Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
CRT ili LCD Tv ???
STRANA 1 OD 1
razor81 CRT ili LCD Tv ??? 17.09.2008. 17:43 T12036

status: user
broj poruka: 41
Masa ljudi sa ovog sajta mi je puno puta pomogla pa bih zamolio jos jednom za pomoc. Trebalo bi da kupim Tv do 600 evra pa bih zamolio da mi pomognete u izboru. Koliko sam gledao za te pare bih mogao da kupim neki Lcd LG ili Samsung dijagonale do 37`` ili manje vise bilo koji Crt. Neki ljudi su mi vec savetovali da je bolje da uzmem neki Crt 32`` 100hz, ultra slim jer kazu da ce imati imnogo bolju sliku nego Lcd. Ne planiram da na njemu igram igrice, znaci treba mi za kablovsku tv i za gledanje filmova. Voleo bih da cujem vas savet, i po mogucstvu da mi predlozite neki model sa kojim ste imali dobra iskustva.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan re 17.09.2008. 18:00 #71057

broj poruka: 800

prvo ultraslim ima samo do 32`.ja sam ga pre godinu dana trazio i svi su bili rasprodati,a koliko sam razumeo oni su prestali da se prave pre godinu i po(ispravi me ako gresim). Uzmi samsung lcd i ne brini,ja sam uzeo i nema zamerki.
srdoch Re: CRT ili LCD Tv ??? 17.09.2008. 18:40 #71067

broj poruka: 1260
Sve zavisi šta ti je bitno kod TV-a. Ako ćeš samo gledati kablovsku i filmove onda ti i nije loša ideja da uzmeš CRT jer je povoljniji a kvalitet prikaza mu je više nego dovoljan za te potrebe, pod uslovom da možeš da ga nađeš. Ako bi gledao HD filmove tu bi ipak preporučio LCD zbog oštrine i rezolucije. Video sam kod drugara Samsung 82cm HD Ready Wide CRT i svideo mi se kvalitet slike a imao je dva tuner-a za PIP. Ja imam LCD Samsung 40`` koji je vezan na komp i zadovoljan sam njime, a jedino što mi se ne sviđa je čuvena ``crna`` boja koja je problem kod svih LCD ekrana. Samo da se pojave OLED displeji i taj problem će nestati. Odluka je na tebi!

Živ bio!!!
shkomi Sta ces da gledas 17.09.2008. 18:41 #71068

broj poruka: 852
GLavno pitanje je sta ces da gledas na tom TVu.
Ako je kablovska onda bez dvoumljenja CRT. Ako ces da gledas digitalnu satelitsku i da cepas playstation onda TFT.

Imao sam istu dilemu i posle odgledanog prvog poluvremena rusija spanija na digitalnoj kablovksoj na bravia sony, a drugog poluvremena na jodlovanju (rts2 ) gde je razlika ko dupe i oko na rts 2 nisam mogao loptu da vidim, prelomio sam. Uzeo sam samsung crt i prezadovoljan sam za te pare(oko 300 jura)

Devize devize bonda elema

gile23 ... 17.09.2008. 18:47 #71069

broj poruka: 9121
RTS prelazi na digitalni prenos slike, sledece godine, mislim da ti je ipak LCD bolji, sad jeste mutava slika, ali kad predju na taj digitialni prenos slike, videces loptu sto posto,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
razor81 Re 17.09.2008. 19:00 #71073

Pa da al necu ja samo gledati Rts, u stvari njih najmanje gledam. Najbitniji mi je kvalitet slike koju mogu da dobijem na Tv prikljucenom na obicnu kablovsku. A sto se kupovine tiche kao ima ih u Tehnomarketu, moracu to da zovnem da proverim. I zanima me koliko su stvarno tanki ti Crt televizori posto nisam video ni jedan uzivo ? Ako mozete predlozite mi neki model za te parice, bilo Lcd bilo Crt

Daum Re: ... 17.09.2008. 19:13 #71076

broj poruka: 12794
Jedva cekam. Program im je katastrofa ionako, samo sto ces moci sa digitalnim prenosom da vidis bolje koliko im je program krsh...

:: RTS prelazi na digitalni prenos slike, sledece godine, mislim da ti je ipak LCD bolji, sad jeste mutava slika, ali kad predju na taj digitialni prenos slike, videces loptu sto posto,..
::
:: Pozdrav
gile23 Re: Re: ... 17.09.2008. 19:15 #71077

broj poruka: 9121
Samo kad je neki dobar film, na programu i kad je prenos nekog sporta, prvenstva ili olimpijade,... Momci jel neko od vas zapazio kako je vreme na Kopaoniku, a evo i linka. Ako zelis dugotrajnije resenje LCD monitor i nema da brines,...

https://www.pcberza.rs

Pozdrav!!!

:: Jedva cekam. Program im je katastrofa ionako, samo sto ces moci sa digitalnim prenosom da vidis bolje koliko im je program krsh..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud off topic, offline, offshore 17.09.2008. 19:42 #71082

broj poruka: 3741

a sta ti ja znam...
SPAMERU PROKLETI!!!!!!!!!

:: Samo kad je neki dobar film, na programu i kad je prenos nekog sporta, prvenstva ili olimpijade,... Momci jel neko od vas zapazio kako je vreme na Kopaoniku, a evo i linka. Ako zelis dugotrajnije resenje LCD monitor i nema da brines,..
:: https://www.pcberza.rs
:: Pozdrav!!
:: :: Jedva cekam. Program im je katastrofa ionako, samo sto ces moci sa digitalnim prenosom da vidis bolje koliko im je program krsh..
razor81 Re 18.09.2008. 18:20 #71239

Evo u uzi izbor su usli sldeci modeli pa koji je po vama najbolji

PHILIPS 32PFL3312
- 32`LCD DISPLAY
- HD READY 720P/1080I
- РЕЗОЛУЦИЈА 1366X768(WXGA)
- КОНТРАСТ 7500:1
- ОСВЕТЉЕНОСТ 500CD/KVM
- ВРЕМЕ OДЗИВА 8 MS
- УГАО ГЛЕДАЊА 178/178СТЕПЕНИ
- DIGITAL CRYSTAL CLEAR
- INCREDIBLE SURROUND
- 2 HDMI УЛАЗА

Philips televizor LCD 32PFL5322
# Dijagonala ekrana: 32` / 81cm
# Odnos: 16:9 widescreen
# Rezolucija ekrana: 1366 x 768p
# Osvetljenost: 500 cd/m²
# Dinamički kontrast: 7500:1
# Vreme odziva: 6 ms
# Ugao vidljivosti: 178°/178°

PANASONIC TX-32LE7P
-32` TFT LCD VIERA ТЕЛЕВИЗОР
-HDTV READY
-РЕЗОЛУЦИЈА 1366 X 768
-КОНТРАСТ 7000:1
-ОСВЕТЉЕНОСТ 500 CD/ M2
-АУТОМАТСКА КОНТРОЛА ОСВЕТЉЕНОСТИ
-HDMI УЛАЗ
-HDAVI УПРАВЉАЧ

PANASONIC TX-32LE8P
32`LCD
HD READY
РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768
КОНТРАСТ 3500:1
ОСВЕТЉЕНОСТ 500CD/KVM
60000 РАДНИХ САТИ-ПАНЕЛ
2HDMI УЛАЗА,2СКАРТА,КОМПОНЕНТНИ,S-VIDEO

srdoch A gde je tu Samsung? 18.09.2008. 20:00 #71254

U principu, sva četiri TV-a koje si naveo su ok, ali u tom cenovnom rangu, pa i nižem, imaš Samsung-ovih modela sa istom specifikacijom pa čak i boljom. Ako baš hoćeš jedan od tih onda sam odluči jer su skoro identični po specifikaciji tako da može da presudi dizajn. Ja sam pre tri meseca pazario Samsung LE-32R81 i cena mu je bila 43.000 din. Po dizajnu mi je neuporedivo bolji od ovih koje si naveo a i specifikacija mu je malo jača:

-32` LCD/TFT ДИСПЛЕЈ
-HD READY 720P/1080I
-РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768 (WXGA)
-КОНТРАСТ 8000:1
-ОСВЕТЉЕНОСТ 550 CD/KV.M.
-3 HDMI УЛАЗ / PC УЛАЗ
-ВРЕМЕ ОДЗИВА 8MS
-DNIE ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПОБОЉШАЊЕ СЛИКЕ
-SRS TRUSURROUND XT ЗВУК
-PIP (PC/HDMI)

Živ bio!!!
razor81 Plasma 25.09.2008. 20:54 #72406

E jos jedno pitanjce, po vasem iskustvu na obicnoj kablovskoj Tv da li bolju sliku ima LCD ili Plasma ? Ja koliko sam iscitao neke clanke kazu da je Plasma bolja, ali bih radije cuo toiz necijeg licnog iskustva. Uzeo sam ovaj model u razmatranje

LG plazma televizor 32PC51

# Dijagonala ekrana: 32`/81cm
# Format slike: 16:9
# Rezolucija: 852x480 piksela
# Osvetljenost: 550 cd/m²
# Kontrast: 1800:1
# Vreme odziva: 5 ms
# Ugao vidljivosti: 160°
# Tehnologija zvuka: Stereo
# Zvučnici: 2x10W

srdoch Re: Plasma 26.09.2008. 16:21 #72531

Pa ne znam, to je već pitanje ličnih afiniteta. Ja lično nikad ne bi uzeo `plazmu` jer sam video razlike uživo kad sam kupovao LCD i ne sviđa mi se slika uopšte. LCD po mojim kriterijumima ima kvalitetniji prikaz od Plasma TV-a i to je moj subjektivan utisak stečen iz ličnog iskustva. Pozdrav!

Živ bio!!!
razor81 Kupljeno 27.09.2008. 09:48 #72610

@srdoch hvala puno na komentarima i na pomoci kao i svima ostalima. Kupio sa za 35000

PHILIPS 32PFL3312
- 32`LCD DISPLAY
- HD READY 720P/1080I
- РЕЗОЛУЦИЈА 1366X768(WXGA)
- КОНТРАСТ 7500:1
- ОСВЕТЉЕНОСТ 500CD/KVM
- ВРЕМЕ OДЗИВА 8 MS
- УГАО ГЛЕДАЊА 178/178СТЕПЕНИ
- DIGITAL CRYSTAL CLEAR
- INCREDIBLE SURROUND
- 2 HDMI УЛАЗА

Javljam za koji dan prve utiske, onako laicki za sve koje zanima i koji imaju dileme

razor81 Ekstra 28.09.2008. 22:39 #72827

E pa da pocnem, prvi utisak je da sam TVom i kvalitetom slike prezadovoljan. Prilikom gledanja obicnih tv kanala slika je jasna, ivice slova i brojeva su ostre, boje jako dobre. Isao sam ko ludak po sobi i menjao uglove gledanja i tu nisam primetio nikakve razlike, tv si mogao da gledas odakle hoces. Na nekim kanalima Tv je automatski menjao aspect ratio slike i stavljao je u 4:3 (bar mislim da je taj). Jedina zamerka je da je na nekim programima doslo malo do izoblicenja likova, kako i sto ne znam jer nije na svim. Gledanje filmova je poseban uzitak, bilo oni dvd ili divx. Cak sam i komp vezivao i nisam primetio problem sa odzivom (deklarisan 8ms). Sto se mene tice ako planirate da kupitet LCD Tv na ovaj model svakako treba da obratite paznju.

srdoch Re: Ekstra 30.09.2008. 18:56 #73059

Nema na čemu, drago mi je da si zadovoljan.

Moram priznati da si dobar potez napravio, gledajući koliko si ga platio. Nisam znao da su toliko pale cene. Kaži mi samo gde si ga uzeo za tu cifru.
Što se tiče uglova gledanja tu si potpuno u pravu. Kod skoro svih LCD TV-a je gubitak kvaliteta slike pri promeni ugla gledanja zanemarljiv, kod nekih gotovo nevidljiv, što se ne može reći ni za skuplje TFT monitore. Inače, ja moj Samsung koristim kao monitor. O probijanju pozadinskog osvetlenja da i ne govorim, jer su LCD TV u potpunosti operisani od toga, tako da o kupovini TFT monitora nisam ni razmišljao. Da ne pominjem koliko bi koštao monitor od 32``.
U svakom slučaju nisi pogrešio što si pazario taj TV i nek te dugo služi. Kladim se da o mrtvim pikselima nema ni reči. Pozdrav!!!

Živ bio!!!
razor81 Tempo 01.10.2008. 12:13 #73149

Kupio sam ga u Tempu. Bio u onoj akciji Tempo Shok. Bilo je mozda desetak televizora i svi su pokupovani odmah, al verovatno ce biti ponovo. Inace cena u radnjama tipa Tehnomanija ili Tehnomarket nije ispod 43000

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs