Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Samsung LCD i Lap top
STRANA 1 OD 1
Spike Samsung LCD i Lap top 08.03.2009. 14:32 T16013

status: user
broj poruka: 223
E ovako imam samsingov LCD LE37-R818 i Asusov laptop sa HDMI izlazom, graficka nVidia 9650 GT sa 1 GB memorije sa najnovijim 179.48 drajverima, Vistu x64 SP1... E sada nabavio sam HDMI kabl, koji je nazalost 2 metra. Jedna stvar me nervira, naime kad povezem, slika se lepo klonira, ali kada podesavam rezoluciju za video izlaz (HDMI), on mi prepozna Samsung LCD ali nikako da mu slika bude u okviru njegovog ekrana, mogu da namestim manju i da imam dosadne crne linije sa strane ili vecu i da mi se ne vidi ceo desktop (start meni, close button...) na TV-u. Ako mu pustim neki film u fullscreen-u, on ga normalno uokviri ili PES 2009, ali kada sam u radnom okruzenju, ne mogu sve da vidim i onda automatski moram da ustajem sa troseda do kompa, kako bih sve video... Inace za sve koristim bezicni mis, bas iz razloga da ne bih ustajao svaki cas. Ako neko ima resenje, hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Spike zaboravih 08.03.2009. 14:33 #101502

na TV-u inace nemam nikakve opcije, tj. postoje (configure device...) ali nekako ne mogu da ih aktiviram, sve su disable-ovane...
Daum ... 08.03.2009. 16:06 #101520

broj poruka: 12794
Najnoviji drajveri? Ti drajveri su matori mesec dana...

Ne trudi se da povezes sistem preko HDMI kabla jer ce slika da bude delimicno mutna. Iskoristi lepo DVI na D-sub...

Spike Re: ... 08.03.2009. 17:13 #101532

Jesu matori mesec dana, ali poslednji za ovu graficku za x64

:: Najnoviji drajveri? Ti drajveri su matori mesec dana..
::
:: Ne trudi se da povezes sistem preko HDMI kabla jer ce slika da bude delimicno mutna. Iskoristi lepo DVI na D-sub..
:: _________________
:: Scourge of PCBerza
Spike daume 08.03.2009. 17:17 #101535

da slika nije mutna, savrsena je by the way, svaki detalj se vidi, ja do sada nisam imao problema, cak sta vise sa udaljenosti od 3-4 metra, slova vidim savrseno. A filmovi kad se puste ili PES, znaci ne mozes mi reci da je DVI bolji... Slika filmova koji su HD ili BR rip je stvarno izd*kavanje... I za plus HDMI kabl prenosi i zvuk...

MIGOSA Nisi napisao, 08.03.2009. 17:38 #101546

broj poruka: 280
ali predpostavljam da se radi o HD Ready modelu sa rezolucijom 1366 x 768. Ako je to tacno, onda preko HDMI-ja najbolje sto mozes dobiti je 720p rezolucija ili 1280 x 720, a sa tom rezolucijom na tvom TV-u ces imati ili crne linije ili overscan tj. nece se videti cela radna povrsina i mislim da ti tu nema spasa (mada se ipak ogradjujem mozda je nekom drugom to poslo za rukom, ako jeste valjda ce se javiti ovde).

Slika preko HDMI-ja je ostrija nego preko D-sub-a i to ce ti lepo koristiti da pogledas neki film ili odigras igricu, za rad ti ostaje Lap. Da ti je TV Full HD tj. 1980 x 1080 onda ne bi imao ovaj problem jer je to jedna od rezolucija koju HDMI podrzava.
Spike migosa 08.03.2009. 18:49 #101569

specifikacija kaze sledece bas za ovaj tv (http://www.pricerunner.co.uk/pi/2-912314/TVs/Samsung-LE-37R87BDX-Product-Info):

High Definition TV (HDTV) means that a TV can display high resolution images, at least 720p or 1080i. The “HD-ready” license is outlined by EICTA.
To qualify, the TV should meet the following requirements:
1. HD-reception both via analogue input and DVI or HDMI.
2. The DVI or HDMI input (digital inputs) must have support for HDCP.
3. The HD capable inputs must be able to transmit the formats 1280x720 at 50 and 60Hz progressive (720p) and 1920x1080 at 50 and 60Hz interlaced (1080i).

Tako da bi valjda trebalo da pusti i 1080, ali mi nesto ne ide, mada onda jednio moze biti problem u grafici, posto ne moze grafika da pusti rezoluciju vecu od 1440x900. Ali onda tu ne kapiram jednu stvar, kako se slika onda usaglasi sa velicinom ekrana kada pustim igru ili film? Zasto onda slika ne izlazi van okvira, nego bude normalna???
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs