Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
tv
STRANA 1 OD 1
Kovle tv 21.03.2009. 23:55 T16309

status: user
broj poruka: 976
Hocu da kupim TV dijagonale 32` iskljucivo Samsung. Dopali su mi se po karakteristikama i dizajnu 4. i 5. serija. A najvise A557. Primetio sam da kad bi npr tv kupio u bugarskoj, tacnije narucio preko interneta, da bi me kosta 8.000 din. jeftinije, inace cena ovog TV je kod nas u tehnomarketu 58.999. Da li cu ja ako narucim preko neta tv, morati da placam carinu, a jel cu imati garanciju. I uopste kada narucujem npr. nesto iz inostranstva jel placam carinu na to?
Unapred zahvalan.pozzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Fencer ... 22.03.2009. 00:00 #104523

broj poruka: 217

Moras da platis carinu i porez (10%+18% ako se ne varam).

Garanciju ces imati, ali u Bugarskoj.
MACHINE Salto Mortale 22.03.2009. 00:41 #104524

broj poruka: 5704
To niko pametan ne radi...

A N G E L

Kovle Re: Salto Mortale 22.03.2009. 01:18 #104525

Sto? Pa u istom tehnomarketu u bugarskoj ovaj tv kosta 10.000 manje, zato i pitam. A moj stric koji zivi u nisu prosle godine je isao za sofiju i kupio za prodavnicu 3 klime i na izlazu iz bugarske je platio porez i carinu ali su mu je vratili kada je usao u nasu zemlju. Moram da ga zovem sutra da ga pitam kako to.

:: To niko pametan ne radi..
::
:: A N G E L
MACHINE Re: Re: Salto Mortale 22.03.2009. 01:24 #104526

broj poruka: 5704
Najpre si rekao 8.000. Ne znam na koju robu i kada mzoes dobiti povracaj dela poreza i carine. Tesko da ce biti ovako. Pitanje garancije je drugi problem. Ako ti crkne nesto, sto je sa Samsungom to vrlo realna i svakako nezanemariva mogucnost (nije to Sharp, Panasonic, Pioneer ili Sony), imaces trosak dovoza/odvoza ili slanja...ja ni mobilni ne bih kupovao preko grane...ko zna kako ce i da stigne i na ciju adresu, a cena prevoza ce ti progutati ustedu. Ne racunam sede vlasi i nerviranje koje ti ne gine!!!

A N G E L

:: Sto? Pa u istom tehnomarketu u bugarskoj ovaj tv kosta 10.000 manje, zato i pitam. A moj stric koji zivi u nisu prosle godine je isao za sofiju i kupio za prodavnicu 3 klime i na izlazu iz bugarske je platio porez i carinu ali su mu je vratili kada je usao u nasu zemlju. Moram da ga zovem sutra da ga pitam kako to.
:: :: To niko pametan ne radi..
:: ::
:: :: A N G E L
Fencer Re: Re: Salto Mortale 22.03.2009. 01:44 #104530

broj poruka: 217

:: A moj stric koji zivi u nisu prosle godine je isao za sofiju i kupio za prodavnicu 3 klime i na izlazu iz bugarske je platio porez i carinu ali su mu je vratili kada je usao u nasu zemlju. Moram da ga zovem sutra da ga pitam kako to.
:

Pre ce biti da su mu na izlazu iz Bugarske vratili porez (koliki god da je tamo), a na nasoj granici je platio nasu carinu i porez.

Cak i da te na kraju izadje jeftinije, svaki eventualni problem ce te kostati daleko vise od tih 100e.

Kovle Re: Re: Re: Salto Mortale 22.03.2009. 02:05 #104533

Preracunao sam ponovo lev je dva dinara oko 9.000 dinara je razlika. Kupovao je klime samo znam da carinu nije plati, ne znam kako pitacu ga. Pa ne ono ja bih kupio ovde tv ali sam cisto gledao tamo u tehnomarketu i ovde.I poredio cene. Izgleda cu i da kupi u tehnomarketu ali ovde u bg. Jel imas ti samsungov tv ili znas nesto o njima, ovako drugarski da mi kazes, konkretno od 4 serije pa do 6 ukljucujuci i nju. Kakva je razlika u onima prozvedenim u slovackoj i onih u madjarskoj.

:: Najpre si rekao 8.000. Ne znam na koju robu i kada mzoes dobiti povracaj dela poreza i carine. Tesko da ce biti ovako. Pitanje garancije je drugi problem. Ako ti crkne nesto, sto je sa Samsungom to vrlo realna i svakako nezanemariva mogucnost (nije to Sharp, Panasonic, Pioneer ili Sony), imaces trosak dovoza/odvoza ili slanja...ja ni mobilni ne bih kupovao preko grane...ko zna kako ce i da stigne i na ciju adresu, a cena prevoza ce ti progutati ustedu. Ne racunam sede vlasi i nerviranje koje ti ne gine!!
:: A N G E L
:: :: Sto? Pa u istom tehnomarketu u bugarskoj ovaj tv kosta 10.000 manje, zato i pitam. A moj stric koji zivi u nisu prosle godine je isao za sofiju i kupio za prodavnicu 3 klime i na izlazu iz bugarske je platio porez i carinu ali su mu je vratili kada je usao u nasu zemlju. Moram da ga zovem sutra da ga pitam kako to.
:: :: :: To niko pametan ne radi..
:: :: ::
:: :: :: A N G E L
FatZadd Uf... 22.03.2009. 02:14 #104534

broj poruka: 140

Postoje TRI nacina da ne platis carinu:
1. da potplatis carinika ili ako ga poynajes...
2.da `prosvercujes` tri klime (KAKO ? )
3.Ako uvozis na firmu imas povratni PDV (ili ako imas neku hum. organizaciju pa si oslobodjen od carine i poreza)

Kovle Re: Uf... 22.03.2009. 02:39 #104535

Bravo majstore da stric mi ima firmu, advokatska kancelarija, valjda nema veze, a njegova zena drzi neki mali market bice da je pod 3. Pod dva nije sigurno, jel nije isao avionom moze i da bude pod 1. mada mislim da nije

:: Postoje TRI nacina da ne platis carinu
:: 1. da potplatis carinika ili ako ga poynajes..
:: 2.da `prosvercujes` tri klime (KAKO ?
:: 3.Ako uvozis na firmu imas povratni PDV (ili ako imas neku hum. organizaciju pa si oslobodjen od carine i poreza
Stripy Qpi 22.03.2009. 04:59 #104537

broj poruka: 4163
ga ovde. Cenjene kolege su ti već rekle šta može da ti se desi. Zamisli pošalju ti neispravan...

NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ!

Dragg re 22.03.2009. 10:39 #104546

broj poruka: 2270
Mislim da si pogrešno razumeo strica: na granici su mu vratili bugarski PDV, koji takođe moraš da platiš, a vraćaju ga ako izlaziš iz zemlje jer se to tretira kao izvoz. Našu carinu i PDV još uvek moraš da platiš, to nema veze sa tim povraćajem.
Kovle Re: Qpi 22.03.2009. 10:39 #104547

Najverovatnije ce tako i da bude.NEgo eto hteo sam da saznam nesto novo
:: ga ovde. Cenjene kolege su ti već rekle šta može da ti se desi. Zamisli pošalju ti neispravan..
:: NEMOJ NA SILU, UZMI VEĆI ČEKIĆ
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs