Ovako, trenutno koristim lg 50pv350t tv kao monitor za racunar i uskoro prelazim na 60PB5600 model. 50pv350t mi je prikljucen preko vga konektora (dvi-vga adapter), jer televizor poseduje taj ulaz, a daje mi daleko bolju sliku nego preko hdmija. Ni sam ne znam zasto je tako, al sam testirao dosta puta i svi koji su bili kod mene su se slozili da je slika jednostavno bolja, cistija, preciznija, ostrija, bogatije boje itd preko vga. Dal je to jer je hdmi digitalna konekcija pa dolazi do odredjenog processinga signala koji tv ne ume lepo da obradi, ne znam, al znam da mi je ista prica bila i sa prethodnom LG 50PK350 plazmom.. E sada se javlja problem jer 60PB5600 koji uskoro uzimam nema uopse vga ulaz, ima samo jedan hdmi, scart i klasicne rca prikljucke.. http://content.ao.com/ProductImages/rvmedium/50PB5600_LG_PlasmaTVs_07_M_p.jpg Moja pretpostavka je da ce opet biti ista prica sto se slike tice preko hdmi konekcije, i da cu bolju sliku dobiti analognim putem, samo je pitanje kako to je to najprakticnije odraditi. Logicno mi je da cu morati da uzimam neke adaptere, samo ne znam sta da jurim. Dal dvi to scart, dvi to rca.. Zadnja opcija je da pokusavam da nateram taj hdmi da radi kako treba, ali citajuci razne forume po netu zakljucio sam da je to kod ove vrste tvova jako tesko zbog digitalne obrade signala u samom tvu, cak i kada izaberem u meniju na hdmi inputu opciju da se radi o PC povezivanju. Graficka koju posedujem je 5770 ati. Hvala unapred na pomoci
да је DVI или HDMI лошији од VGA... синко, или ти је тај тв неисправни дреш, или не умеш баратати сетовањима ... твоја прича се коси са основним правилима физике...
slobodno procackaj po av forumima na netu, imas milion tema sa istim problemom, vecina ljudi resila tako sto koristi vga.. tv radi odredjen procesing signala (lose) kada je u pitanju digitalna konekcija preko pca.. analogni signal nema sta da cacka :) u krajnjem slucaju ako je neko vec tolko pametan i ubedjen u to sto prica, slobodno nek dodje i namesti mi, castim pivo :))
мењаш тв, а извор ти је иста графичка карта на рачунару ( коју уз пут и не помињеш која је и шта је )... велико питање остаје, да чак и ако имаш адекватне драјвере за њу, колоко је сама хардверски исправна,... и даље тврдоглаво стојим иза мог првог поста
Godinama imam Panasonic plazmu 42in, povezana je na htpc preko hdmi-ja i slika je odlična. Takođe, kad sam imao 5700 povremeno sam komp povezivao na plazmu zbog PES-a i opet je bila odlična slika preko hdmi-ja. Jednom sam samo povezao na vga dok nisam kupio hdmi i slika je bila pristojna, ali neuporedivo lošija nego preko hdmi-ja. GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
и Panasonic, и Toshiba aquios и сада на Sony bravia.... па нема шансе , или купује половњаке или из не проверених извора. Глобално гледајући, LG, као један од доминантнијих произвођача електронске опреме на свету, сигурно себи не може дозволити такав гаф као што је описан у иницијалном посту...
reko sam koja mi je grafa, da radi, radi, drajveri zadnji, al vec kad si pitao, jos za onaj prvi tv 50PK350 sam od ortaka uzeo njegovu 6970 cisto da vidim dal je do grafe, i gle cuda, nije :) panasonik je druga stvar, problemi se uglavnom javljaju kod lg i samsung plazmi ovi ostali proizvodjaci ne rade plazme pa ih ni ne racunam jer se ovaj problem javlja kod plazmi, najcesce LG tv koji mi stize je nov novcijat, ne koriscen, u originalnoj kutiji, koji te polovnjaci crni spopali.. uzgred druze sta si se zakacio za mene kada nemas nista konkretno da kazes sem da flejmujes, koja je poenta, kakvu satisfakciju imas? ajde zaobidji temu slobodno plz :)) ili ponavljam ako si tolko smart, dodji, namesti mi, castim pivo i reseno sve bg u pitanu
да те не смарам више, паметно си могао да прочиташ у моји одговорима, ни једну ствар више нећу потенсирати осим једне : Глобално гледајући, LG, као један од доминантнијих произвођача електронске опреме на свету, сигурно себи не може дозволити такав гаф... а сетовање испправних уређаја може за пиво, за оне без порекла (то што су у кутији,није гарансија пунокрвности), кошта много више... ето нећу више ништа да додајем на тему...
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: reko sam koja mi je grafa, da radi, radi, drajveri zadnji, al vec kad si pitao, jos za onaj prvi tv 50PK350 sam od ortaka uzeo njegovu 6970 cisto da vidim dal je do grafe, i gle cuda, nije : :: panasonik je druga stvar, problemi se uglavnom javljaju kod lg i samsung plazm :: ovi ostali proizvodjaci ne rade plazme pa ih ni ne racunam jer se ovaj problem javlja kod plazmi, najcesce L :: tv koji mi stize je nov novcijat, ne koriscen, u originalnoj kutiji, koji te polovnjaci crni spopali. :: uzgred druze sta si se zakacio za mene kada nemas nista konkretno da kazes sem da flejmujes, koja je poenta, kakvu satisfakciju imas? ajde zaobidji temu slobodno plz :)) ili ponavljam ako si tolko smart, dodji, namesti mi, castim pivo i reseno sve bg u pitanu
Mozda televizor jednostavno nema 1:1 pixel mapping ili 4:4:4 chroma subsampling. To moze da ga zajebava.
Ono sto mozes da probas, a imaju AMD kartice, da prebacis chroma subsampling na 4:4:2 ili 4:2:2, preko HDMi i da probas tako. Naravno, obavezno stavi da je HDMi name PC (ako ima opciju za biranje ili da se ukucava), kao i da pogledas u Control Panel-u graficke da li je radjen neki overscan ili underscan. Poigraj se malo sa time over-underscan. Takodje, ako TV-u, radi sharpness, iako je postavljen na PC, onda ga stavi na 0.
Pogledaj, ono sto je jos mozda bitno, da li TV ima opciju Just Scan. To je za stari TV.
Ovaj novi, koji ces dobiti, ima pixel mapping 1:1, tako da ce HDMI sljakati kako treba.
hvala druze na trudu za odgovor stvarno sto se tice subsampling i pixel mapping opcija, sve sam bio probao, kao i sa over-underscan opcijama, refresh rate 60hz. Maltene sam iscitao 20ak foruma i probao sve sto su ljudi predlagali kao resenje, nista nije uspelo jedino sharpness nisam probao da smanjim rucno dok je preko hdmia u pc modu, to cu probati, mada ono, stize mi tv prekosutra pa i ne znam dal ima poente neke jeste, ovaj sto mi stize je dosta novije generacije za razliku od ovog koji trenutno koristim, iz 2014te je umesto 2011te.. znaci ti mislis da ovaj novi ima pravilan pixel mapping? molim boga da si u pravu, ako jesi, onda cu em resiti problem, em konacno imati sliku kakvu treba da imam, posto sam i sam svestan da analogno nikako ne moze davati bolju sliku kao digitalno preko hdmia a da radi kako bog zapoveda ruku na srce, jeste tacno da sam uzeo neki najjeftiniji hdmi kabl preko KPa, u pitanju je bio nov u pakovanju 450din 3 metra valjda, kad sam preuzeo shvatio sam da je pakovanje na srpskom.. nasa proizvodnja izgleda, al na pakovanju tvrdili da je u pitanju zadnja verzija valjda 1.4 da podrzava 4k itd.. sad nisam siguran koliko sam kvalitet kabla moze uticati na sliku sobzirom da je signal digitalan jos jednom hvala puno druze, javljam kada stigne tv da li je sve u redu pozz
1:1 Pixel mapping i 4:4:4 chroma subsampling su nesto bitno, kada se povezuje PC na TV.
Pixel maping ce ti dati zeljenu i pravilnu sliku, digitalnu sliku. A 4:4:4 chroma subsampling ce ti dati pravilnost u, pa sad kako da se izrazim, iscrtavanju.
Npr. pre nego sto sam zamenio za LG TV, imao sam Sony. Toliko je bio los, da zbog loseg chroma subsamplinga (verovatno 4:4:2 ili 4:2:2), kada se prikazuje crveni tekst, crvena linija ili bilo sta crveno, kao da je bezalo od mesta gde treba da bude i pravilo je efekat kao da baca senku iza toga. Pixel mapping je bio resen sa Just Scan, ali i to nije resilo sveukupni problem. Sada na LG-ju imam sve sto treba.
Da, moguce je da ti TV to nema.
Ujedno promeni i HDMi kabl, desava se da i on utice na sveukupni dozivljaj, ako je lose izradjen, a posebno ako ima 3 metra na sve to.
Pre nego sto menjas kabl, probaj sa njim. Ako je sve u redu, onda ne moras menjati. Sad stvarno nemam pojma koji je proizvodjac i kakva je izrada, pa mozda i gresim. Ako pravi problem, probaj sa drugim debljim i kvalitetnijim. Pozajmi za pocetak.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Ne znam sto se ljutis na decka(Savatija) kad ti lepo kaze.Ako ti je slika bolja na VGA, imas nesto neispravno...jednostavno je tako,tvrdio ti ili likovi sa foruma raznih,koji isto imaju sve `ispravno`. Procackaj ti jos malo i kablove...pozz
Druze, nesto nisi podesio kako treba ako ti je slika preko analognog signala bolja nego preko digitalnog. Obzirom da imas LG, pretpostavljam da poseduje Game mod, pomocu kojeg automatski podesava sve kako treba, smanjuje input lag itd. Prebaci na HDMI, ukljuci mod i vidi da li je nesto bolja slika. U slucaju da nije, a pod pretpostavkom da je HDMI izlaz na grafickoj ispravan, prelistaj malo po netu kako se kod LG podesava slika kada ga koristis kao monitor.
Ja recimo imam Samsung TV kao monitor i morao sam da podesavam TV preko daljinskog zarad ciste i ostre slike, kao i da promenim neke stavke u Control Panel-u vezano za AMD graficku.
Ne znam kako je kod LG ali kod Samsunga je samo odredjeni HDMI izlaz na TV-u predvidjen za povezivanje sa PC, tj odredjeni se preporucuje.
Super sto si citao AV forume, ali imaj na umu da svaka budala danas moze da napravi profil bilo gde i da prosipa pamet drugima. Dovoljno je zakljuciti to na osnovu toga da ti niko od tih experata nije resio problem koji je verujem banalan.
hvala na predlozima ali sve to sam probao, ne treba game mod da se stavi vec pc da se izabere to je bila prva stvar koju sam uradio bio.. probao sam sve sto se tice samih podesavanja za lg tvove, nista nije bilo uspelo, kao sto sam u prethodnom postu napisao.. probao sam naravno oba hdmia i isto je. samsung je sve to nesto pametnije odradio, ali se i kod njega javljaju problemi ponekada, mada kolko sam citao najvise LG zeza sto se toga tice..pogresno si me shvatio, nisam samo avforum citao vec jedno 10ak razlicitih, neki su resili, neki nisu, ali nista sto su predlagali kao rezenje nije kod mene radilo. probao sam sa mojom i drugarovom grafickom i probao sam sa jos jednim kvalitetnijim hdmi kablom, ne verujem da je do toga. ne znam da li iko uopste cita sta je clan neXus2000 napisao, hvala bogu da ima neko ko se zapravo razume u sve ovo.. lepo je covek objasio o cemu se radi, u cemu je problem, zasto sam imao problema sa ovim starijim modelima, i zasto to ne bi trebalo da predstavlja problem sa ovim novim tvom. videcemo sutra kada stigne tv dal ce sve biti ok. pozz
1:1 pixel mapping / just scan, moze stvarati problema, ako ga TV ne poseduje ili ima neki postprocessing posle ulaza ili posle chipa za regulisanja svega toga. Moze biti bilo koji mod ukljucen. Game, PC, BluRay...itd. Ako ga nema, slika ce biti losija. 4:4:4 (4:4:2 , 4:2:2) chroma subsampling, je stvar koja funkcionise samo na PC modu.
Ako dobro izvlacim iz svog mozga, mislim da se radilo o LG 4K televizorima, na AV forumu. Ili ssu bili regularni OLED 3D...bem li ga. U svakom slucaju, isti model, ali dva razlicita flat konektora, sa neki razlicitim oznakama (ploca je imala oznaku ili cip...sad se ne secam). Sasvim su bili dovoljan razlog da jedni imaju pixel mapping ili chroma sub, drugi ne. Resavalo se budzenjem ili zamenom televizora.
Nemam pojma sto ne ubacuju i jednu i drugu stvar, kada ih to kosta bukvalno 0.01 cent vise, ako se radi o cipovima ili konektorima. A zivimo u dobu gde su jedno i drugo itekako standard.
U svakom slucaju, nedostatak (nije 4:4:4, nego ovo drugo) jednog i/ili drugoga, moze praviti problema u prikazu slike.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
izvini sto smaram, al gde si iskopao info da ovaj nov tv ima 1:1 pixel mapping? jedva cekam sutra da mi stigne da probam dal ce raditi konacno kako treba..
aha vidi stvarno e jesam slepac nisam ni gledao spesifikacije.. znas li mozda ovaj lgjev Triple XD™ Engine radi li bilo sta ili je samo marketing trik? pitam posto ovaj noviji tv ima njega, a ovi stariji nisu, tacnije ovaj koji koristim trenutno navodno ima Dual XD Engine, doduse verujem da ne radi nista posto je analogno povezan.. hvala puno pozz
Ali, kada nakacis na PC (PC mode), sve ce ti graficka raditi. Ne znam na AMD grafickim kako idu setovanja, ali, npr. kod nV imas opciju da menjas iz RGb u YCbCr444 i na tome sam ostavio.
Posto su ljudi uglavnom naviknuti na nadrndane boje, pa i ja vremenom u doba TN panela, zbog ispraznosti, pa cak i CRT ekrana (color +milion do daske.... :) ) shvatis da su skoro prave boje kada pustis da ti nista ne radi.
Npr. na mom TV-u, kada je u PC modu, iskljuceno (zasivljeno) je stelovanje boja - zasicenje, ostrine...itd. Jer sve radi graficka. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru, bio sam u nekoj guzvi.. Postadoh ponosan vlasnik nove novcijate LG 60PB560V Plazme :) Stigla mi je u originalnoj kutiji, covek mi je tvrdio da jos uvek ima zastitnu foliju preko panela i da je panel netaknut, da on tv maltene nije ni koristio da mu je stajao u kutiji, nisam verovao, al tv je stigao ko iz fabrike, sa sve folijom oko okvira koji je zapanjujuce tanak za ovoliku plazmu, kao i sam tv. Daljinski nekoriscen odlicno radi, cak i stalak stigao sa zastitnom folijom. Na ivicama panela bili zalepljeni znakovi New 2014 i nesto u vezi potrosnje struje. Svi srafovi su bili u originalnim kesicama. Cim sam namestio tv na stalak i postavio ga na zeljeno mesto, skinuo sam foliju sa okvira i ova dva znaka sa panela. Tad sam video da panel jeste netaknut kao sto mi je covek tvrdio, u smislu da nema bilo kakvih ostecenja ili ogrebotina (kao sto je prosli polovnjak plazma 50ica imala..) sto mi je bilo jako bitno, ali sam primetio da ima dosta prljavstine na panelu. Tv sam odmah prikacio na racunar preko hdmija i odabrao pc mode, kao sto je clan neXus2000 rekao, racunar se odlicno sihronizovao sa tvom zbog 1:1 pixel mappinga. Pustio sam Lucy bluray jer ima odlicnu sliku pa je idealan za testiranje i odmah sam primetio da je slika daleko ostrija i preciznija nego preko vga na prosloj plazmi. Boje su bile na default podesavanjima za sliku bogatije i dublje prikazane, i sama slika je bila kristalno jasna, sto me je odusevilo, jer nisam ocekivao toliku promenu preko HDMIja.. Uzeo sam malo da se igram sa podesavanjima slike, i odmah sam primetio da ova novija generacija LG Plazmi ima malo bolje odradjen meni za to, takozvani Picture Wizard 3, sa pregrst novih opcija, kao sto su direktno podesavanje osvetljenja panela (Panel Light), Contrasta, Coloura, Tinta, pa cak i Colour tempa a pored toga ima jos gomilu opcija pod Advanced. Na prosloj plazmi sam koristio Vivid opciju u podesavanjima, jer mi je davala daleko precizniji, dublji i izrazeniji prikaz boja, pa sam odmah probao tu opciju. Bio sam zaprepascen izrazenoscu boja, sve je bilo preterano svetlo, ljudi su bili maltene crveni, tako da sam odmah vratio na Standard opciju, jer mi je ona davala apsolutno najrealniji prikaz od svih ponudjenih preseta. Najverovatnije je dolazilo do odredjenog gubitka u prikazu boja kod VGA konekcije pa mi je zato slika izgledala lepse na Vivid, ili su jednostavno u ovom novijem meniju toliko prepucali tu Vivid opciju da nema poente nikakve koristiti je. Sve u svemu nisam mnogo cackao ova custom podesavanja, jer nisam bio u gradu pa nisam imao vremena, ostavio sam na Standard za sada. Ako neko ima predlog kako da izvucem najbolju mogucu sliku iz ove Plazme preko HDMIja, neka napise. Imam dva problema trenutno, nadam se da ce neko znati da mi pomogne. Prvi je to da se slika preko HDMIja povremeno zatrese gore dole ili levo desno za 1mm, ne znam sta uzrokuje to, najverovatnije samo treba da procackam malo u opcijama ovog ATI control centra, samo nemam ideju sta da jurim, pa ako neko ima neku ideju bio bi mu zahvalan.. Drugi problem me mnogo vise muci, a to je da nemam ideju kako da ocistim panel od prljavstine koja se nakupila na njemu. Citao sam razne stvari na netu, i svugde pise da se ni slucajno ne cisti bilo kakvim maramicama toalet papirom krpama i slicnim stvarima jer se moze lako izgrebati i ostetiti jako osetljivo staklo koje prekriva panel, cak neki proizvodjaci na svojim sajtovima navode to. Neki kazu samo uzeti mikrofiber krpicu, jako malo je natopiti vodom, nikako direktno vodu na panel, i prebrisati. Drugi kazu koristiti odredjena sredstva za ciscenje stakla, treci odredjena sredstva koja se u optici koriste za ciscenje naocara.. Svi kazu da je najbolje kupiti posebno sredstvo namenjeno za ciscenje Plazma panela, da kosta 30ak dolara i da ima u svakom wallmartu ili ozbiljnijoj prodavnici TVova, samo ja nesto imam osecaj da cu to tesko naci kod nas, cak i u BGu.. Jednom sam video u jednoj Sony radnji u Uscu ili Delta Citiju neki Cleaning Kit za TVove, e sada nisam siguran dal je to za LCDove ili moze i za plazme, posto su dosta razliciti paneli, plazme imaju jako osetljivo staklo a lcd nema pa ne znam dal je vredno rizika. Ako bilo ko ima ikakvog direktnog iskustva i znanja u vezi ciscenja stakla na Plazma panelima bio bih mu jako zahvalan ako bi podelio sa mnom. Jos jedna stvar, rekao bih da je na ovoj plazmi panel prekriven tom zastitnom folijom, da li ima ikakve poente skidati je? Okacicu sliku kako izgleda cosak preko kog bi ta folija mogla da se skine, kao i deo prljavstine i fleka na panelu o kojima pricam. Hvala unapred na pomoci http://s7.postimg.org/4mh1w1fcb/20150616_191640.jpg http://s11.postimg.org/60ohc7h8j/20150616_192327.jpg
Vidi u podesavanjima slike (brightness, contrast...itd.), da ti nije ukljucen TruMotion. Moze to da izazove tresenje slike. U stvari Jitter koji se nalazi u opciji trumotion. Ali, bolje je da iskljucis trumotion. Kad je PC nakacen na TV u PC modu, najbolje je da poiskljucujes sve te dzidzabidze od `poboljsanja`, jer moze vise da upropasti nego sto pomaze.
Zaboravih da doda, na panelu folija, ako je malo deblja od ove sto ti je na plastici (ramu) televizora, verovatno je antiglare filter. Filter protiv presijavanja svetla. To ne skidaj. Ako imas ne nekom od coskova vec odvojeno, kao da je napravljeno da mozes da skines, onda mozes.
Sta znam, kod mene na Samsung UE ES 6710, kada postavim u meniju TV na Game Mode, tad imam najbolju sliku preko TV i to mora HDMI kabl da bude u prvom hdmi ulazu na TV. Onda imam u Picture size mode, opciju Screen fit koja cini mi se mapira da svaki taj pixel bude na svom mestu, taj neki 1:1 Pixel Matching. Onda, nivo crne boje, Black Level, u menuju za sliku u TV mora biti na Low, u drajverima mora biti RGB Full podeseno itd. Taj neki Clear Motion Rate kod Samsunga se zove Motiom Plus i ja ga za igre postavim na Smooth, a za filmove napravim Custom postavke itd.
Nemas pixel matching kada si u modu koji ima Just scan ili slican mod za pozicioniranje i sirenje slike (overscan/underscan/just scan). Pixel matching daje odmah sliku i iskljucene su sve opcije za stelovanje (Just Scan, sharpness H i V ili samo sharpness, saturnation...itd.) Jedino u advanced ili gde stoji, imas tipa true black ili kako se vec zove, true white..., kalibracija boja i mnoge druge stvari one mogu da se menjaju.
Meni je cak iskljucen x.v Deep Color, u tim dodatnim setovanjima, jer nemam v1.4 HDMi kabl, ali sam probao i sljaka i mnogo su punije boje. Nije zasiceno, ali izgleda mnogo bolje.
Da, u pravu si, kada pre-imenujem ulaz u PC, onda imam poklapanje i nemam sve funkcije za podesavanje slike, ali je mnogo losija slika, tako da sa Gaming modom, dobijem dobru sliku i samo uradim neka dodatna podesavanja i super mi radi TV za gaming i za filmove i slicno. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.