Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Kupovina Philips televizora
STRANA 1 OD 1
strikan33 Kupovina Philips televizora 17.10.2008. 22:05 T12670

status: user
broj poruka: 311
Dakle vec neko vreme merkam ove Philips-ove televizore i konacno su dosli u cenovni rang koji mi odgovara.
E sad posto ima zilion modela a ista im je maska, molim nekoga ko ima nekog iskustva da mi preporuci koji od ova dva modela da uzmem.

LCD TV-32PFL5403, HDTV 1080p, LCD ekran 32`/81cm, format ekrana 16:9, rezolucija 1366x768p, osvetljenje 500cd/m2, kontrast 30000:1, max ugao gledanja 176º/176º, 4triliona boja, Pixel Plus HD, HD natural motion, 3D filter cesalj, DVB-T,digitalni tjuner dekoder MPEG-2 ( D) MEG-4 (H) 2x scart, 4xHDMI, USB2.0, kompatibilnost sa VESA standradom 200x300mm

Cena: 53.999,00

ili

LCD TV-32PFL7603D/12, HD ready LCD ekran 32`/82cm, format ekrana 16:9, rezolucija 1366x768p, osvetljenje 500cd/m2, kontrast 30000:1, max ugao gledanja 176º/176º, HD natural motion, 3D filter cesalj, active control + svetlosni senzor, integrisan DVB-T, 4 triliona boja, 4xHDMI, USB2.0, BBE/Virtual Dolby Digital 2xSCART, VESA kompatibilan 200x300mm ugradjeni wOOx zvucnici, Perfect Pixel3HD AMBILIGHT 2 channel

Cena: 66.899,00

Ista im je maska, pa me zanima da li ovaj donji ima bolje tehnicke karatkeristike da opravdava razliku u ceni.

Svaki savet je dobrodosao.
Hvala svima i svako dobro

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheGame Re: 17.10.2008. 22:51 #75762

broj poruka: 719

Ja imam LCD Sony Bravia 40 inca.Kupio sam ga prosle nedelje.E sad slika koje dolazi sa obicne antene ili kablovske je losa,zato sto signal koji stize na njega je slabe rezolucije,pa se slika podjeli na kockice.....Inace zivim u Crnoj Gori i planiram da uvede nesta sto se zove extra tv to je nesta kao kablovska samo sto dolazi bolji signal na nju i imas opcije da snimas i premotavas kanale.Signal koji dolazi preko extra tv je 720i sto i nije lose za nas standard.E sad ako vi imate gore u Srbiji ovako nesta kao extra tv onda se isplati kupovati LCD velikih dijagonala,ako nemate onda je to samo bacanje para,,,,DOK NE STIGNE HD SIGNAL KOD NAS,a nece jos zadugo.A dok dodje izaci ce mnogo boljih televizora i bice jos pristupacniji nego sad.To ti je moj savjet pa ti kako god hoces.....Ne isplati se sad kupovati....

TheGame Re:Re 17.10.2008. 23:24 #75763

Zaboravio sam maloprije da kazem koji je model i koliko kosta i naravno specifikacije.....

http://www.sony.co.yu/product/t32-w-series/kdl-40w4500
Naravno ovi nasi nisu napisali koliko kosta.......ali zato evo na njemackom sajtu:

http://www.sony.de/product/t32-w-series/kdl-40w4500

P.S:Inace je TV kupljen u Njemackoj

Pozdrav
Daum Re: Re:Re 18.10.2008. 02:07 #75782

broj poruka: 12794
Brate mili... :(
Ne razumem stvarno ove tvoje komentare?????
Kupio si Sony Braviu i uveo neki extra TV????? Blago tebi!
A sad mi samo reci kakve to veze ima sa ovim sto je decko pitao???
Pitanje je bilo koji od dva modela koje je naveo su ok, i ocigledno je da iz svojih razloga zeli Philipsov TV...

I povrh svega mu nudis link za cenu Sony-a na nemackom sajtu...

Sto bi rekao onaj retardirani samoproklamovani fudbaler Sasa Curcic: Vrh brate!
...

::
:: Zaboravio sam maloprije da kazem koji je model i koliko kosta i naravno specifikacije....
:: http://www.sony.co.yu/product/t32-w-series/kdl-40w450
:: Naravno ovi nasi nisu napisali koliko kosta.......ali zato evo na njemackom sajtu
:: http://www.sony.de/product/t32-w-series/kdl-40w450
:: P.S:Inace je TV kupljen u Njemacko
:: Pozdrav
Pisko Cool brotha` 18.10.2008. 07:35 #75792

broj poruka: 6645
DObro de` smir`te se. Iskulirajte.
Čovek mu savetuje da ne kupi ni jedan Philips (ionako je to u stvari LG, jer se svi tamo prave.... Philips više i nema svojih frabrika...) ali ni Sonija i ostale - ako nema kvalitetan i baš te rezolucije, signal. U suprotnom za XX više para dobiće xx lošiju sliku nego na CRT televizoru. S kockice bez Branko, digitalnim blurom, i slično. SLinavka i šap.
Inače, ja neke velike razlike u ta dva TV-a ne vidim u samoj tehnici i mogućnostima, sve je to ekstra - i uglavnom nepodržano. Ovaj drugi je skuplji jer ima 1cm više (bez bezobraznih komentara, molim, veličina je bitna) i, zvučnike. Po meni, ne vredi toliko. Osim ako ti komšija nije kupio neki od 72 ili 81cm, pa da mu vadiš mast sa tim jednim cm više... onda ima smisla, u zavisnosti od komšije i tvog karaktera.
Drugo, pošto je tehnologija i mogućnosti u oba tv-a skoro identične, govori o tome da se radi o jednom proizvođaču, ali, podatak da su kod jednog proizvođača prisutna dva za cm različita panela, može da govori da bar jedan od ta dva nisu iz iste fabrike, iliti, istog kvaliteta... e, onda bi razlika u parama bez obzira na veličinu... bila ili ne opravdana. Lako je moguće da je jeftiniji kvalitetniji, ma koliko to smešno izgleda. Vidi lepo sliku na oba, pa preseci.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

strikan33 Re: 18.10.2008. 07:59 #75795

Bez obzira sto znam da pola ovih tehnologija kod nas jos nije podrzano, jednostavno odlucio sam se za Philips tv i to je moja odluka (a i zenina - dogovor kucu gradi jel tako nekad bese).

Pa i ja laicki gledajuci ne primetih neku vecu razliku osim tih zvucnika i sta ti ja znam jos cega, pa sam zato i postavio pitanje ovde.
A sto se tice tih 81 i 82 cm, kopirao sam sa sajta prodavca i verovatno je njihova greska posto na svim ostalim sajtovima taj model je od 82cm.
Ne poznajem komsiluk a i nikada nisam nista kupovao zbog i radi komsiluka :)

A u vezi slike nema pomoci, u pitanju je televizor sa istom maskom, znaci vizuelno razlike izmedju ova dva modela nema.

Vaskev re 18.10.2008. 08:51 #75798

broj poruka: 1673
Neces pogresiti ako kupis bas taj model, ja sam isto bio u nedoumici koji LCD da kupim i malo sam istrazivao pre same kupovine i gledao po raznim prodavnicama i nisam bio zadovoljan jer je slika bila losa (los signal podeljen na brdo televizora). E onda sam poceo da kopam po stranim sajtovima i naleteo na test koji su uradili englezi, takozvani blind test, pozvali su veliki broj ljudi koji su gledali plazme i lcd televizore a da nisu znali ko je pravi proizvodjac samog televizora, videli su dakle samo sliku. Na testu su bili Philips, Sony, Pioneer, JVC, Panasonic, LG, Samsung. 75% ispitanika se odlucilo za Philips plazmu i 67% za Philips LCDTV. Posle toga sam se odlucio i uzeo 32PFL5322 i nisam se pokajao. Slika je ekstra i nema skoro nikakve razlike dal gledas LCD ili CRT (takodje imam Philips star 10godina). Kod komsija sam gledao Samsung i mogu ti reci da je slika na njemu daleko losija (kod njega se bas primecuje kockasti efekat). Ugao gledanja je odlican i prakticno dok god mozes da vidis sliku ona ostaje ista. Ja sam se odlucio za ovaj model jer je odziv panela kod njega 6ms za razliku od drugih kod kojih je 8ms mada mislim da to nije bitna razlika.
Ipak nemoj ni meni da verujes (ali ni drugima) vec lepo sam pogledaj i proceni da li je to to sto ti treba-odgovara jer je to sve subjektivno.

TheGame Re:Re:Re Daum 18.10.2008. 11:18 #75803

Kao prvo vidi se da se ne razumijes u televizore,a kao drugo ja govorim coveku KAKVA JE SITUACIJA KOD MENE I SAVJETUJEM GA DA JE JOS RANO ZA KUPOVINU TAKVIH TELEVIZORA......Moj televizor je 2 puta bolji od njegovog pa je ponovo losija slika nego na CRT sto je razumljivo(zato sto se slika podjeli na kockice).Ja se ne hvalim kao sto ti mislis da mi imamo dole neki extra tv i da cu ja da ga uvedem.Extra tv se veze preko EUROSCARTA a ne preko klasicnog scarta i preko HDMI kabla i preko toga dolazi bolji signal i zato je slika mnogo bolja sto sam ja u T-COM-ovom centru to sve provjerio......E sad ja kazem coveku da ako imate vi gore nesta slicno onda se isplati uzimati LCD...mada mislim da nemate(nisam siguran).Ali vidim da je covek odlucio i mi mu tu nista ne mozemo.A ovo sto sam stavio srpski sajt je da bi neko ako ga interesuje pogledao kakve su karakteristike(ne da bih se hvalio)....a njemacki sajt zato sto na njemu ima cena(ponovo ako nekoga interesuje)

P.S.Jedino si upravu za Sasu Curcica(Klasicna S*pcina)....
strikan33 Re: 18.10.2008. 15:28 #75817

@Vaskev, upravo zbog toga sam se i odlucio za Philipsa, po svim ozbiljnijim radnjama koje imaju minimum 15 LCD i Plasma televizora izlozenih u prodavnici, Philips je imao daleko najbolju sliku od svih pomenutih, Samsung mu nije ni do kolena (subjektivno misljenje).
Jos uvek se odlucujem za kupovinu ali vrlo blizu sam konacnog odlaska u prodavnicu i kupovine istog.

@TheGame
Nemojte da se svadjate ljudi, ovde smo svi radi razmene misljenja i informacija, ono jeste da nisam pitao konkretno za Sony tv ali dobro je i to znati. A sto se tice cene, pa imas Philips ovde u BG, mislim da je 47 inch-a dijagonala i kosta oko 360.000 din (oko 4500 eura), tako da je cena relativna stvar.
Meni ova cena ovog televizora odgovara, pa zato pitam za misljenje svih vas jer cekajuci neku novu tehnologiju ili neku novu uslugu od domacih provajdera, nikad ga necu kupiti (stalno izlaze novi modeli i sa novim cenama).

Hvala svima

TheGame Re:strikan33 18.10.2008. 15:43 #75820

Naravno da smo ovde zbog razmene misljenja ali neki ljudi jednostavno traze svadju...Svak ima pravo na svoje misljenje i svak ima pravo da raspravlja o tome a ne kao neki da odmah napadaju.....Ja ovde nisam prvi nikoga napadao...Dao sam svoje misljenje o LCD televizorima i kakvo je moje iskustvo sa njima...Vidim da si se odlucio za Philps-ov LCD.Mislim da neces pogrijesiti zato sto je to takodje dobra marka....Srecno sa kupovinom

Pozdrav...

Jebivetar Vidi ovako 18.10.2008. 18:36 #75843

broj poruka: 2386
Sa tom `dobrom` markom sam se smarao dva puta.
2006.god. u leto sam kupio Philips TV, posle 6 meseci je crko ekran, tachnije pojavila se zuta mrlja. Nije mogao da se popravi pa sam dobio novac nazad. U servisu su rekli da je ekran , ne secam se dobro, Litvanske ili Poljske proizvodnje.
U jesen 2006.god. sam kupio monitor, opet marke Philips. Posle 18 meseci se pokvario, ekran se zatamnio i preovladavala je crvena boja. Opet se ishlo na finansijsko razduzenje jer se nije mogao popraviti.
Kako reche ovdashnji dokazani TV mehanichar na pitanje koji Tv da kupim ` Kupi Tv koji ima dobre uslove garancije i da ti odgovara cena, jer Sony vishe nije Sony, Philips i ostale marke takodje. Kad je mogao da se kupi Sony Tv za 100evra, kao shto ima u Metrou i slichno?`
Losha iskustva sam imao sa Samsung Slim serijom, isto sam ga zamenio.
A od Philipsa bezim kao djavo od krsta, jedino bih mozda kupio njihov elektrichni brijach.
E sada, kakav kvalitet mozesh da ochekujesh u eri Lcd-a, ne znam.

TheGame Re:Vidi ovako 18.10.2008. 18:45 #75845

Prema tvojoj prici nijedan LCD televizor ne valja......To ti je kad televizor kupujes u S radnji.Svako oce da kupi ono najjeftinije i posle ocekuje da mu to traje i da ga dobro sluzi.....E ne moze i jare i pare...Ako oces kvalitet moraces da se otvoris i to podobro...

Jebivetar Re: Re:Vidi ovako 19.10.2008. 02:47 #75928

broj poruka: 2386
Nishta nisam rekao za Lcd, u oba sluchaja je bila katodna cev.
Jel Eltim S radnja? Jel Philips treba da znachi i kvalitet?
Ne znam shta josh treba da gledam da bih bio siguran da je u pitanju kvalitet?
Mogao sam isti TV da platim i 50% vishe, ali shta bih time dobio.

:: Prema tvojoj prici nijedan LCD televizor ne valja......To ti je kad televizor kupujes u S radnji.Svako oce da kupi ono najjeftinije i posle ocekuje da mu to traje i da ga dobro sluzi.....E ne moze i jare i pare...Ako oces kvalitet moraces da se otvoris i to podobro..
Vaskev re:Jebivetar 19.10.2008. 16:40 #76005

broj poruka: 1673
Vidim da si imao problema sa Philipsom ali ja znam gomilu ljudi koji su imali problema sa Sony trinitron televizorima kojima je naprasno crkavao ekran a nekada su placani celo bogatstvo, (i dan danas mi ih nude za delove) a servisirao sam i legendarne trinitron CRT monitore kod kojih je naprasno crkavao procesor koji je sam Sony razvio i proizveo u svojim fabrikama a pokazao se kao veoma los i osetljiv. Ljudi su se mucili i patili da isti nabave iz inostranstva po bezobrazno velikoj ceni i dan danas se cude kako je to moguce a lepo sam im govorio manite se Sony-ja. Uz Philipsa, kao i pre sto godina, lepo dobijes uputstvo na Srpskom i originalnu shemu (prema kojoj mozes odmah videti da su svi delovi proizvodnje samog Philipsa jer nose oznaku TDA). Oduvek je bilo lakse nabaviti deo za Philipsa nego za bilo kojeg drugog proizvodjaca (sem ako ne koristi Philipsovu tehnologiju). Inace Philips je u skoro svakoj tehnologiji bio pionir u njenom razvoju, pocev od vakumske tehnologije, rengenske tehnike, sistema snimanja na magnetne trake, televizije crno-bele a kasnije i u boji, video zapisa, kompjuterske tehnologije, cd a kasnije dvd tehnologije itd da ne nabrajam je dovoljan pokazatelj velicine i moci jedne korporacije. Jedan HP nikada nije proizveo nijedan cd/dvd rezac u svom pogonu, sve su to Philips rezaci uradjeni za HP-a. Verovatno strikan33 malo bolje poznaje problematiku kad zeli bas taj televizor, ja mu ga iskreno preporucujem i sigurno se nece pokajati. Inace moja preporuka je da kupi srebrno-crni jer piano-crni je magnet za prasinu i posle par dana ce izgledati kao da je star 5 godina, na sivom se uopste ne poznaje. Zvuk je ekstra, prosto neverovatno da iz tako tankog uredjaja izlazi tako bogat zvuk.

TheGame Re:Vaskev 19.10.2008. 17:49 #76014

Prije nego sto sam kupio gore pomenuti Sony LCD ima sam upravo Sony Trinitron....Sluzio me je 10 godina(tada sam ga platio BAS DOSTA)i poslednjih nekoliko meseci slika mu je postala malo losija i obicno izjutra posle mirovanja preko noci,kad ocu da upalim televizor(stisnem neki broj na daljinskom)cuje se neko pucketanje iz unutrasnjosti televizora...Tako 2-3 puta i na kraju se upali....Ne znam sta je bio problem ali sam ga uglavnom zamenio zato sto je ocigledno dotrajao...Sad trenutno imam ovaj LCD Sony,pored toga sto izgleda veoma dobro i nekako mocno(zbog velike dijagonale) dobro me i sluzi.........Naravno da je Philips takodje dobra marka,ali ne treba ni Sony podcjenjivati.....

Pozdrav....

strikan33 Re: re:Jebivetar 20.10.2008. 08:28 #76085

Inace moja preporuka je da kupi srebrno-crni jer piano-crni je magnet za prasinu i posle par dana ce izgledati kao da je star 5 godina, na sivom se uopste ne poznaje. Zvuk je ekstra, prosto neverovatno da iz tako tankog uredjaja izlazi tako bogat zvuk.

E sad jedino sto sam ja nasao po ovim nasim radnjama je beli Philips (i straaaaaaaasno je skup, valjda je to ovaj najnovija serija sa izmenjivim maskama), a srebrno crni nigde nisam video kod nas, ako imas neku informaciju gde ga ima napisi ovde ili mi posalji pm ako ti nije tesko.
A za zvuk znam, mnogo je dobar.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs