Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
POMOC! Filter pijace vode
STRANA 2 OD 3  
markozutic Re: ... 08.03.2010. 00:40 #194862

status: user
broj poruka: 1463
mojne da trolujes, postavio sam temu u odseku kucna tehnika, ne vidim u cemu je problem, ako ti se ne svidja mogao si samo da produzis dalje :)

nego zivim u PANCEVU, voda je uzas, bolje da pijem i tu destilovanu prociscenju nego ono, Kao sto je neko pokazao sliku znaci bukvalno onako je zelena kad uradi elektrolizu
puno metala govana metana :S
muka mi je od ove cesmuse, imam u Vrnjackoj Banji kucu i tamo kad odem ne silazim sa cesme, zato pitam jel valja taj preciscavac vode sta :)

btw kod te zene sto prezentuje (kao kirbi) kosta 800, a na netu sam nasao za 30.000= 300e

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Zotac 7900GS 256mb 450/1320
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: Brate mili, u sta se pretvara ovaj forum, strasno...
::
:: Imate serbiancafe i slicne govnjive sajtove za ovakve stvari..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
donmarco ... 08.03.2010. 01:33 #194869

broj poruka: 43
Imam ugradjen sistem sa mineralizatorom oko 2 godine i stvarno sam prezadovoljan kako sve to funkcionise. Prvih par dana je bas trip da se posle cesmuse prilagodis na novi `ukus` koji se definitivno razlikuje od cesmuse, naravno na bolje, i samo onaj ko nije pio destilovanu i obicnu vodu moze da kaze da imaju isti ukus. Sada imam obrnuti problem, kad negde probam cesmusu :). Meni je prijatelj iz Grcke ugradio za 250eur(napominjem pre 2 godine, ali nasi deru svejedno) i kaze da se u skoro svim hotelima na Krfu voda filtrira ovim sistemom (reverzna osmoza). Kada je nekim uredjajem na moje oci izmerio da je kvalitet vode kod mene 450 (ne znam koja jedinica mere je u pitanju), rekao je da nije strasno i da se u Grckoj krece oko 600-700, a da bi posle ugradnje ta vrednost pala na 30. Moze da izbaci oko oko 30l preciscene vode na sat sto je i vise nego dovoljno za sve potrebe(sem za pranje vesa :))) ).Zanimljivo je da sistem ima i crevo za otpadnu vodu kroz koje ide direktno u sifon, a kada iz tog creva sipam vodu u casu, ona izgleda blago zaprljano, kao da je neko ruke bez sapuna u njoj, da to tako to nazovem. Glavni filter se u nasim uslovima menja na oko 4-5 godina (50eur) a ovi drugi opet zavisno od kvaliteta vase vode na 1,1,5-2godine. Kazu da i astronauti koriste reverznu osmozu da od urina dobiju pijacu vodu, ali stvarno nisam proveravao :))).

Sta to radis, kume ! ! !

Snoopy- - 08.03.2010. 01:46 #194872

broj poruka: 6083
Ja mislim da bolje da za te pare kupujes vodu za koju se neko vec cimao, nego dajes tolke pare. A kad sakupis flase i balone, odes na izvor neki, negde kod nekog manastira, i natocis puna kola vode. :D 5000 na 6 meseci ti je otprilike da kupis dnevno po 2.7 litara vode (racunam 10din/L, ona iz balona od 6L) plus gde su pare za ugradnju. Ne zaludjuj se time.
Ja stalno tocim vodu i kad ne stignem, ja kupim.
Poz
markozutic re 08.03.2010. 01:51 #194873

kako se zove taj preciscac sto ti imas, koji model i marka? :)

ja brate moj zivim u 6oclanoj porodici, a voda se trosi samo tako
ko ce svaki cas da trci i kupuje i donosi tolku vodu :D

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

Snoopy- - 08.03.2010. 01:59 #194875

ako vas ima 6-oro, onda je to malo zeznuto, al ipak ne znas kakva je to voda sa tim filterom i kolko je to pouzdano, a velike pare su u pitanju. Kad bi imao negde na izvor da odes i nakokas mnogo balona... Nemam pojma...
donmarco .. 08.03.2010. 02:04 #194876

Na onom glavnom vertikalnom filteru i mineralizatoru pise krupno PurePro, sad sam se zavlacio u `kanal` oznaku modela i nesto slicno nisam video jer je dosta ogranicen prostor za `manevrisanje` a filteri su prakticno zalepljeni do zida, pa mozda pise sa druge strane , ali sutra cu potraziti papirologiju pa cu ti reci tacno ako te interesuje.

Sta to radis, kume ! ! !

markozutic Re: .. 08.03.2010. 02:42 #194880

aha evo nasao sam njihov web sajt, to je slicno kao ovo sto sam ja video :)
mozes mi reci koji je model ako te ne mrzi da trazis

jbg 300 eura nije mnogo za filter ako radi posao, mnogo je 2000 davati svaki dan na vodu jbg :)

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: Na onom glavnom vertikalnom filteru i mineralizatoru pise krupno PurePro, sad sam se zavlacio u `kanal` oznaku modela i nesto slicno nisam video jer je dosta ogranicen prostor za `manevrisanje` a filteri su prakticno zalepljeni do zida, pa mozda pise sa druge strane , ali sutra cu potraziti papirologiju pa cu ti reci tacno ako te interesuje
:: Sta to radis, kume ! !
Daum Re: Re: ... 08.03.2010. 03:30 #194881

broj poruka: 12794
Ne znam stvarno ko je dezurni trol ovde, posto ne znam kako da ti objasnim ali pod stavkom kucna tehnika se podrazumeva TV/Video/Audio i slicno, a ne ves masine, usisivaci, filteri za vodu i slicno... To spada pod kategoriju bela tehnika...

Ne smeta meni tvoja tema, samo mi je zao u sta se pretvara forum zbog ovakvih tema...

:: mojne da trolujes, postavio sam temu u odseku kucna tehnika, ne vidim u cemu je problem, ako ti se ne svidja mogao si samo da produzis dalje :
Snoopy- - 08.03.2010. 03:41 #194882

Nesto mi tu kontradiktorno u tvom postu:

`kucna tehnika se podrazumeva TV/Video/Audio i slicno, a ne ves masine, usisivaci, filteri za vodu i slicno... To spada pod kategoriju bela tehnika`

A bas pise u nazivu za temu:

Kućna tehnika
DVD, DivX, TV, Audio, Video, bela i ostala tehnika.

Stvarno ne znam sta hoces da kazes, ali ocigledno nisi u pravu.

Ovo `ostala` mislim da obuhvata ovu temu i da neosnovano napadas coveka.
Daum Re: - 08.03.2010. 03:53 #194884

broj poruka: 12794
Ok, ne pise na vrhu strane u grani pun naziv sekcije, a sem toga, nisam ga napao, samo odgovaram...

:: Nesto mi tu kontradiktorno u tvom postu
:: `kucna tehnika se podrazumeva TV/Video/Audio i slicno, a ne ves masine, usisivaci, filteri za vodu i slicno... To spada pod kategoriju bela tehnika
:: A bas pise u nazivu za temu
:: Kućna tehnik
:: DVD, DivX, TV, Audio, Video, bela i ostala tehnika
:: Stvarno ne znam sta hoces da kazes, ali ocigledno nisi u pravu
:: Ovo `ostala` mislim da obuhvata ovu temu i da neosnovano napadas coveka
MaliAbner Re: razbuktala se tema :) 08.03.2010. 09:00 #194889

broj poruka: 7769
Pere li ta presenterka taj aparat ili ga puni tim `govnima` pre prezentacije.
Trebao si da je testiras sa dve case vode jedna cesmovaca a druga flasirana.
Naravno prvo joj ponudis flasiranu a onda onu sa cesme.

Skoro sam siguran da bi rezultat bio isti.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: hehehe evo slike kako izgleda voda posle zene prezentatorke :
:: http://yfrog.com/2pdsc00222o
:: Nista fejk, ja sam sipao vodu iz cesme
gepard I ja sam nekad prezentovao aparate za filtriranje vode... 08.03.2010. 12:04 #194916

broj poruka: 267
Ovako, svojevremeno pre 5-10 godina sam u nekom ne klasicnom multi-level sistemu radio prezentacije NOBEL-ovih sistema za preciscavanje vode, mislim da sam o tome i pisao ovde na forumu, ali sada ne mogu da nadjem nista starije od 2006 i na isti nacin `dokazivao` ljudima koliko im je prljava voda koju piju!

Znaci radi se valda o `elektolizi` vode tj. aparat koji ima katodu i anodu koje umocis u vodu u staklenoj casi i vidis reakciju tj. provodnost vode i stavrno u vodi se odvoji talog, na povrsini pena i stosta jos sto zavisi od toga sta se od minerala (soli) nalazi u toj vodi. Naravno da je vrlo slicna reakcija i u svakoj kupovnoj flasiranoj vodi jer i one imaju neke soli-minerale (u nekoj reakcija burnija u drugoj manje, ali je ima).
Izuzetak je naravno destilovana voda u kojoj (ako je stvarno destilovana) reakcije nema tj. nista se ne desava jer je demineralizovana. Slicno rade i filtri za preciscavanje sa manje ili vise uspeha!!! I naravno ovo ne znaci da je ta voda stvarno dobra za pice!!! Takva sigurno i nije, ali sa tim mineralizatorima kroz koje kao prolazi ta skroz preciscena voda i tu navodno dobija potrebnu kolicinu minerala potrebnu za organizam, mozda...

Mene je ova tema interesovala pre svega zbog akvaristike, kojom sam `pravim` odgovarajucu vodu, kiselost, tvrdoca,... A to se radi tako sto vodu najpre `ocistite` skroz, a zatim dodajete ono sto je neophodno... pa sa te strane ima logike u nacinu rada ovih filetera, ali pitanje je samo koliko poverenja imate u firme koje to rade za vas ili ste spremni da bar jednom mesecno nosite uzorak na analizu, pa na osnovu toga znate na cemu ste...

toliko od mene pozdrav...
Scyter Re: ... 08.03.2010. 15:02 #194964

broj poruka: 8138
Ma kakvih 1000e, pa nisam lud. Nabavio sam ga po dosta povoljnoj ceni.

The Way It`s Meant To Be Played

:: @eseses ima mnogo boljih i pametnijih nacina da potrosis 1000 evra, tada su te pare bile kao sada oko 3000-5000 evra, za te pare kupim auto, uostalom imas i Zepter usisivaca za mnogo manje pare (500 evra max) i to je fora da rade samo na nekim srednje prljavim stvarima, na nekim mnogo prljavim uopste nece da rade, isprobano
:: @brutos Je li sta imas ti u toj vodi WTF ? Samo ponavljam naci ce nekako put do tvog organizma ne brini se ti za to nista
:: Pozdrav!
SkyFire Do skoro bio Driver ubica,sad je Voda .. 08.03.2010. 16:01 #194980

broj poruka: 18472
I sta bi na kraju?Jel se neko pretvorio u Ninja Turtles-a?Mozda u Gustera?

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

markozutic Re: Re: - 08.03.2010. 22:59 #195092

@Daum prvo vredjas moju temu, kako unistava ovaj forum, samim tim i mene ..

`Brate mili, u sta se pretvara ovaj forum, strasno....

Imate serbiancafe i slicne govnjive sajtove za ovakve stvari...`

iz prilozenog se ocigledno vidi da tebi ova tema ne lezi, ali posto je dostal ljudi odgovorilo na temu , sa ozbiljnoscu i korisnim informacijama tvoja primedba da je tema
`govnjava` kao ne stoji..

Posle kazes da ne trolujes , kazes da me ne napadas nego odgovaras? hm u svakom postu si
me na neki nacin napao al nema ni veze

najgore od svega je sto si ili slep ili priglup ili se samo pravis? jer jasno u u opisu
podforuma Kucna tehnika pise sledece:

`DVD, DivX, TV, Audio, Video, bela i ostala tehnika.`

ne znam dal filteri za vodu spadaju pod belu tehniku, ali i da ne spadaju spadaju u
ostalu kucnu tehniku tako da ni tu nisi u pravu..

ja stvarno ne znam sta si se ti zakacio samnom , vec na par tema na moje postove
odgovaras negativno..

ovaj forum se ne pretvara ni u sta, ovaj forum je grupa ljudi koja ga posecuje, obnavlja
i odrzava zivim, i forum nije striktno vezan za Overklok i testiranje komponenti kao sto
se tebi mozda cini..

@MaliAbner
Ne brate ne puni ga nicim, uradila je elektrolizu vode, msm isto bi se desilo sa mineralnom vodom, jer i u njoj ima minerala i metala koji su korisni, i elektrolizom ih dovodi u pobudno stanje i postaju vidljivi, tj reaguju na jednosmernu struju, msm to je tipicna navlakusa da bi ti video koliko je tvoja voda `prljava` ali ja znam da ova nasa Pancevacka voda nije ni kokoskama da das a ne za ljude pa zato planiram da uzmem ovaj filter + taj urededjaj koji vraca prirodnu kolicinu minerala vodi , jer mi se ne dovlaci svaki dan po 20 litara pijace vode iz prodavnice :D

@gepard jel to hoces da kazes da ta voda sa filtera nije dobra za pice? kakva su tvoja iskustva sa tim Nobel sistemima, jer je zena koja mi je bila upravo pretstavljala te Nobel preciscace , kako se zove taj uredjaj sto dodaje neophodne minerale nazad u filtriranu vodu?

@donmarco dal si mozda pimetio nekih promena kod sebe pre svega zdravstvenih nakon duze upotrebe te filtrirane vode :)
i dal si nosio tu vodu na analizu mozda? ako jesi sta kaze analiza :P
i posto ti imas taj filter dal je istina da mnogo vode odlazi u tu takozvanu odpadnu vodu ?
tj mnogo vise nego sto biva precisceno ?

@sky ne jos uvek se niko nije pretvorio u nesto slicno, ali cim bude ti ces prvi saznati :DD

hvala svima

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: Ok, ne pise na vrhu strane u grani pun naziv sekcije, a sem toga, nisam ga napao, samo odgovaram..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Nesto mi tu kontradiktorno u tvom postu
:: ::
:: :: `kucna tehnika se podrazumeva TV/Video/Audio i slicno, a ne ves masine, usisivaci, filteri za vodu i slicno... To spada pod kategoriju bela tehnika
:: :: A bas pise u nazivu za temu
:: :: Kućna tehnik
:: :: DVD, DivX, TV, Audio, Video, bela i ostala tehnika
:: :: Stvarno ne znam sta hoces da kazes, ali ocigledno nisi u pravu
:: :: Ovo `ostala` mislim da obuhvata ovu temu i da neosnovano napadas coveka
gepard Re: Re: Re: - 09.03.2010. 10:01 #195209

broj poruka: 267
:: @gepard jel to hoces da kazes da ta voda sa filtera nije dobra za pice? kakva su tvoja iskustva sa tim Nobel sistemima, jer je zena koja mi je bila upravo pretstavljala te Nobel preciscace , kako se zove taj uredjaj sto dodaje neophodne minerale nazad u filtriranu vodu?

Pazi, ne tvrdima nista, verovatno moze da se pije, ali ako je koristis duze, a u sebi nema neophodnih soli-minerala, predpostavljam da bi `nanela stetu` organizmu (pod ovim mislim na dobijenu, skroz preciscenu vodu bez mineralizatora, a za to sluze na onoj slici tri uspravna filtra, krupniji mehanicki, sitniji mehanicki i treci sa aktivnim ugljem i naravno na kraju cetvrti tj. sama osmotska membrana (na slici polozena velika, valjkastog oblika), do nje nesme da stigne nikakva mehanicka necistoca), slicno kao da pijes destilovanu vodu! `Uredjaj` se naravno jednostavno zove mineralizator (iznad osmotske membrane manji `valjak`), a sluzi da prethodno ociscenoj vodi vrati nazad ono sto je `neophodno` ljudskom organizmu, ovde je samo pitanje da li je to stvarno ono sto je neophodno!?

Sto se Nobel-a tice u vreme kada sam se ja `zamlacivao` sa tim jedina konkurencija kod nas je bio Cepter sistem, za koji se tvrdilo da je inferiorniji i `losije cisti vodu`, a cena je za slican (vizuelno) uredjaj kod Nobel-a bila 2-2,5 puta veca. I u to vreme na netu si mogao da nadjes mnoge druge sisteme za filtraciju vode, mnogo povoljnije, tako da pogledaj dobro sta se jos nudi i procitaj po netu, mozda ces naci korisne informacije...

:: @donmarco dal si mozda pimetio nekih promena kod sebe pre svega zdravstvenih nakon duze upotrebe te filtrirane vode :
:: i dal si nosio tu vodu na analizu mozda? ako jesi sta kaze analiza :
:: i posto ti imas taj filter dal je istina da mnogo vode odlazi u tu takozvanu odpadnu vodu
:: tj mnogo vise nego sto biva precisceno

Evo i ovde da nesto napisem, posto sam i koristio neko vreme tu `cistu` vodu, definitivno ono sto su nas ucili u skoli, bar u moje vreme, nije tacno, VODA nije tecnost bez boje, ukusa i mirisa, itekako se posle nekog vremena oseti ukus neke druge vode, bar sam ja osecao, ali danas kao i vecina pijem vodu iz beogradskog vodovoda.
Neko rece da je voda u Beogradu dobrog kvaliteta, verovatno ali na mestu gde se filtrira, a sta se desi dok stigne do nekog stana, pa treba razmisljati o tome, kilometri cevi, zardjalih, starih bar 20-30 godina itd.

Sto se `odpadne` vode tice, ne secam se podatka, ali negde oko 20-50% ode kao odbacena `prljava` voda. I nisam je analizirao tako da tu ne mogu da tvrdim nista!

pozdrav
markozutic re 09.03.2010. 10:25 #195211

geparde evo slicno pitanje sam postavio i coveku koji prodaje te filtere po duplo nizoj ceni na internetu u vezi minerala i stetnosti te preciscene vode i ovo je njegov odgovor

uporedio sam podatke sa sastavom mineralne vode minaqua koju ja najcesce pijem i tu je negde samo sto je minakva npr ima mnogo vise natrijuma , 400mg/l a tu on kaze da mineralne vode imaju 11mg/l

evo screenshot njegovog odgovora u mailu :)

http://img412.imageshack.us/img412/4010/vodar.png

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

Chelle ... 09.03.2010. 11:29 #195226

broj poruka: 84

nisam chitao ceo topik, ali imam neki bokal sa filterom za god dana... koshtao je neshto smeshno 2-3k (+ dobijesh josh jedan filter), i radi posao, voda je totalno bezukusna... E sad, jeste smaranje dosipanje vode u bokal, ali opet ne peresh sudove sa prechishcenom vodom... :)

donmarco .. 09.03.2010. 12:40 #195242

@markozutic

Ovaj model je kod mene instaliran http://www.purepro.net/ec106m.htm , a sto se tice promena, stvarno nism strucan da dam misljenje, osim daje sve uobicajeno.Nije lekovita ako si na to mislio :). Nisam je nosio na analizu, sama cinjenica da je koriste u bolnicama(u Grckoj), hotelima,domacinstvima itd. dovoljno govori za sebe. Ako tako posmatramo stvari, onda se svakodnevno trujemo i vazduhom i hranom koja prvo dolazi iz zagadjenog zemljista,da bi je potom `obogatili` raznoraznim aditivima, konzervansima, i sl. Hocu samo da kazem da je ova preciscena voda verovatno najcistija supstanca koju unosimu organizam. Ovi iz vodovoda je sigurno obogacuju mineralima, ima kamenca lopatom da skupljas, gvozdja, azbesta(od starih cevi) i ko zna cega jos...svaki
dan neki novi mineral :).

Sta to radis, kume ! ! !

MaliAbner Re: .. 09.03.2010. 15:25 #195269

broj poruka: 7769
Covece koju ti vodu pijes?
Razmisli sta su pili tvoji baba i deda te koliko su ziveli, kakvi crni filtri.
Moji baba i deda su ziveli u banatu ceo zivot su pili vodu sa bunara a za divno cudo bunar 20-30 metara od stale i svinjca, oboje su Bog da im prosti grehe poziveli preko 90 godina.

E sad me interesuje koliko ti planiras da zivis sa tim filtrima 150?

Ne zamajavaj se time posto kad popijes tu vodu i kad ona stigne do stomaka sigurno neces gurnuti dva prsta u steker da izazoves elektrolizu i nemoj bre vise da zezas krizu, zivi se dugo iz bez filtera.

Ja recimo pijem uglavnom sokove i pepsi sto je bar 20x gore nego da pijem vodu iz vodovoda i ne planiram da prebacim 80 leta.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: @markozuti
:: Ovaj model je kod mene instaliran http://www.purepro.net/ec106m.htm , a sto se tice promena, stvarno nism strucan da dam misljenje, osim daje sve uobicajeno.Nije lekovita ako si na to mislio :). Nisam je nosio na analizu, sama cinjenica da je koriste u bolnicama(u Grckoj), hotelima,domacinstvima itd. dovoljno govori za sebe. Ako tako posmatramo stvari, onda se svakodnevno trujemo i vazduhom i hranom koja prvo dolazi iz zagadjenog zemljista,da bi je potom `obogatili` raznoraznim aditivima, konzervansima, i sl. Hocu samo da kazem da je ova preciscena voda verovatno najcistija supstanca koju unosimu organizam. Ovi iz vodovoda je sigurno obogacuju mineralima, ima kamenca lopatom da skupljas, gvozdja, azbesta(od starih cevi) i ko zna cega jos...svak
:: dan neki novi mineral :).
:: Sta to radis, kume ! !
markopvict Re: Re: .. 09.03.2010. 15:37 #195273

broj poruka: 4515
Alo sine 800 Evra!

Od cega ga prave?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
8====D ~ ~ ~

:: Covece koju ti vodu pijes
:: Razmisli sta su pili tvoji baba i deda te koliko su ziveli, kakvi crni filtri
:: Moji baba i deda su ziveli u banatu ceo zivot su pili vodu sa bunara a za divno cudo bunar 20-30 metara od stale i svinjca, oboje su Bog da im prosti grehe poziveli preko 90 godina
:: E sad me interesuje koliko ti planiras da zivis sa tim filtrima 150
:: Ne zamajavaj se time posto kad popijes tu vodu i kad ona stigne do stomaka sigurno neces gurnuti dva prsta u steker da izazoves elektrolizu i nemoj bre vise da zezas krizu, zivi se dugo iz bez filtera
:: Ja recimo pijem uglavnom sokove i pepsi sto je bar 20x gore nego da pijem vodu iz vodovoda i ne planiram da prebacim 80 leta
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: @markozuti
:: :: Ovaj model je kod mene instaliran http://www.purepro.net/ec106m.htm , a sto se tice promena, stvarno nism strucan da dam misljenje, osim daje sve uobicajeno.Nije lekovita ako si na to mislio :). Nisam je nosio na analizu, sama cinjenica da je koriste u bolnicama(u Grckoj), hotelima,domacinstvima itd. dovoljno govori za sebe. Ako tako posmatramo stvari, onda se svakodnevno trujemo i vazduhom i hranom koja prvo dolazi iz zagadjenog zemljista,da bi je potom `obogatili` raznoraznim aditivima, konzervansima, i sl. Hocu samo da kazem da je ova preciscena voda verovatno najcistija supstanca koju unosimu organizam. Ovi iz vodovoda je sigurno obogacuju mineralima, ima kamenca lopatom da skupljas, gvozdja, azbesta(od starih cevi) i ko zna cega jos...svak
:: :: dan neki novi mineral :).
:: :: Sta to radis, kume ! !
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mslavko82 09.03.2010. 15:49 #195277

broj poruka: 721
@markozutic: Bez uvrede, ali postavljanje pitanja o filtriranju vode na forumu koji se bavi racunarima nema bas mnogo smisla... niti ovde ima mnogo strucnih ljudi koji ce ti odgovoriti na to pitanje. Mogu samo da iznesu svoja iskustva...

E sad ovako:
Ljudi koji zive u Vojvodini ce morati da se pomire sa tim da piju flasiranu vodu. Voda u Vojvodini je ocajna i to je cinjenica. Svi ostali, ukljucujuci Beograd, ce sasvim lepo ziveti i sa cesmovacom.
Sto se tice filtera za 800 evra, 1000 evra itd... sledeci put kad ti to tako nesto ponudi izbaci ga napolje - ODMAH! Osim ako ne mislis da pijes destilovanu / skoro destilovanu vodu. A destilovana voda i nije bas za pice. Ljudski organizam itekako koristi minerale rastvorene u vodi i potrebni su mu. Inace bi svaka flasirana voda bila destilovana, to je bar najlakse uraditi. Vise ce ti za zdravlje koristiti da sa tih 1000 evra odes na neko putovanje, Bog da te vidi, nego da ih BACIS na te gluposti.

Zarko1 Voda iz česme je zakon 09.03.2010. 16:07 #195281

broj poruka: 74
Što nisi tražio da ti uradi elektrolizu mleka pa da vidiš štaćeš dobiti ne bi ga nikada više pio. To ti je sve navlakuša i ako navikneš organizam na tu destilovanu vodu iz aparata ako negde budeš morao da popiješ česmovaču imaodmah da dobiješ hitricu.

donmarco .. 09.03.2010. 16:49 #195288

@MaliAbner
Samo da ti jezik nije brzi od pameti shvatio bi da i ja govorim o tome kako je danas tesko naci neku zivotnu namirnicu koja nije na ovaj ili onaj nacin kontaminirana hemijom, i da su tvoji baba i deda upravo zbog toga doziveli duboku starost, jer su znali samo za plavi kamen, koji je danas zamenjen mnogostruko toksicnijim herbicidima i pesticidima. I sam si rekao, pili su vodu iz bunara koji tada nisu bili zagadjeni, bas kao i moji, a ne iz vodovoda - o cemu vise diskutujemo ? A na to koliko planiras da zivis, stvarno nemam komentar.
Kao sto vidis, prvobitno se tebi nisam ni obratio i ne znam zasto si se ti nasao prozvanim, pa me ubuduce zaobidji svojim komentarima.

Generalno,
zar je greh nekome pomoci, pogotovo ako taj neko trazi savet ili misljenje o necemu bez obzira na kojoj se temi nalazi, a u ovom slucaju jejos i na dobroj - kucna tehnika. Ima toliko tema na ovom forumu, pa kome god ova ne odgovara iz bilo kog razloga, uopste ne mora ni da je pogleda, a jos manje komentarise.

Sta to radis, kume ! ! !

mslavko82 09.03.2010. 17:03 #195293

broj poruka: 721
@donmarco: mozda se mali abner izrazio na malo grublji nacin, ali je u pravu. Davanje para na takve filtere je bacanje para kroz prozor. Pomoci coveku u ovom slucaju znaci spreciti ga da da 800 evra za tako nesto...
Poslednji put, pijenje destilovane ili naknadno mineralizovane vode NIJE ZDRAVO! Ne nasedajte na te price i batalite filtere - ako vec necete da pijete vodu iz vodovoda, onda je lepo kupujte - fala Bogu, dobrih flasiranih voda ima koliko hoces...

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs