08.05.2009. 10:03 #112622

broj poruka: 9121
Midea odmah otpisi to su ti sranja to 15000, a imam Whirpool u kuci i odlicno me sluzi, a takodje imam i Samsung klimu, veoma je malo radila, ali je dobro radila, obe mi se svidjaju i obe su 12-ice, tu ti vazi pravilo sto vise para das bolju si klimu uzeo, a ako imas para najbolja ti je Fujitsu klima, oko 500 evra 8-ica.

Pozdrav!

MACHINE Re: ... 08.05.2009. 11:49 #112636

Midea ima remarkirane kineske Toshiba komprsore. Zapravo ona jeste deo velikog i cuvenog Carrier sistema koji ugradjuje i Volvo i Scania i Saab, ali je to koa ASrcok i Asus. Dakle, firma koja ugradjuje skart, od plastike koja je uzasnog kvaliteta do kompresora koji ne moze da izgura ni pola od niminalnog a kamo li da radi iskoristljivo cak i na 0C. Galanz i Midea su anrodne klime kao ECS, Matsonic, ASrock...Carrier i Tadiran su sada jedan isti deo, dakle Tadiran je bio izraelski bradn a sada je pod Carrioerom iz razloga sto je Carrier kupio sve Toshibinine pogone za kompresore pa je generalni vlansik i TOshibe i Tadirana i Mideae. Dok Daikin, Fujitsu i Mitsubishi posluju samostalno pri cemu je Daikin 2x skuplji od Fujitsu i Mitsubishi (2x500e). Sada imas da zuems jeftinije kineske Carrier i Tadiran klime koje su osetno llosijeg kvaliteta, vidi s ei n aoko, ali ipak rade dugo i dobro. Evo ti primer dobre klime: Daikin, 12-ca kosta negde 900e sa svim tim senzorima, custom made kompresorom...ukljucis danas na max. dodjes 2020, iz apanjis se kada vidis da i dalje radi punom parom :))

A N G E L

:: Znam da Midea ne ugradjuje otpad, proizvodi i kompresore po Toshiba tehnologiji, imaju zajednicku fabriku samo ne znam za licencu da li imaju, a na mojoj Midea-i, u deklaraciji stoji da ima Toshiba kompresor. Tacno je da treba izbegavati Midea QB4, manja spoljna (jos da su moji to znali kada su pazarili) ali i ovako sam prezadovoljan. Inace veoma uspesno hladi stan od nekih 80 kvadrata. Ortak vec pet godina ima LG klimu, spoljna jedinica mu je potpuno otkrivena, ni tacke korozije nema, cevi i creva nikada taknutii, redovna zamena filtera, radi kao i prvog dana.
:: Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
dautovic CCC 08.05.2009. 11:51 #112637

broj poruka: 2855

@machine taj panasonic i sve ostela `marke` se prave u Turskoj...

radio sam sa frigomehanicarima `Djuric`...na ugradnji i popravci rashladnih uredjaja

LG, PANASONIC, MIDEA sve djubre...

U Srbiji nemas pravu klimu osim ako je sam ne uvezes...sve sepravi u Turskoj za istocno evropsko trizte...taj samsungje posebno teska kanta...

Copernikus je jedan od retkih u Srbiji koji vredi novca ulozenog...oko 350e je bio sa ugradnjom proslog leta...

U principu obican smrtnik nece primetiti razliku kupite sta bilo sve hladi...

Servis se mora raditi freon se trosi...i klima se muc isa manjak freona...

AL NAJTUZNIJE JE STO JE KLIMA SHITINA TESKA!!!! NIJE CAK NI NUZNO ZLO...

U BRDO AMERICKIH DRZAVA JE ZABRANJENA. DOKAZANO JE DA JE MNOGO STETNA...POSEBNO STO MI KORISTIMO FREONE KOJI SU SE KORISTILI 80IH...TE U UNIJI KAD BI VIDELI IZVRNULI BI SE NA OKLOP...

Z

ugradio sam preko 20ak modela i najbolji ej bio neki svapski ne mogu se setiti kako se zove mnogo zajebano ime za zapamtiti...al poenta je da je liku sin doneo klimu iz nemacke...i da 9ka ima 3000kg
MACHINE Re: CCC 08.05.2009. 12:10 #112641

Kopernikus je shit, to je isto kao i Midea. Nije sve iz Turske, mada jestye shit kao kinezi. Uzimao sam Panasonic, Hitachi i LG ili iz Koreje, Malezije, Filipina. A ima ih podosta. A uvek izbegnem Kinu i Tursku (nju sam zaboravio). Iskreno i Panasonic i LG, kao sto sam rekao su smesni u odnosu na Funai, Fujitsu, Mitsubishi, Tadiran, Daikin, Carrier...ja znam primer jednog Funai koji hladi i greje ko zmaj 12 godina a nikada nije menjan freon, jer je i instalacija odradjena kako treba a ne namerno ostavljeno da curi i izlazi polako, bez vakuumizacije instalacija sa ostacima pare i kapljica vode...sto se tice losih freona slazem se, tako je u svemu kod nas, prvo dodje ono sto su oni napustili kao tehnologiju, mada dodju i noviji kvazi `eko` gasovi...

Ima na Zemunskom keju direktno da uvezes pariv japanski Daikin, zatim u klim M ima Fujitsu a ima i Carrier i Toshiba koji su refabrikovani pa vraceni sa garanacijom, tj. polovni ali reparirani kao novi, sa nizom cenom. Ima klima samo sto vecina i onih koji se bave pojma nemaju nista ni o frigomehanici niti o brandovima. Ja sam ti naveo primer japanskog Funaia koji je ugradjen 90-ih ali onako By The Book i nikada menjan freon a i dalje hladi i greje, mada bi trebalo da se izmeni jer oseca se da posustaje, vise se greje i trosi nego kada je bio nov za istu postizucu T, ali je radio glat 10 godina top full

A N G E L

:: @machine taj panasonic i sve ostela `marke` se prave u Turskoj..
:: radio sam sa frigomehanicarima `Djuric`...na ugradnji i popravci rashladnih uredjaj
:: LG, PANASONIC, MIDEA sve djubre..
:: U Srbiji nemas pravu klimu osim ako je sam ne uvezes...sve sepravi u Turskoj za istocno evropsko trizte...taj samsungje posebno teska kanta..
:: Copernikus je jedan od retkih u Srbiji koji vredi novca ulozenog...oko 350e je bio sa ugradnjom proslog leta..
:: U principu obican smrtnik nece primetiti razliku kupite sta bilo sve hladi..
:: Servis se mora raditi freon se trosi...i klima se muc isa manjak freona..
:: AL NAJTUZNIJE JE STO JE KLIMA SHITINA TESKA!!!! NIJE CAK NI NUZNO ZLO..
:: U BRDO AMERICKIH DRZAVA JE ZABRANJENA. DOKAZANO JE DA JE MNOGO STETNA...POSEBNO STO MI KORISTIMO FREONE KOJI SU SE KORISTILI 80IH...TE U UNIJI KAD BI VIDELI IZVRNULI BI SE NA OKLOP..
:: ugradio sam preko 20ak modela i najbolji ej bio neki svapski ne mogu se setiti kako se zove mnogo zajebano ime za zapamtiti...al poenta je da je liku sin doneo klimu iz nemacke...i da 9ka ima 3000kg
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs