Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
pitanje oko tv-a
STRANA 1 OD 1
Kuzma-nbg pitanje oko tv-a 05.04.2009. 22:42 T16624

status: user
broj poruka: 29
kad upalim tv posle nekih 2 min gledanja ekran krene da se plavi i onda ga ugasim i ponovo upalim i bude normalno ali opet posle 2 min isto... da li neko zna u cemu je problem svaka pomoc bi dobro dosla?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Re: pitanje oko tv-a 05.04.2009. 23:06 #106957

broj poruka: 4829
Kako sad da odgovorim a da ne bude zloslutno...
Kod mene je tako dilenelo (samo u zeleno) i crče.
Znaci brzo u servis ako je dobar tv tj. ako se isplati popravka.

:: kad upalim tv posle nekih 2 min gledanja ekran krene da se plavi i onda ga ugasim i ponovo upalim i bude normalno ali opet posle 2 min isto... da li neko zna u cemu je problem svaka pomoc bi dobro dosla?
LonleyMax Ako je katodni tv... 06.04.2009. 00:01 #106972

broj poruka: 1475
oso ti top plave boje...
popravka se NEisplati tako da novi tv ne gine ili gledaj tako kako je... (mozda gresim mada sam prilicno siguran, meni rikno crveni kod babe na selu i radi tako vec 5 godina prvo te nervira crveno viska kasnije se naviknes)

Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!!

alrad Re: Ako je katodni tv... 06.04.2009. 00:25 #106977

broj poruka: 4829
Na selu je sve lepo, a posebno crvena slika kao komplementarnost pocelom zelenilu :)

:: oso ti top plave boje..
:: popravka se NEisplati tako da novi tv ne gine ili gledaj tako kako je... (mozda gresim mada sam prilicno siguran, meni rikno crveni kod babe na selu i radi tako vec 5 godina prvo te nervira crveno viska kasnije se naviknes
::
:: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!
gilopile Re: Ako je katodni tv... 06.04.2009. 04:51 #106984

broj poruka: 9459
Ne mora da znaci da je riknuo top plave boje,ili bilo koji.Treba ispitati kompletan RGB modul.Kvar moze da bude i u kapacitetu kondezatora,trimeru...

:: oso ti top plave boje..
:: popravka se NEisplati tako da novi tv ne gine ili gledaj tako kako je... (mozda gresim mada sam prilicno siguran, meni rikno crveni kod babe na selu i radi tako vec 5 godina prvo te nervira crveno viska kasnije se naviknes
:: Da li sam ja jedini koji tu vidi problem...???!!
cele1988 .... 06.04.2009. 11:18 #107012

broj poruka: 1424
upravo tako.. nemora da bude ozbiljan kvar, mozda je neka banalnost...
ja kuci imam samunga 72cm starog 6 godina i negasimo taj tv, znaci samo nocu ali zna nekad da ostane i upaljen gotovo koristim tv ko u kladionicama. Jedini problem je taj sto se njemu desava to sto se tebi desava ali samo sa crvenom, televizor sav pocrveni kad ga upalis on se vrati u normali ili kad promenis mod slike ono sport, standard.. kad menjas on vrati u normalu pa posle opet zeza. E taj kvar moj matori popravlj na samsungu za 2min ne mogu da se setim reko mi je sta je ali je neka teska glupost, to mi se desavalo pre jedno 3 godine pa je namestio i evo pre nekih nedelju dana opet ali ga mrzi da popravlja (u medju vremenu je TV zavrsio u mojoj sobi a nov u dnevnoj) tacnije mrzi ga da ga otvara na 2 min tv smara ga

Slavuj ... 06.04.2009. 11:22 #107013

broj poruka: 2236
Čuo sam da ima u TV-u jedna obično crvena žica, pa nju kad pokidaš golim rukama svi problemi te zaobiđu. Momentalno.

Jedinstveni primerak šumadijske koale: http://www.dodaj.rs/?o/Bz/DHjC8Ij/1/sumadijska-koala.jpg
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Kuzma-nbg re 06.04.2009. 23:09 #107080

broj poruka: 29
pa i moj samsung je tako star oko 6,7 godina i isto se desava kad menjam mod slike(sport,standardni,prirodan i tako to) bude u redu pa opet krene da plavi... imam i neki kopernikusov tv koj mi se isto plavio pa sam ga odneo u servis jer je bio pod garancijom i rekli mi posle servisa da su ga samo razmagnetisali... probao sam da sklonim woofer sa DVD-a od tv-a ali opet nista...

gilopile Re: re 06.04.2009. 23:26 #107084

broj poruka: 9459
Najverovatnije je na tom tv-u crko sklop za demagnetizaciju,koji bi trebao pri svakom `hladnom`startu da demagnetise ekran.
Mozes i sam da uradis demagnetizaciju ekrana,ako nemas uredjaj,moze da posluzi tzv.pistolj lemilica.Primaknes delu ekrana koji je namgnetisan i kratko pritisnes swich.

:: pa i moj samsung je tako star oko 6,7 godina i isto se desava kad menjam mod slike(sport,standardni,prirodan i tako to) bude u redu pa opet krene da plavi... imam i neki kopernikusov tv koj mi se isto plavio pa sam ga odneo u servis jer je bio pod garancijom i rekli mi posle servisa da su ga samo razmagnetisali... probao sam da sklonim woofer sa DVD-a od tv-a ali opet nista..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs