Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Kućna tehnika
potreban teve
STRANA 1 OD 1
repsi potreban teve 16.03.2016. 20:27 T63086

status: user
broj poruka: 1276
Suzio sam izbor manje vise na dva modela: LG ec930v i Sony x9005c.
Najbitnije stvari su mi 1. kvalitet slike (Boje, Crna, Refresh rate,) 2. zatim chip koji upscaluje sliku i na kraju 3. zavrsna izrada.

Kako ne mogu da nadjem Lg vise a i pomalo sam skeptican sa Oledovim problemom (zuto-bela kombinacija) tako da vishe naginjem na Sony-a..a i posto planiram da ga kachim na zid, mislim da bi se sony malo bolje uklopio u celu tu pricu. Sony preferiram pre svega zbog x1 chipa i naravno design :) Vidim da ima dosta pozadinskog probijanja sto mi ne uliva previse poverenja u flagship model al recimo da bi preziveo sto se toga tice.. sta vi mislite? da li ima nesto bolje u ponudi Samsunga ili Panasonica? ili mozda nesto trece.. Da li ima mozda neko ovaj model i kako se pokazao? Hvala

P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sony, koliko god da je los (neujednacen) proizvodjac fotoaparata 16.03.2016. 21:06 #615729

broj poruka: 10999
toliko je dobar kao proizvodjac televizora (svojevremeno je serija ``Trinitron`` bila pojam za tv set), hifi komponenti i video kamera. Model za koji si zainteresovan cini mi se odlicnim, tako da glasam za njega.

ZooLoo ... 16.03.2016. 21:14 #615730

broj poruka: 3975
Sony uvek i zauvek! :D

dbqp Re: Sony, koliko god da je los (neujednacen) proizvodjac fotoaparata 16.03.2016. 21:15 #615731

broj poruka: 1368
Sta lupas ti kada ga je SEM SUNG zaklao i sa panelima i sa ostalim zajebancijama? Da cujes ovu moju zver kad krenu da sevaju vuferi na njoj zapitao bi se koji ce ti kurac minilinija. A i ovaj matoriji nije nista manje glasan.
Necu namerno da mu preporucujem model jer derpe oce zavrsnu obradu a to slovaci siromasi ne znaju, ali sve ostalo je full fullova, redovni apdejti FW-a, kilo podesavanja slike, ma milina gledati, SAMO KADA BI UKINULI HAPPY I PAROVE NA GOVNJIVOM D3-ju, jebao ih Peconi i onaj izlapeli Maric da ih jebao!

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: toliko je dobar kao proizvodjac televizora (svojevremeno je serija ``Trinitron`` bila pojam za tv set), hifi komponenti i video kamera. Model za koji si zainteresovan cini mi se odlicnim, tako da glasam za njega
::
dbqp A sto se TRINITRON katodnih cevi tice 16.03.2016. 21:45 #615734

Svojevremeno sam imao NEC 17` ne mogu se setiti modela, nista lepse boje nije prikazivalo od njega. U svakom smislu. Cak i ovi SEM SUNG televizori koji zaista lepo farbaju.
Nemam poverenja u Sony-jeve TV-ove. JBG. Da imam uzeo bih ga.
A na kraju se pitam koji kurac sam ih i uzimao kada na usranom D3 nemas nista osim NATO PAKT LOBIZMA da gledas, a vala ni na analognoj televiziji.
Ocete u EU? Srecan put. Nadam se da cu uspeti da naucim spanski i odem na Kubu i da zaboravim gde je Sirbistan usrani zauvek sa sve ovom fukarom na vlasti koja vodi zemlju u ponore pakla, lazuci i mazuci narodu oci, smanjujuci plate, dizuci dazbine, maltretirajuci sve zivo i nezivo.
Jedino svaka cast policiji - i oni su shvatili da su NAROD kao i svi mi ostali, pa su olabavili sa pressingom.
E da se digne ta kukavna policija kao onomad 2000.-te da se najuri ovaj FASISTICKI TERORIZAM.

ICEsd re: 16.03.2016. 22:17 #615737

broj poruka: 2158
Isto tako sam i ja bio u nedoumici kad sam pazario tv koji me sad sluzi i kao monitor. Gledao razne modele i na kraju mi Sony davao ( i dalje daje ) najcistiju i naj fluidniju sliku u full HD, ostali modeli lg samsung su stucali u tom cenovnom rangu, ( kao da daju ispod 30 fps-a sliku ). Uzeo sam:

http://www.sony-asia.com/local/product/kdl-32w600a

Sony pored LG i Samsunga pravi svoje panele, i ima extra cip za obradu slike, sam android sistem im nije neki ( na ovom mom tv-u je opera tv ), mada vidim da sad stavljaju cist android tv sto moze biti samo plus.

Tuner je odlican i brz, + dobijas i satelitski tuner pa ti treba samo satelitska antena da uzivas u satelitskom programu, spisak digitalnih kanala mozes da svuces na PC da ih prepakujes i vratis na tv, ako zakacis HDD mozes da zakazes snimanje programa ili da vracas program unazad, postoji i opcija da postavis podsetnik da ti javi kad pocne neka emisija ( kad stvarno pocne a ne kad pise na telektekstu ).

Pozadinsko osvetljenje ne probija, ako se lepo podesi slika i back light. Imas i TV SideView app preko koje mozes da kontrolises tv preko bilo kog androida ( tastatura ili mouse pad ).

Edit: Evo slike u potpunom mraku samo sa crnom bojom na ekranu gde se vidi da nema probijanja:

http://s10.postimg.org/pxbt4aeft/P60316_222436.jpg

bela lampica je indikator ukljucenosti.
dbqp Re: re: 16.03.2016. 22:41 #615740

Tesko da bih ovih 40` koristio kao monitor, kad mi je i na 32` ogromna slika. Elem, drago mi je da je Sony poceo sam da pravi svoje panele tako da u buducnosti kad to malo poprave i pregaze ovaj prefurani SEM SUNG, mozda se zajebem i uzmem Sony.
Do tada, cu da uzivam u ovome sto imam (mada ga vise koristim za gledanje YT i pustanje muzike zbog navedenog kul ozvucenja jer ako su uspeli u tako mali prostor da nabiju wufere onda im svaka cast).
Svaki panel ima pozadinsko svetlo koje probija sto naravno zavisi od serije i cene, tako da jbg, koliko para toliko muzike, nije isti SEM SUNG od 700 i onaj od 1500 evra, sto je opet za nas budzet neprihvatljivo jer ne zaboravi : OSUDJEN SI NA D3 ili na SBB, IPTV je krsh a za satelit ti opet treba love.
Ne pije ti prica vodu jbg.

:: Isto tako sam i ja bio u nedoumici kad sam pazario tv koji me sad sluzi i kao monitor. Gledao razne modele i na kraju mi Sony davao ( i dalje daje ) najcistiju i naj fluidniju sliku u full HD, ostali modeli lg samsung su stucali u tom cenovnom rangu, ( kao da daju ispod 30 fps-a sliku ). Uzeo sam
:: http://www.sony-asia.com/local/product/kdl-32w600
:: Sony pored LG i Samsunga pravi svoje panele, i ima extra cip za obradu slike, sam android sistem im nije neki ( na ovom mom tv-u je opera tv ), mada vidim da sad stavljaju cist android tv sto moze biti samo plus
:: Tuner je odlican i brz, + dobijas i satelitski tuner pa ti treba samo satelitska antena da uzivas u satelitskom programu, spisak digitalnih kanala mozes da svuces na PC da ih prepakujes i vratis na tv, ako zakacis HDD mozes da zakazes snimanje programa ili da vracas program unazad, postoji i opcija da postavis podsetnik da ti javi kad pocne neka emisija ( kad stvarno pocne a ne kad pise na telektekstu )
:: Pozadinsko osvetljenje ne probija, ako se lepo podesi slika i back light. Imas i TV SideView app preko koje mozes da kontrolises tv preko bilo kog androida ( tastatura ili mouse pad )
:: Edit: Evo slike u potpunom mraku samo sa crnom bojom na ekranu gde se vidi da nema probijanja
:: http://s10.postimg.org/pxbt4aeft/P60316_222436.jp
:: bela lampica je indikator ukljucenosti.
ICEsd Re: ... 16.03.2016. 23:35 #615748

broj poruka: 2158

Ma ja samo prenosim moje iskustvo, bole me uvo dal je samsung, sony, lg ili neka treca firma bitno da to radi kako meni odgovara, ako jos nekome pomognem extra.

A za ostalo se slazem krsh nam svaka kablovska, o iptv necu ni da pricam jedva izbacuju 8 mbita/sec da obican net a kamoli da radi stream HD kanala.

Ziveo Staljin i svetska revolucija ZIVEO STALJIN .)
dbqp Re: Re: ... 16.03.2016. 23:43 #615751

Mislis ovih zakljucanih na D3 koji se BEZOBRAZNO MNOGO NAPLACUJU? Druze jedva cekam da lepo ostavim SAMO NET od SBB-a, i eventualno telefoniju, D3-ojki mi je pun kurac, imam dve na oba tv-a i kajem se sto su mi iz dzepa izbili 5000 za taj drugi. Sta da gledam na njima? Parove, Farme, RTS, NATO PROPAGANDU, SEKTASENJE SVIH VRSTA I OBLIKA? REKLAME KOJE NE PRESTAJU?
Srecom oba su Smart pa mogu da pustim TuneIn radio i uzivam ili jos kojesta vec, pa skrenem malo misli od ove uklete svakodnevice.

:: Ma ja samo prenosim moje iskustvo, bole me uvo dal je samsung, sony, lg ili neka treca firma bitno da to radi kako meni odgovara, ako jos nekome pomognem extra
:: A za ostalo se slazem krsh nam svaka kablovska, o iptv necu ni da pricam jedva izbacuju 8 mbita/sec da obican net a kamoli da radi stream HD kanala
:: Ziveo Staljin i svetska revolucija ZIVEO STALJIN .)
repsi re 17.03.2016. 01:15 #615757

broj poruka: 1276
Svi televizori do sada su mi bili sony, pa bih nastavio u tom smeru.
gledao sam i ja dosta.. bio preko do madjara u par navrata video svega al ne i x90 seriju.. Iskreno najvise me je odusevio oled... daleeeeko najlepshe boje.. prelepo nesto.. mrka je mrka al stvarno. Oni lg-evi tipa UB starija serija pa tako i UF serija (850tke) nista, al bas nista specijalno.. ne bih ga uzeo ni da je trecina cene koju traze. Samsunzi isto.. moras lepo platiti da bi dobio iole prihvatljiv televizor.. govorim o 1000+ eur kod madjara ne kod nas :) .. tako da mi je ostao jedino sony x8505 serija koji je po meni prvi prihvatljiv sony 4k televizor. Sve ovo vreme govorim o 55 inchnjacima.

Sto se tice signala... planiram da pogledam house of cards na netflixu u 4k i da uzmem amazon prime zbog top gear-a naravno.. iptv sa hd paketom je resen, a satelit moram sada da se aktiviram kad se uzme tv. F1 i fudbal je jedino sto ce se josh gledati.

Sonyjeva 4K X-Reality pro upscaling tehnologija je najbolja na trzistu, dok ja mislim da android sistem na top modelima jako lepo radi plus sto ce biti konstantno update-ova i slicnog.. za taj deo se ne bojim..

Hvala ICEsd na informacijama iz prve ruke. Iskreno se nadam da ce mi zapasti okej primerak sto se tice pozadinskog :) ovo me poplashilo: http://tinyurl.com/jn26lpd
Znas li mozda koji ti tv ima panel?

P8P67 pro, i5-2500k, gtx Titan, 2x4gb Ripjaws 2400mhz, Seasonic M12D 850w, 3x Dell u2312hm, Denon ah-d5000
G27, Ecci v1-GP pedals, RS formula stand, Ultrashield custom racing seat

skycould Još jedna preporuka 17.03.2016. 13:49 #615771

broj poruka: 248
za Sony. Prošli Sony TV 32inča, običan, ne smart, HD ready, star 7 godina i dalje radi. Prošle godine uzeo 43W755C, možda je malo Android još ne sređen ali kad gledam film preko Netflix-a shvatim zašto sam ga uzeo. :) Naravno da sam ga uzeo od Mađara.

AMD Athlon X2 7750BE CM TX3
Biostar TA790GX+ 128M
2 x 1GB OCZ Ati Edition + 2GB Kingston
Sapphire ATI 4770 512MB DDR5
Sata2 Maxtor 80GB
Sata2 WD Green 640GB
Pioneer DVR-216D Black
CM eXtreme Power Plus 550W
MS Industrial APOLLO

cebit sony 18.03.2016. 12:35 #615808

broj poruka: 71
da se i ja pohvalim Sony-jem, uzeo 43w809c prezadovoljan , tanak , crna odlicna , slika odlicna, android tv, naravno preko madjara 630eu
mixim potreban teve 19.03.2016. 17:25 #615882

broj poruka: 76
Ako mogu da pomognem, evo par specijalizovanih sajtova sa detaljnim testovima gomile
televizora:

http://www.hdtvtest.co.uk/
https://www.avforums.com/

pa recimo:

http://www.rtings.com/tv
http://www.trustedreviews.com/tvs

Evo i dobrog sajta nasih `komsija`, isto dosta recenzija i kojecega: http://hdtelevizija.com/

A mene interesuje zasto jos uvek nema 4K bluray filmova na torrent sajtovima. Ima vec skoro mesec dana kako su poceli da se objavljuju.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647167.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs