To za polovnu je ok, ali ako mislis na ovo sto sam ja rekao to nije nista polovno nego direktno iz radnje. Cisto da se razumemo. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Razlog zasto sam se udlucio za 32` je taj sto ce televizor stojati u maloj dnevnoj sobi, gledace se sa daljine 2 - 2.5m. Trenutno je na tom mestu CRT od 52 ili 58cm, i moji su zadovoljni, tako da msm da ce ima 32` biti i previse, oni nece gledati HD filmovili ili igrati igrice, treba im klasican tv, ja kazem da sacekaju a cale navalio...
Muci me samo ovaj full HD, mzd okinem neki put koji pes na njemu, mada nemam jaku masinu za to, pa nzm koja je razlika... kako se ponasa ovaj HD ready sa full hd sadrzajem?
E sad samo da se nadovezem sa madjare.. ne znam sad samo da li ste se i vi svi sami uverili ili ne, a pogotvo Dexter013 i gliga79 :) jer vidim da ne veruju.. ali zaista ti madjari daju jeftinije i nove televizore sa garancijom za 100 - 200 evra manje.. nisam verovao ali eto .. uverio sam se i sam.. i to jos mozes da proveris TV na licu mesta i da izaberes koji ti se svidi... Ako uzimas vise ide i popust... Ono sto sam i sam se ubedio ali evo mozete i vi. ne mora to da bude madjarska, moze i hrvatska...
cena je 46000 a isti takav kosta u CBT-u http://www.cbt.rs/proizvod/10814/led-ue32-eh5450/ 59000 ... Znaci malo vise od 100 evra razlike.. e sad.. Ovde ima jos jedna stvar a to je da vas nas carenik ne ocareni.. a vi njemu lepo date 50 evra.. i nijedan vas nece odbiti .. i nece vam naplatiti carinu i PDV.. i onda jo lepsa stvar, dobijete povrat PDV od hrvata.. koji je mislim oko 20% .. sto znaci da vas TV izadje:
46000 - 20% = 36800 + platite carenika 50 evra = 42550 dinara... znaci razlika je 16500 dinara u vasu korist.. a ovo je n a32` .. na vece dimenzije razlika je i veca...
Ja kazem da bih pre kupio u ovlascenoj prodavnici sa potpisanim ugovorom i pecatom itd. jer kupujem novu stvar koja nije jeftina i koja treba da me sluzi barem 5-6 godina.
Evo ja sam imao problem uzeo Philips tv placen 53 000 i ne valja, cim je ukljucen probija mu pozadinsko osvetljenje po coskovima i ubija koliko je losa slika po coskovima, zvao prodavnicu kazu izvinjavamo se dolazimo po njega sta zelite?
pare nazad? drugi model? isti taj model samo drugi primerak?
Odlucio sam se za drugi tv uz manju doplatu i jos su mi smanjili cenu za taj novi za 30e zbog kvara prvog i neprijatnosti.
A da mi se desilo to sa nekim Madjarom, sta bi onda bilo?
tv stigne postom jer necu da idem za Nish ili gde vec po tv. otvorim, prikopcam i sta onda ako ne radi kao ovaj moj?
Da zivkam coveka, sta bi mi rekao? Sjebao si ti tv ili oni u transportu?
ili ako je ok covek, spakuj ga i poslaji mi ga nazad pa ja kad idem za madjarsku ko zna kad ili gde vec ja ga nosim na servis ili zamenu ili sta vec, sto ce da potraje ko zna koliko, i ko meni garantuje na kraju da covek jednostavno ne zapali sa tv-om i parama i nikad vise mi se ne javi?
A ja trba da podmicujem carinike da se razmisljam oce ili nece kakve je volje i slicno...
Eto zbog tih svih stvari se ja ne bih zajebavao sa time.
Ko voli nek izvoli, ja ne kazem da ne verujem, nego da me ta varijanta i rizik ne interesuju i da nisu isplativi ako bilo sta krene naopako.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ljudi nikada nece nauciti da racunaju procente =]... Ako je PDV 20%, ne oduzima se 20% od ukupne cene, vec je taj broj blize ~17%. 36800+20% bi bilo 44160 RSD, a ne 46000. Inace, u Hrvatskoj je ove godine PDV povecan na 25% (tako da se stvarno oduzima 20%... dados, ukenjalo te =]), u Madjarskoj na 27%. Na robu vrednosti 500e ide ~150e carine i poreza (500e+10%+18%=649e), pa nek placa ko voli.
Samo lagano dex, evo slucaja gde se sve obavlja regularno (najskuplji scenario, sa odlaskom i proverom ispravnosti u radnji): Ako TV platite 500e u, npr. Madjarskoj, povracaj njihovog PDV-a je ~21%. Ostaje 395e na koje se dodaje 10% carine, i 18% PDV-a na ukupnu sumu sa carinom. To na kraju izadje 512e. Sa putnim troskovima (autobus Beograd-Budimpresta-Beograd sigurno nije vise od 40e, i jos 10e za taxi do autobuske), to izadje samo ~60e vise nego sto je TV placen u Madjarskoj, a kod nas kosta 100-150e vise... nekom se jos uvek baca 50-100e ni za sta? Jos se prosetkas po Pesti preko dana, popijes kaficu, i tako... Inace, kod Samsunga za svaki pojedinacni model mozete pozvati njihovu kancelariju u Beogradu i oni ce Vam po serijskom broju reci da li je garancija vazeca u Srbiji ili ne. Kapiram da neko nece/ne voli/ne zeli (neseser/nederlands =]) Samsung, ali mozda i za druge moze da se proveri na slican nacin (nisam se raspitivao).
Ja sam kupio u Tehnomarketu Sony Braviju i prezadovoljan sam. Super performanse i slika odlicna. Garancija, servis obezbedjen i sl. Tehnomarket je bio najjeftiniji od svih.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Jbg, ni Sony nije ono sto je nekad bio. Meni bas pre oko nedelju dana crkla Bravia plazma posle ~2,5 god. Nadam se da ce tebe mnogo bolje posluziti. Nema vise pravila o kvalitetu (bar ne po proizvodjacima).
:: Ja sam kupio u Tehnomarketu Sony Braviju i prezadovoljan sam :: Super performanse i slika odlicna. Garancija, servis obezbedjen i sl. :: Tehnomarket je bio najjeftiniji od svih :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.