Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
Neki jack u 3.5mm jack :) ?
STRANA 1 OD 2  
gile23 Neki jack u 3.5mm jack :) ? 09.09.2011. 00:26 T38277

status: user
broj poruka: 9121
Imam neke zvucnike koji su stari otp. 30 god. radili su ukupno za svih tih 30 god. 2 sata, koliko sam cuo placeni su tada solidno i sada sam se setio da ih povezem na PC, ali kao sto sam ocekivao nabasao sam na neki jack koji naravno prvi put u zivotu vidim :). Da li moze za ovo :

http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Fotka1.jpg

da se kupi neki 3.5mm konvertor ili sta vec i da ja to lepo povezem na PC :) ?

Kako gde sta :) ?

Unapred zahvalan !

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mikishon89 Re: 09.09.2011. 00:31 #358470

broj poruka: 2416
zar ti se ne isplati da kupis neke nove za 40-60 eura nego da se zezas sa tim raspalim svecem????

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mixer93 Re: Neki jack u 3.5mm jack :) ? 09.09.2011. 00:31 #358472

broj poruka: 4187
Mozda i ima, ali ne verujem da ce biti problem da ti neko rucno napravi? Imam tu druga, koji pravi sve zivo sa kablovima... :)

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Imam neke zvucnike koji su stari otp. 30 god. radili su ukupno za svih tih 30 god. 2 sata, koliko sam cuo placeni su tada solidno i sada sam se setio da ih povezem na PC, ali kao sto sam ocekivao nabasao sam na neki jack koji naravno prvi put u zivotu vidim :). Da li moze za ovo
::
:: http://i399.photobucket.com/albums/pp78/gile12345/Fotka1.jp
:: da se kupi neki 3.5mm konvertor ili sta vec i da ja to lepo povezem na PC :)
:: Kako gde sta :)
:: Unapred zahvalan
:: Pozdrav!
neXus2000 ... 09.09.2011. 00:33 #358473

broj poruka: 3350
Imas li ti pojacalo za te zvucnike?

mixer93 Re: ... 09.09.2011. 00:37 #358475

Pa da... Bez pojacala nikako...

AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB

:: Imas li ti pojacalo za te zvucnike
gile23 Re: Re: 09.09.2011. 00:40 #358478

Imam ja zvucnike ne brini se za to, ali mislim da cu sa ovima da dobijem bolji zvuk, ovi su isli uz tadasnji neki Hitachi gramofon, ti zvucnici su isto Hitachi, po izgledu i ocuvanosti zvucnici su u odlicnom stanju.

Pojacalo imam ali ono je povezano na neke druge zvucnike, koji su malo mladji, ali zato daju zvuk,... Dakle ovi zvucnici su isli uz taj Hitachi gramofon ili kako se vec zove, posto ja ne planiram da pustam gramofonske ploce (imam samo jednu kuci :)) zeleo bih ovo da povezem na komp ?

Sada malo razmislih zvucnici imaju samo ovaj jack, pa shvatam da im 3.5mm ne moze dati dovoljno struje, pa da bi verovatno moralo u pojacalo pa u komp ili moze da se pojacalo zaobidje ili da se u ovo trenutno eventualno povezu ?

Nemam pojma o ovome, pa zato pitam :) ?

Pozdrav!

:: zar ti se ne isplati da kupis neke nove za 40-60 eura nego da se zezas sa tim raspalim svecem???
mixer93 Re: Re: Re: 09.09.2011. 00:42 #358479

Pa direktno nikako... Samo preko pojacala pa u PC.

:: Imam ja zvucnike ne brini se za to, ali mislim da cu sa ovima da dobijem bolji zvuk, ovi su isli uz tadasnji neki Hitachi gramofon, ti zvucnici su isto Hitachi, po izgledu i ocuvanosti zvucnici su u odlicnom stanju
:: Pojacalo imam ali ono je povezano na neke druge zvucnike, koji su malo mladji, ali zato daju zvuk,... Dakle ovi zvucnici su isli uz taj Hitachi gramofon ili kako se vec zove, posto ja ne planiram da pustam gramofonske ploce (imam samo jednu kuci :)) zeleo bih ovo da povezem na komp
:: Sada malo razmislih zvucnici imaju samo ovaj jack, pa shvatam da im 3.5mm ne moze dati dovoljno struje, pa da bi verovatno moralo u pojacalo pa u komp ili moze da se pojacalo zaobidje ili da se u ovo trenutno eventualno povezu
:: Nemam pojma o ovome, pa zato pitam :)
:: Pozdrav
:: :: zar ti se ne isplati da kupis neke nove za 40-60 eura nego da se zezas sa tim raspalim svecem???
:: ::
DarkDawn Re: Re: Re: 09.09.2011. 00:43 #358480

broj poruka: 697
Mora pojacalo, posto zvucnici ocigledno nisu aktivni.

:: Imam ja zvucnike ne brini se za to, ali mislim da cu sa ovima da dobijem bolji zvuk, ovi su isli uz tadasnji neki Hitachi gramofon, ti zvucnici su isto Hitachi, po izgledu i ocuvanosti zvucnici su u odlicnom stanju
:: Pojacalo imam ali ono je povezano na neke druge zvucnike, koji su malo mladji, ali zato daju zvuk,... Dakle ovi zvucnici su isli uz taj Hitachi gramofon ili kako se vec zove, posto ja ne planiram da pustam gramofonske ploce (imam samo jednu kuci :)) zeleo bih ovo da povezem na komp
:: Sada malo razmislih zvucnici imaju samo ovaj jack, pa shvatam da im 3.5mm ne moze dati dovoljno struje, pa da bi verovatno moralo u pojacalo pa u komp ili moze da se pojacalo zaobidje ili da se u ovo trenutno eventualno povezu
:: :: zar ti se ne isplati da kupis neke nove za 40-60 eura nego da se zezas sa tim raspalim svecem???
saxija Re: Re: Re: 09.09.2011. 00:44 #358481

broj poruka: 4016
gilence mora tu pojacalo, tj pogledaj snagu zvucnika i izlaznu snagu gramofona, a to mogu ja da ti napravim samo da odemo do retama da se kupi sta treba, aj ako ti je tu taj gramofon slikaj ga pozadi gde se kace zvucnici i ako ima neka specifikacija dela podaj nam

nVidia je debela a AMD ima kriv nos
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

neXus2000 ..... 09.09.2011. 00:52 #358487

Kao sto ti je receno. Prvo pojacalo. Ako pojacalo ima chinch za izlaz njega lemis na kablove, ako ima ine zabice(kao prekidac), onda ti ne treba chinch. Ali, moras da pazis da li jedan od kablova ima crvenu straftu. Taj ti oznacava centar na chinchu ili se kaci na crvenu zabicu.

Onda moras da pazis da su ti jedno 30 odsto jaci zvucnici od pojacala po kanalu, pa onda moras da pazis da li se omaza poklapa (uglavnom je 4 ili 8 oma).

gile23 ... 09.09.2011. 00:53 #358490

Jos podataka da dam :). Gramofon je tezak ~5 - 10 kg dijagonala je kao kod 24` - 27` monitora sa sve okviron (prva asocijacija xd :D :)), a debeo kao neko mid tower kuciste, tako da mi ne bi odgovaralo da ide preko tog cuda :(, verovatno da u sebi ima pojacalo kada je ovih gabarita :).

Druga informacija taj gramofon kao uredjaj nije pomeran vise god. pitanje da li uopste radi, a slikanje ce biti tek u nekoj blizoj buducnosti jer je u toj sobi sada brdo stvari zbog nekog generalnog spremanja. Neka druga ideja xd, mozda neka zvucna vrsi posao :) ?

Pozdrav!
neXus2000 ..... 09.09.2011. 00:54 #358491

Jok, ne bi dobio nista. Zvucnici su ti pasiva, tako da mora pojacalo.

saxija Re: ... 09.09.2011. 00:57 #358493

imas ti neke krs aktivne za komp, ono najgore plastikanere, pa prevezi, dace ti koliko toliko snage

:: Jos podataka da dam :). Gramofon je tezak ~5 - 10 kg dijagonala je kao kod 24` - 27` monitora sa sve okviron (prva asocijacija xd :D :)), a debeo kao neko mid tower kuciste, tako da mi ne bi odgovaralo da ide preko tog cuda :(, verovatno da u sebi ima pojacalo kada je ovih gabarita :)
:: Druga informacija taj gramofon kao uredjaj nije pomeran vise god. pitanje da li uopste radi, a slikanje ce biti tek u nekoj blizoj buducnosti jer je u toj sobi sada brdo stvari zbog nekog generalnog spremanja. Neka druga ideja xd, mozda neka zvucna vrsi posao :)
mixer93 Re: Re: ... 09.09.2011. 00:58 #358495

Steta, ako su dobri zvucnici, da ide preko neke shitty kartice...

:: imas ti neke krs aktivne za komp, ono najgore plastikanere, pa prevezi, dace ti koliko toliko snag
:: nVidia je debela a AMD ima kriv nos
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581
:: :: Jos podataka da dam :). Gramofon je tezak ~5 - 10 kg dijagonala je kao kod 24` - 27` monitora sa sve okviron (prva asocijacija xd :D :)), a debeo kao neko mid tower kuciste, tako da mi ne bi odgovaralo da ide preko tog cuda :(, verovatno da u sebi ima pojacalo kada je ovih gabarita :)
:: :: Druga informacija taj gramofon kao uredjaj nije pomeran vise god. pitanje da li uopste radi, a slikanje ce biti tek u nekoj blizoj buducnosti jer je u toj sobi sada brdo stvari zbog nekog generalnog spremanja. Neka druga ideja xd, mozda neka zvucna vrsi posao :)
:: :: Pozdrav!
gile23 ... 09.09.2011. 01:06 #358499

@nexus ne videh post, vidim da je to dobra jbada :(.

@saxija imam neki trash, koji je placen u prodavnici pre tipa 5-7 god. oko 100 dinara. Ali kontam da je to budzenje, a za to nisam bas jer zvucnici nisu 100% moji, ako ih povezem da 100% rade uz neko elegantno resenje, nosim :). Vidim iz tvog posta da necu moci da izvucem neku snagu iz toga :(.

@mixer93 jbg, vidim da mi ne gine kupovina pojacala kroz neki dogledni vremenski period :).

Vidim da mi ne gine drugo nego neko pojacalo, koje su cene toga uopse za neke normalne potrebe, naravno nesto novo sa garancijom itd. :) ?

Pozdrav!
mixer93 Re: ... 09.09.2011. 01:12 #358502

Sve zavisi od zvucnika covece. :)
Daj neke podatke sa zvucnika, pa ce ti neko ko prati trziste na tom polju kazati cenu...

:: @nexus ne videh post, vidim da je to dobra jbada :(
:: @saxija imam neki trash, koji je placen u prodavnici pre tipa 5-7 god. oko 100 dinara. Ali kontam da je to budzenje, a za to nisam bas jer zvucnici nisu 100% moji, ako ih povezem da 100% rade uz neko elegantno resenje, nosim :). Vidim iz tvog posta da necu moci da izvucem neku snagu iz toga :(
:: @mixer93 jbg, vidim da mi ne gine kupovina pojacala kroz neki dogledni vremenski period :)
:: Vidim da mi ne gine drugo nego neko pojacalo, koje su cene toga uopse za neke normalne potrebe, naravno nesto novo sa garancijom itd. :)
gile23 Re: Re: ... 09.09.2011. 01:14 #358503

Sutra cu da bacim fotke itd. pa da vidimo sta nam treba :).

Hvala svima na pomoci, sutra stizem sa fresh fotkama :) !

mixer vidi face,...

Pozdrav!

:: Sve zavisi od zvucnika covece. :
:: Daj neke podatke sa zvucnika, pa ce ti neko ko prati trziste na tom polju kazati cenu..
:: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: @nexus ne videh post, vidim da je to dobra jbada :(
:: :: @saxija imam neki trash, koji je placen u prodavnici pre tipa 5-7 god. oko 100 dinara. Ali kontam da je to budzenje, a za to nisam bas jer zvucnici nisu 100% moji, ako ih povezem da 100% rade uz neko elegantno resenje, nosim :). Vidim iz tvog posta da necu moci da izvucem neku snagu iz toga :(
:: :: @mixer93 jbg, vidim da mi ne gine kupovina pojacala kroz neki dogledni vremenski period :)
:: :: Vidim da mi ne gine drugo nego neko pojacalo, koje su cene toga uopse za neke normalne potrebe, naravno nesto novo sa garancijom itd. :)
:: :: Pozdrav!
neXus2000 Re: Re: Re: ... 09.09.2011. 01:18 #358505

Np. Nego slikaj nalepnicu na zadnjem delu kutije gde je info, ako nema moras da slikas otisak na magnetu samih zvucnika. Da vidimo koliko su mnogo-sistemski i naravno slikaj taj dzek spreda, jer se ne vidi da li ima 2 ili 3 igle. Cini mi se da su 3, ali kao da su 2 spojene.

:: Sutra cu da bacim fotke itd. pa da vidimo sta nam treba :)
:: Hvala svima na pomoci, sutra stizem sa fresh fotkama :)
:: mixer vidi face,..
:: :: Sve zavisi od zvucnika covece. :
:: :: Daj neke podatke sa zvucnika, pa ce ti neko ko prati trziste na tom polju kazati cenu..
:: :: AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-HD4870-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HD

:: :: :: @nexus ne videh post, vidim da je to dobra jbada :(
:: :: ::
:: :: :: @saxija imam neki trash, koji je placen u prodavnici pre tipa 5-7 god. oko 100 dinara. Ali kontam da je to budzenje, a za to nisam bas jer zvucnici nisu 100% moji, ako ih povezem da 100% rade uz neko elegantno resenje, nosim :). Vidim iz tvog posta da necu moci da izvucem neku snagu iz toga :(
:: :: :: @mixer93 jbg, vidim da mi ne gine kupovina pojacala kroz neki dogledni vremenski period :)
:: :: :: Vidim da mi ne gine drugo nego neko pojacalo, koje su cene toga uopse za neke normalne potrebe, naravno nesto novo sa garancijom itd. :)
:: :: :: Pozdrav!
saxija re 09.09.2011. 01:19 #358506

a da ti povezes i ove na to pojacalo koje imas pa probaj kako radi, samo da vidimo kako se kace pozadi na snagasha

Sub-Z Imam ja nešto slično 09.09.2011. 01:24 #358507

broj poruka: 1620
Dedin češki gramofon je u pitanju, mislim nekih godinu dana mlađi od Boga...Kutije su, gledajući spreda, otprilike dimenzija A4 lista papira. Povezao sam ih na staru Kamacrown liniju, kojoj su vrisnuli zvučnici. Samo sam rastavio taj konektor i ubacio gole žice pozadi, gde idu zvučnici. Iako sam bio skeptičan jer su mi svi govorili da će se tako stari zvučnici jedva čuti, moram ti reći da sam se iznenadio, zvuk je bio iznenađujuće čist. Naravno, bez gruvanja niskih tonova i sveopšte umerene jačine. Kad volim da budžim stvari, pa rekoh ajd i to da probam. U svakom slučaju ti treba pojačalo, možda takvo, iz neke stare linije. Teško da će neka zvučna to da izgura.
Fiat iustitia, et pereat mundus

gilopile ... 09.09.2011. 02:57 #358513

broj poruka: 9459
Gllence, da li su kutije sa jednim, dva ili tri zvucnika? Ako su sa jednim, onada batali, jer ce ti zvuk biti ocaj zivi bez visokotonca, kakvi god kvalitetni zvucnici bili ugradjeni unutra. Inace, to je standardni jack koji se koristio pre 20+ godina, osim buksni i stipaljki za zvucnike, ne znam kako se zove. Ima 2 igle, pljosnata je -. Koristi ih i popularni EiNis-ov HSR krs.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

codeus ... 09.09.2011. 07:34 #358522

broj poruka: 4054

gilence taj konektor se zove `tacka-crta` .. tacka je + a crta - pol zvucnika ...

opipaj ti te zvucnike u kakvom su stanju membrane i gumeno vesanje .. mada matoro je to .. ako pustis neki tehno explodirace membrane ..
caranovic Prosto ne verujem koliko sam mator 09.09.2011. 08:52 #358527

broj poruka: 434
-sa zadovoljstvom sam poceo da citam, temu ali ispade da sam medju starijima na berzi koji su se pre 20 i vise godina petljali sa petopolcima (kakvi se sigurno nalaze na ulazu ovoga pojacala prethodno pomenutog), zatim dobijanja zvuka iz scart-a sa VHS rekordera kao i povezivanje istog preko zica od gramofonske glave....da ne pametujem, ako je pojacalo OK ako su membrane na zvucnicima ok, dobijeni zvuk ce visetruko nadmasivati kvalitet ozvucenja cak i do 100 evrica. A prikljucivanje-3.5mm banana u komp ogoljena da se vide dva plusa i 2 minusa(eventualno jedan minus) pa onda na petopolac u pojacalo(moze i direktno, otvori ga), onaj jack koji si pokazao na fotki ti je od zvucnika, koji ide jelte, u pojacalo-izlaz....nadam se da nisam smorio. Ako ces da bacas sve ovo, daj slike mozda neko i kupi. Pozdrav.

Snoopy- - - 09.09.2011. 10:02 #358529

broj poruka: 6083
Jel ti taj kabal ide iz zvucnika? Ja imam stare ei nis zvucnike i takav ulaz ide u zvucnik, a iz zvucnika idu gole zice u pojacalo.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Pecina 5750 512Mb, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll

savatije tek onako...to je stari DIN standard 09.09.2011. 10:34 #358532

broj poruka: 1121
2 Pin Din Speaker Plug....Kod nas se popularno zvao Tačka-Crta a po opisu...ništa bez pojačala

DELL INSPIRON N7110,
I7, 6 GB RAM Nvidia M525
17.3led...
legalni W7 home premium 64 bit

gilopile ... 09.09.2011. 12:31 #358543

broj poruka: 9459
@codeus & @savatije: Eto, proslo mi je milionce takvih dzekova, a nisam znao kako se zove, jbg tada nije bilo neta da se izgugla
@caranovic, he, he, odrastoh i ja na VHS-u, skartu, petopolcu i `tacka-crti`:) Frend dobio VHS player iz Italije negde `83-`84, bila ludnica, secam se da smo visili kod njega, uzivalo se uz yetro tull - aqualung...a bilo i tad po koji Xxx:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs