Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
RTS
STRANA 1 OD 2  
Slavuj RTS 17.03.2009. 17:44 T16226

status: user
broj poruka: 2236
Je l` plaća iko TV ``pretplatu`` ?

Meni malopre stigla opomena pred utuženje, pa me ljubazno mole da platim, kako ne bih sebi stvarao veće troškove, pa reko` da pitam za tuđa iskustva, misli i namere povodom proglašene pretplate bez prethodnog ugovora. Baš me zanima koji se to argumenti i činjenice na sudu koriste kao ``razlozi za plaćanje``.

Sad vidim, uračunali su i troškove papira i dostave = 150 dinara i naravno, u redu ispod sabrali sa pretplatom i podelili zadnju stranu A4 papira na 3 uplatnice, pa još perforacija, pošto su dobre volje, pa kao daju na 3 rate, pod uslovom da je prva 50%.

Kontrolni toranj
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad Re: RTS 17.03.2009. 17:58 #103669

broj poruka: 4829
Ne znam dal` ima suda, bojim da ide automatski kao za struju i kiriju.
Otkad sila poštuje činjenice...
Ne treba mi vaš šugavi program, ukinite ga i nađite pošten način da zaradite!

:: Je l` plaća iko TV ``pretplatu``
::
:: Meni malopre stigla opomena pred utuženje, pa me ljubazno mole da platim, kako ne bih sebi stvarao veće troškove, pa reko` da pitam za tuđa iskustva, misli i namere povodom proglašene pretplate bez prethodnog ugovora. Baš me zanima koji se to argumenti i činjenice na sudu koriste kao ``razlozi za plaćanje``
:: Sad vidim, uračunali su i troškove papira i dostave = 150 dinara
:: Kontrolni toranj
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Placa naravno 17.03.2009. 18:04 #103670

broj poruka: 2386
Moja baba na selu kao i josh par ljudi iz mog okruzenja. Keva je u pochetku placala pa se posle zapitala zashto placa kad drugi ne placaju. Rekao sam joj da sama odluchi jer ce sankcije ona snositi poshto stize na njeno ime. Sad cu da je obradujem.
Razlog da ne platim je taj shto koristim SBB kablovsku(koja ima svoje pakete programa) i zashto bih ja placao RTS-u kada vec placam SBB-u. Neka plati SBB. :) Razloge za placanje ne znam.
Pre nekoliko meseci jedan moj sugradjanin je poslao pismo Tijanicu kako ga je RTS svojim potezom sam oslobodio placanja TV pretplate. Desilo se to, da su u prenosu fudbalske utakmice reprezentacije Srbije i Austrije, realizatori pustili reklame za vreme intoniranja himni, tako da je chovek u pismu naveo da je RTS duzan da kao javni servis, kako oni to vole da kazu, pusti intoniranje himni. Reakcija direktora je bila otpushtanje nekoliko realizatora i urednika koliko se secam.
Zapamti onu staru `Drzavi niko nije ostao duzan!`
A to shto ti je stiglo je pred tuzba, tj.mamac. Necesh se valjda primiti na to. Nisam chuo da je neko tuzen zbog neplacanja.
`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

BlueSkyNIS ... 17.03.2009. 18:08 #103671

broj poruka: 860
Ja plaćam jer nisam u svom stanu, pa moram da izmirim sve račune, inače da sam u svojoj kući ne bih ni ja plaćao. Što kaže alrad, ne treba mi njihov program, retko kad i gledam TV, a plaćam ga 1000 din mesečno (kablovska + RTS pretplata). Uopšte se ne slažem sa iznosom koju traže za RTS pretplatu, nerealno je visoka samo za jedan program, jer za kablovsku daš 600 din, a dobiješ 60 i nešto kanala.

Jel si to na svoju ruku odlučio ili:
::Razlog da ne platim je taj shto koristim SBB kablovsku(koja ima svoje pakete programa) i zashto bih ja placao RTS-u kada vec placam SBB-u. Neka plati SBB. :) Razloge za placanje ne znam

Windows-free with Fedora 10

Jebivetar To je moja odbrana 17.03.2009. 18:14 #103672

broj poruka: 2386
Neka zakljuchaju signal RTS-a. :) Boleee me
Ni SBB mi vishe nece trebati jer prelazim na ADSL, a tv slabo vrtim. Zbog interneta sam bio uslovljen SBB kablovskom televizijom(oni su vec pricha za sebe).

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

sstef Re: 17.03.2009. 18:20 #103674

broj poruka: 120
Ja se isto ne slazem sa pretplatom za RTS ali je placam da ne bih posle imao nekih problema i dobio tuzbu recimo ako do toga uopshte dolazi.`Sila Boga ne moli,Bog silu ne voli` a zna se da je drzava sila u odnosu na nas smrtnike.Neznam shta da ti kazem.
Poz
CaleBG Re 17.03.2009. 18:47 #103679

broj poruka: 41

Ја немам намеру да плаћам ТВ претплату, и једва чакам да ми уруче судски позив.

То уручивање судских позива је само претња празном пушком. Да ли неко са форума зна неког ко је осуђен због неплаћања рачуна (струја, телефон, инфостан, казна за вожњу без карте, погрешно паркирање...)?

Да се разумемо ја плаћам све рачуне/услуге које користим/потрошим (нпр: струју, инфостан, тел., порез...) али немам намеру да плаћам нешто што не користим, јер ТВ уопште не гледам.
tsp303725 lopovska drzava 17.03.2009. 18:51 #103681

broj poruka: 79

CERI

da je sve legalno ti bi sa placanjem kablovske pretplate trebalo da skines rts sa grbace ali njima pare ne idu jer ni kablovske nisu po svim propisima vec podmazuju kako bi radili.

neka dignu cenu preplate za iznos koji ide rts-u i ostadose bez korisnika!!!

ma hocu da idem u zatvor zbog toga i poklanjam tv samsung 54
Pisko Eto ga 17.03.2009. 19:06 #103684

broj poruka: 6645
Ja plaćam DVE RTS pretplate... nisam se oslobodio jedne a druga je zato što sam podstanar.
Inače, RTS može da utuži unazad godine dana, dakle, ako vas ne skembaju prve godine, ostalo vam je ušteda što kasnije vas i - koliko kasnije dobiju na sudu. U principu, ko je počeo da ne plaća od početka, ne može da izgubi ni sa sudskim troškovima.
Inače, za ovo `smo` se borili... da je plaćamo i da ne valja kao i pre. I još nema ni tri kanala, kakva god, nego dva.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

nenika A evo ga ovo 17.03.2009. 19:18 #103688

broj poruka: 1133

A ja znam čoveka ko plaća pretplatu RTSu A NEMA TELEVIZOR

Mixx evo resenja!!!! 17.03.2009. 19:21 #103689

broj poruka: 2931
http://www.rts.rs/page/rts/sr/Pretplata.html

VI - ODJAVLjIVANjE PRIJEMNIKA

Na osnovu člana 81, stav 9, u slučaju otuđenja prijemnika, raniji vlasnik je obavezan da plaća pretplatu za sve vreme dok taj prijemnik ne odjavi, uz izjavu kome je prodao - ustupio predmetni prijemnik, kao i da ne poseduje drugi prijemnik.

Odjavljivanje se vrši na isti način kao i prijavljivanje.

Obrazac za prijavu-odjavu Radio ili TV prijemnika
http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=25
http://www.rts.rs/admin/download/files/cms/attach?id=26

phoboskv Ma opusteno, koja crna tuzba... 17.03.2009. 19:43 #103693

broj poruka: 940
Moj cale od pocetka ne placa. S obzirom da je racun za tv pretplatu stizao zajedno sa racunom za struju, ljudi iz distribucije su rekli da njih bas zabole za tv pretplatu i da pravno rts ne moze nista. Nikakav ugovor nismo potpisali, a plus placamo SBB. U pocetku sam bio malo skeptican, znajuci da sila Boga ne moli, pa sam i pomisljao na trenutke da ce verovatno stici kad tad neka tuzba. Nagomilalo se tako oko 12000din za rts, kad odjednom, od pre 4 meseca cini mi se, ne stize vise nista uz racun za struju. Zapravo, sve je obrisano. Ceo dug. Kako? Ne znam. Znam samo da nam je racun, recimo, bio oko 18000din (od toga 12000 za rts), a onda sledeceg meseca stize racun i na njemu pise da je otpisan dug od 12000din., a ostao samo iznos za utrosenu el.energiju.

E, sta je sad interesantno. To je bilo pre oko 4 meseca, a najzanimljivije je to sto je od proslog meseca ponovo pocelo da stize Tako da smo sad duzni samo za 2 meseca.

Verovatno ovi sa rts-a pokusavaju da nahvataju naivne ljude i pokusavaju da ih zaplase kojekakvim tuzbama, ali mislim da je to sve pucanje u prazno. Oni skoro 2 godine pricaju o nekim tuzbama, a od toga nista naravno.

Dok sam, do prosle godine, studirao u Nisu, morao sam da placam, jer jbg, ziveo sam u tudjem stanu, ali sam ludeo od `politike` niske distribucije. Naime, stigne meni racun za struju recimo 1800din. Od toga je 350 din za pretplatu(bilo tad). Platim ja racun 2000din, reko da se pretplatim, kad ono, sledeceg meseca stize racun za struju od nekih 1300 din, a od toga 700din za tv pretplatu. Iako sam platio vise nego sto je bilo na racunu i mislio da sam platio i tv pretplatu, ono trt, oni od onih mojih 2000din obracunali struju 1450 i preostalih 550din ostavili u pretplatu, a za rts nista. I tako svakog meseca, dok se na kraju nije nagomilalo 3000-4000din za tv. Odem ja do distribucije da im **bem kevu, kad oni meni objasnise da oni nece namerno nista da ostavljaju rts-u, jer se vecina gradjana buni i nece da plata pretplatu, a da njih iz distribucije niko nije ni pitao kad se usvajao taj zakon, vec su jednostavno to nakacili uz racun za struju.

Tako da nema razloga da brines (barem je ovako bilo u mom slucaju), a plus imajuci u vidu da ni dve drzavne institucije ne saradjuju, kako treba, po tom pitanju. Raspad sistema.

Inace, ne bi mi bilo zao da im dam pare, samo da znam za sta ih dajem. Ovako da gledam neke silne reprize, da jurim po drugim kanalima prenose nekih vaznih utakmica, da slusam neobrazovane sportske komentatore, da im placam 48 sati svadbu i druge budalastine....Neka hvala. Nikad!

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

alrad Hyperborea 17.03.2009. 19:53 #103695

Oni se vade kako je to regulisano drugde - tipa `U Austriji svi plaćaju pretplatu`.
Šta me bre briga za Austriju - tamo su 10x veća primanja. Jel` ovo Austrija?
A i ne verujem da plaćaju i državnu i kablovsku. Dva puta jedno isto?

Šta da gledam?
Stote reprize 16-oletnih filmova?
Babin češalj, javnu svadbu, rat protiv umetnosti?
Hvala, imam knjigu i muzej.

Ne gledam, nemam da platim, neću da platim.

Televizija postaje medij prošlosti zasenjen novim tehnologijama
i vidovima komunikacije - sledbenicima povratka neprocenjivih vrednosti.
Izmenjena percepcija novih naraštaja nadrasta horizont budućeg, ostavljajući establišment naviknut na besplatnu reklamu pod pragom, ispiranje mozga ispraznim tone u magle mita.
Ne?

Da.
Kraj je tu - i vi znate!

Tužbanje je `uzmi-sta-mozes-bezi-za-Jezdom`.
Kerozina?

Radio sam na tv-u. (tv-ima)

Ljudi moji!
Kako je to trulo iznutra!

Beskrajno ludilo ambicije, bolesni okršaji sujete, krvopije mesecima,
godinama i najzad - nikad ne plate jadniku koji piša krv.
Znate se.

Ja sam ubog.
Ja sam na dohvatu rodne ulice.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Pisano svedočenje na pomolu...
(Pa, ako me ne ubiju posle ovoga .)

gman pa 17.03.2009. 20:09 #103703

broj poruka: 1111
ja placam
mozes nekako da izdejstvujes da ne placas, ako si invalid ili sta vec
mozda ti je to vec neko napisao u prethodnim postovima, ali me mrzelo da citam

ulsi

codeus re 17.03.2009. 20:32 #103705

broj poruka: 4054

jbg .. mislim da ima zakon o pretplati PTC -u ... hteli mi to ili ne ... ispravno/neispravno ... po zakonu mogu da nas tuze ... kad tad !!! ... ako neplatis sad ... platices posle ... u vojvodini mora da se placa ...redovno ... cak iako na satu za stuju imash 0kw potrosnje ... nemozes odjaviti pa sve bombu da bacis ... s...m im se u charapu ..
markopvict nek ugasi , skrembluje... 17.03.2009. 21:16 #103712

broj poruka: 4515
Placam SBB-u kablovsku - - -> Sbb placa njima .......... ????????
A, sta da imam IPTV ????? 500din .... njigov servis ispade skuplji od cele pretplate SBB-a ili telekoma?????

Ne zelim 24 sata svadba i ostale gluposti.... nek ugasi rts, koji vec placam (pretlata sbb-a uracunava isti)!

- - - -
`Symbian - Restart svakodnevnica`
- - -Crnogorac, preprodavac mobilnih telefona

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad ... 17.03.2009. 21:19 #103715

Što mi Berza guta tačku-zarez?
Ovako ispadoh nepismen na kraju drugog posta.
Bax?
Ovaj, mislim bah! :)

Molim administratore da ubace preview.

marke ..... 17.03.2009. 22:05 #103733

broj poruka: 384
eh, kako bese....
periodicna potrazivanja tog ipa zastarevaju posle 12 meseci. za sve sto je starije od 12 meseci mogu dat i pljunu pod prozor. sada, ne znam bas za pretplatu za tv, ali tu se racunaju struja, telefon, infostan, pa bi sigurno morala i tv pretplata. -nemoj pogresno da me shvatis, mogu da prestanu sa davanjem usluge (seca kablova :) ali ne i da potrazuju napaltu
(zato ljudi cuvaju racune godinu dana, posle toga -ne vazi:)
(mada sam odavno to ucio, ali sumnjam da se nesto promenilo, slobodno pitaj nekoga ko je u toku :)
alrad Re: ..... 17.03.2009. 22:32 #103752

Da, posle godinu dana treba da zastareva.
Zato Infostan i EDB ne propustaju tuzbe u roku od par meseci.
To bi trebalo da vazi i za RTS.
E sad, kad imas veze u vladi i kod Voje... sve je moguce.
Ali ja bas ne osecam da treba da placam pretplatu i necu.
A i frka mi je finansijski, bez zezanja.
Ako treba da ih nikad ne pritisnem na daljincu, evo obecavam da necu.

:: eh, kako bese...
:: periodicna potrazivanja tog ipa zastarevaju posle 12 meseci. za sve sto je starije od 12 meseci mogu dat i pljunu pod prozor. sada, ne znam bas za pretplatu za tv, ali tu se racunaju struja, telefon, infostan, pa bi sigurno morala i tv pretplata. -nemoj pogresno da me shvatis, mogu da prestanu sa davanjem usluge (seca kablova :) ali ne i da potrazuju napalt
:: (zato ljudi cuvaju racune godinu dana, posle toga -ne vazi:
:: (mada sam odavno to ucio, ali sumnjam da se nesto promenilo, slobodno pitaj nekoga ko je u toku :)
gile23 ... 17.03.2009. 23:21 #103782

broj poruka: 9121
Placali smo na pocetku ali posle smo batalili, ponekad se uplati po koji dinar, a sto se tice te tuzbe plati to Slavuj jer to moze da ti bude 3 puta vise, a sto ti naravno ne bi zeleo, i da ja sam se oslobodio pretplate tamo gde nemam TV. A iz nekih izvora znam da u RTS ide oko mozda 1%-5% te pretplate, ostalo boga pitaj i sve vise ljudi sumnja da te pare idu u RTS.

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
CaleBG Поновљено питање 17.03.2009. 23:53 #103792

Да поновим питање:

Да ли неко са форума зна неког ко је осуђен због неплаћања рачуна (струја, телефон, инфостан, казна за вожњу без карте, погрешно паркирање...)?
CaleBG Одговор 18.03.2009. 00:03 #103795

Ево одмах да одговорим да ја на познајем никог ко је био тужен због дуговања (струја, телефон, инфостан, казна за вожњу без карте, погрешно паркирање...), а знам доста људи који не плаћају комуналије, превоз, паркинг и нико није трпео последице због тога, осим да му ускрате услугу када могу (исеку струју, телефон, забрана издавања маркице за превоз док се не исплате дугови), а у случајевима кад се услуга не може ускратити (обустава грејања, затварање воде појединим становима, ТВ претплата ...) само прете тужбама иако дуговања, колико је мени познато, застаревају после 2 године, а сами судски процеси у земљи Србији би трајали мнооого дуже. Ја лично знам људе који не плаћају Инфостан годинама из неких својих личних разлога (које ја не подржавам јер ипак троше воду, греју се и сл.) и ником ништа.
gliga79 Hahaha ne pada mi napamet 18.03.2009. 01:07 #103800

broj poruka: 4641
Evo kad mora da se ukljucim u ovu glupost. Naime zivim u Krusevcu, ne placam od pocetka,jer necu da dozvolim sebi da preko odredjenih centara moci deluju na mene. Dosta je bilo vise sa ispiranjem mozga. Necu da im placam njihove prenose skupstine,necu da placam nihove svadbe ,necu njihove zene, necu nista sto ima veze sa njima. Naime svakodnevno pominju demokratiju i principe demokratije(kad im je to interes), e pa necu da im platim nista,jer necu ni da gledam RTS. Gospodo iskljucite mi Vase kanale. Placam SBB 750din i plus jos harac za RTS, e pa necu. Nek stigne pa da vidim kako ce da me dobiju na sudu. Ja znam da je ovo Srbija ali kad isplate ratne dnevnice za kosovo tad ce i pare da dobiju za televiziju,to je tada bio sve jedan isti kos.

RESISTANCE IS FUTILE

djordje666 Re: RTS 18.03.2009. 02:16 #103804

broj poruka: 96
Da postoji i takav ugovor koga moras da postujes a nisi ga potpisao. Zove se zakon.

:: Je l` plaća iko TV ``pretplatu``
:: Meni malopre stigla opomena pred utuženje, pa me ljubazno mole da platim, kako ne bih sebi stvarao veće troškove, pa reko` da pitam za tuđa iskustva, misli i namere povodom proglašene pretplate bez prethodnog ugovora. Baš me zanima koji se to argumenti i činjenice na sudu koriste kao ``razlozi za plaćanje``
:: Kontrolni toranj
gliga79 Hahaha bas si inteligentan Djordje 666 18.03.2009. 02:25 #103805

broj poruka: 4641
O cemu pricas???
Gde bi bili mi da je sve po zakonu. Nego zakon je nekom majka ,nekom maceha. Ne mogu da se nacudim ovakvim odgovorima.

RESISTANCE IS FUTILE

Mixx Re: Поновљено питање 18.03.2009. 04:42 #103813

broj poruka: 2931
za pakiranje me ceka 3x 4dana zatvora,tj.3x2000 din stiglo mi je resenje. a jbg, vozim kiper 14tona po gradu...

:: Да поновим питање
:: Да ли неко са форума зна неког ко је осуђен због неплаћања рачуна (струја, телефон, инфостан, казна за вожњу без карте, погрешно паркирање...)?
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs