Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
LCD TV - Pomoc pri izboru...
STRANA 1 OD 1
SkyFire LCD TV - Pomoc pri izboru... 27.06.2008. 18:46 T10685

status: user
broj poruka: 18472
Ovih dana bas sam obilazio neke radnje,konkretno sam bio u Tehnomarketu i gledao razne vrste LCD TV-a...E sad,dao bih max jedno 700-750 Eur za sto vecu dijagonalu sa najboljim performansama...Zapao mi je za oko jedan Samsung 37` ali dajte i vi predloge posto iskreno u poslednje vreme i nisam nesto pratio tako da necu da se odmah zaletim oko ove spravice...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 27.06.2008. 18:57 #60653

broj poruka: 371

Pogledaj mozda neki LG, ja ga licno ne volim, ali mislim da ima bolju sliku od samsunga, imam lg 26 inca lcd tv, a video sam i sliku na samsungu 32 inca i bolja mi je slika na LG-u, mada ne znam ni kakve tu spec karakteristike postoje...gledas da mu je rezolucija 1366x768 da ima pristojan odziv, moj konkretno ima odziv 8 mili sekundi, igram i igre na njemu, i gledam filmove, sve ide savrseno...
Sad uvek tu ima i panasonik i soni ali mislim da su preskupi...

poz
cele1988 ... 27.06.2008. 19:13 #60657

broj poruka: 1424
na prvom mestu je Pioneer... ali je papreno skup
odmah iza njega po kvalitetu slike je Panasonic...
pa tek onda lg, samsung .....
ovako kad budes gledao tj uzimao da znas da imas plazma tv kako pise u upustvu i lcd tv
plazma tv trebala bi da ima bolju sliku kontrast i kolorit .. ali plazma ima kraci vek trananja i plazma imam manu sto zna panel da ``izgori`` tj ako na primer gledas samo jedan kanal na primer 6 meseci na mestu gde se nalazi znak tog kanal posto je on non stop prisutan zna panel da pojavi senku tog znaka kad netreba, nesto slicno kao kod poker aparata kad ostanu karte...
Dok lcd nema takvih problema ali kazem ima malo losiju sliku, kazem malo jer retko ce neki normalan korisnik da vidi razliku..

preporucujem ti panasonic zato sto najvise pruza za svoju cenu.. sony bravia je dosta skuplji od model u svojoj klasi u odnosu na LG i Samsung, a nema bolju sliku..

zandarm Re... 27.06.2008. 19:23 #60660

broj poruka: 1454
Ma i tu je Sony kao bonbona, nema greške, ali uvek stoji ono `Kupujmo domaće` tj. u ovom slučaju Crypton.

shkomi sigurno znas ali 27.06.2008. 19:27 #60661

broj poruka: 852
Da ponovimo

Ako nemas digitalnu satelitsku ili ne planiras da igras sony PS3, vec imas samo kablovsku TV, pogledaj dobro kako izgleda slika kablovske na odredjeneom modelu i vidi da li ti se svidja

Prvih 60 minuta spanija rusija sam sinoc gledao na digitalnoj satelitskoj, sony bravia full hd, perverzija, poslednjih pola sata na jodlovanju, skoro da loptu nisam video. Ja sam odustao od kupovine lcd jer mi se ne svidja kako izgleda nasa kablovska

jer je ekvivalent analognog signala rezolucija 768×576,a full hd 1920x1080 sto u prevodu znaci dataj TV od jedne tacke pravi skoro 5 tacaka

btw ima hitachi 32` full hd u mega store izgleda mrkli mrak(sony PS3 signal)
Devize devize bonda elema

maki7 Re: 27.06.2008. 19:29 #60662

broj poruka: 35

Ako vec kupujes gledaj da uzmes ful HD, ja sam uzeo Samsunga 40m87 i zadovoljan sam.
Mislim da za malo vise para (150e otprilike) mozes da kupis Samsunga 37` ful HD zato ako ne mozes odmah sacekaj malo .
Pogledaj malo testove po engleskim casopisima cija izdanja imas i na internetu What HiFI...

MaliAbner Re: Re... 27.06.2008. 19:30 #60663

broj poruka: 7769
I Bre PUB nemoj da ga lozis za Cripton, pa nije on SUPERMEN on je samo NEBESKA VATRA.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Ma i tu je Sony kao bonbona, nema greške, ali uvek stoji ono `Kupujmo domaće` tj. u ovom slučaju Crypton.
::
MaliAbner Re: sigurno znas ali 27.06.2008. 19:33 #60664

broj poruka: 7769
Dakle nije jodlovanje nego `AUSVIC`

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Prvih 60 minuta spanija rusija sam sinoc gledao na digitalnoj satelitskoj, sony bravia full hd, perverzija, poslednjih pola sata na jodlovanju
zandarm Re: Re: Re... 27.06.2008. 19:33 #60665

broj poruka: 1454
Hehe,
Koliko sam se šalio, toliko sam bio i ozbiljan.
Imam jedan, ali s obzirom na njegov budžet, verovatno da će se odlučiti za nešto drugo. U svakom slučaju za nekoga ko je limitiran budžetom, svaka preporuka.
Ali slatko me nasmeja..

:: I Bre PUB nemoj da ga lozis za Cripton, pa nije on SUPERMEN on je samo NEBESKA VATRA.
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: :: Ma i tu je Sony kao bonbona, nema greške, ali uvek stoji ono `Kupujmo domaće` tj. u ovom slučaju Crypton.
:: ::
:: ::
Miletic tehnomarket 27.06.2008. 20:26 #60675

broj poruka: 221
Skoro sam video za tu cenu jedan Grundigov 37 inca, full HD, i nije delovao ni malo lose, cak i bolje nego neke skuplje varijante. Ali ipak, po ceni se sigurno razlikuju dobri proizvodi - koliko platis toliko i dobijes. Ne zaboravimo da sto vise inca imas, sve je veci problem ako nemas digitalni tv signal.

NastyB Ne znam mnogo o tome... 27.06.2008. 20:37 #60676

broj poruka: 729
...ali išao sam sa ortakom kad je kupovao Samsung Plasma TV 42` za kafić (76.000 din.) i u firmi su mogli samo da preko PS3 pokažu mogućnosti televizora. Pustili su Spajdermena 3 i došlo mi je da plačem kakva je slika. A onda su ubacili igru, onu suludu trku motorima i kolima po pustaranma Arizone (zaboravih ime, motor...nešto) i tada sam ga molio da uzme i PS3 i da me, usput, usvoji.
Ali, kad smo ga montirali u kafić i prikačili kablovski SBB ponovo mi je došlo da plačem, ali od muke, koliko je slika loša. Ma šta god radili, jednostavno signal je užasavajući. Dakle, ako nemaš neku mogućnost digitalnog signala (digitalnu satelitsku, naravno) svaki LCD TV je užasno bacanje para, jer će kod nas digitalni signal da bude obavezan kad na zapadu svaki TV bude imao svoj satelit...na marsu...
TurboForce tezak izbor 27.06.2008. 20:56 #60678

broj poruka: 302
Znam da ne spada u tu kategoriju ali pre neki dan sam bio u tempu i video samsunga od 50 inca za 88900 din.
Zama da bi morao da dodas jos 350 eura ali ja bi se pozajmioako treba.
Prosle godine je moj cale kupio identicnog samsunga koji ima kontrast 15000 u odnosu na onaj u tempu koji ima 10000 a razlika u ceni dupla platio ga je 168000 din, jedino ako je ovaj u tempu star dve godine pa mu to opravdava cenu.
Ipak mislim da se malo doplacuje a mnogo dobija, 127cm je 127cm.
Pogledaj cene plazmi od 50 inca pa ces da vidis.
VMARC Sony vs. Panasonic 27.06.2008. 20:59 #60679

broj poruka: 9420
Dijagonala 37` i manje samo Panasonic
Dijagonala 40` i veca samo Sony i samo Full HD Support.

Samsung uzas.
LG prihvatljiv, ali za par hiljada vise mozes uzeti Panasonic, koji je daleko bolji.

Dinamicki kontrast 8000:1

goxyrs it`s me Leclerk 27.06.2008. 23:20 #60686

broj poruka: 45
Pre mesec dana sam isao sa burazerom da kupi lcd pa smo se i mi malo raspitivali i evo sta smo saznali: 1.Plazma je jos nova tehnologija i jeste da je bolja slika nego kod lcd-a ali ekran traje duplo krace i nije naj srecnije resen sistem ostrih ivica,zato definitivno LCD.
2.mi smo kupili Samsung 32` u METRO-u za 32000 bio je neki extra popust zbog evropskog prvenstva mislim da je bio i LG za slicne pare,zato pogledaj sta imaju sada na lageru jer su sa tehnikom uvek naj jeftiniji.
to je to,pozdrav.

Daum Re: ... 28.06.2008. 03:41 #60693

broj poruka: 12794
Ovo se desava samo sa starijim modelima plazmi. Novije plazme to nemaju...

:: plazma tv trebala bi da ima bolju sliku kontrast i kolorit .. ali plazma ima kraci vek trananja i plazma imam manu sto zna panel da ``izgori`` tj ako na primer gledas samo jedan kanal na primer 6 meseci na mestu gde se nalazi znak tog kanal posto je on non stop prisutan zna panel da pojavi senku tog znaka kad netreba, nesto slicno kao kod poker aparata kad ostanu karte..
Daum ... 28.06.2008. 03:44 #60694

Posto i ja gledam da uzmem LCD tv, u tehnomarketu u Delta City-u su mi zapala za oko ova dva modela:

Samsung LE-40S62BX 40`, 1366x768 - - - 66.999 din.

Samsung LE-37M87BD 37`, Full HD 1920x1080 - - - - 74.999 din.

Daum Re: Sony vs. Panasonic 28.06.2008. 03:46 #60695

Ovo su price za malu decu, i one se zovu marketing

:: Dinamicki kontrast 8000:1
urosk Kako zbunjujuce!!! 28.06.2008. 08:45 #60699

broj poruka: 462
Ne znam sta svi ovi ljudi pricaju i teoretisu!!! Kakav pioneer, on je broj 1 u proizvodnji plazma televizora a ne lcd-a,a i njih uskoro prestaje da proizvodi! Sony je broj 1 u lcd tehnologiji i trenutno ima najbolje 32`, i 37`(d serija) samo sto su kod nas mnogo skupe, naprimer 32 je 100 hiljada sto je preterano, posle toga je samsung koji prednjaci u kolicini proizvodnje panela a onda idu philips i panasonic koji su takodje dobri ali mnogo skupi kod nas, i imaju dosta manji udeo u svetskoj proizvodnji!!! Lg uzimam philips panele, ali kod nas su uglavnom nizeg kvaliteta osim na primer modela scarlet, ali mu je cena 120 hiljada(bezobrazluk). Tako da se realno kod nas jedino isplati uzeti samsung jer ima najbolji odnos cena kvalitet, a ima ga stalno na akcijama! Zaboravi sve ostalo. Konkretno najbolje ti je da kupis u tehnomarketu (jer to ustvari drzi samsung), jer imaju najveci izbor i najbolje cene. Sto se tice konkretno modela, ako hoces 32` onda bez razmisljnja 32R81B, a ko hoces 37` onda bolje uzmi sa full HD rezolucimoj zbog velicine i povezivanja sa kompom.
Ovaj model je odlican ima izvanrednu sliku Samsung LE-37M87BD, nikako negledaj samsunge sa S panelom, samo R i M serije!!!
Ako nemas dovoljno para onda mozes i 37R81BW, kosta nekih 60 hiljada

maki7 RE : 28.06.2008. 10:35 #60705

broj poruka: 35
Za Dauma:
Moja preporuka za Samsung LE-37M87BD, ja imam isti model sa 40` panelom od pre mesec dana. To mi je treci LCD TV tako da znam o cemu pricam i u potpunosti se slazem sa onim sto si gore naveo.
Imam dva drugara koji imaju Pioneer plazme sa odvojenim tunerima, jednog koji ima Panasonik LCD 37` iz zadnje generacije (testiran u Engleskoj u aprilu mesecu a on je uzeo komad koji je u nasu zemlju stigao za atest ,taj model se verovatno sada pojavljuje u prodavnicama) ovaj Panasonik nema pola mogucnosti Samsunga LE-37M87BD. Dobar je televizor i ne izgleda krajnje socijalno kao Panasonikove predhodne generacije ali je ovaj Samsung sigurno bolja kupovina.
Predhodna dva moja LCD-a su bili LG oba su se kvarila a model 32lc2r je imao tako nerealne boje da sam jedva cekao da ga izbacim iz kuce. Njemu je crkao eprom pri prvom reselektovanju kanala,drugi je bio iz x serije sa odlicnom slikom ali se ponekad palio iz treceg puta, toliko od mene o LG-u.
Sony kao i Pioneer je bezobrazno skup i vrede samo modeli iz najskuplih serija .

nbot re 28.06.2008. 12:01 #60707

broj poruka: 192
Au Sky ti rece 750 evra a ovde se spominju cifre od kojih ti

SkyFire Yuhuuu... 28.06.2008. 15:05 #60732

broj poruka: 18472
Zanimljive predloge vidim...Jos samo da lepo sve popisem na papirce pa da krenem u razgledanje again...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

-ShonE- Re 28.06.2008. 16:14 #60743

broj poruka: 3529
Ja imam samsung LE32S81B i za pare za koje sada moze da se kupi je zaista po meni mozda najbolja kupovina za ulozen novac. Kanali preko kablovske su STVARNO ocajni i na to budi spreman(koji god tv da uzmes), ali, posto ja uglavnom gledam filmove sa kompa, to je zaista super. Ne znam sa kolike udaljenosti ces da ga gledas, ali evo, ja moj od 32` gledam sa nekih 2m i zaista je impresivan dozivljaj.
Nemoj a da ne uzmes u obzir i bacis pogled na odlicnu, ali ODLICNU sliku Graunding-a koji je kad sam ja kupovao moj samsung bio nekih 100e skuplji i nisam zeleo da cekam(ne secam se modela).
E sad, ti hoces vecu dijagonalu pa sam ti zato i naveo moj primer i 2m razdaljinu koja je po meni idealna za vrhunski dozivljaj sa 32`.
jos samo jedan podatak, trenutno je akcija logitech zvucnika, tako da ako nemas neki dobar 5.1 sistem koji je neizbezan uz tv vece dijagonale, mozda da razmislis i o manjoj dijagonali i uz tv castis sebe recimo Logitech Z5500 koji su oko 25000din.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs