Pazi, nekada uredjaj koji je kostao 1000-2000 ili vise maraka , a danas se nadje za 200-300 evra, svakako nemoze da se poredi sa novim pojacalima cenovnog ranga 200-300 evra,vec ce to opet biti cifra oko 1000 ili vise evra...
Dakle,1000 evra to ti je sad standard ( zvucnici + pojacalo prosecnog kvaliteta) , u drugim zemljama prosek plate ako je 2000-2500 evra, tako da se taj aspekt MORA sagledati, i dovesti u obzir da mi danas jako jako tesko mozemo priustiti iole ozbiljne hi fi komponente....
Drago mi je sto se odlucujes za Stereo varijantu, i znaj da 5.1 koji si ti hteo da platis nebi imao sanse da pridje stereo kvalitetu za sumu koju si spreman da platis...
Naveo si zvucnike Jbl Es80, i da , uglavnom se dobro slazu sa Harman pojacalima, ali moj savet ti je , da za tu sumu do 600 evra koliko kostaju zvucnici pogledas sta ljudi nude na oglasima , jer do 600 evra vec mozes naci HI - end kutije ,daleko bolje od ES 80...
Pojacalo naravno moras uzeti polovno,ali ne od preprodavaca, mislim, ja znam par njih da su dobri, ali ne bih nikog da isticem ovde. Imas dosta solo oglasa,dakle ljudi prodaju svoje komponente, i to je uglavnom u perfektnom stanju. Ja sam skoro uzeo Marantz pm550dc, fenomenalno pojacalo koje sam platio 80 evra, covek nije preprodavac, vec je uredjao koristio godinama.
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: Hoces da kazes da stereo Denon iz `90. bolje svira od HK sterea novije generacije?
Sad vidim sta si napisao... Pitanje - kakav zvuk volis ?
Da naglasim jos,da znaju ljudi, najveca prednost polovne kupovine je sto uredjaje , zvucnike , mozete detaljno istestirati i sve zivo proveriti, cak i otvoriti i pogledati stanje svih komponenti...
A TO U RADNJAMA - nema....
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
Lepota pojacala postaje nebitna kad krene da svira... A onda ako ti se ne svidja mozes lepo da se slikas :D
Poslusaj savet koji su ljudi naveli, dakle NIKAKO NE ZURI, SAMO POLAKO, mi cemo ti pomoci kolko mozemo ...
Ja cu sad da vozam bajs,pa cu ti pomoci kasnije kad dodjem gajbi . Odakle si ti ? jesi iz Beograda ili ? pitam da znam kasnije odakle da gledamo oglase...
Inace pored kupujemprodajem sajte imas i Hifi forum, mada sad videh sve sto je bilo dobro na oglasima se prodalo...imas i rumski forum , to ti je uglavnom studijska oprema,medjutim cesto se tu nadju i pasivni zvucnici, i Dac, itd...
:: Ne znam koji sad receiver da uzmem, na oko mi se mnogo svidja HK 3485 ili HK 3480..
Cao druze. Puno hvala na savetima. Pa i mislio sam da kupim sve polovno (naglasio sam da mi se svidja starija serija HK), a novo ako bas ne budem imao izbora. Kakav zvuk volim? Napisao sam vec: Najvise volim da odvrnem: Dire Straits - Money For Nothing. Ne znam ko ne voli ovu pesmu, legendarna je. Ili Phil Collins - In the air tonight..ZZ Top.. Osamdesete su najbolje.. Rock, `80, club music, iskljucivo stranu muziku slusam..
Ne zurim, ja polako skupljam informacije i onda kad vidim sta treba da kupim onda tako i uradim. Kontam da cu kupiti za mesec-dva receiver (vidim da ih sad nema, bar ne ono sto bih ja zeleo), cekacu koliko bude trebalo (ionako se selim u novi stan u septembru), nije smrt za vratom. Strpljen-spasen. Iz BG-a sam. Gledao sam HIfi forum i KP ali otislo je dosta toga kvalitetnog.. Hvala druze!
CM HAF 932 AMD FX 6300@4GHz+Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix Tracer LED Samsung SSD 128GB 830+ 2 TB F4 3xASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Seasonic SS-1250 W G105+MX518
a recimo Marantz+Kef kombinacija? kod mene pm6004+na7004+kef c300 i to ti dodje nekih 1400E i to novo sa sve garancijama, klasican entry hi-fi. Iskreno nikad mi nije lezao JBL, Jamo ali ako ti se svidja onda przi, kombinacija HK+JBL je OK. I obavezno dugo i dobro razmisli i pretumbaj sto vise recenzija i naravno ako je moguce poslusaj (manje vise mozes svuda da poslusas setup koji bi kupio, samo ponesi svoju muziku) I realno gledano ako uzimas sistem za oko 1000-1500E interkonekti do 40E su puna kapa, neces cuti razliku sa onima od 200+. Slicno i sa zvucnickim.
Svakako za to sto si nabrojao, klasican hi fi iz 80.-tih bi ti verovatno najbolje docarao tu atmosferu :D
Vozim bajs iz 80-.te,zvucnici i pojacalo takodje,i zaista,obozavam starije stvari...Naravno,da su bolje platezne mogucnosti,bilo bi i vise stvari,ali otom potom...
Jel` moze neko od ljubitelja zvuka da mi preporuci koji DAC (USB DAC prim) da uzmem za slusalice, smara me zvuk sa maticne a ne uzima mi se zvucna kartica. Hvala.
Tu bi mogla da dodje neka kineska varijanta USB DAC uredjaja, a bilo koju jeftiniju varijantu je tesko naci ovde. Mozes pogledati da li neko to prodaje po oglasima, ali mislim da je ovde najjednostavnija varijanta preko HRT streamera i slicnih DAC uredjaja, koji nisu bas jeftini. U najjeftinijoj varijanti ti je da kupis neku audio karticu, kako zbog pristupacnosti, tako i zbog mogucnosti da je relativno brzo nadjes u Srbiji.
Po svojim svojstvima, DAC uredjaj (ako se tako reklamira) ima tendenciju da dosta kosta i da pritom prevazilazi nivo kvaliteta zvucnih kartica za PC (misim, d/a konvertor je sustina zvucne kartice, ali cesto su to neke osnovne ili budzetne varijante, poredeci bolje dac uredjaje), stoga je neophodno da vidis na internetu sta ti tacno odgovara, to pronadjes i onda evnt pitas kako do toga da dodjes, pa ako neko zna nacin ili je u mogucnosti da ti nabavi, onda je to to. Postoji dosta no-name uredjaja koji bi ti odgovarali, ima i po e-bay-u, amazonu i sl. Posto te uredjaje nisam koristio, ne bih nista ni da preporucujem, niti da ih hvalim, ali sam cuo da su mnogi kupili takve i da su zadovoljni.
:: Jel` moze neko od ljubitelja zvuka da mi preporuci koji DAC (USB DAC prim) da uzmem za slusalice, smara me zvuk sa maticne a ne uzima mi se zvucna kartica. Hvala. ::
@Milunka Video sam sve ove oglase, ima nesto i zanimljivo.. Pogledaj mail. Daj savet za stereo receiver, gledao sam mozda HK 3480 (stariji receiver) ili mozda noviji HK 3490 ili 980 kao sto ima Miletic.. Nema veze muzika iz `80 sa ostalim, jednostavno je volim, opet slusam i Prodigy, van Buuren-a, techno..
@stevee Ipak bih se ja drzao proverene kombinacije. Jamo nikad nisam ni uzimao u obzir. Jesam Marantz ili Onkyo ali je odluka pala na HK, bar sto se tice receivera.. Za Marantz znam da sigurno dobro ide uz Kef, cak i Wharfedale.
CM HAF 932 AMD FX 6300@4GHz+Balder1283 GA-990XA-UD3 Crucial 2x4 GB DDR3 1600 MHz Ballistix Tracer LED Samsung SSD 128GB 830+ 2 TB F4 3xASUS ATI 7950 3GB DDR5 Dell U2412M Seasonic SS-1250 W G105+MX518
:: Tu bi mogla da dodje neka kineska varijanta USB DAC uredjaja, a bilo koju jeftiniju varijantu je tesko naci ovde. Mozes pogledati da li neko to prodaje po oglasima, ali mislim da je ovde najjednostavnija varijanta preko HRT streamera i slicnih DAC uredjaja, koji nisu bas jeftini. U najjeftinijoj varijanti ti je da kupis neku audio karticu, kako zbog pristupacnosti, tako i zbog mogucnosti da je relativno brzo nadjes u Srbiji. :: :: Po svojim svojstvima, DAC uredjaj (ako se tako reklamira) ima tendenciju da dosta kosta i da pritom prevazilazi nivo kvaliteta zvucnih kartica za PC (misim, d/a konvertor je sustina zvucne kartice, ali cesto su to neke osnovne ili budzetne varijante, poredeci bolje dac uredjaje), stoga je neophodno da vidis na internetu sta ti tacno odgovara, to pronadjes i onda evnt pitas kako do toga da dodjes, pa ako neko zna nacin ili je u mogucnosti da ti nabavi, onda je to to. Postoji dosta no-name uredjaja koji bi ti odgovarali, ima i po e-bay-u, amazonu i sl. Posto te uredjaje nisam koristio, ne bih nista ni da preporucujem, niti da ih hvalim, ali sam cuo da su mnogi kupili takve i da su zadovoljni ::
Hvala na savetima. Razmisljao sam o ovoj kombinaciji http://goo.gl/xZ5pw + http://goo.gl/9RkvB ali ne ceka mi se mesec dana plus je pitanje koliko bi me izaslo sve. Kod nas je ponuda DAC uredjaja smesna, da ne kazem da ne postoji uopste. Gledao sam gomilu dac-ova na netu koji su jako pristupacni i koji bi mi zavrsili posao ali ih nema kod nas.
Ortak mi je preporucio da uzmem neki sistem sa ugradjenim D/A konvertorom ali ta varijanta bi bila ok samo u slucaju da taj sistem ima podrsku tj. jack za slusalice (posto mi je slusanje muzike preko slusalica prioritet) a opet je i pitanje koliko bi me ta investicija izasla.
Svestan sam da je kupovina zvucne kartice najjeftinija i najpristupacnija varijanta kod nas ali to ostavljam bas kao poslednju opciju. :/
Posto se nisam baktao jos uvek sa DAC-ovima, pa nisam hteo da ti ostavljam komentare,jer lako cu ti preporuciti dac-ove koji imaju kod nas, ali kostaju oko 350 evra, sto je nazalost trenutno jedina opcija... Opet , najbolje je sam da ga pravis, ali to mozes naci i na hi-fi forumu....
Sad kad si naveo slusalice, zasto ne uzmes Asus Xonar ST, moze i STX , ali st je ipak za nijansu bolji...
pazi 124 db signal to noise, pojacalo za slusalice,mogucnost dobrog upgrade-a...
Takodje tu je i Asus Xonar Essence One, odlican dac, kosta ali i vredi,takodje moze da se solidno i upgrade-uje...
Inace uskoro ce izaci povoljniji Asus Dac, Asus Xonar Essence STU , 120db snr,pojacalo za sluske....
Takodje da i tebi predlozim, ne zuri, i samo polako, uredjaji ce tek da izlaze, i drago mi je sto je prosao period kad su se svi lozili na Creative xfi i kompjuterske zvucnike...
Mada i ja sam trenutno na xfi fatality :D
E 80.-te su 80.-te i tu nema dalje price, jednostavno neko zlatno doba hi-fija... 90 su pretekle u neke romanticnije, ljubavnije, vatrenije i stastvenije pesme. Procvat repa,dance scene, mislim da su 90 na svoj nacin takodje posebne u muzickom smislu...
Ja slusam sve,imam i dosta muzike od 50.-tih, pa na dalje...Klasicne muzike,house,trance,itd... Cak i po nesto od heavy-metala... Prodigy i slicno,naravno obozavam, a isto tako se najezim i kad cujem Diana-u Krall,Silvanu Armenulic, Mocarta,Nightwish i slicno :D bitno je uzivati u muzici,i ne treba biti iskljuciv , vec cuti sto vise, i biti otvoren,zeljan novog...
Naravno sto se tice 2000.-tih pa na dalje, i to nije bilo lose,do negde 2008, kasnije se nalazi po koja pesma da valja, i to se pamti...mislim na globalnu muziku... Naravno i dalje ima muzickih umetnika koju uglavnom slusa uzak krug ljudi i audiofili i to se ceni i to se uvek nadje, tj svako nadje ono sto trazi... Ono sto se popularizuje je daleko od toga,i ako nisi upoznat gde i sta da trazis,bices ogranicen na ono sto vecina slusa, a sto je katastrofa....
@ JE3A Sto se tice Harmana, pored tih sto si naveo, imas i hk6xxx seriju, recimo hk 6800, a i hk680,tj hk6xx seriju. Pregledaj, citaj iskustva...
sto se tice vec starije serije, recimo hk665 mislim da ni to nije lose, a 655vxi sam negde cini mi se citao da se fino greju...
E recimo , ja sam imao yamahu a-1000,2x110w koja se grejala posteno,jos kad ukljucis A klasu,ne smes rukom da pipnes...
A imao sam i prelepog Pioneer A9 ,2x120w,koji ni na 12h se nije grejao,bio mlak, i radio je odlicno, prodavao sam zvucnike,pa prodo i njega, i zao mi je , al sta je tu je :D...
Ja sam oduvek hteo marantz-a, i mislim da ako si toliko zapeo za Harmana, da ga kupis, samo neznam da li si ranije menjao pojacala, pa znas sta zelis, ili ti je prvo ?
A ne ne ,tako sam i ja mislio , i vidim preko da je St skuplji , i procitam da ima 2-3 sitne razlike, sad cu da vidim sta je ...
NE MISLIM NA ZVUCNE RAZLIKE, zvucno bi trebalo da su iste karte, medjutim ljudi kazu i da su culi razliku...
Medjutim mene brine, kao i kod audiofila, da je prica ko o kablovima,kao cuju razliku... Mislim mozda cuje razliku ako su posrebreni, ili slicno, ali ako su oba bakarna slicnih cena,neznam koga ljudi lazu :D
Prva razlika : xonar h6 Compatible with Xonar Essence ST / Xonar HDAV1.3 moze da se prikljuci Xonar H6 sa 6 analognih izlaza sa 120db snr po kanalu. Kosta 30 evra kod nas STO JE ODLICNA STVAR I DODATAK ! ! !
drugo sta sam nasao da navode ... : @ techpowerup `I have the ST they are basically the same card but the ST being released later has something called precision clock tuning that the STX doesnt have....`
evo i ovde se navodi : @ tomshardware.com Both cards are basically identical. Aside from the slot difference (PCI versus PCI-E), there are two key differences:
1: The STX requires an extra power connector 2: The ST adds a jitter clock, which ever so slightly increases overall quality.
sa @overclock3d The ST has a better sound because it has less jitter than the STX
:: ST nije uopste bolji, potpuno je isti, s tim sto je PCI, u tome je jedina razlika :: :: :: :: :: :: :: :: Sad kad si naveo slusalice, zasto ne uzmes Asus Xonar ST, moze i STX , ali st je ipak za nijansu bolji.. :: :: :: ::
I ja slusam sve ali ono sto sam naveo preferiram. Volim klasicnu muziku, Majkla Dzeksona, Nightwish, elektronsku muziku takodje, Il Divo, Adele.. Nisam iskljuciv ali ove nase turbo-folk ne volim, kich, shund, njih opste ne slusam. Ne bih uzimao toliko mator HK. Pazi, ja sam takodje hteo Marantz-a i to sam video jedan Marantz iz zlatne serije (njega sam hteo odavno da uzmem) ali sam cuo HK i prijatno sam se iznenadio. Voleo bih da cujem jedan i drugi na licu mesta pa da uporedim ali to je skoro nemoguce. Nego, poslao sam ti mail ali se ne javljas. Dok se ti javis ja vec kupio HK receiver (sto je najgore, stvarno sam kupio receiver, juce!). Pogledaj mail.
Pozdrav
P.S. A mogao bi i Miletic da se javi.
Pojacalo snage + predpojacalo - Najbolja kombinacija... Integrisano stereo pojacalo... Stereo Risiver... Visekanalni risiver - ujedno i najgori kvalitet zvuka...
E sad, to sto ti hoces Hk3480 i 3490 dobro izgleda,ali je budzetni uredjaj novije generacije , i ne bih ti savetovao to da pazaris... Hk 980 nije los, Ali kosta 520 evra nov kod nas.... Za te pare mozes dosta bolje da nadjes...
yamaha cx 630+mx630 , pojacalo + predpojacalo, samo snagas kostao 1000 maraka., 2x175 w dinamicke,verovatno oko 100-120 continualne snage,sto je brutalno,tj ti ovo neces pojacavati ni na 9h osim u izuzetnim situacijama... covek je sve perfektno ocuvao, i daljinski i pojacalo i predpojacalo deluju izuzetno... Osim toga nema vise oglasa, prodaje i krevetac, dakle 99% nije preprodavac...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.