Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Trazim savet za LCD TV
STRANA 1 OD 1
Foxhound Trazim savet za LCD TV 23.04.2009. 18:02 T16969

status: user
broj poruka: 4

pozdrav svima. Nameravam uskoro da nabavim LCD TV, ali problem je sto ja nemam ama bas nikakvog pojma o najnovijoj tehnici. Na sta bi po vama trebalo da obratim paznju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 23.04.2009. 18:08 #109710

broj poruka: 8138
Sharp,Sony,Piooner....gledaj te firme.

The Way It`s Meant To Be Played

Foxhound Re: 23.04.2009. 18:24 #109717

Nisam bas mislio na proizvodjace, ali hvala ti. Vise mi treba pomoc oko specifikacija, sta je potrebno da jedan LCD ima, a koje specifikacije su tipa `moze, a ne mora da ima`. Takodje koja velicina bi bila najoptimalnija, da li bi mogao da se montira na zidni nosac, itd...
Scyter Re: Re: 23.04.2009. 18:29 #109719

Za specifikacije ovo je neki standard:contrast 1500:1,odziv 6ms,dijagonala 32`,2x hdmi ulaza......

32` je taman za zid.

:: Nisam bas mislio na proizvodjace, ali hvala ti. Vise mi treba pomoc oko specifikacija, sta je potrebno da jedan LCD ima, a koje specifikacije su tipa `moze, a ne mora da ima`. Takodje koja velicina bi bila najoptimalnija, da li bi mogao da se montira na zidni nosac, itd...
Foxhound Re: 23.04.2009. 18:33 #109721

Znaci sve preko 32` je pretesko za zid.

Scyter Re: Re: 23.04.2009. 18:39 #109723

Nije pretesko,taman posla,ali ako nemas mnogo veliku sobu ne treba ti veci LCD.
Ovo sam zaboravio da dodam.Nemoj da te prodavci zamamljuju za neki lcd kao `uzmite ovaj lcd,to nam je vrhunski model zato sto ima dinamicki kontrast 20000-30000:1`Taj kontrast je samo reklama i steti vidu.Gledaj da obican kontrast bude sto veci.

:: Znaci sve preko 32` je pretesko za zid
::
shkomi Maksimalno uprosceno 23.04.2009. 18:47 #109727

broj poruka: 852
Gledas da ima full hd rezoluciju, ne hd ready, i onda trazis da ti puste neki kanal sa kablovske(ne digitalna satelitska ili ps3 ili neki dvd) i uzmes onaj kod koga ti se slika najvise svidja a potrudis se da po mogucstvu bude sharp ili sony (u Beogradu sam 32 inca ful hd nasao sharp po pristojnoj ceni i philips po nekoj suludoj ceni)
Devize devize bonda elema

imarkovic HITACHI 23.04.2009. 18:56 #109729

broj poruka: 18996
.....

Foxhound Otprilike zakljucak 23.04.2009. 19:51 #109737

Uglavnom, hvala vam. Sad kad znam sta da trazim, jos samo da odredim svoj finansijski limit. Uglavnom vecina njih ima HDMI izlaz, to bi mi dobrodoslo za komp, jer imam ATI Radeon HD grafu, cisto zbog filmova. Teletext valjda svi imaju, a mozda se i varam...
Kablovska mi nudi DTV, ali ne znam da li ta usluga koristi HDMI ili DVI ulaz. Inace soba u kojoj bi bio TV je otpilike (4.5x3.2)m. Koja bi bila maksimalna velicina ekrana?
doncocos Trazim savet za LCD TV 23.04.2009. 20:28 #109741

broj poruka: 417
Pogledaj testove ovog modela: Sharp LCD TV LC32D65E Full HD

shkomi meni se ovo svidja 23.04.2009. 20:31 #109742

broj poruka: 852
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sharp-televizor-lc-32xl8e.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sharp-televizor-lcd-lc-32d65e.html
http://www.tehnomanija.rs/katalog/sharp-televizor-lcd-lc-32x20e.html
Devize devize bonda elema

savatije poslusaj shkomi-ja 23.04.2009. 20:36 #109745

broj poruka: 1121
po njegovom savetu kupi ono sto ti oku najvise prija uz obavezni test onoga sto ti je preporucio...za tu prostoriju maximalno 32 incha jer sve ostalo izgleda preglomazno.
ako imas ponudu za dtv od kablovskog operatera, ne dvoumi se, zakupi, jer nova generacija tv-a je za to i pravljena, dok su analogni signali za njih sporedna radnja

bunjevac Trazim savet za LCD TV 23.04.2009. 22:02 #109769

broj poruka: 578

traži neki model koji ima dvbt tjuner jer ako se pređe na digitalnu televiziju bez toga nema gled
danja.
Vaskev re 23.04.2009. 22:39 #109777

broj poruka: 1673
Pa nisi rekao koliko planiras da odvojis za LCD tako da je tesko napraviti preporuku. Jedino cime sam se ja rukovodio prilikom kupovine bio je slepi test koji je radjen u Engleskoj (na koji sam naleteo na net-u) u kome su testirani svi poznatii modeli savremenih televizora u kategoriji plazme i LCD-a (naravno svaki u svojoj) i na kome je 76% ispitanika reklo da Philips plazma ima najverniju sliku a za Philips LCD nekih 69% i onda posle takvog iskustva odes lepo u prodavnicu i to proveris licno. Inace iz licnog iskustva mogu ti reci za modele sa nekom cenom do 40K dinara mozes ocekivati samo neki HD-ready (32 inch-a), za Full HD ti treba dosta vise para. Takodje ako nemas materijal u Full HD formatu, cisto bacanje para a kupovina za sutra (koje ce kod nas doci malo-mnogo kasnije) nema opravdanja jer ce kada Full HD bude dovoljno zastupljen i cena pomenutih biti daleko niza. Inace za Philipsa ti mogu reci da ima osetno bolju sliku od recimo Samsunga iz iste klase, takodje ima fenomenalan zvuk, ipak sve je to subjektivno pa ces konacni sud o svemu ovome ipak morati da doneses sam.

NMY moja preporuka... 23.04.2009. 23:40 #109791

broj poruka: 1509
Philips 42 PFL 5603 D !!!
Gledao sam u jednoj od prodavnica u Delta City-ju da kosta 83k ili 84k dinara a vjerovatno ima i jeftinije, samo treba pogledati...

Taj LCD TV je dobio nagradu kao televizor godine (prosle) zbog kvaliteta, mogucnosti, opcija i nadasve male potrosnje energije !

SONY VAIO VGN-FW285J

Kovle .... 24.04.2009. 00:57 #109811

broj poruka: 976
Prvo gledaj kod sony-ja ako nadjes nesto povoljno, nisi naveo limit, mada kod nas ima veoma malo sony-jevih lcd televizora. Onda svakako samsung, mislim da stvarno sliku imaju extra, DNIE, zvuk je takodje dobar, ne izgleda toliko lose kad se gleda na analognoj kablovskoj sa malo vece udaljenosti je extra, taman. Poslusaj me i uzmi samsung tv kakav sharp, whirlpol, i ostala govna. Panasonic je takodje kvalitetan ali dosta skup, samo gledaj od cetvrte serije pa dalje, ja imam A656 uzeo sam ga povoljno tv je extra. Sad sve zavisi od toga koliko si spreman para da izdvojis

Erestun Re: .... 24.04.2009. 01:05 #109814

broj poruka: 1797
Hahaha pa ja ne mogu vise....
Ovaj covek je uporedio Sharp i Whirlpool ahahahhahahahaha.....
sta kaze, PANASONIC ... IDI SINAK GLEDAJ TV NA BEZICNOM TELEFONU!!!!!
Vaskev je potkovan covek i poslusaj njega. Ako imas para, Philips, Sony...ako nemas sta god ti se svidi.

:: Prvo gledaj kod sony-ja ako nadjes nesto povoljno, nisi naveo limit, mada kod nas ima veoma malo sony-jevih lcd televizora. Onda svakako samsung, mislim da stvarno sliku imaju extra, DNIE, zvuk je takodje dobar, ne izgleda toliko lose kad se gleda na analognoj kablovskoj sa malo vece udaljenosti je extra, taman. Poslusaj me i uzmi samsung tv kakav sharp, whirlpol, i ostala govna. Panasonic je takodje kvalitetan ali dosta skup, samo gledaj od cetvrte serije pa dalje, ja imam A656 uzeo sam ga povoljno tv je extra. Sad sve zavisi od toga koliko si spreman para da izdvoji
Kovle Re: Re: .... 24.04.2009. 01:18 #109820

Pa nek uzme sharp, pa nek se javi da vidi kako izgleda, idi u tehnomarket ili bilo gde pa vidi kako extra sliku ima sharp, da je tako dobar svi ga kupovali i da imaju para vise bi se reklamirali, da potkovan je samo ne znam cime sharpom. Philips boli uvo vise za televizore jer se okrenuo proizvodnji osvetljenja, ustedi energije i ostalo, panasonic-ova viera serija je deset puta bolja od philipsa. Samsung pruza najbolje za najmanje pare, mozda tebi smeta to samsung samo sto ne proizvodi wc solje ali je dobar u svakom segmentu trzista, mozes samo da kenjas

:: Hahaha pa ja ne mogu vise...
:: Ovaj covek je uporedio Sharp i Whirlpool ahahahhahahahaha....
:: sta kaze, PANASONIC ... IDI SINAK GLEDAJ TV NA BEZICNOM TELEFONU!!!!
:: Vaskev je potkovan covek i poslusaj njega. Ako imas para, Philips, Sony...ako nemas sta god ti se svidi
:: __________________________________________________________________
:: Withstand The Fall Of Tim
:: :: Prvo gledaj kod sony-ja ako nadjes nesto povoljno, nisi naveo limit, mada kod nas ima veoma malo sony-jevih lcd televizora. Onda svakako samsung, mislim da stvarno sliku imaju extra, DNIE, zvuk je takodje dobar, ne izgleda toliko lose kad se gleda na analognoj kablovskoj sa malo vece udaljenosti je extra, taman. Poslusaj me i uzmi samsung tv kakav sharp, whirlpol, i ostala govna. Panasonic je takodje kvalitetan ali dosta skup, samo gledaj od cetvrte serije pa dalje, ja imam A656 uzeo sam ga povoljno tv je extra. Sad sve zavisi od toga koliko si spreman para da izdvoji
:: ::
Erestun re: 24.04.2009. 01:21 #109823

Pokenjam se ja na sve sto ima logo SAMSUNG...

Kovle Re: re: 24.04.2009. 01:25 #109826

Pokenjaj se, opet ce da bude citavo, imam hard disk, monitor, tv, mikrotalasnu, frizider, kucni bioskop, klimu sve od samsunga i sve me extra sluzi, mozda izgleda jeftino mada je sva roba deset puta bolje dizajnirana od sharpa, sony-ja, pre bi uzeo EI nis nego sharp, barem je domace

:: Pokenjam se ja na sve sto ima logo SAMSUNG..
:: __________________________________________________________________
:: SmugSmug...sto bi neko rekao ovde..
Erestun eh 24.04.2009. 01:47 #109833

Kovle, Kovle....
U tvojim izjavama se vidi veliko neznanje.
Prvo, ako neki proizvodjac nije na tvom trzistu to ne znaci da je LOS.
To bi isto bilo ko kad bi rekao...HA! Mushkin nema kod nas da se kupi...znaci SRANJE....
Sto se tice Philips-a uzmi malo procitaj po netu, od nagrada, do broja isporucenih lcd televizora....
Ma imam ja SmugSmug TV u dvevnoj koji radi odlicno vec 6 godina...ali oni samo pokusavaju i ostace pri pokusaju da pridju Sony-ju zauvek.
Monitor LG, jesam ga platio lepo, ali 22`, DVI po meni je sve to ista roba, LG, Samsung, Asus, Acer. ne racunam skuplje modele u njima vec ima razlike. Sve sto je Value je isti shit. A samsung generalno sve pravi da bude ekonomski dostupno svima. Ne volim ga niti cu ikada.

Scyter Re: 24.04.2009. 09:39 #109859

Au jbt,uporejujes Samsung i Sharp......baci se sa Brankovog mosta.
Imam Sharp 32` u dnevnoj sobi,slika je extra,prosto odmah se vidi kvalitet.
Samsung nikada nece biti u rangu sa Sharp-om,Sony-jem,Piooner........jednostavno su ima paneli losiji.Ne kazem ja,ima Samsung dobrih serija LCD televizora,kao na primer A656.To im je extra.Ali kvalitet je kvalitet,jos kad vidim da se Samsung pravi u Rumuniji...........

P.S.Imam i ja Samsung klimu i monitor(T220),ali opet kazem ne moze se on stavljati u isti kos sa ovim firmama sto sam ih nabrojao.

Vaskev re 24.04.2009. 09:42 #109860

broj poruka: 1673
http://www.gizmag.com/go/4138/

Evo nadjoh i link o kome sam pricao, sem cifara o procentima koje sam rekao otprilike i malo pogresio jer sam ga citao davno tako da izvinjavam zbog male greske ali mislim da je poenta ostala ista.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs