Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Predlog za ves masinu
STRANA 2 OD 2
pajsgudgud @Svi... 16.11.2020. 09:54 #666058

status: user
broj poruka: 3741
Moji imaju Beko već 15godina...menjali grejač nekoliko puta...ostalo ok.
Ja imam Beko šporet i zadovoljan sam kako radi, tako da će sledeća veš mašina biti Beko.

Trenutno je u upotrebi Candy B404 iz `91 kojoj sam pre nedelju dana menjao pumpu za vodu.

Što se Gorenja tiče zaobišao bih u širokom luku. Brat je skoro imao trošak od 7000dinara jer su otišli ležajevi i iskrivila se osovina bubnja.

Ženinoj majci isto crkla jedna Gorenje veš mašina, kao i motor na Gorenje usisivaču...malo po isteku garancije u oba slučaja.

Sa druge strane u selu Gorenje veš mašina kupljena 1960 radila do 2015 bez ikakve popravke i na kraju je sklonjena u garažu jer smo bili u fazonu...e aj zaista da je ostavimo na miru. Kupili neku drugu GOrenje...kao radi ok.
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Re: Predlog za ves masinu 16.11.2020. 11:43 #666060

broj poruka: 1589
@20Alvaro
Ovo se uklapa u moje iskustvo. Candy je kategorija 5. Masina kostala 70k, a u nju u ovih 5-6 godina ulozeno 15-20k. Samo guma sa zamenom ovlascenog 6-7k (tako da nisu skupi lezajevi u Gorenju za 7k).

@luja
To sa grejacem mi je pricao decko koji je menjao grejace - nailazio je na masine kojima su `otopljeni` bubnjevi zbog strucnjaka. A decko inace radi u i popravlja Gorenje.

Sto se tice motora, ne cudite se ako Gorenju crkavaju motori, znam iz 2012, da su stizale cele palete kineskih motora, koji nisu radili kako treba. To sigurno nisu slali u nemacku, a kinezara je kinezara.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

:: http://www.opravy-pracek-hladuvka.cz/ebek-kvality-spotebi/ebek-kvality-spotebi-
::
:: Zapazanje o kvalitetu bele tehnike jednog servisera iz Ceske. 1 - najbolji, 5 - najgori
ivanstojko Veš mašina do 40k dinara 19.09.2021. 01:05 #672310

broj poruka: 400
Gledam danas i ne znam šta je pametno da se kupi za ove pare. Gledao sam varijante isključivo sa inverter motorom i ima svačega. Dakle kupio bih slim varijantu mašine sa inverter motorom. Šta uzeti Gorenje, Beko ili nešto treće?

neXus2000 Re: Veš mašina do 40k dinara 19.09.2021. 11:49 #672311

broj poruka: 3350
Dodaj jos malcice (3000 din) i uzmi ovu: LG F2J3WN5WE
Imas je u drugoj poznatoj prodavnici, isto pocinje sa Tehno (tamo je malo jeftinija).
Nemoj da te brine energetski razred, posto su to novi razredi, ne postoji vise A+, A++, A+++, to sad negde spada u E. Jer su sada pomereni razredi pa sada A je namanji potrosac i namenjeno je za druge uredjaje.

Ili za imas dosta bolju: LG F2WN2S6N4E za istu cenu kod BC Group. Za kes.

:: Gledam danas i ne znam šta je pametno da se kupi za ove pare. Gledao sam varijante isključivo sa inverter motorom i ima svačega. Dakle kupio bih slim varijantu mašine sa inverter motorom. Šta uzeti Gorenje, Beko ili nešto treće
solaja777 nije slim 19.09.2021. 12:32 #672312

broj poruka: 3277
Prosle godine uzeo sam: Beko WUE 8736 XST

Imam je punih 11 meseci, masina radi svaki dan , bez kvarova za sad...

ivanstojko Re: Re: Veš mašina do 40k dinara 19.09.2021. 13:32 #672313

Kolika je garancija na LG mašine kod nas? Nigde nema piše da je 5 godina pa pretpostavljam da je dve. Za motor je uglavnom svugde 10 godina. Ima prvi model da se nađe ispod 40k mada nije neka razlika da se doda i za drugu.

:: Dodaj jos malcice (3000 din) i uzmi ovu: LG F2J3WN5W
:: Imas je u drugoj poznatoj prodavnici, isto pocinje sa Tehno (tamo je malo jeftinija)
:: Nemoj da te brine energetski razred, posto su to novi razredi, ne postoji vise A+, A++, A+++, to sad negde spada u E. Jer su sada pomereni razredi pa sada A je namanji potrosac i namenjeno je za druge uredjaje
:: Ili za imas dosta bolju: LG F2WN2S6N4E za istu cenu kod BC Group. Za kes
:: :: Gledam danas i ne znam šta je pametno da se kupi za ove pare. Gledao sam varijante isključivo sa inverter motorom i ima svačega. Dakle kupio bih slim varijantu mašine sa inverter motorom. Šta uzeti Gorenje, Beko ili nešto treće
:: ::
ivanstojko Re: nije slim 19.09.2021. 13:38 #672314

Juče čitam ceo dan Beko vs Gorenje forume. Ne znam ni sam, nisam pametan. Još uvek imam Gorenje mašinu iz 2009 god. i radi odlično. Za 12 godina sam zamenio grejač i bimetalnu bravicu. Mašina radi bukvalno svaki dan. E sada kažu da Gorenje od kada ih je kupio Haisense nije više Gorenje. Gorenje ima besprekoran servis (znam po drugim uređajima) brz, tačan, pouzdan. Gledao sam i neke Wirpool modele ali ne znam kakvi su. Mislim da je najozbiljni LG jedino što me potencijalno odbija od njega je potencijalna garancija od dve godine.

:: Prosle godine uzeo sam: Beko WUE 8736 XS
:: Imam je punih 11 meseci, masina radi svaki dan , bez kvarova za sad..
shkomi Najjeftinija sa 5 godina garancije 19.09.2021. 13:47 #672315

broj poruka: 852
Vec 15 godina sam u temi sa Ves Masinama, dvoje male sad vec veL-I-K-E dece, konstantno 7-12 pranja nedeljno, plus jedna druga baka,.....

Bosch ni pod razno cim je izasao iz garancioje od 2 godine jedan kvar , drugi kvar otisao lezaj, mora ceo bubanj samo sam je izbacio napolje
Kod jedne Bake bosch, ako opere 2 masine nedeljno, to traje dosta dugo, druga baka Beko isto jedno pranje

Posle toga Indesti. 5 godina garancije najjeftiniji, sasvim korektno posle 5 godina prvi kvar van garancije samo sam je izbacio(u m garanciji je bio grejac, programator, lezajevi) Drugi Indesit 5 godina isto tako..

I tu me malo smorio indesit i uzeo sam LG 5 godina garancije i evo vwec godinu dana sasvim sasvim OK.

Candy sam imao, nezadovoljan, gorenje nisa ni ramzatrao.

3700x
Aorus x570 elite
Gigabyte RTX2070 Super
2x16gb HyperX fury
Samsung 970 EVO
WD Gold 8tb
Seasonic 750W Focus Gold

solaja777 Re: Re: nije slim 19.09.2021. 15:32 #672318

broj poruka: 3277
Komsije su uzele Gorenje ves masinu isto kada i ja Beko, model ne znam nije slim ali im takodje radi bez problema. Pre sadasnje gorenje takodje su imali gorenje masinu koja je u garantnom roku radila ali po isteku garancije pocela je da se kvari. Menjali su joj i motor. Ono ja razmisljao da kupim od njih polovnu (stara je bila 7 godina) ali na srecu to nisam uradio . Po kupovini ove oje Beko nije proslo 3 nedelje NJihova Gorenje se bubanj rezleteo ??? Ali oni ipak odlucili opet Gorenje.
Inace i ja sam pre Beko imao Gorenje staru 15 tak godina, crkao joj je motor . Isto razmatrao Beko ili Gorenje pa sam prelomio i uzeo Beko.

:: Juče čitam ceo dan Beko vs Gorenje forume. Ne znam ni sam, nisam pametan. Još uvek imam Gorenje mašinu iz 2009 god. i radi odlično. Za 12 godina sam zamenio grejač i bimetalnu bravicu. Mašina radi bukvalno svaki dan. E sada kažu da Gorenje od kada ih je kupio Haisense nije više Gorenje. Gorenje ima besprekoran servis (znam po drugim uređajima) brz, tačan, pouzdan. Gledao sam i neke Wirpool modele ali ne znam kakvi su. Mislim da je najozbiljni LG jedino što me potencijalno odbija od njega je potencijalna garancija od dve godine
:: :: Prosle godine uzeo sam: Beko WUE 8736 XS
:: :: Imam je punih 11 meseci, masina radi svaki dan , bez kvarova za sad..
ivanstojko Re: Najjeftinija sa 5 godina garancije 19.09.2021. 17:14 #672320

Zvao dve radnje da pitam kolika je garancija na LG mašine i rekli su mi da je 2. godine. Gde je garancija 5 godina?

Upravo našao na LG sajtu spisak mašina sa `produženom garancijom` na 5 godina. Na žalost nema ni jedne ni druge mašine među njima. Pratiću pa će valjda u nekom narednom periodu biti produžen i za njih. Ne mogu da verujem da daju garanciju od samo dve godine, prosto neverovatno...

:: Vec 15 godina sam u temi sa Ves Masinama, dvoje male sad vec veL-I-K-E dece, konstantno 7-12 pranja nedeljno, plus jedna druga baka,....
:: Bosch ni pod razno cim je izasao iz garancioje od 2 godine jedan kvar , drugi kvar otisao lezaj, mora ceo bubanj samo sam je izbacio napolj
:: Kod jedne Bake bosch, ako opere 2 masine nedeljno, to traje dosta dugo, druga baka Beko isto jedno pranje
:: Posle toga Indesti. 5 godina garancije najjeftiniji, sasvim korektno posle 5 godina prvi kvar van garancije samo sam je izbacio(u m garanciji je bio grejac, programator, lezajevi) Drugi Indesit 5 godina isto tako.
:: I tu me malo smorio indesit i uzeo sam LG 5 godina garancije i evo vwec godinu dana sasvim sasvim OK
:: Candy sam imao, nezadovoljan, gorenje nisa ni ramzatrao
:: 3700
:: Aorus x570 elit
:: Gigabyte RTX2070 Supe
:: 2x16gb HyperX fur
:: Samsung 970 EV
:: WD Gold 8t
:: Seasonic 750W Focus Gold

ivanstojko Whirlpool 19.09.2021. 20:04 #672323

https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika/masine-za-pranje-vesa/whirlpool-fwsd-81283-bv-ee-n.html

Je li imao neko iskustva a sa Whirlpool mašinama, kakve su?
luja-88 RE: 21.09.2021. 04:13 #672340

broj poruka: 1636
Ako se odlučiš za tako nešto, što ne bi uzeo stariji model iste - 61282 ili 71283?
50€ manje, a praktično ista stvar... Primaju po 7kg umesto 8, ali to je neznatna razlika.
61282 ti je dosta manja po dimenzijama (celih 5cm), pošto si spomenuo da ti je to bitno - dužina/dubina je 42,5 naspram 47,5cm kod ove druge dve.

ivanstojko Re: RE: 21.09.2021. 15:44 #672357

Ipak ništa od Whirpoola... Čitao da često imaju problema sa lagerima. Noviji modeli (kako kažu) imaju zaliveni kazan tako da se isti mora seći pri zameni. Novi kazan (kako kažu `2`) košta oko 11k dinara. Verovatno ću čekati LG tj. 5-ogodišnju garanciju.

:: Ako se odlučiš za tako nešto, što ne bi uzeo stariji model iste - 61282 ili 71283?
:: 50€ manje, a praktično ista stvar... Primaju po 7kg umesto 8, ali to je neznatna razlika.
:: 61282 ti je dosta manja po dimenzijama (celih 5cm), pošto si spomenuo da ti je to bitno - dužina/dubina je 42,5 naspram 47,5cm kod ove druge dve
Xecutor Dizelasi znaju 22.09.2021. 15:23 #672383

broj poruka: 188
A ima i puno delova za benzince koje proizvodi BOSCH.

Motor necujan, lepa na oko, zavisno od cifre zavise i funkcije, recimo neka od 60K ce ti trajati 30 godina.

Nama od 2016. neka socijalna evo nikako da se pokvari a svakodnevno se pali po sistemu:

Keva: Daj program sa sto manje minuta
Cerka: Daj bre kevo pusti to da se pere
Sin: WTF?
Cale: R.I.P. xD

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646998.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs